Varis Tedavisi

Varis Tedavisi

Son dakika Varis tedavisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Varis tedavisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Varis tedavisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Varis Tedavisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan varis tedavisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 93 varis tedavisi haberi bulunmuştur. Tüm varis tedavisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hastalara 'varis tedavisini ertelemeyin' uyarısı
Hastalara 'varis tedavisini ertelemeyin' uyarısı Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, varisin tedavi edilmediği takdirde acil bir sağlık sorunu olarak kendini gösterebildiğini ifade etti.
31.08.2021 Sağlık
Her 3 kişiden birinde görülüyor
Her 3 kişiden birinde görülüyor Toplumda genel kanı olarak özellikle bacaklarda belirgin damar görünümü olarak bilinen varis, bazı dönemlerde artan şikâyetlerle yaşam konforunu bozacak hale gelebiliyor. Bu gibi durumlarda tedavi edilmediği takdirde, pıhtı riksi gibi yaşamı tehdit eden acil bir sağlık sorunu olarak kendini gösterebiliyor.
31.08.2021 Sağlık
Sıcak havalarda varisi olanlar nelere dikkat etmeli?
Sıcak havalarda varisi olanlar nelere dikkat etmeli? Eğer bacaklarınızda varisleriniz varsa, yılın her mevsiminde bileklerinizde şişlik ve konfor bozukluğu canınızı sıkabilir. Ama yakınmaların en fazla arttığı dönem yaz aylarıdır. Şort veya mayo giydiğinizde bacaklarınızın nasıl görüneceği endişesinin yanında, varis oluşumunun altında yatan damar hastalığının daha da ilerleyeceğini unutmayın.
15.07.2021 Sağlık
Pandemide artan hareketsizlik varis yaşını öne çekti
Pandemide artan hareketsizlik varis yaşını öne çekti Genellikle ileri yaştaki kişilerde görülen varis, genç yaştaki kişilerde de görülmeye başlayan bir damar hastalığı haline geldi. Op. Dr. Birol Tunalı, pandemi sürecinde artan hareketsizliğe dikkat çekerek “20-25 gibi erken yaşlarda varisle daha fazla karşılaşmaya başladık” dedi.
13.07.2021 Sağlık
Sizin varis tipiniz hangisi?
Sizin varis tipiniz hangisi? Varis, toplumun büyük bir bölümünde görülen en yaygın hastalıklar arasında yer alıyor. Halk arasında yanlış bir inanışla sadece kozmetik bir sorun olarak algılanıyor olsa da, ileri derece varisler riskli bir hastalık haline gelebiliyor. Tedavi seçeneği ise varislerin şiddetine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz, varis hastalığında tedavi seçenekleri hakkında önemli bilgiler verdi.
7.07.2021 Sağlık
Varis tedavisini ihmal etmeyin! İşte ağrısız ve kesisiz tedavi yöntemleri!
Varis tedavisini ihmal etmeyin! İşte ağrısız ve kesisiz tedavi yöntemleri! Görsel olarak da rahatsızlık veren varisler, yazın gelmesiyle birlikte pek çok kişinin en büyük sorunlarından biri. Varislerin tedavisi sırasında yoğun cerrahi işlem izleri veya morluklar oluşabileceği şeklinde yanlış inanış nedeniyle çoğu kişi tedavisini erteliyor. Yeni teknikler ve yöntemlerle kesi işlemi yapılmadan varislerden kurtulmak mümkün. Peki, Lazerle varis tedavisi olanlar normale hemen döner mi? Varis tedavi yöntemleri neler? Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas varis ile ilgili merak edilenleri anlattı.
7.06.2021 Sağlık
Endovenöz lazer ablasyon ile varis tedavisi nasıl olur?
Endovenöz lazer ablasyon ile varis tedavisi nasıl olur? Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Hüseyin Sıldıroğlu cevaplıyor...
7.04.2021 Sağlık
Endovenöz lazer ablasyon ile varis tedavisi nasıl olur?
Endovenöz lazer ablasyon ile varis tedavisi nasıl olur? Endovenöz lazer ablasyon ile varis tedavisi nasıl olur?
7.04.2021 Haber
Hareketsiz yaşam varise neden oluyor!
Hareketsiz yaşam varise neden oluyor! Türkiye’de halk arasında ‘varis’ olarak bilinen ‘venöz yetmezlik’ en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Tedavi edilmediği takdirde pulmoner emboli gibi önemli bir riski de barındıran varisler hareketsiz yaşamın arttığı pandemi döneminde daha ciddi bir sorun haline gelmiş durumda. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr Semih Barlas varis tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
30.03.2021 Sağlık
Kılcal damar varis tedavisi aşamalı olmalıdır
Kılcal damar varis tedavisi aşamalı olmalıdır Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur kılcal damar tedavisi hakkında sizlere çok önemli bilgiler verdi.
16.02.2021 Sağlık
Varis aileden çocuğa miras kalıyor
Varis aileden çocuğa miras kalıyor Varis kozmetik bir sorun olmaktan öte hayatı tehdit edebilen sorunlara yol açabiliyor. Başta akciğer embolisine neden olabilen varisler kalıtsal olma özelliği ile de aileden çocuğa miras kalabiliyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas hem anne hem de babasında varis olan çocuğun ileride varis sorunuyla karşılaşma olasılığının yüzde 90 olduğunu ifade etti.
3.04.2020 Sağlık
Ameliyatsız varis tedavisi mümkün mü?
Ameliyatsız varis tedavisi mümkün mü? Varis, aynı depremlerde olduğu gibi çeşitli şiddet ve derecelerde olabilir. Peki varis ameliyatsız tedavi edilebilir mi?
18.10.2019 Sağlık
Sıcaklar varis şikayetlerini artırıyor
Sıcaklar varis şikayetlerini artırıyor Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Muzaffer Bahçivan, yaz sıcaklarının varis hastaları üzerindeki olumsuz etkileri ve endovenöz lazer tedavisi konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
31.07.2019 Sağlık
Varis tedavisinin tam zamanı
Varis tedavisinin tam zamanı Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Aybanu Gökçen, yüzeysel ince varislere ilişkin tedavi teknikleri hakkında bilgi verdi.
22.04.2019 Sağlık
Bu hastalık kadınları daha çok etkiliyor
Bu hastalık kadınları daha çok etkiliyor Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murat Küsdül, varisin kadınlarda erkeklere oranla 2-4 kat daha fazla görüldüğünü söyledi.
19.01.2019 Sağlık
İşte zayıflamaya yardımcı olan tedavi yöntemi!
İşte zayıflamaya yardımcı olan tedavi yöntemi! Yapılan belirlemelere göre zayıflama öncesi varis tedavisi avantaj sağlıyor kişiye avantaj sağlıyor.
5.10.2018 Sağlık
Doğum kontrol hapının bilinmeyen tehlikesi!
Doğum kontrol hapının bilinmeyen tehlikesi! Varis sebepleri kesin bilinmemekle beraber gebelik, ailesel yatkınlık, yüksek kilolu olmak, hareketsizlik ve doğum kontrol haplarının varis oluşumunu kolaylaştırdığı belirtildi.
25.11.2017 Sağlık
'Varis tedavisi için damarlarınızı yaktırmayın'
'Varis tedavisi için damarlarınızı yaktırmayın' Varis tedavisinde bazı doktorların yedek damarları lazerle yaktığını belirten Kalp Damar Cerrahı Dr. Dost, bu damarların yakılmasının doğru olmadığını söyledi.
27.03.2017 Sağlık
Varis tedavisi uzun süreli bir tedavi midir?
Varis tedavisi uzun süreli bir tedavi midir? Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler cevaplıyor; Varis tedavisi uzun süreli bir tedavi midir? Varis tedavisi teknolojinin de etkisiyle kısa süreli bir tedavidir. Varis tedavisinde eğer kalın damarlarınız varsa 1 saatinizi ayırdığınızda tedaviniz gerçekleştirilmektedir. Hasta yürüyerek gelir ve 1 saat sonunda tekrar yürüyerek gider.
15.11.2016 Sağlık
Köpükle varis tedavisi “Skleroterapi”
Köpükle varis tedavisi “Skleroterapi” Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler cevaplıyor; Köpükle varis tedavisi “Skleroterapi” Köpükle “ Skleroterapi “ ile lazer yapılan hastalarda, tamamlayıcı bir tedavi olarak kullanılır. Ayrıca bacaklarda örümcek ağı şeklinde olan damarların tedavisi içinde oldukça faydalıdır bir yöntemdir.
21.06.2016 Sağlık
Varis tedavisinde lazer uygulama.
Varis tedavisinde lazer uygulama. Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler cevaplıyor; Varis tedavisinde lazer uygulama. Ameliyatsız varis tedavisi, ultrason eşliğinde ince iğne ile damara kateter yerleştiriliyor, bu kateter lazer kateteridir. Lazer kateter ile damar kapatıldığı için hasta ameliyat olmadan, ağrı hissetmeden varislerinden bir sefer kurtulabiliyor.
21.06.2016 Sağlık
Ağrısız ameliyatsız varis tedavisi teknikleri.
Ağrısız ameliyatsız varis tedavisi teknikleri. Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler cevaplıyor; Ağrısız ameliyatsız varis tedavisi teknikleri. Ameliyatsız, ağrısız varis tedavisi bir kaç yöntemle yapılabilinir. Bunlar radyofrekansablasyon, lazer ablasyon, diğeride köpük tedavisidir. Temel tedavi yöntemi bacakdaki damarın içten yakılmasıdır.
21.06.2016 Sağlık
Varisten kurtulmanın yolu!
Varisten kurtulmanın yolu! Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları ve hareketsizlik, varis şikayetlerinde artışa neden oluyor...
19.08.2015 Sağlık
Varis tedavisinde yeni umut!
Varis tedavisinde yeni umut! Varisin büyük oranda ayak bileği ile kasık arasında yer alan büyük safen damarı ve topuk ile diz arkası arasında yer alan küçük safen toplardamarlarındaki kaçak (reflü) ya da ters akım sonucunda geliştiğini anlatan Prof...
8.07.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Varis Tedavisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki varis tedavisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.