Yabancı Yatırım

Yabancı Yatırım

Son dakika yabancı yatırım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yabancı yatırım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yabancı yatırım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yabancı Yatırım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yabancı yatırım gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.794 yabancı yatırım haberi bulunmuştur. Tüm yabancı yatırım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Son 5 yılda en fazla yabancı yatırım Hollanda'dan geldi
Son 5 yılda en fazla yabancı yatırım Hollanda'dan geldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre; yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, 2019-2023 döneminde 31 milyar 332 milyon dolara ulaştı. Hollandalı yatırımcılar, 4 milyar 438 milyon dolarla ilk sırada yer aldı.
19.03.2024 Ekonomi
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.12.2023 Ekonomi
Avrupa ve Çinli otomobil firmaları Türkiye'ye fabrika açabilir! Bakan Kacır açıkladı
Avrupa ve Çinli otomobil firmaları Türkiye'ye fabrika açabilir! Bakan Kacır açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, otomotivde yeni yatırımlar çekmek üzere sıcak görüşmeler yürütüldüğünü belirtti. Kacır, “Avrupa firmalarının yanı sıra aralarında Çin’in de bulunduğu Uzakdoğu’dan birkaç markayla görüşüyoruz. Yıl bitmeden bunlardan en az birinin yatırım kararını duyurmasını bekliyoruz. Listede Manisa da var” diye konuştu.
14.07.2023 Ekonomi
Murathan Kalyoncu: Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılayacak
Murathan Kalyoncu: Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılayacak Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murathan Kalyoncu, Romanya'da ihalesini kazandıkları Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'yle ilgili, "Bu projenin önemi Romanya'nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılıyor olması. Aynı şekilde şu anda Avrupa Birliği'nin desteklediği projeler altında Avrupa'da yapılmış en büyük enerji altyapı yatırım projesi" dedi.
19.06.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ödül töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2023 yılı için 385 milyar dolarlık bir ihracat hedefi belirledik. Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız” dedi.
17.06.2023 Ekonomi
İş birliğinin birinci yılına özel kutlama
İş birliğinin birinci yılına özel kutlama Petrol Ofisi ile Chevron Brands International arasında Texaco markalı madeni yağların Türkiye’de üretim, satış ve pazarlamasını öngören iş birliğinde bir yıl geride kaldı. İş birliğinin birinci yılı özel bir buluşma ile kutlandı.
13.12.2022 Ekonomi
Türkiye ile Küba arasında 6 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Küba arasında 6 anlaşma imzalandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez huzurunda iki ülke arasında çeşitli alanlarda işbirliklerini kapsayan 6 anlaşmaya imza atıldı.
23.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Merkez Bankası rezervi üç haftada 15,4 milyar dolar arttı
Bakan Nebati: Merkez Bankası rezervi üç haftada 15,4 milyar dolar arttı Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Borsa İstanbul'da işlem gören ve rekor seviyeleri test eden şirketlere 1-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında 13,6 milyar TL yabancı yatırım girişi gerçekleşti. Eş zamanlı olarak, TCMB brüt rezervimizde de 3 haftalık süreçte 15,4 milyar dolar artış kaydedildi" dedi.
19.08.2022 Ekonomi
Bakan Muş: Bu yıl ihracat hedefimiz 250 milyar dolar
Bakan Muş: Bu yıl ihracat hedefimiz 250 milyar dolar Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 25'inci yıl dönümü kapsamında D-8 Teşkilatı ve TOBB iş birliğinde D-8 Yatırım Forumu gerçekleşti. Programda konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Türkiye olarak geçen sene 225 milyar dolarlık mal ihracatı gerçekleştirdik. Bu yılki hedefimiz ise 250 milyar dolar ve üstü. Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla yürüyoruz" dedi.
16.06.2022 Ekonomi
Bakan Muş: Arap dünyası ile ekonomik ilişkileri geliştirmede pozitif yaklaşıma sahibiz
Bakan Muş: Arap dünyası ile ekonomik ilişkileri geliştirmede pozitif yaklaşıma sahibiz Gaziantep’te Uluslararası İş Forumu (IBF) 2'nci Türk-Arap İşbirliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "2,5 trilyon dolar gayrisafi yurt içi hasılaya, 436 milyon nüfusa sahip Arap dünyası ile ekonomik ilişkileri geliştirmek için daima pozitif yaklaşıma sahibiz" dedi. 
11.06.2022 Ekonomi
Türk lirası ile ilgili flaş karar! Bakanlık duyurdu
Türk lirası ile ilgili flaş karar! Bakanlık duyurdu Türk lirası ile ilgili son dakika kararı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında alınan karara ilişkin oluşan istisnaları Twitter üzerinden duyurdu.
21.04.2022 Ekonomi
Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek hakkında merak edilenler…
Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek hakkında merak edilenler… Eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in hayatı merak ediliyor. 2009-2015 yılları arasında maliye bakanı olarak görev yapmış olan Şimşek, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım'ın kurduğu hükûmetlerde yer aldı. Peki, Mehmet Şimşek kimdir? Mehmet Şimşek nereli, kaç yaşında, şu an nerede, hangi partide çalışıyor?
23.03.2022 Siyaset
Bakan Nebati'den kritik ekonomi toplantısı! Kadın istihdamında artış vurgusu
Bakan Nebati'den kritik ekonomi toplantısı! Kadın istihdamında artış vurgusu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyası kadın temsilcileriyle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde biraraya geldi. Bakan Nebati kritik görüşme sonrası Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Üst düzey yönetimlerde kadın yönetici oranlarındaki artışı önemsemekle birlikte kadınlarımızın istihdamdaki payını artırmak amacıyla istişare odaklı katılımcı bir anlayışın yanı sıra güçlü bir dayanışma ile hareket etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
8.01.2022 Ekonomi
Bakan Nebati tüm ayrıntıları tek tek açıkladı! 'Çift haneye doğru gidiyoruz'
Bakan Nebati tüm ayrıntıları tek tek açıkladı! 'Çift haneye doğru gidiyoruz' Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türk Lirası’na teşvik paketinin ayrıntılarını, Türkiye’nin sıcak ekonomik gündemini canlı yayında değerlendirdi. Bakan Nebati açıklamalarında, “Büyüme hedefimizde çift haneye doğru gidiyoruz, hatta hedeflerimizin de ötesine gidiyoruz." ifadelerini kullandı. TÜSİAD'a tepki gösteren Nebati, "Sevgili TÜSİAD, sakın sakın muhalefetin gazına gelmeyin. Siz bize tavır takınırsanız, millet size tavır takınır. Bizim sizinle bir alıp veremediğimiz yok." sözlerine yer verdi.
21.12.2021 Gündem
Dev şirket Türkiye'de mağaza açıyor!
Dev şirket Türkiye'de mağaza açıyor! Malezyalı ev geliştirme mağazası zinciri MR D.I.Y, Türkiye piyasasına giriyor. İlk mağaza kasım ayında İstanbul’da açılacak. 2022 yılı sonuna kadar 50 mağazaya ulaşmayı hedefleyen şirket eleman alımına başladı
18.10.2021 Ekonomi
Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkez üssü! Tam 26 trilyon dolar...
Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkez üssü! Tam 26 trilyon dolar... Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası yeniden şekillenen küresel tedarik zincirinde stratejik üs haline gelen Türkiye, jeopolitik konumu ve sunduğu maliyet avantajıyla uluslararası şirketlerin radarına girmeye devam ediyor.
14.10.2021 Ekonomi
TULİB Başkanı Karanfil’den ‘Libya’daki siyasi kargaşaya son verilsin’ çağrısı
TULİB Başkanı Karanfil’den ‘Libya’daki siyasi kargaşaya son verilsin’ çağrısı Libya'da yaşanan siyasi kargaşaya bir an önce son verilmesi gerektiğini söyleyen Türk-Libya İş Adamları Derneği Başkanı Murtaza Karanfil, " BM gözetiminde seçilen geçici hükümete saygı duyulmalı ve bu hükümetle seçimlere gidilmeli" dedi. Karanfil, Libyalıların artık savaş değiş barış istediğini, ülkede eskiye dönülmesi halinde büyük kaos yaşanacağını ve kaybedenin Libyalılar olacağını vurguladı.
25.09.2021 Ekonomi
Türkiye'ye dev yatırım!  Bin kişilik istihdam yaratacak...
Türkiye'ye dev yatırım! Bin kişilik istihdam yaratacak... Türkiye'ye 35 milyon dolarlık yatırım. Bin kişilik istihdam hedefi bulunuyor. TECNO Mobile, 35 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de üretime başladı. Akıllı telefon markası TECNO 35 milyon dolar yatırımla İstanbul'da üretime başladı.
24.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz." dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
7.04.2021 Siyaset
Oyun sektöründen 'ek vergiler sıfırlansın' talebi
Oyun sektöründen 'ek vergiler sıfırlansın' talebi Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği, oyun konsollarına yönelik ek vergi düzenlemelerinin oyun üretimine etkilerini ve bu konudaki çözüm önerilerini Ticaret Bakanlığına iletti.
6.04.2021 Ekonomi
2 yabancı banka Türk şirket ile anlaştı!
2 yabancı banka Türk şirket ile anlaştı! Goldman Sachs ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Türkiye'nin lider dijital finansal teknoloji sağlayıcısı DgPays'e yatırım yapmak için anlaştı.
22.03.2021 Ekonomi
AB'den flaş Türkiye açıklaması: Bir parçası olmalı...
AB'den flaş Türkiye açıklaması: Bir parçası olmalı... Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türk ve AB iş dünyası arasındaki entegrasyona dikkati çekerek, "Türkiye, Gümrük Birliği'nin bir parçası ve AB üye adayı olarak AB'nin daha sürdürülebilir yeşil ekonomisinin bir parçası olmalı." değerlendirmesinde bulundu.
10.03.2021 Dünya
Göztepe Sporttz Spor ile anlaşmaya vardı
Göztepe Sporttz Spor ile anlaşmaya vardı Göztepe, Sporttz Spor Yatırımları Anonim Şirketi ile anlaşmaya vardı
16.02.2021 Göztepe
ABD'den flaş S-400 açıklaması! 'Mümkün olmazsa...'
ABD'den flaş S-400 açıklaması! 'Mümkün olmazsa...' ABD Büyükelçisi Satterfield yaptığı açıklamada, "S-400 sorununun çözülebilmesini umuyoruz. Mümkün olmazsa, yaptırımlardan etkilenmeyen alanlara odaklanmaya devam edeceğiz" dedi.
5.02.2021 Dünya
Lastiğe 40 milyon dolar yatırım yapacak!
Lastiğe 40 milyon dolar yatırım yapacak! Lastik üreticisi Prometeon İzmit’teki tesislerine 3 yılda 40 milyon dolarlık yeni yatırım yapacak.
28.01.2021 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Yabancı Yatırım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yabancı yatırım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.