Wef

Wef

Son dakika WEF haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan WEF ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını WEF haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Wef

haberleri sayfasında son dakika yaşanan wef gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 wef haberi bulunmuştur. Tüm wef haberleri aşağıda listelenmiştir.
Küresel Riskler Raporu'nda siber güvenlik vurgusu! Liderlerin yanıtları dikkat çekti
Küresel Riskler Raporu'nda siber güvenlik vurgusu! Liderlerin yanıtları dikkat çekti Dünya Ekonomik Forumu’nun her yıl dünyayı orta ve uzun vadede bekleyen riskleri değerlendirdiği Küresel Riskler Raporu’nda bu yıl siber güvenlik vurgusu yapıldı. Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) son yayınladığı Küresel Riskler Raporu siber güvenliğin geleceğin endişe verici riskleri arasına taşındığı açıklandı.
26.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Yangınlarla mücadele projesi “FireAId”, Davos Zirvesi’nde dünyaya örnek gösterildi
Yangınlarla mücadele projesi “FireAId”, Davos Zirvesi’nde dünyaya örnek gösterildi İklim kriziyle birlikte tüm dünyada görülme sıklığı ve şiddeti artan orman yangınlarıyla mücadele amacıyla yürütülen ve Koç Holding’in öncülük ettiği “FireAId” projesi, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından Davos Zirvesi’nde örnek uygulama olarak gösterildi.
18.01.2023 Ekonomi
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak 16 -20 Ocak 2023 tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023 Yıllık Toplantısı, dijital teknolojiler alanında bir ilke ev sahipliği yaptı. Küresel İş Birliği Köyü (Global Collaboration Village - GCV) adını taşıyan, dünyanın ilk küresel amaç-odaklı metaverse platformu, Dünya Ekonomik Forumu tarafından Accenture ve Microsoft iş birliğiyle hayata geçirildi.
17.01.2023 Ekonomi
Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı?
Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı? Davos Zirvesi başlıyor! Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır çevrimiçi olarak yapılıyordu. 2 yılın ardından Davos Zirvesi olarak bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) devlet başkanlarının katılımı ile yeniden toplanacak. Peki, Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı? İşte Davos Zirvesi programı!
22.05.2022 Ekonomi
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en çok hangi rüyayı görüyoruz?
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en çok hangi rüyayı görüyoruz? Dünya Uyku Günü’nün gelmesiyle birlikte dünya genelindeki insanların uyku alışkanlıklarına dair ilginç bulgular gündemdeki yerini alıyor. Verilere göre, dünyanın en çok uyuyan ülkeleri arasında Yeni Zelanda, Finlandiya ve Hollanda bulunurken, Türkiye genelindeki insanların neredeyse yüzde 50’si günde 8 saat uyuduğunu ve bu sürenin hafta sonları 10 saate çıktığını belirtiyor.
19.03.2022 Sağlık
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı Dünya Uyku Günü’nün gelmesiyle birlikte dünya genelindeki insanların uyku alışkanlıklarına dair ilginç bulgular gündemdeki yerini alıyor. Online Bülten ve PR Servisi B2Press’in incelediği verilere göre, dünyanın en çok uyuyan ülkeleri arasında Yeni Zelanda, Finlandiya ve Hollanda bulunurken, Türkiye genelindeki insanların neredeyse yüzde 50’si günde 8 saat uyuduğunu ve bu sürenin hafta sonları 10 saate çıktığını belirtiyor.
18.03.2022 Yaşam
Erkekler kadınlardan daha çok kazanıyor! Dünya Bankası rapor yayımladı! Eşitsizlik...
Erkekler kadınlardan daha çok kazanıyor! Dünya Bankası rapor yayımladı! Eşitsizlik... Dünya Bankası'nın Kadınlar, İş Dünyası ve Hukuk 2022 raporuna göre küresel olarak erkek ve kadınların beklenen yaşam boyu kazançları arasındaki fark 172 trilyon dolar. Dünyanın yıllık gayri safi hasılasının yaklaşık iki katı oranında.
8.03.2022 Ekonomi
'İnovasyon ve teknoloji geliştirmeye daha fazla yatırım yapıyoruz'
'İnovasyon ve teknoloji geliştirmeye daha fazla yatırım yapıyoruz' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu, ekonominin yükselen alanlarında küresel liderliğe oynamada becerileri geliştirmek ve kullanmak için muazzam bir fırsat sunuyor.' dedi.
20.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Gülnur Aybet kimdir?
Prof. Dr. Gülnur Aybet kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarında adı geçen biri de Prof. Gülnur Aybet oldu. Peki Gülnur Aybet kimdir? Aybet hangi göreve getirildi.
19.11.2021 Siyaset
Milli Eğitim Bakanı Selçuk resmen duyurdu! İlk defa oluyor, ve başladı...
Milli Eğitim Bakanı Selçuk resmen duyurdu! İlk defa oluyor, ve başladı... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu. İlk defa oldu ve başladı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 'ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi okullarımız artık yüzde 1'lik dilimden öğrenci alıyor. Türkiye'nin en yüksek puanlı öğrencileri bu okullara geliyor ve bu da doğru yolda olduğumuzun göstergesi. Girişimcilik sürecinin bütün aşamaları çocuklarla uygun olarak paylaşılıyor. On binlerce çocuğumuz bu eğitimi alıyor. 40 üzerinde meslek lisemiz ihracata başladı. Bu ilk defa olan bir iş.'
30.06.2021 Eğitim
Semih Tümen kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen’in biyografisi!
Semih Tümen kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen’in biyografisi! Cumhurbaşkanı kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevinden alındı ve yerine Prof. Dr. Semih Tümen atandı. Peki, Semih Tümen kimdir? İşte Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen’in biyografisi!
25.05.2021 Gündem
Bakan Varank: Sıçrama tahtası olarak görüyoruz
Bakan Varank: Sıçrama tahtası olarak görüyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Köklü bir planla gençlerimizi yapay zekanın ihtiyaç duyduğu ve ortaya çıkaracağı yeni sektörlere yönlendirmeyi istiyoruz." dedi.
6.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Fuat Oktay: G20 içerisinde ekonomisi büyüyen 2 ülkeden biriyiz
Fuat Oktay: G20 içerisinde ekonomisi büyüyen 2 ülkeden biriyiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ekonomik istikrar kalkanı paketimizle 2020'de yüzde 1,8 büyüme yakaladık. Bu, bizi G20 ülkeleri arasında ekonomisi büyüyen 2 ülkeden biri yapıyor. Çin ile Türkiye pozitif büyüme yaşarken, gelişmiş ekonomiler önemli ölçüde küçüldü" dedi.
17.03.2021 Gündem
İntihar oranında patlama! Yalnızlık bakanı atandı
İntihar oranında patlama! Yalnızlık bakanı atandı Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle intiharların arttığı Japonya'da Başbakan Suga, Bölgesel Bakanı olarak görev yapan Tetsushi Sakamoto'yu Yalnızlık Bakanı olarak atadı.
25.02.2021 Gündem
Ülkede intihar patlaması yaşanıyor! 'Yalnızlık Bakanı' atandı...
Ülkede intihar patlaması yaşanıyor! 'Yalnızlık Bakanı' atandı... Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle intiharların arttığı Japonya'da Başbakan Suga, Bölgesel Bakanı olarak görev yapan Tetsushi Sakamoto'yu 'Yalnızlık Bakanı' olarak atadı.
25.02.2021 Dünya
Evden çalışma ile ilgili flaş açıklama!
Evden çalışma ile ilgili flaş açıklama! Koronavirüs salgını sonrası birçok sektör uzaktan çalışma modeline geçti. Çalışanların aklında ise evden çalışma sisteminin sürekli hale gelip gelmeyeceği sorusu var. Bazı şirketler şimdiden uzaktan çalışmayı sürekli hale getirdiklerini açıklarken, bazıları da bu durumun kalıcı olmasının mümkün olmadığı görüşünde.
27.01.2021 Dünya
Davos Zirvesi 2021 ne zaman? Dijital Davos başladı!
Davos Zirvesi 2021 ne zaman? Dijital Davos başladı! Her yıl ocak ayında İsviçre'de yapılan Dünya Ekonomik Forumu (Davos Zirvesi) 2021'de Singapur'da gerçekleştirilecek. Ancak, Davos toplantıları çevrimiçi olarak başladı. Davos toplantılarında özellikle virüsün sarstığı küresel siyaset ve ekonomi ortamı ve salgın sonrası yeni normal ile ilgili tartışmalar dikkatle izleniyor. Forumda bugün TSİ 15:00’da konuşacak olan Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Joe Biden’ın ABD Başkanlığına resmi olarak başlamasından sonra ilk defa kamuya açık bir konuşma gerçekleştirecek. Peki, Davos toplantıları başladı mı? Davos Zirvesi 2021 ne zaman? Dünya Ekonomik Forumu (WEF) hangi tarihte? İşte 2021 Davos Zirvesi ile ilgili merak edilenler...
25.01.2021 Ekonomi
2040'a kadar en büyük risk bunlar olarak görülüyor
2040'a kadar en büyük risk bunlar olarak görülüyor Oxford Üniversitesi'nden Nayef Al-Rodhan, gelecek 20 yılda dünya için en büyük risklerin "biyolojik tehlikeler", "siber tehditler" ve "uzay çatışmaları" olduğunu bildirdi.
22.12.2020 Bilim ve Teknoloji
2021 Dünya Ekonomik  Forumu Kovid-19 nedeniyle Singapur'da yapılacak
2021 Dünya Ekonomik Forumu Kovid-19 nedeniyle Singapur'da yapılacak Her yıl ocak ayında İsviçre'de yapılan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) (Davos Zirvesi), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 13-16 Mayıs 2021'de Singapur'da gerçekleştirilecek.
7.12.2020 Dünya
Bakan Varank duyurdu! Dünyanın en büyüğü...
Bakan Varank duyurdu! Dünyanın en büyüğü... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugün herkes Türkiye’nin yeni sanayi politikalarını, reel sektörün canlılığını ve teknoloji geliştirme alanında geldiği noktayı görecek." dedi.
29.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Finansal hizmetler sektörü yapay zeka ile büyüyecek
Finansal hizmetler sektörü yapay zeka ile büyüyecek Sektör liderlerinin yüzde 64’ü, yapay zekayı yeni gelir yaratma, süreç otomasyonu, risk yönetimi, müşteri hizmetleri ve yeni müşteri kazanımında kullanacaklarını öngörüyor
20.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Çavuşoğlu: S-400 füze sistemleri NATO ile uyumlu olabilir
Bakan Çavuşoğlu: S-400 füze sistemleri NATO ile uyumlu olabilir Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin satın aldığı füzelerle ilgili "Rusya'nın S-400 hava savunma sistemi NATO ile uyum içinde olabilir, bu konuda bir çalışma grubu oluşturulmasına ihtiyaç var" dedi.
23.01.2020 Siyaset
Bakan Albayrak: Türkiye'nin son 1 yıldaki iyileşme oranını kimse beklemiyordu
Bakan Albayrak: Türkiye'nin son 1 yıldaki iyileşme oranını kimse beklemiyordu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dünya Ekonomik Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Türkiye'nin borç karnesi çok sağlam. Borç oranı görece yüksek olan özel sektörün dahi benzerlerine göre durumu iyi. Türkiye'nin son 1 yıldaki iyileşme oranını kimse beklemiyordu" dedi.
23.01.2020 Ekonomi
Davos Zirvesi'nde kurulan "Türk Evi"ne katılımcılardan yoğun ilgi
Davos Zirvesi'nde kurulan "Türk Evi"ne katılımcılardan yoğun ilgi Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürü Sönmez: "Çok dolu bir ajandamız var. Zirve bitimine kadar yabancı yatırımcılarla, diğer ülkelerin varlık fonlarıyla görüşeceğiz. Türk Evi'nin de katılımcılar arasında epey bir popüler olduğunu söyleyebilirim"
23.01.2020 Ekonomi
Davos Zirvesi nedir? 2020 Davas Zirvesi’nde kimler katılıyor? Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) bul yıl ki teması ne?
Davos Zirvesi nedir? 2020 Davas Zirvesi’nde kimler katılıyor? Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) bul yıl ki teması ne? İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilen 50'inci Dünya Ekonomik Forumu (WEF), 3 bin civarında iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisinin katılımıyla başladı. Davos Zirvesi’nin başlamasının ardından Google üzerinden ‘’Davos Zirvesi nedir, Davos Zirvesi’ne kimler katılıyor? Sorularına yanıt arandı.
21.01.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Wef ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki wef haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.