Uyku Saati

Uyku Saati

Son dakika uyku saati haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uyku saati ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uyku saati haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uyku Saati

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uyku saati gelişmeleri de dahil olmak üzere 238 uyku saati haberi bulunmuştur. Tüm uyku saati haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Yalancı bahar' şaşkına çevirdi, elma ağaçları kışın meyve verdi
'Yalancı bahar' şaşkına çevirdi, elma ağaçları kışın meyve verdi Amasya’da Ocak ayının sonlarına gelinmesine rağmen sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi şaşkına çeviren görüntülere neden oldu. Misket elmasıyla ünlü şehirde 4 ay önce hasadı yapılan bazı tür elma ağaçları ‘yalancı bahar’da ikinci kez meyve verdi.
27.01.2023 Yaşam
Bursa'da yangın faciası: 8'i çocuk 9 ölü
Bursa'da yangın faciası: 8'i çocuk 9 ölü Bursa'da 4 katlı binanın 2'nci katında sobadan çıkan yangında Suriye uyruklu anne Amina (31) ile yaşları 1- 11 arasında değişen 6 çocuğu ve 2 yeğeni yaşamını yitirdi, 1'i çocuk 4 kişi de dumandan etkilendi.
9.11.2022 Gündem
Can Bonomo ve Öykü Karayel oğulları Roman ile gezmede!
Can Bonomo ve Öykü Karayel oğulları Roman ile gezmede! 'Kuzey Güney' dizisiyle şöhreti yakalayan oyuncu Öykü Karayel ve mutlu bir evlilik sürdürdüğü başarılı müzisyen Can Bonomo, önceki akşam Roman adını verdikleri oğulları ile Etiler'de görüntülendi. Gazetecilerden soru kabul etmeyen çiftten Öykü Karayel, Meryem Uzerli'nin "Öykü'nün oyunculuğunu çok beğeniyorum" sözlerine yanıt verdi.
19.06.2022 Magazin
Pandemi döneminde uyku sorunları arttı
Pandemi döneminde uyku sorunları arttı Uyku saatlerinin esnek hale gelmesi, fiziksel hareketin azalması ve ekran karşısında geçirilen sürenin uzaması pandemi dönemine has bir uykusuzluk sorununa yol açmasına neden olduğu ortaya çıktı. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaynak, koronasomnia olarak adlandırdığı bu durum nedeniyle yaşanan uyku sorunlarının toplumun yüzde 70’inde ortaya çıktığını söyledi.
12.01.2022 Sağlık
Türkiye'nin günlerce konuştuğu Melek'in yeni hayatı! Zor günleri geride bıraktı!
Türkiye'nin günlerce konuştuğu Melek'in yeni hayatı! Zor günleri geride bıraktı! Antalya'da kendisine işkence yapan eşi Ramazan İpek'i (36) öldüren ve 108 gün sonra tahliye olan Melek İpek (31), ailesine ait çiftlik evinde zor günlerin etkisinden kurtulmaya çalışıyor. Melek İpek çiftlikte traktör sürüp, işlerini bitirdikten sonra makyaj yapıp, kızları Ceylin Deniz (9) ve İkra Nur (7) ile kent merkezine gidiyor. Melek İpek matematik öğretmeni olmak için üniversite sınavına hazırlanırken her gün kızlarıyla masa etrafında ders çalışıyor.
1.06.2021 Gündem
Erken ergenlik sorunu olan çocukla 5 önemli iletişim kuralı
Erken ergenlik sorunu olan çocukla 5 önemli iletişim kuralı 'Çocuğumun boyu ya uzamazsa?', 'Henüz çok küçük, ruhsal olarak yıpranır mı?'... Ebeveynleri son yıllarda en çok kaygılandıran konuların başında, ‘erken ergenlik’ geliyor. Bunun nedeni ise ergenliğin daha erken yaşlarda başladığına yönelik çeşitli görüşlerin olması. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Saygın Abalı, ülkemizde son yıllarda erken ergenlikle ilgili hekime başvuruların arttığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
27.04.2021 Sağlık
Uzmanından ailelere tatil ipuçları!
Uzmanından ailelere tatil ipuçları! Ara tatilde çocuklarını eğlendirirken kendi isteklerini ve psikolojik durumlarını göz ardı eden ebeveynlere uzmanlardan uyarı var. Aile bireylerinin beraber eğlenebileceği aktiviteler seçilmesini öneren uzmanlar, anne ve babaların da bu süreçte zorlandığını belirterek “Zorlandığınız süreçte durup bekleyip belki biraz da dinlenip yeniden başlamayı unutmayın” tavsiyesinde bulunuyor.
4.02.2021 Sağlık
Eşi tarafından çıplak halde saatlerce dövüldü! Vahşetin detayları kan dondurdu
Eşi tarafından çıplak halde saatlerce dövüldü! Vahşetin detayları kan dondurdu Antalya'da, ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde saatlerce döven eşi Ramazan İpek'i (36) av tüfeği ile vurup öldüren Melek İpek (31), jandarmadaki ifadesinde işkence ve cinayeti detaylarıyla anlattı. Kan donduran cümlelerin yer aldığı ifadede Melek İpek, "Öldürmemesi için yalvardım. Kızlarımın üstüne kapandım. Tüfeğin dipçiği ile kafama vurdu. Gözüm, yüzüm, kolum ve omzumdan yaralandım. Çıplak halde ve ellerim kelepçeliydi. Avda kullandığı naylon iple cenin pozisyonunda olacak şekilde banyoda buldum kendimi. Baygınken ters ilişkiyle anal pozisyonda tecavüz ettiğini hissettim. Rambo bıçağıyla göğsümden yaraladı. Çay kaşığı ve saç tel tokaları ile kelepçeyi açmaya çalıştık ama açamadık" dedi.
9.01.2021 Yaşam
'Pandemi döneminde tüm bireyler beslenmesine dikkat etmeli'
'Pandemi döneminde tüm bireyler beslenmesine dikkat etmeli' Ankara’da Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Özdemir, pandemi döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekerek, "Kronik hastalığı olan ileri yaş bireyler başta olmak üzere tüm yaş grubundaki bireylerin günlük beslenmesinde protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlardan zengin kaynaklara yer vermesi çok önemli" dedi.
8.12.2020 Sağlık
Uykuya dalmanın 20 yolu
Uykuya dalmanın 20 yolu Sağlıklı, genç ve güzel kalmanın sırrı iyi bir uyku çekmek. Ancak karantina günlerinde, uyku saati bozuklukları, uykuya dalamama veya çok uzun saatler uyumak gibi vücudumuzun alışkın olmadığı durumlar bizi içten içe depresif hale getirmeye başladı.
13.05.2020 Sağlık
Uykusuzlukla baş etmenin 12 etkili yolu
Uykusuzlukla baş etmenin 12 etkili yolu Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak tanımladığı ve tüm dünyada etkisini gösteren corona virüs nedeniyle çoğu kişi uyku problemleri yaşıyor. Peki sağlıklı bir uyku için neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Aksu sosyal izolasyon sürecinde uykusuzlukla baş etmenin 12 yolunu anlattı.
5.04.2020 Sağlık
6 saatten az uyuyanlarda büyük risk!
6 saatten az uyuyanlarda büyük risk! Doç. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ani ölümler, kalp krizleri ve felç gibi hayatı tehdit eden durumların uyku ile ilişkisine vurgu yaparak “Sağlıklı uyku en az 7 saat olmalıdır. Araştırmalar, 6 saatten az uyuyanlarda her bir saatlik düşüş için kalp ritim bozukluğu riskinin 1.7 kat artırdığını gösteriyor” dedi.
27.12.2019 Sağlık
Şehirler için 'doğru aydınlatma' uyarısı
Şehirler için 'doğru aydınlatma' uyarısı Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. Küçük, "Şehirlerimizi aydınlatmamız gerekiyor ancak doğru aydınlatmamız gerekiyor. Sloganımız 'doğru aydınlatma' olmalı. Yanlış aydınlatma, vahşi yaşamı da etkiliyor." dedi.
11.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Apple Watch 5 uyku takip sistemiyle bileğinizde olacak
Apple Watch 5 uyku takip sistemiyle bileğinizde olacak Dünyanın en çok satan akıllı saati olan Apple Watch serisine yeni bir model daha geliyor. İşte tüm detaylar...
5.09.2019 Bilim ve Teknoloji
"YKS'den önce bol oksijenli gün geçirin"
"YKS'den önce bol oksijenli gün geçirin" ÖZ-KUR-DER Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çevik, "Adaylar sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakmalıdır.Dinlendirici özelliği olan bol oksijenli yerlerde oturarak ve dolaşarak günlerini geçirebilirler" dedi.
11.06.2019 Eğitim
İşverenler çalışanları gün içinde uyumaya teşvik edecek!
İşverenler çalışanları gün içinde uyumaya teşvik edecek! Uykusuzluğun Japonya'ya maliyetinin yılda 138 milyar dolar (yaklaşık 775 milyar TL) olduğu ortaya çıktı. Ülkede işverenler, uykusuz çalışanların daha fazla zarara yol açtığı gerekçesiyle, çalışanların gün içinde alınan uyku molasını işin bir parçası olarak görmesini hedefliyor.
8.01.2019 Dünya
Göz uzmanlarından Ramazan uyarısı
Göz uzmanlarından Ramazan uyarısı Göz doktoru Operatör Dr. Yusuf Evcimen, Ramazan ayında uyumadan sahuru beklemenin göz rahatsızlıklarına neden olabildiğine vurgu yaparak, vatandaşlara uyarılarda bulundu.
17.05.2018 Ramazan
Tudor: "Bazı transferler yapılabilir"
Tudor: "Bazı transferler yapılabilir" Kayserispor’u 4-1 yenerek sezona iyi bir giriş yapan Galatasaray’da Teknik Direktör Igor Tudor, karşılaşma sonrasında soruları yanıtladı. Tudor, oyundan memnun olduğunu belirterek, “Kafamdaki Galatasaray’a emin adımlarla ilerleyeceğiz” diye konuştu.
14.08.2017 Galatasaray
Ramazan'da uykusuz kalmanın zararları
Ramazan'da uykusuz kalmanın zararları Uykusuzluk göz sorunlarını tetikleyen ciddi bir rahatsızlığa sebep olabilir
17.05.2018 Arşiv
Çocuklar kaç saat uyumalı?
Çocuklar kaç saat uyumalı? Amerika’da Wilson İlkokulu’nun "uyku zamanları" tablosu çocukların yaşlarına göre saat kaçta yatağa gitmesi ve kaç saat uyuması gerektiğini gösteriyor.
13.05.2017 Arşiv
Eissa bebeğin ilk fotoğrafları
Eissa bebeğin ilk fotoğrafları 50 yaşında ilk kez anne olan Michael Jackson’ın kız kardeşi Janet Jackson, bebeğiyle ilk fotoğrafını paylaştı.
16.04.2017 Magazin
Diyet yapıyorsanız bu yanlışı sakın yapmayın
Diyet yapıyorsanız bu yanlışı sakın yapmayın Kilo vermek birçok insanın hayali. Bunun için çoğu insan kendi yöntemlerini deniyor ancak bu sağlıklı değil. Peki diyet yaparken nelere dikkat etmeliyiz.
6.02.2017 Sağlık
Rüya yorumlarının kolayca yapılabilmesi için rüya tabirleri sözlüğü internette yer alıyor!
Rüya yorumlarının kolayca yapılabilmesi için rüya tabirleri sözlüğü internette yer alıyor! Rüya tabirleri rüyaları yorumlanmasında yardımcı olan bir bilgi kaynağıdır. Uzman kişiler tarafından hazırlanmış olan rüya tabirlerini gördüğünüz rüyadan etkisinde kaldığınız bir olay yada bir sembolün karşılığı olarak faydalanarak bulabilmeniz mümkündür. Rüya yorumlarının kolay yapılması için online rüya tabirleri sözlüğü geliştirilmiştir.
29.09.2021 Gündem
Yaz saati uygulaması kalbi tetikliyor
Yaz saati uygulaması kalbi tetikliyor Geçtiğimiz hafta cumartesiyi pazara bağlayan gece gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulamasına geçtik...
30.03.2016 Sağlık
Yaşınıza göre ideal uyku saatiniz!
Yaşınıza göre ideal uyku saatiniz! ABD Ulusal Uyku Vakfı, yaş gruplarına göre ideal uyku saatleri üzerine yaptığı çalışmanın sonuçlarını açıkladı...
30.01.2016 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uyku Saati ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uyku saati haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.