Resmi izin çıktı! Artık yapay et üretimi yapılacak
Resmi izin çıktı! Artık yapay et üretimi yapılacak ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) hücre kültürlerinden üretilen tavuk etinin satışına ilk defa onay verdi. Kurum, sürecin “çok dikkatli değerlendirildiğini” açıkladı.
20.11.2022 Dünya
Yapay et ile ilgili flaş açıklama! 'İnsanları kandırmak için ortaya atılmış'
Yapay et ile ilgili flaş açıklama! 'İnsanları kandırmak için ortaya atılmış' Kırmızı et fiyatlarına ilişkin açıklama geldi. Dünya genelinde ette bir sıkıntı yaşandığı belirtilirken Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, kırmızı et fiyatlarının düşmesi için dişi malların kesilmemesi, ırk ıslahının yapılması ve girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi. Yapay et ile ilgili de açıklama yapan Doğan, "Genel olarak dünyanın hiçbir yerinde yapay ete yönelim olacağını düşünmüyorum. Bence bu konu insanları kandırmak için ortaya atılmış. Bizim insanımız kırmızı et alacaksa önce gidecek hayvanı görecek, kesimine bakacak, ondan sonra gönül rahatlığıyla yiyecek." ifadelerini kullandı.
23.03.2022 Ekonomi
Diyanet'ten 'yapay et' açıklaması
Diyanet'ten 'yapay et' açıklaması Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulunun yapay etin caiz olduğuna yönelik hiçbir fetvası olmadığını açıkladı.
27.09.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri