Vize Yasağı

Vize Yasağı

Son dakika vize yasağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vize yasağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vize yasağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vize Yasağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vize yasağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 218 vize yasağı haberi bulunmuştur. Tüm vize yasağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD’den Ukrayna'nın Ruslara yönelik kapsamlı vize yasağı talebine ret
ABD’den Ukrayna'nın Ruslara yönelik kapsamlı vize yasağı talebine ret Ukrayna’nın talep ettiği Ruslara yönelik kapsamlı vize yasağının, Rusya'daki muhalifler veya insan hakları ihlallerine karşı savunmasız olanlar için sığınma ve güvenlik yollarının kapanmaması için ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından reddedildiği aktarıldı.
22.08.2022 Dünya
Rusya şimdi de ABD, Kanada ve Avrupa'ya savaş açıyor! Düğmeye bastı
Rusya şimdi de ABD, Kanada ve Avrupa'ya savaş açıyor! Düğmeye bastı Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri harekete geçti. Çok sayıda ülkeden Rusya'ya karışı yaptırım açıklamaları peş peşe geldi. Tüm bu açıklamaların ardından Rusya Federasyon Konseyi Sözcüsü Valentina Matviyenko ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerine ekonomik savaş açacağının sinyalini vererek, "Yaptırımlara karşı misilleme paketi hazırlıyoruz, Batı'nın zayıflıklarını biliyoruz." ifadelerini kullandı.
25.02.2022 Ekonomi
ABD'den şok karar! Yasaklandı
ABD'den şok karar! Yasaklandı ABD Dışişleri Bakanlığı, Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin bazı çalışanlarına vize yasağı getirdi.
26.07.2020 Dünya
Trump yönetimi geri adım attı! İptal edildi
Trump yönetimi geri adım attı! İptal edildi ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, üniversitelerde sonbahar döneminde online ders alacak olan yabancı öğrencilerin vizelerinin iptali yönündeki kararı geri çekti.
14.07.2020 Dünya
Trump onayladı! Çin'e yaptırım uygulanacak
Trump onayladı! Çin'e yaptırım uygulanacak ABD Başkanı Donald Trump, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onayladı.
17.06.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nı bitirecek tek şartı açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nı bitirecek tek şartı açıkladı AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin yaptırım kararı hakkında "Suriye'deki gelişmeler sebebiyle bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere 'azdan az gider, çoktan çok gider' diyoruz" dedi. Barış Pınarı Harekatı kapsamında şu ana kadar bin 220 kilometrekare alanın terörden temizlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın sona ermesi için tek şartı açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hemen bu gece tüm teröristler silahlarını malzemelerini her şeylerini bırakıp, kurdukları tuzakları imha edip belirlediğimiz güvenli bölgeden dışarı çıksınlar" ifadesini kullandı.
16.10.2019 Siyaset
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da iftar verdi
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da iftar verdi ABD Başkanı Donald Trump, Ramazan ayı dolayısıyla Beyaz Saray'da iftar yemeği verdi.
14.05.2019 Dünya
Kaşıkçı cinayeti ile ilgili AP'den ambargo çağrısı
Kaşıkçı cinayeti ile ilgili AP'den ambargo çağrısı Avrupa Parlamentosu, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suud Arabistan'a silah ambargosu çağrısı yaptı.
25.10.2018 Dünya
Son dakika... ABD'den peş peşe açıklamalar!
Son dakika... ABD'den peş peşe açıklamalar! ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında bir açıklama yaptı.
24.10.2018 Dünya
İlk yaptırım kararı geldi: ABD yasakladı
İlk yaptırım kararı geldi: ABD yasakladı ABD yönetimi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Suudi Arabistanlı 21 yetkilinin vizelerini iptal ederek vize yasağı uygulayacak.
24.10.2018 Dünya
Kuzey Kore'ye yeni yaptırım
Kuzey Kore'ye yeni yaptırım Avrupa Birliği (AB), Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlar listesine 4 kişiyi daha eklediğini açıkladı. AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, nükleer ve balistik füze deneyen Kuzey Kore'ye yönelik kısıtlayıcı yaptırımların artırıldığı kaydedildi.
19.04.2018 Dünya
AB'den Kuzey Kore'ye ek yaptırım
AB'den Kuzey Kore'ye ek yaptırım Avrupa Birliği (AB), nükleer ve balistik füze deneyen Kuzey Kore'ye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarıyla uyumlu olarak yaptırımların genişletildiğini bildirdi.
6.04.2018 Dünya
Son yılların en büyük krizi! Gece yarısı...
Son yılların en büyük krizi! Gece yarısı... İngiltere hükümetinin eski casus Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın Salisbury'de Rus yapımı sinir gazıyla zehirlenmesine ilişkin soruları yanıtlaması için Moskova'ya verdiği süre dün gece yarısı sona erdi. Son yılların en büyük krizinde sürenin gece yarısı dolmasıyla İngiltere'den yaptırım hamleleri gelecek. Bunların arasında Rus diplomatların sınır dışı edilmesi de var.
14.03.2018 Dünya
AB'den Kuzey Kore'ye ilave yaptırım
AB'den Kuzey Kore'ye ilave yaptırım Avrupa Birliği (AB), nükleer ve balistik füze deneyen Kuzey Kore'ye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarıyla uyumlu olarak yaptırımların genişletildiğini açıkladı.
26.02.2018 Dünya
AB'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar
AB'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar Avrupa Birliği (AB), nükleer ve balistik füze denemeleri yapan Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları genişletti.
8.01.2018 Dünya
ABD'den kritik karar! Yasak onaylandı
ABD'den kritik karar! Yasak onaylandı ABD Yüksek Mahkemesi Trump'ın son seyahat yasağı kararını onayladı.
4.12.2017 Dünya
ABD'nin verdiği sınırlı vizede öncelik bu beş grubun olacak
ABD'nin verdiği sınırlı vizede öncelik bu beş grubun olacak Türkiye ile ABD karşılıklı sınırlı da olsa vize başvurularını kabul etmeye başladı. Vize için herkes başvurabilecek ancak öncelik öğrencilere ve iş adamlarına verilecek.
29.09.2021 Gündem
CHP'li eski vekilden ABD'nin kararına tepki
CHP'li eski vekilden ABD'nin kararına tepki CHP Adana eski Milletvekili ve eski büyükelçi Faruk Loğoğlu, ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi ile ilgili değerlendirmede bulunup, "İki ülke tarihinde tansiyonun en çok yükseldiği noktaya geldik. Bu gerginlik fazla sürmez, çünkü ABD ve Türkiye hala dost hala müttefik ülke. Ayrıca bu gerginliğin iki ülkeyede faydası yok. ABD'nin aldığı bu karar haksızdır, yanlıştır, orantısızdır, iddia ettikleri gelişmelerle ilgisi olmayan bir gelişmedir. Ayrıca bir sürü insanın mağduriyetine yol açacaktır" dedi.
10.10.2017 Siyaset
Son dakika: Vize yasağı başladı
Son dakika: Vize yasağı başladı ABD ve Türkiye'nin karşılıklı olarak vize başvurularının süresiz askıya alınmasının ardından dün akşam saat 22.00 itibariyle ABD'den Amerika pasaportu ile direk gelecek yolcular için vize yasağı başladı.
29.09.2021 Gündem
Karşılıklı vize yasağı başladı
Karşılıklı vize yasağı başladı ABD ve Türkiye'nin karşılıklı olarak vize başvurularını süresiz askıya almasının ardından bu akşam itibarıyla vize yasağı başladı.
29.09.2021 Gündem
Skandal karara büyükelçiden geri adım sinyali
Skandal karara büyükelçiden geri adım sinyali ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ABD'nin Türkiye’deki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya alma kararı hakkında sosyal medya hesaplarından yazılı ve görüntülü açıklama yaptı.
9.10.2017 Siyaset
ABD'den kritik Irak açıklaması!
ABD'den kritik Irak açıklaması! Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada; "Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız" denildi
25.09.2017 Dünya
AB, Kuzey Kore'ye yaptırımları ağırlaştırdı
AB, Kuzey Kore'ye yaptırımları ağırlaştırdı Avrupa Birliği (AB), nükleer ve balistik füze denemeleri yapan Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları ağırlaştırdı.
14.09.2017 Dünya
İstenmeyen adam ilan ettiler!
İstenmeyen adam ilan ettiler! Moldova'nın, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin'i istenmeyen adam ilan ettiği duyuruldu.
2.08.2017 Dünya
Trump'ın vize yasağı yürürlüğe girdi
Trump'ın vize yasağı yürürlüğe girdi ABD Yüksek Mahkemesi tarafından kısmen onaylanan ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarını etkileyecek olan vize yasağı uygulanmaya başlandı
30.06.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Vize Yasağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vize yasağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.