Dünya Ekonomik Forumu

Dünya Ekonomik Forumu

Son dakika Dünya Ekonomik Forumu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dünya Ekonomik Forumu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dünya Ekonomik Forumu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dünya Ekonomik Forumu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dünya ekonomik forumu gelişmeleri de dahil olmak üzere 627 dünya ekonomik forumu haberi bulunmuştur. Tüm dünya ekonomik forumu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Altın fiyatlarında yeni yön belli oldu! Parasının değerini korumak isteyen yatırımcıya uyarı
Altın fiyatlarında yeni yön belli oldu! Parasının değerini korumak isteyen yatırımcıya uyarı İsviçre'nin Davos kentinde gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu toplantısı, ekonomi dünyasında büyük yankı uyandırdı. Toplantıda yapılan konuşmalar ve öngörüler, özellikle altın fiyatları üzerinde belirleyici oldu. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Yıldırımtürk yatırımcıya önemli uyarılarda bulundu.
23.01.2024 Ekonomi
X hastalığı belirtileri nelerdir? X virüsü Türkiye'de görüldü mü? DSÖ'den korkunç X virüsü açıklaması!
X hastalığı belirtileri nelerdir? X virüsü Türkiye'de görüldü mü? DSÖ'den korkunç X virüsü açıklaması! X virüsünün Covid 19'dan 20 kat daha ölümcül olduğunu açıklayan DSÖ alarm durumuna geçti. Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda en önemli panel konusu olan X hastalığı hakkında da araştırmalar başladı. Dünya henüz Covid riskini tam olarak atlatamamışken X hastalığının belirtileri de görülmeye başlandı. Peki X hastalığı nedir? X virüsü belirtileri nelerdir? X hastalığı Türkiye'de görüldü mü? İşte detaylar...
22.01.2024 Sağlık
Bir tuşla 3D yazıcıdan çıktı olarak 'ev' alabilirsiniz
Bir tuşla 3D yazıcıdan çıktı olarak 'ev' alabilirsiniz Bu devasa 3D yazıcı ile iki katlı bir binanın kaba inşaatı yapıldı. Hem de normalden çok daha kısa sürede ve çok daha az iş gücüyle. AB'nin desteklediği bir proje kapsamında ortaya çıkan bina, bir konut gibi gözükse de değil...
3.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Küresel Riskler Raporu'nda siber güvenlik vurgusu! Liderlerin yanıtları dikkat çekti
Küresel Riskler Raporu'nda siber güvenlik vurgusu! Liderlerin yanıtları dikkat çekti Dünya Ekonomik Forumu’nun her yıl dünyayı orta ve uzun vadede bekleyen riskleri değerlendirdiği Küresel Riskler Raporu’nda bu yıl siber güvenlik vurgusu yapıldı. Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) son yayınladığı Küresel Riskler Raporu siber güvenliğin geleceğin endişe verici riskleri arasına taşındığı açıklandı.
26.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Vladimir Putin öldü mü? Ukrayna lideri Zelenskiy'den 'Putin öldü' iddiası!
Vladimir Putin öldü mü? Ukrayna lideri Zelenskiy'den 'Putin öldü' iddiası! Putin öldü mü? sorusuna Ukrayna lideri Zelenskiy'den 'Putin öldü' iddiası sonrası yoğun bir şekilde yanıt aranmaya başlandı. Ukrayna lideri Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini öne sürdü. Zelenski, Putin'in kanser hastası olduğunu ve televizyonlarda görünen kişinin dublör olduğunu söyledi.
21.01.2023 Dünya
Yangınlarla mücadele projesi “FireAId”, Davos Zirvesi’nde dünyaya örnek gösterildi
Yangınlarla mücadele projesi “FireAId”, Davos Zirvesi’nde dünyaya örnek gösterildi İklim kriziyle birlikte tüm dünyada görülme sıklığı ve şiddeti artan orman yangınlarıyla mücadele amacıyla yürütülen ve Koç Holding’in öncülük ettiği “FireAId” projesi, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından Davos Zirvesi’nde örnek uygulama olarak gösterildi.
18.01.2023 Ekonomi
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak 16 -20 Ocak 2023 tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023 Yıllık Toplantısı, dijital teknolojiler alanında bir ilke ev sahipliği yaptı. Küresel İş Birliği Köyü (Global Collaboration Village - GCV) adını taşıyan, dünyanın ilk küresel amaç-odaklı metaverse platformu, Dünya Ekonomik Forumu tarafından Accenture ve Microsoft iş birliğiyle hayata geçirildi.
17.01.2023 Ekonomi
Pirinç krizi mi geliyor! Dünya tedirgin, küresel gıda fiyatları yükseliyor...
Pirinç krizi mi geliyor! Dünya tedirgin, küresel gıda fiyatları yükseliyor... Yeni kriz kapıda! Fiyat artışları endişe verici boyuta uşlaştı. Gıda krizi uzun süredir dünyanın gündeminde. İlk olarak Ayçiçek yağı ve şeker ile başlayan gıda krizi Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte buğdaya da sıçradı. İki ülke de dünyanın buğday ambarlarının başında geliyor.Bu nedenle savaş buğday fiyatlarının sert bir şekilde yükselmesine neden oldu. Son olarak da piriç krizinin başlayabileceği duyuruldu. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Gıda Fiyat Endeksi tarafından yayımlanan Mayıs verilerine göre, uluslararası pirinç fiyatlarının art arda beşinci ay artarak 12 ayın en yüksek seviyesine çıktığını belirtti
13.06.2022 Ekonomi
Pirinç fiyatları artacak mı? Pirinç krizi mi başlıyor?
Pirinç fiyatları artacak mı? Pirinç krizi mi başlıyor? Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle küresel gıda fiyatlarındaki artış sürüyor! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı. Mayıs verilerine göre, uluslararası pirinç fiyatlarının art arda beşinci ay artarak 12 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Uzmanlar ise, bu sürecin devam etmesi durumunda pirinç krizi yaşanabileceği uyarısında bulundu. Peki, Pirinç fiyatları artacak mı? Pirinç krizi mi başlıyor? Pirinç fiyatları arttı mı? İşte detaylar…
13.06.2022 Ekonomi
Davos'ta  'Sıradaki Pandemiye Hazırlanmak’ konuşuldu
Davos'ta 'Sıradaki Pandemiye Hazırlanmak’ konuşuldu  Dünya Ekonomik Forumu 'Davos 2022’de ‘Sıradaki Pandemiye Hazırlanmak’ paneli düzenlendi. Panelin gerek başlığı gerekse katılımcıları dikkat çekti.
26.05.2022 Dünya
NATO'dan Türkiye açıklaması: Bunu başaracağımıza güveniyorum
NATO'dan Türkiye açıklaması: Bunu başaracağımıza güveniyorum NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi, bir çözüm bulacağımıza eminim' dedi.
24.05.2022 Dünya
Kripto para ile ilgili flaş açıklama! Piyasadan silindi
Kripto para ile ilgili flaş açıklama! Piyasadan silindi Yüksek enflasyon ve faiz ortamına ilişkin endişelerin yanı sıra sabit coinlerdeki istikrarsızlığın sıçraması ile kripto piyasalardaki kayıplar sürüyor. Bu gelişmelerle birlikte, nisan başında 2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1,2 trilyon dolar seviyelerine geriledi.
24.05.2022 Ekonomi
Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı?
Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı? Davos Zirvesi başlıyor! Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır çevrimiçi olarak yapılıyordu. 2 yılın ardından Davos Zirvesi olarak bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) devlet başkanlarının katılımı ile yeniden toplanacak. Peki, Davos Zirvesi ne zaman başlayacak? Davos Zirvesi nerede? Rusya Davos Zirvesi’ne katılacak mı? İşte Davos Zirvesi programı!
22.05.2022 Ekonomi
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en çok hangi rüyayı görüyoruz?
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en çok hangi rüyayı görüyoruz? Dünya Uyku Günü’nün gelmesiyle birlikte dünya genelindeki insanların uyku alışkanlıklarına dair ilginç bulgular gündemdeki yerini alıyor. Verilere göre, dünyanın en çok uyuyan ülkeleri arasında Yeni Zelanda, Finlandiya ve Hollanda bulunurken, Türkiye genelindeki insanların neredeyse yüzde 50’si günde 8 saat uyuduğunu ve bu sürenin hafta sonları 10 saate çıktığını belirtiyor.
19.03.2022 Sağlık
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı Dünya Uyku Günü’nün gelmesiyle birlikte dünya genelindeki insanların uyku alışkanlıklarına dair ilginç bulgular gündemdeki yerini alıyor. Online Bülten ve PR Servisi B2Press’in incelediği verilere göre, dünyanın en çok uyuyan ülkeleri arasında Yeni Zelanda, Finlandiya ve Hollanda bulunurken, Türkiye genelindeki insanların neredeyse yüzde 50’si günde 8 saat uyuduğunu ve bu sürenin hafta sonları 10 saate çıktığını belirtiyor.
18.03.2022 Yaşam
Teknoloji’de Kadın ‘Onun Hayali Bizim Hayalimiz’
Teknoloji’de Kadın ‘Onun Hayali Bizim Hayalimiz’ Cerebrum Tech şirketi, kadınları erken yaşta teknoloji sektörüne yönlendirmeyi, genç yetenekleri keşfetmeyi ve onlara bu yolda mentörlük yapmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda kuruluşunun henüz 1. yılını dolduran Cerebrum Tech, Habitat Derneği ile ‘’Onun Hayali’’ projesini hayata geçiriyor. Projeyi teknoloji alanında tasarım ve yazılıma dair eğitimler almak isteyen bütün kadınlara adayan Cerebrum Tech, "Onun Hayali, Bizim Hayalimiz" diyor.
9.03.2022 Bilim ve Teknoloji
'Kripto para tasarısı sert değil çerçeve bir düzenleme olmalı'
'Kripto para tasarısı sert değil çerçeve bir düzenleme olmalı' Kripto paralara ilişkin kanun taslağının içeriğine yönelik AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “Amaç yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yasal düzenleme ortaya çıkarmak ve birikimlerini kripto varlıklarda değerlendirmeye çalışanların mağdur edilmesinin önüne geçmek'' açıklamasını değerlendiren bilişim ve teknoloji hukuku uzmanı Av. Görkem Gökçe, “Yasaklayıcı değil, geliştirici ve düzenleyici maddelerin geliştirilmesi gerekiyor” dedi.
9.03.2022 Ekonomi
Erkekler kadınlardan daha çok kazanıyor! Dünya Bankası rapor yayımladı! Eşitsizlik...
Erkekler kadınlardan daha çok kazanıyor! Dünya Bankası rapor yayımladı! Eşitsizlik... Dünya Bankası'nın Kadınlar, İş Dünyası ve Hukuk 2022 raporuna göre küresel olarak erkek ve kadınların beklenen yaşam boyu kazançları arasındaki fark 172 trilyon dolar. Dünyanın yıllık gayri safi hasılasının yaklaşık iki katı oranında.
8.03.2022 Ekonomi
Birleşmiş Milletler: Cinsiyet eşitsizliği 21. yüzyılın en büyük sorunu
Birleşmiş Milletler: Cinsiyet eşitsizliği 21. yüzyılın en büyük sorunu Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları ve cinsiyet eşitsizliği mücadelesi gündemdeki haklı yerine taşıyor. Online PR Servisi B2Press’in incelediği Dünya Ekonomik Forumu verilerinde ise konuya dair çalışmaların bugünkü hızıyla ilerlemesi durumunda cinsiyet eşitsizliğinin son bulması için en az 135 yıl gerekeceği vurgulanıyor. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) cinsiyet eşitsizliğini 21’inci yüzyılın en büyük zorluklarından biri olarak tanımladı.
1.03.2022 Gündem
Bakan Varank: Türkiye ekonomisini kurlar üzerinden ölçmek haksızlık
Bakan Varank: Türkiye ekonomisini kurlar üzerinden ölçmek haksızlık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye ekonomisini sadece kurlar üzerinden ölçmek, ülkemize büyük haksızlıktır. Üretim cephesindeki çeşitliliğimiz, kriz dönemlerindeki direncimiz, çalışkan ve üretken iş gücümüz, risk alabilen girişimcilerimiz, Türkiye ekonomisinin bel kemiğidir" dedi.
17.12.2021 Ekonomi
'İnovasyon ve teknoloji geliştirmeye daha fazla yatırım yapıyoruz'
'İnovasyon ve teknoloji geliştirmeye daha fazla yatırım yapıyoruz' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu, ekonominin yükselen alanlarında küresel liderliğe oynamada becerileri geliştirmek ve kullanmak için muazzam bir fırsat sunuyor.' dedi.
20.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. Gülnur Aybet kimdir?
Prof. Dr. Gülnur Aybet kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarında adı geçen biri de Prof. Gülnur Aybet oldu. Peki Gülnur Aybet kimdir? Aybet hangi göreve getirildi.
19.11.2021 Siyaset
Paulo Coelho kimdir, kitapları nelerdir? Okçu'nun Yolu kitabını Mete Gazoz’a ithaf eden Paulo Coelho’nun biyografisi!
Paulo Coelho kimdir, kitapları nelerdir? Okçu'nun Yolu kitabını Mete Gazoz’a ithaf eden Paulo Coelho’nun biyografisi! Dünyaca ünlü Brezilyalı roman ve söz yazarı Paulo Coelho, Türkçe'ye "Okçu'nun Yolu" (The Archer) adıyla çevrilen son kitabını olimpiyat şampiyonu milli sporcu Mete Gazoz'a adadı. Söz konusu gelişmenin ardından Paulo Coelho ve Okçu'nun Yolu kitabı araştırılmaya başlandı. Peki, Paulo Coelho kimdir? Paulo Coelho kitapları ve biyografisi...
24.09.2021 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Selçuk resmen duyurdu! İlk defa oluyor, ve başladı...
Milli Eğitim Bakanı Selçuk resmen duyurdu! İlk defa oluyor, ve başladı... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu. İlk defa oldu ve başladı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 'ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi okullarımız artık yüzde 1'lik dilimden öğrenci alıyor. Türkiye'nin en yüksek puanlı öğrencileri bu okullara geliyor ve bu da doğru yolda olduğumuzun göstergesi. Girişimcilik sürecinin bütün aşamaları çocuklarla uygun olarak paylaşılıyor. On binlerce çocuğumuz bu eğitimi alıyor. 40 üzerinde meslek lisemiz ihracata başladı. Bu ilk defa olan bir iş.'
30.06.2021 Eğitim
Bakan Çavuşoğlu: Umarım Ermenistan ders alır
Bakan Çavuşoğlu: Umarım Ermenistan ders alır Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da düzenlenecek Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Zirvesi ve Antalya Diplomasi Forumu (ADF) öncesi tanıtım toplantısında konuştu. ADF'de bölgelerdeki son gelişmelerin ele alınacağını belirten Çavuşoğlu, “Ermenistan yıllardır kendi kendini izole etti, dışladı, komşuları ile iyi değildi. Kendi hatalarından dolayı. Umarım Ermenistan, bunlardan ders alır, bölgeye barış ve istikrar hakim olur" dedi.
16.06.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Ekonomik Forumu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dünya ekonomik forumu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.