Vertigo Nedir

Vertigo Nedir

Son dakika vertigo nedir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vertigo nedir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vertigo nedir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vertigo Nedir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vertigo nedir gelişmeleri de dahil olmak üzere 14 vertigo nedir haberi bulunmuştur. Tüm vertigo nedir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Depremlerin ardından yüzde 15 arttı! Dengemiz bozuldu
Depremlerin ardından yüzde 15 arttı! Dengemiz bozuldu Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, depremlerin ardından uykusuzluk, yoğun kaygı ve stresin vertigoyu tetiklediğini belirterek, “Nüfusun yüzde 15’inde denge sorunları arttı” dedi.
13.04.2023 Sağlık
Her baş dönmesi vertigo değil! Tedavi edilebiliyor, her yaşta ortaya çıkabilir
Her baş dönmesi vertigo değil! Tedavi edilebiliyor, her yaşta ortaya çıkabilir Vertigonun aslında hastalık değil, birçok farklı hastalıkta kendini gösteren bir belirti olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, “İnsanlar, vertigonun kronik olduğunu, hayat boyunca devam edeceğini düşünüyor. Halbuki yapılan özel testlerle saptanabilen vertigo, genellikle geçici ve tedavi edilebilirdir” dedi.
8.08.2022 Sağlık
Kaygı  ve baş dönmesi varsa dikkat! Vertigoya neden oluyor!
Kaygı ve baş dönmesi varsa dikkat! Vertigoya neden oluyor! olmadığımı nasıl anlarım? Vertigo sorunu yaşayan kişiler, dış dünyanın sürekli hareket ettiği hissini yaşıyor. Kişide kaygı var ise baş dönmesinin ölüyormuş hissi yaşattığını belirten uzmanlar, güvensizlik hissinin de korkuya yol açtığını ifade ediyor. Uzmanlar, nadiren beyincikle ilgili de olsa vertigoya daha çok iç kulak terazindeki bozulmanın yol açtığını, tedavide ilaç kullanımının fayda sağlamadığını ve özel bir manevra ile kulak kristallerinin yerine oturtularak sorunun giderildiğini vurguluyor.
24.02.2022 Sağlık
Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?
Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi? Kişiye etrafının döndüğünü hissettiren baş dönmesi rahatsızlığı, “vertigo” olarak biliniyor. Vertigonun sanılanın aksine bir hastalık değil, bazı hastalıkların belirtilerinden biri olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, vertigonun iç kulak, göz ve iskelet-kas sistemindeki organizasyonun iç kulak ve bağlantılarından kaynaklı bozulması ile ortaya çıktığını ifade ediyor. Vertigo şikayeti olan kişilerin öncelikli olarak bir Kulak, Burun, Boğaz (KBB) hekimine görünmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, işitme ve denge testi yapıldıktan sonra odyolog tarafından önerilen egzersizlerin titizlikle uygulanmasını tavsiye ediyor.
29.04.2021 Sağlık
Vertigo sorunu olanlar bunlara dikkat!
Vertigo sorunu olanlar bunlara dikkat! Vertigo, herhangi bir hareket olmaksızın ortaya çıkan baş dönmesi hissidir. Beyninize, vücudunuzun dengede olmasa bile dengesiz olduğunu söyleyen duyularınızdan kaynaklanır. Uzmanlar, vertigonun, kendi başına bir tanı değil, altta yatan bir durumun semptomu olduğunu belirtiyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Duygu Aygün, vertigo ile ilgili merak edilenleri anlattı.
24.01.2021 Sağlık
Baş dönmesi iç kulaktan kaynaklanabilir!
Baş dönmesi iç kulaktan kaynaklanabilir! “Sanki dünya etrafımda dönüyor” yakınmasıyla hayatı adeta zindana çevirebilen vertigo, yani baş dönmesi günlük yaşamı olumsuz etkileyen bir sorun. Çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen vertigonun periferik çeşidi ise genel olarak iç kulaktan köken alıyor, sıklıkla da kulakta çınlama ve işitme kaybı ile birlikte görülüyor.
6.02.2018 Sağlık
Baş dönmesine yol açan 10 neden
Baş dönmesine yol açan 10 neden Baş dönmesi, yani vertigo toplumda çok yaygın görülüyor. Net bir rakam verilememekle birlikte KBB polikliniklerine başvuran hastaların % 30- 40’ının yakınması vertigo oluyor.
18.04.2017 Sağlık
Baş dönmesi hayatınızı mahvetmesin!
Baş dönmesi hayatınızı mahvetmesin! Baş dönmesi rahatsızlığı olarak bilinen "Vertigo" önlem alınmadığı takdirde ileride ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor.
26.01.2014 Sağlık
Justin Bieber'ın hastalığı ne? Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri ne?
Justin Bieber'ın hastalığı ne? Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri ne? Dünyaca ünlü Kanadalı şarkıcı Justin Bieber’ın yüzü felç oldu. Yüzünün sağ tarafının felç olduğunu duyuran Justin Bieber’ın nadir hastalıklar arasında yer alan Ramsay Hunt sendromu olduğu belirtildi. Peki, Justin Bieber'ın hastalığı ne? Justin Bieber'ın yüzüne ne oldu? Ramsay Hunt sendromu nedir, belirtileri ne? Ramsay Hunt sendromu belirtileri ne? Ramsay Hunt sendromu nedenleri ne? Ramsay Hunt sendromu tedavisi var mı? İşte Justin Bieber'ın hastalığı Ramsay Hunt sendromu hakkında merak edilenler…
13.06.2022 Sağlık
Doktor Ebru Ergin olayı nedir, Dr. Ebru Ergin kimdir? Nöroloji Uzmanı Doktor Ebru Ergin’ın sağlık durumu nasıl?
Doktor Ebru Ergin olayı nedir, Dr. Ebru Ergin kimdir? Nöroloji Uzmanı Doktor Ebru Ergin’ın sağlık durumu nasıl? Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'farklı bir ilaç yazmadığı' gerekçesiyle hastası tarafından darp edilen doktor Ebru Ergin, çalıştığı hastanede tedavi altına alındı. Peki, Doktor Ebru Ergin olayı nasıl oldu, Dr. Ebru Ergin kimdir? Nöroloji Uzmanı Doktor Ebru Ergin’ın sağlık durumu nasıl?
23.02.2022 Gündem
Modern çağın hastalığı: Bruksizm
Modern çağın hastalığı: Bruksizm Toplumun yüzde 70’inin yani her 10 kişiden 7’sinin dişlerini sıktığını ya da gıcırdattığını biliyor musunuz? Diş Hekimi Emek Külür, bruksizm hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlatıyor.
9.11.2021 Sağlık
Otogarda 115 tüp kobra yılanı zehri ile yakalandılar
Otogarda 115 tüp kobra yılanı zehri ile yakalandılar Hatay'ın İskenderun ilçesinde otogarda şüphe üzerine durdurulan 3 kişinin üzerinde 115 tüp kobra yılanı zehri ele geçirildi.
30.07.2020 Gündem
Tarık Göçmen: Aile ortamı zaferi getirdi
Tarık Göçmen: Aile ortamı zaferi getirdi Buz Korsanları,Hatice-Umut Çelik çiftinin kurduğu bir aile kulübü... Nitekim bu aile ortamı da başarıyı getirdi ve takım Türkiye şampiyonu oldu. Başarının mimarlarından antrenör Tarık Göçmen konuştu.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Kraniosakral yumuşak bir dokunuş
Kraniosakral yumuşak bir dokunuş Türkiye için yeni bir terapi yöntemi Kraniosakral. Amerika’da aldığı eğitimle yöntemi uygulayan Günseli Kartay, vücudun iyileştirici tarafına dikkat çekiyor, “Önemli olan hastanın kraniosakral sistemine ulaşmak.”
7.11.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Vertigo Nedir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vertigo nedir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.