Uyuşmazlık

Uyuşmazlık

Son dakika uyuşmazlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uyuşmazlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uyuşmazlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyuşmazlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyuşmazlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 752 uyuşmazlık haberi bulunmuştur. Tüm uyuşmazlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beşiktaş, Tyler Boyd'a tazminat ödeyecek
Beşiktaş, Tyler Boyd'a tazminat ödeyecek FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Beşiktaş Kulübü'nün eski futbolcusu Tyler Boyd'a yaklaşık 1 milyon Euro tazminat ödemesine hükmetti.
12.03.2024 Futbol
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı İstanbul’da sahte cinsel içerikli ilaçları internet sitesi üzerinden satışa çıkarıp, sipariş veren kişileri telefonla arayarak 'Kargonuzu teslim almadığınız için hakkınızda icra takibi başlatıldı' mesajıyla yüzlerce kişiyi dolandıran 82 kişilik şebeke hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi.
29.02.2024 Gündem
Bakan Tunç: Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259
Bakan Tunç: Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259. Başvurulardan 69 bin 239'si anlaşma ile sonuçlandı" dedi.
26.02.2024 Gündem
Araç satışlarında yeni dönem! Artık 1 haftada çözülüyor
Araç satışlarında yeni dönem! Artık 1 haftada çözülüyor Araç satışına yönelik taraflar arasında pek çok uyuşmazlık görülebiliyor. Ayıplı otomobil satışı, kilometre değiştirme, hasarlı araçları hasarsız diye satmak, change yapmak gibi durumlarda taraflar mağdur olabiliyor. Artık araç alım satımı ile ilgili uyuşmazlıklarda taraflar mahkemeye gitmeden sorunlarını çözebilecek.
17.02.2024 Ekonomi
Yargıtay’ın kararı depremzede DASK mağdurlarına umut oldu
Yargıtay’ın kararı depremzede DASK mağdurlarına umut oldu Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hasar alan konutlar için DASK tarafından yapılan ödemelerin yetersizliği ve birçok uyuşmazlığın depremzede lehine verilen ilk karar hakkındaki incelemesini tamamladı.
27.01.2024 Gündem
Ev sahiplerine kötü haber! Kiracılar için tahliye kararı, izin verilmedi
Ev sahiplerine kötü haber! Kiracılar için tahliye kararı, izin verilmedi Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Son yıllarda ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan uyuşmazlıklar büyük ölçüde artışa geçmişti, ancak 1 Eylül’de devreye giren arabuluculuk sistemi ile birlikte pek çok uyuşmazlık dava yoluna gitmeden çözülebiliyor. Uyuşmazlık olması durumunda ise ev sahibi veya kiracı dava yoluna gidebiliyor.
13.01.2024 Ekonomi
Tüketici hakem heyetleri, 3,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Tüketici hakem heyetleri, 3,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı Ticaret Bakanlığı, tüketici hakem heyetlerinin geçen yıl değeri yaklaşık 3,9 milyar lirayı bulan 707 bin 814 uyuşmazlığı karara bağladığını duyurdu.
12.01.2024 Ekonomi
Ev sahibi, kiracılar dikkat! 1 Ocak'ta değişiyor, işte yeni ücret tarifesi
Ev sahibi, kiracılar dikkat! 1 Ocak'ta değişiyor, işte yeni ücret tarifesi Ev sahibi, kiracıları yakından ilgilendiriyor. 1 Eylül’de devreye giren arabuluculuk sistemi ile birçok uyuşmazlık dava yoluna gitmeden çözümlendi. Yeni yılda ise arabuluculuk fiyat tarifeleri güncellendi. Peki arabuluculuğa başvurularda bir ücret ödeniyor mu? İşte detaylar...
30.12.2023 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılara dikkat çeken fiyat uyarısı yapıldı! Yeni tarife açıklandı
Ev sahibi ve kiracılara dikkat çeken fiyat uyarısı yapıldı! Yeni tarife açıklandı Milyonlarca kişiyi ilgilendiren arabuluculuk faaliyetlerinde ücret tarifesi belli oldu. Saat ve kişi bazında değişen fiyatlar en çok kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor.
29.12.2023 Ekonomi
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesini ve İnsan Hakları Eylem Planını önümüzdeki aylar içerisinde açıklayarak, oradaki hedefler doğrultusunda yine hızlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
21.12.2023 Gündem
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışı nedeniyle kiracı- ev sahibi anlaşmazlıklarıyla ilgili “Kira uyuşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sı anlaşmayla sonuçlandı. Bu ne demek; 20 bin ev sahibinin ve kiracının, adliye kapısına düşmemesi demek. 20 bin insan önemli'' dedi.
3.11.2023 Gündem
160 bin metal işçisine avans! Tarihte ilk kez olacak
160 bin metal işçisine avans! Tarihte ilk kez olacak Otomotiv, beyaz eşya, sanayi ve demir çelik sektörünün her alanında görev yapan yaklaşık 160 bin metal işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde süreç devam ederken, işçilere güzel bir haber geldi. 196 işverene bağlı 400’ün üzerinde işyerini kapsayan ve Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yapılacak olan 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesinde ilk toplantı 26 Eylül’de yapılmıştı. Türkiye’nin özel sektördeki en büyük toplu iş sözleşmesi için tarafların bir sonraki toplantılarının 10 Ekim’de yapılması beklenirken MESS, bu süreçte işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, tarihinde ilk kez çalışana avans ödenmesine karar verdi.
7.10.2023 Ekonomi
'Daha bu takımın içine 5 yıldız girecek, o zaman G.Saray...'
'Daha bu takımın içine 5 yıldız girecek, o zaman G.Saray...' Galatasaray'a yakın gazetecilerden Osman Şenher; Zaniolo, Torreira, İcardi, Zaha ve Kerem Demirbay'a dikkat çekerek 'Bu yıldızlar takıma katıldığı zaman Okan Buruk'un oyunu daha fazla gelişecek' ifadelerini kullandı.
4.08.2023 Galatasaray
Falda Karga Görmek Ne Demek? Kahve Falında Karga Nasıl Yorumlanır?
Falda Karga Görmek Ne Demek? Kahve Falında Karga Nasıl Yorumlanır? Falda kahve görmenin genel anlamı uyuşmazlık ve anlaşmazlık şeklinde yorumlanır. Fal sahibinin özellikle hem ailesi hem de çevresinde yaşayabileceği olası anlaşmazlıkları gösterir. Ayrıca yaşanabilecek bazı ayrılıklar ile karşı karşıya kalabileceği yönünde delalet eder. Bu tür durumlara karşı fal sahibinin dikkat etmesi gerektiğini gösterir. Özellikle meydana gelebilecek olası tartışmalara karşı daha sakin yaklaşması ve davranması gerektiğini anlatır.
1.08.2023 Gündem
Boş evler için yeni teşvik sinyali! Bakan Tunç açıkladı
Boş evler için yeni teşvik sinyali! Bakan Tunç açıkladı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bir taraftan yüksek kiralar, diğer taraftan evlerin boş tutulması; bu kabul edilecek bir şey değil. Buna bir çözüm bulmak gerekir. Tabii bu konuda cezai yaptırım en son düşünülecek şey olabilir. Burada öncelikle bu boş evlerin kiraya verilmesiyle ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebilir" dedi.
27.07.2023 Ekonomi
TFF, kurulları belirledi
TFF, kurulları belirledi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün yaptığı toplantının ardından Tahkim Kurulu, PFDK, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Etik Kurulu, Amatör Disiplin Kurulu ve Kulüp Lisans Kurulu'ndaki isimleri belirledi.
17.07.2023 Süper Lig
Kiracılara kötü haber: Daireden çıkmanız gerekir
Kiracılara kötü haber: Daireden çıkmanız gerekir Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Yargıtay'dan kiracıları üzecek bir karar geldi. Yargıtay, mülk sahibinin başka bir evde kiracı olarak oturması durumunda kiradaki evin boşaltılması gerektiğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, konut tahliye davalarında ev sahibinin kirada oturmasının ihtiyacın varlığının başlıca kanıtı olduğunu vurguladı.
6.07.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Yargıtay'dan flaş karar, suçlu duruma düşebilirsiniz
Borcu olanlar dikkat! Yargıtay'dan flaş karar, suçlu duruma düşebilirsiniz Yargıtay’dan borcu ve alacağı olan milyonları ilgilendiren emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Hiçbir yazılı beyan olmadığı halde sosyal medyada borçlu olduğuna ilişkin ifadeler kullanılması delil sayıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Avukat Ali Oktay Coşgun, bu tip uygulamalardaki yazışmaların belge niteliği taşıdığına dikkat çekerek, haklıyken suçlu duruma düşürecek konuyla ilgili de çarpıcı bilgiler verdi.
2.07.2023 Ekonomi
Ev sahibi-kiracı uyuşmazlığına ilişkin davalarda artış! Duruşma günü 1 yıl sonraya veriliyor
Ev sahibi-kiracı uyuşmazlığına ilişkin davalarda artış! Duruşma günü 1 yıl sonraya veriliyor İstanbul'da ev sahibi kiracı arasındaki uyuşmazlıklar nedeniyle 2023'ün ilk çeyreğinde sulh hukuk mahkemelerindeki dosyaların sayısı her geçen gün artıyor. Mahkemelerdeki kira uyuşmazlığından kaynaklı yoğunluğa dikkat çeken avukat Abdullah Üsame Ceran, "Şu an için çok ciddi dava yükü söz konusu. Kira sorunu ile ilgili çok fazla soru gelmeye başladı. Bunun başlıca sebebi konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlaması. Bu kiracıları koruyor olsa da pratikte karşılığı olmadığını ve çokça uyuşmazlıkların yaşandığını görüyoruz. Bu sebeple mahkemelerde 1 yıl sonraya duruşma günü verdiğini görüyoruz." şeklinde konuştu. 
7.06.2023 Gündem
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İki ay süresi var, işveren ödemek zorunda
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! İki ay süresi var, işveren ödemek zorunda Yargıtay tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza attı. Aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işten çıkartıldıklarında kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa da tazminat alabiliyor. Kadınlar evlilik, erkek çalışanlar ise askerlik nedeniyle işten ayrıldığında tazminat alabiliyor. Yargıtay'ın askerlik nedeniyle tazminat konusunda verdiği bir karar ise dikkat çekti.
14.05.2023 Çalışan Hakları
7 yaşındaki Ayşe'yi zehirleyen tarihi geçmiş köfteyi satan markete 6 bin lira ceza
7 yaşındaki Ayşe'yi zehirleyen tarihi geçmiş köfteyi satan markete 6 bin lira ceza Antalya'nın Serik ilçesinde ailesinin bir marketten aldığı son kullanma tarihi 1 ay geçmiş köfteyi yiyen Ayşe Sare Dalıç (7), gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanede tedaviye alındı. Ailenin açtığı tazminat davasında mahkeme, marketi 6 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.
12.05.2023 Yaşam
Mülk sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren uyarı! Ceza yanlış kişiye uygulanabiliyor
Mülk sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren uyarı! Ceza yanlış kişiye uygulanabiliyor Depremin ardından kaçak yapılara yönelik denetim arttı. Bu kapsamda imara uygun olmayan yapılara ilişkin cezalar uygulanmaya başlandı. Bu süreçte kimi zaman cezanın yanlış kişiye uygulandığını belirten Avukat Selen Karataş, böyle bir durum ile karşı karşıya kalan vatandaşları haklarını aramaları konusunda uyardı.
10.05.2023 Gündem
Gayrimenkul davalarına arabuluculuk şartı getirildi
Gayrimenkul davalarına arabuluculuk şartı getirildi TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanuna göre; kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar, taşınır ve taşınmazların paylaştırılmasına ve ortaklığın giderilmesine ilişkin uyuşmazlıklar, Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan kaynaklanan uyuşmazlıklar, komşu hakkından kaynaklanan uyuşmazlıklarda 1 Eylül 2023 itibarıyla dava açılmadan önce arabulucuya başvurulmuş olması şartı aranacak.
3.04.2023 Ekonomi
Beşiktaş ilk yarıda oynanan maçlar geçersiz sayılsın demişti! İşte olası puan hesabı
Beşiktaş ilk yarıda oynanan maçlar geçersiz sayılsın demişti! İşte olası puan hesabı Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem faciası sebebiyle Süper Lig'den çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nın haklarını donduran TFF'ye itiraz eden Beşiktaş güçlü argümanlarla geliyor...
31.03.2023 Süper Lig
Fırsatçı ev sahiplerinden yeni hamle! Haklı sebeple tahliye nedeni
Fırsatçı ev sahiplerinden yeni hamle! Haklı sebeple tahliye nedeni Deprem endişesi kiralık ev arayışında olan kişi sayısını artırırken, kiralık ev bulmanın her geçen gün daha da zor hale gelmesi, fiyatların daha da artmasına yol açıyor. Ev sahipleri mülklerini yüksek bedel karşılığında kiralayabilmek için; mevcut kiracısını evden çıkarmanın yollarını arıyor. Kiracıların yaptığı hata ise haklı nedenle tahliyeye sebebiyet veriyor.
21.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Uyuşmazlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyuşmazlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.