Vlp Aşısı

Vlp Aşısı

Son dakika VLP aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan VLP aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını VLP aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vlp Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vlp aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 25 vlp aşısı haberi bulunmuştur. Tüm vlp aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz'de kar yağışı nedeniyle 1075 yerleşim yerinin yolu kapandı
Karadeniz'de kar yağışı nedeniyle 1075 yerleşim yerinin yolu kapandı Karadeniz Bölgesi'ndeki 8 ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1075 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı.
15.03.2022 Gündem
VLP aşısı ile ilgili flaş açıklama! 600 gönüllü aranıyor
VLP aşısı ile ilgili flaş açıklama! 600 gönüllü aranıyor Koronavirüse karşı geliştirilen ve Faz-2 çalışmaları süren virüs benzeri parçacık (VLP) temelli yerli Covid-19 aşısının 'Faz 2b' uygulaması için 600 gönüllü aranıyor.
15.03.2022 Gündem
VLP aşısıyla ilgili kritik gelişme! Bakan duyurdu
VLP aşısıyla ilgili kritik gelişme! Bakan duyurdu Yerli VLP aşısıyla ilgili flaş gelişme! Bakan duyurdu, Sağlık Bakanlığı’ndaki süreçler tamamlanmak üzere. Koronavirüs ilaçlarında da çalışmalar devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “KOVİD-19 Türkiye Platformu altında geliştirilen, benim de Faz-1 gönüllüsü olduğum VLP aşısının Faz-2 klinik çalışmaları sonuçlandı. Faz-3 çalışmasına başlamak için Sağlık Bakanlığı’ndaki süreçlerin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.
3.11.2021 Gündem
Yerli aşıda yeni gelişme! Ve belli oldu
Yerli aşıda yeni gelişme! Ve belli oldu Türkiye'nin virüs benzeri parçacık (VLP) temelli ilk yerli Kovid-19 aşısını eşi Prof. Dr. Mayda Gürsel ile birlikte geliştiren Prof. Dr. İhsan Gürsel, aşıya olan tereddüdün, aşı ve bilim karşıtlığının sadece Türkiye'de değil dünyada da arttığını, bir grup insanın ne maske taktığını ne de aşı olduğunu belirterek, "Bunun özgürlükle alakası yok. Ben maske takmayarak başkasını öldürme hakkına sahip değilim. Görünmeyen bir düşmana karşı savaşıyoruz. Bu bizim için bir sıkıntı ve herkesin aşı olması lazım. O nedenle Türk aşısını beklemenin bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.
8.09.2021 Gündem
Bakan duyurdu! Yerli VLP aşısıyla ilgili gelişme: Eylül'de Faz 3 çalışmaları başlıyor...
Bakan duyurdu! Yerli VLP aşısıyla ilgili gelişme: Eylül'de Faz 3 çalışmaları başlıyor... Son dakika haberine göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Faz 1 aşamasında kendisinin de gönüllü olduğu virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşı adayında Faz 2 aşılamalarının tamamlandığını açıkladı. Eylül'de yerli VLP aşısının Faz 3 çalışmalarına başlamayı planladıklarını kaydeden Bakan Varank, şu ana kadar herhangi bir yan etki görülmediğini söyledi.
13.08.2021 Bilim ve Teknoloji
'Yerli VLP aşısı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir'
'Yerli VLP aşısı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir' Ankara'da Faz-2 çalışması süren virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) yerli Covid-19 aşısının 2 hafta içinde yeni varyantlara karşı dizayn edilebileceği belirtildi. Faz-2 çalışmasının yürütüldüğü Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Biz şu müjdeyi verebiliriz; yerli VLP aşısı yeni varyantlara karşı hızla dizayn edilebilir, delta varyantı dahil olmak üzere" dedi.
28.07.2021 Gündem
Yerli aşıda müjde! Tüm dünyaya...
Yerli aşıda müjde! Tüm dünyaya... Yerli aşı çalışmaları hızla devam ediyor. Faz-2 gönüllülere uygulanmaya başlandı. Uzmanlar yerli aşının tüm dünyanın kullanımına ne zaman sunulacağını açıkladı.
5.07.2021 Sağlık
Yerli VLP aşısında Faz-2 aşamasına geçildi
Yerli VLP aşısında Faz-2 aşamasına geçildi Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında geliştirilen, virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) Covid-19 aşısında Faz-2 aşamasına geçildi. Aşıyı geliştiren Prof. Dr. İhsan Gürsel, İngiliz varyantına göre tasarlandığını, etkinliğinin yüksek olacağını düşündüklerini söyledi. Aşının, sonbaharda üretim aşamasına gelmiş olacağı belirtildi.
26.06.2021 Sağlık
Turkovac'tan sonra ikinci ve daha güzel haber! Bakan Varank gönüllü olmuştu
Turkovac'tan sonra ikinci ve daha güzel haber! Bakan Varank gönüllü olmuştu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Faz-2 aşamasında gönüllü olduğu VLP aşısından sevindiren haber geldi. Türkiye'nin ilk yerli aşısı Turkovac'ta Faz-3 çalışması devam ederken, ikinci aşı olan VLP aşısının mutasyonlara karşı yüksek oranda etkili olduğu belirtildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Turkovac'tan sonra ikinci ve bence daha güzel haber; VLP aşısının mutasyonlara karşı çok yüksek oranda etkili olacağını düşünüyoruz. Bütün mutasyonlardan etkilenmeyecek şekilde 6 tane izotopu koruyucu etkisi var" dedi.
25.06.2021 Gündem
Bakan Varank: VLP aşısının Faz-2 aşaması için gönüllüler arıyoruz
Bakan Varank: VLP aşısının Faz-2 aşaması için gönüllüler arıyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Covid-19'a karşı geliştirilen ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen, virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısının Faz-1 aşamasının başarıyla tamamlandığını belirterek, "Benim de gönüllüsü olduğum VLP aşısının Faz-2 aşaması için şartları sağlayan gönüllüler arıyoruz. Aşımızın dünyaya şifa olmasını istiyoruz" dedi.
28.05.2021 Ekonomi
Bilim Kurulu toplantısı sonrası flaş aşı açıklaması! Tarih belli oldu
Bilim Kurulu toplantısı sonrası flaş aşı açıklaması! Tarih belli oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Bakan Koca, haziranda 30 milyon doz, eylül ayının sonuna kadar da toplam 120 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye'ye ulaşacağını söyledi.
20.05.2021 Gündem
'Yıl sonuna doğru faz 3 çalışmasını tüm kullanıma açmayı planlıyoruz'
'Yıl sonuna doğru faz 3 çalışmasını tüm kullanıma açmayı planlıyoruz' TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gebze'deki TÜBİTAK Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsünde yerli aşı ve ilaç çalışmalarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başladığı dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın koordinasyonunda Türkiye'de aşı ve ilaç geliştirmelerine yönelik yeni yöntemle 49 farklı kuruluş ve 436 araştırmacının bir araya geldiği bir platform oluşturduklarını söyledi.
3.05.2021 Bilim ve Teknoloji
VLP aşısı gönüllü başvurusu nasıl yapılır? İşte VLP aşısına gönüllü başvuru linki
VLP aşısı gönüllü başvurusu nasıl yapılır? İşte VLP aşısına gönüllü başvuru linki Türkiye'nin koronavirüs aşısında umut veren gelişme... Resmen başlıyor. TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren VLP temelli aşının insan denemelerinin Faz-1 aşaması başlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın aşı denemelerinde ilk gönüllü olarak katılması gönüllülük başvurularında patlamaya neden oldu. Koronavirüse karşı geliştirilen ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısı için gönüllü olmak isteyenler 'VLP aşısı gönüllü başvurusu nasıl yapılır?' sorusunu araştırıyor. Peki, VLP aşısı nedir? VLP aşısı ne demek? VLP aşısına nasıl gönüllü olunur? İşte VLP aşısına gönüllü başvuru linki...
19.04.2021 Gündem
Dünyada sayılı Türkiye'de tek! Bakan Varank yerli aşı oldu
Dünyada sayılı Türkiye'de tek! Bakan Varank yerli aşı oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Onkoloji Hastanesinde TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren VLP temelli aşının insan denemelerinin Faz-1 aşamasına gönüllü olarak katılarak aşı oldu.
17.04.2021 Gündem
Bakan Varank, Covid-19 aşısı için gönüllü oldu
Bakan Varank, Covid-19 aşısı için gönüllü oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşının insan denemelerinin Faz 1 aşamasına katılmak için Ankara Onkoloji Hastanesinde müşahede altına alındı.
17.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank yerli aşı için gönüllü oluyor
Bakan Varank yerli aşı için gönüllü oluyor Bakan Varank, koronavirüse karşı geliştirilen ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısı için gönüllü olacak. İlk doz aşıyı vurulacak Bakan Varank, 21 gün sonra ikinci dozu olacak.
16.04.2021 Gündem
TURKOVAC'ın Faz 3 çalışmaları Kırgızistan'da da yürütülecek
TURKOVAC'ın Faz 3 çalışmaları Kırgızistan'da da yürütülecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın Faz 3 çalışmalarının Kırgızistan'da da yürütülmesi konusunda Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile mutabakata vardıklarını açıkladı.
12.09.2021 Sağlık
VPL aşısı nedir? VPL aşısı gönüllüsü nasıl olunur?
VPL aşısı nedir? VPL aşısı gönüllüsü nasıl olunur? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli imkanlarla koronavirüs karşı üretilen VLP aşısının Faz-2 çalışmalarının yan etki görülmeden tamamlandığını duyurdu. Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Gönüllüsü olduğum VLP aşısında önemli bir aşamayı daha tamamladık. Faz-2 aşılamaları da herhangi bir yan etkiyle karşılaşılmadan başarıyla sona erdi." ifadelerini kullandı.
13.08.2021 Gündem
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac aşısı inaktif mi koruyuculuğu yüksek mi, kaçıncı faz sürüyor?
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac aşısı inaktif mi koruyuculuğu yüksek mi, kaçıncı faz sürüyor? Yerli koronavirüs aşısı Turkovac klinik çalışmaıs Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile devam ediliyor. Prof. Orhan Yıldız, Erciyes Üniversitesi'nde çalışmaları süren yerli aşının Sinovac'tan daha fazla antikor ürettiğini açıkladı. Peki, Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac aşısı inaktif mi koruyuculuğu yüksek mi, kaçıncı faz sürüyor?
29.07.2021 Gündem
Yerli aşı ne zaman çıkacak? Yerli aşı faz 3 ne zaman?
Yerli aşı ne zaman çıkacak? Yerli aşı faz 3 ne zaman? Yerli aşı ne zaman çıkacak? Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle devam eden 18 yerli aşı çalışması bulunuyor. Kovid 19 salgının Türkiye’de ilk görüldüğü andan itibaren Türkiye’de yerli aşı çalışmaları başladı. Yerli inaktif Kovid-19 aşısının faz 3 çalışması ise yakında zamanda başlıyor. İşte yerli aşı hakkında merak edilenler…
23.04.2021 Gündem
Bakan Koca resmen duyurdu: En geç Haziran sonuna kadar...
Bakan Koca resmen duyurdu: En geç Haziran sonuna kadar... Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı açıklama yaptı. Mutasyon virüslerin yayılım hızının artığını ifade eden Bakan Koca, İngiltere varyantının 81 ilde 180.448 örnekte, Güney Afrika varyantının 11 ilde 169 örnekte, Brezilya varyantının 2 ilde 4 örnekte, California-New York varyantının 1 ilde 2 örnekte tespit edildiğini belirtti. Ayrıca Bakan Koca, "Hedefimiz en geç Haziran sonuna kadar nüfusun büyük çoğunluğunu aşılamaktır." ifadelerini kullandı.
31.03.2021 Gündem
100 milyon doz aşı ne zaman gelecek? 100 milyon aşının Türkiye’ye geleceği tarih belli oldu!
100 milyon doz aşı ne zaman gelecek? 100 milyon aşının Türkiye’ye geleceği tarih belli oldu! 100 milyon doz aşı ne zaman gelecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 aşısına ilişkin, "Yurt dışından getirerek kullanıma aldığımız aşı toplam 18 milyon dozun üzerinde. Ayrıca bugün itibarıyla 10 milyon doza tekabül eden, dolumu Türkiye'de yapılacak aşı elimize ulaştı. Mayıs sonuna kadar toplam 100 milyon dozun Türkiye'ye ulaşmasını bekliyoruz" bilgisini verdi.
26.03.2021 Gündem
Bakan Koca 'ne yazık ki' dedi ve duyurdu: Giderek azalıyor
Bakan Koca 'ne yazık ki' dedi ve duyurdu: Giderek azalıyor Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Bakan Koca açıklama yaptı. Toplumda bıkkınlığın arttığına dikkat çeken Koca, "Tedbirlere uyum ne yazık ki giderek azalıyor" dedi. Aşı tedariki konusunda da önemli bilgiler veren Sağlık Bakanı, 10 milyon dozun dolumunun Türkiye'de yapılacağını duyurdu. Bakan Koca bir de müjde verdi: Türk bilim insanları başarırsa, sadece bir tesiste yılda 250 milyon doz üretilebilecek. Türkiye'de son 24 saatte 222 bin 753 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 731 kişinin testi pozitif çıktı, 157 kişi hayatını kaybetti.
25.03.2021 Gündem
İnaktif aşı nedir? Yerli aşı çalışmaları ne durumda?
İnaktif aşı nedir? Yerli aşı çalışmaları ne durumda? Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Varank aşı çalışmalarındaki son durumu da paylaştı. Bakan "Şu anda insan deneyleri başlayacak 3 aşı adayımız var. Bunlar, inaktif, VLP ve adenovirüs temelli aşılar." Gönüllü olmaya adayım, zaten kaydımı yaptırdım. Tüm Türkiye'ye de çağrı yapmak istiyorum." ifadesini kullandı.
10.02.2021 Gündem
Türkiye'den ses getirecek aşı çalışmaları! 7 Türk aşısı yolda!
Türkiye'den ses getirecek aşı çalışmaları! 7 Türk aşısı yolda! TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde üniversiteler ve ilaç şirketlerinin yer aldığı 49 kuruluş ve 436 araştırmacının ortak çalışmalarıyla geliştirdiği 7 aşıdan 3’ünün hayvan deneyleri tamamlandı. Karı koca bilim insanları Prof. Dr. Mayda ve İhsan Gürsel’in yerli bir ilaç firmasıyla geliştirdiği aşıda sona yaklaşıldı. Faz 1 çalışmasının martın sonunda başlaması, aşının da haziranda piyasaya sürülmesi hedefleniyor.
10.01.2021 Corona Virüsü

Benzer Haber Etiketleri

Vlp Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vlp aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.