Uranyum

Uranyum

Son dakika uranyum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uranyum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uranyum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uranyum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uranyum gelişmeleri de dahil olmak üzere 642 uranyum haberi bulunmuştur. Tüm uranyum haberleri aşağıda listelenmiştir.
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor Gayrimenkul, kıymetli madenler, kredi teminatı, emtia gibi gerçek dünya varlıklarının blokzincirine taşınarak erişilebilir hale gelmesini tanımlayan tokenizasyon kavramı, ekosistemin 2024 başlıkları arasında yerini aldı. Güncel bir rapor, emtia tabanlı kripto para birimlerinin piyasa değerinin 1,1 milyar doları aştığını gösterdi. Söz konusu raporda, emtia tabanlı kripto para projelerinde çoğunlukla altın, gümüş gibi kıymetli madenlerin tercih edildiğini söyleyen Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,“Kıymetli madenlerin pazar hakimiyetine rağmen daha farklı emtialara yönelen projelere de rastlamak mümkün. Örneğin bir proje, 1 sterlin değerindeki uranyum bileşiğine endekslenen uranyum tabanlı bir kripto para birimi geliştirdi” dedi.
2.04.2024 Gündem
Rusya lideri Putin ABD'yi açık açık suçladı: Ukrayna ordusunun eli ile yapıyorlar
Rusya lideri Putin ABD'yi açık açık suçladı: Ukrayna ordusunun eli ile yapıyorlar Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu ağırlayan Putin yaptığı açıklamada ABD'yi resmen suçladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın savaşta misket bombalarını mümkün olan en geniş şekilde kullandığını belirterek, "Misket bombalarını kullanan ABD’dir. Bunu sadece Ukrayna ordusunun eliyle yapıyorlar” dedi.
15.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: En doğru adayları tespit edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: En doğru adayları tespit edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerel seçimler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En doğru adayları tespit edeceğiz. Bütün mesele, ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak." dedi.
4.08.2023 Gündem
Terörden temizlenen Gabar'da petrol fışkırdı! Her gün yeni bir rezerv keşfediliyor
Terörden temizlenen Gabar'da petrol fışkırdı! Her gün yeni bir rezerv keşfediliyor Şırnak’ın Gabar Dağının terörden temizlenmesinin ardında petrol aramaları hızlandı. Bölgede yapılan sismik ve sondaj çalışmaları sonrası her gün yeni bir rezerv keşfediliyor.
3.05.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez'den CNN Türk'e özel açıklama! Hedef Sinop ve Trakya
Bakan Dönmez'den CNN Türk'e özel açıklama! Hedef Sinop ve Trakya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu NGS töreni ardından CNN TÜRK ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez sonraki nükleer santraller için Sinop ve Trakya'yı işaret etti.
27.04.2023 Ekonomi
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez Akkuyu Nükleer Santrali'nden CNN Türk canlı yayına bağlanarak ilk yakıt teslimine dair detayları paylaştı. "Tesis büyük oranda tamamladı" diyen Bakan Dönmez, "İlk reaktör devreye alındıktan sonra üretmemiz gereken enerjinin 4'te 1'i üretilecek. Dünyada aynı anda 4 reaktör inşaatı devam eden bir proje yok" dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Putin: Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz
Putin: Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Kolektif Batı nükleer bileşenli silahlar kullanmaya başladığında karşılık vereceğiz" dedi.
21.03.2023 Dünya
Marttan sonra büyük savaş riski var
Marttan sonra büyük savaş riski var Rusya’nın Ukrayna’yı işgali birinci yılına yaklaşırken Almanya ve ABD’nin Kiev yönetimine tank sevkiyatı uzmanları endişelendirdi. 150 tankla savaşın kaderinin değişmeyeceğini belirten uzmanlar “Ancak Polonya ve Baltık ülkeleri üzerinden dünya savaşına evirilebilir” uyarısı yaptı.
29.01.2023 Gündem
Heathrow Havalimanı'nda yaşanan dehşet İngiltere'yi ayağa kaldırdı! Londra'da nükleer alarm...
Heathrow Havalimanı'nda yaşanan dehşet İngiltere'yi ayağa kaldırdı! Londra'da nükleer alarm... Pakistan'dan İngiltere'ye gelen uçak Heathrow Havalimanı'nda polisi alarma geçirdi. Pakistan'dan havalanıp Umman üzerinden yola çıktığı tespit edilen uçağın içindekiler ülkeye tarihinin en büyük korkularından birini yaşattı.
11.01.2023 Dünya
Kirli bomba ne demek, kirli bomba nedir?
Kirli bomba ne demek, kirli bomba nedir? Rusya, Ukrayna'nın "kirli bomba" kullanacağını iddiaları sonrası ABD, İngiltere ve Fransa'da askeri yetkililer ile temasa geçti. Peki, Kirli bomba ne demek, kirli bomba nedir?
27.10.2022 Dünya
UAEA'den Zaporijya açıklaması: Durum acilen normale dönmeli
UAEA'den Zaporijya açıklaması: Durum acilen normale dönmeli Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki durumun endişe verici olmaya devam ettiğini söyleyerek, santraldeki durum için "acilen normale dönmeli" dedi.
21.09.2022 Dünya
Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Çernobil faciasının benzeri yaşanır mı?
Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Çernobil faciasının benzeri yaşanır mı? Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise en büyük 9. nükleer santrali Zaporijya Nükleer Santrali'nde altı ünitesinin de enerji hattından koptuğunu duyuruldu. Reuters'a göre, santralden sorumlu devlet kurumu Energoatom, Ukrayna'da Rusya'nın elindeki Zaporizya Nükleer Santrali'ndeki operayonların tamamen durduğunu açıkladı. Peki, Zaporijya Nükleer Santrali nerede? Çernobil faciasının benzeri yaşanır mı? Zaporijya Nükleer Santrali’nde acil durum ilan edildi mi? Zaporijya Nükleer Santrali’nde son durum ne? İşte detaylar…
11.09.2022 Dünya
İran'dan Avrupa ülkelerinin nükleer müzakerelerdeki tutumlarına tepki
İran'dan Avrupa ülkelerinin nükleer müzakerelerdeki tutumlarına tepki İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın nükleer müzakerelere ilişkin İran'ı eleştiren ortak bildiriye tepki gösterdi. Kenani, üç Avrupa ülkesinin ortak bildirisini "mantık dışı ve iyi niyetli değil" şeklinde değerlendirdi.
10.09.2022 Dünya
İran'dan flaş Türkiye ve Suudi Arabistan açıklaması: Bölgesel diyalog kurulabilir
İran'dan flaş Türkiye ve Suudi Arabistan açıklaması: Bölgesel diyalog kurulabilir İran Dış Politikalar Stratejik Konseyi Başkanı ve Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney’in Danışmanı Kemal Harazi, "Türkiye ve Suudi Arabistan’ın katılımıyla bölgesel diyalog kurulabilir” ifadelerini kullanarak, “İran, nükleer bomba yapabilecek kapasiteye sahip ancak bunu uygulama kararı almadık" dedi.
17.07.2022 Dünya
Balık severlere kötü haber! Yemeyi uyarısı geldi
Balık severlere kötü haber! Yemeyi uyarısı geldi ‘Acilen kimyasal gübre, ilaçtan kurtulmamız lazım, yoksa müsilaj bitmeyecek’ diyen TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, müsilajdan kurtulmanın Marmara’yı kurtarma anlamına gelmediğini söyledi ve ekledi: ‘Orada hâlâ aradığımız yaşam yok. Özellikle Boğaz bölgelerinde balıkçılık yapılmamalı’
3.05.2022 Yaşam
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika! Avrupa kırmızı alarma geçti: Rusya NATO'nun dibindeki üssü vurdu... Ukrayna, Rus ordusuna direnmeye devam ederken bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD, Rusya'nın büyük kayıplar verdikten sonra Ukrayna'yı işgalinde Çin'den silah ve yardım istediğini iddia etti. Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4'üncü turu çevrim içi başladı. Moskova'nın askeri üsse gerçekleştirdiği füze saldırısı Polonya'da paniğe sebep oldu.
14.03.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında nükleer savaş uyarısı! 'İntihar olur' deyip kritik detayı açıkladı
Ukrayna-Rusya savaşında nükleer savaş uyarısı! 'İntihar olur' deyip kritik detayı açıkladı Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın nükleer kartı masaya sürmesi ile tüm dünyayı dehşete düşürdü. Rus ordusunun Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik saldırısı, nükleer yok oluş endişelerini tekrar diriltti. Çernobil faciasını akıllara getiren olayın ardından uzmanlardan nükleer savaş uyarısı art arda geldi.
6.03.2022 Gündem
Nükleer santral nedir, patlarsa ne olur? Nükleer santral Ukrayna’da nerede, nükleer santral patlaması kaç km’yi etkiler, Türkiye tehlike altında mı?
Nükleer santral nedir, patlarsa ne olur? Nükleer santral Ukrayna’da nerede, nükleer santral patlaması kaç km’yi etkiler, Türkiye tehlike altında mı? Nükleer santra patlarsa ne olur? Rusya, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali'ni vurdu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, "Bir patlama olursa hepimizin sonu, Avrupa'nın sonu olur" dedi. Zaporijya Nükleer Santrali Ruslar tarafından ele geçirildi. Yangın tehlikesi atlatan Avrupa’nın en büyük santrali hakkında Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, yaptığı açıklamada olayda iki kişinin yaralandığını ve herhangi bir radyoatkif sızıntı olmadığını duyurdu ancak tehlike devam ediliyor. Peki, Nükleer santral nedir, patlarsa ne olur? Nükleer santral Ukrayna’da nerede, nükleer santral patlaması kaç km’yi etkiler, Türkiye tehlike altında mı?
4.03.2022 Dünya
Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı?
Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin emir erdi. Putin’in Rus ordusunun nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emri vermesi, gözleri Rusya’nın nükleer silahları ve hipersonik füzelerine çevirdi. Pek çok kişi nükleer bombanın etkilerini ve olası sonuçlarını araştırıyor. Peki, Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı? Nükleer bombanın etki çapı ne? Nükleer silah etkisi ne? Nükleer bombalar kullanılırsa ne olur? İşte nükleer bombanın etkilerini ve olası sonuçları…
28.02.2022 Dünya
Çernobil nerede, Çernobil nükleer santrali aktif mi? Çernobil faciası nedir, ne zaman ve nasıl oldu? Çernobil nükleer santrali haritası!
Çernobil nerede, Çernobil nükleer santrali aktif mi? Çernobil faciası nedir, ne zaman ve nasıl oldu? Çernobil nükleer santrali haritası! Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş bugün ikinci gününde. Rus saldırıları bu kez Çernobil nükleer santraline yöneldi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yakınlarındaki Çernobil nükleer santrali, Rus askerlerinin kontrolüne geçmişti. AP’den gelen son dakika bilgisine göre Rus füzeleri Çernobil'de bir radyoaktif atık deposuna çarptı. Söz konusu gelişmenin ardından Çernobil nükleer santrali aktif mi? Çernobil faciası nedir, ne zaman ve nasıl oldu? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Çernobil faciası ve haritası…
25.02.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya krizinde son dakika gelişmesi! Putin yeni kararı dünyaya ilan etti, artık yok...
Ukrayna - Rusya krizinde son dakika gelişmesi! Putin yeni kararı dünyaya ilan etti, artık yok... Ukrayna - Rusya krizinde son dakika gelişmesi! Putin yeni kararı dünyaya ilan etti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in basın toplantısı sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kameraların karşısına geçerek gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Putin, "Donetsk ve Luhansk bölgesinde bir çatışma var. Üzerimize düşen tüm desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Putin, yurt dışına asker göndermek için Rus parlamentosunun onayını istedi. Parlamento, Putin'in teklifini kabul etti. Putin ayrıca, Minsk Barış Anlaşmasının artık olmadığını söyledi.
22.02.2022 Dünya
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda...
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda... Dünya koronavirüsten sonra yeni bir salgınla karşı karşıya gelebilir mi? Yapılan son araştırmalara göre, artan sıcaklıkların etkisiyle radyoaktif olan ve akciğer kanserine yol açan radon gazına maruz kalma riskimiz oldukça yüksek. "Tıpkı Kovid gibi bir riskin olduğunu tabii ki söyleyebiliriz" diyen uzmanlar, binaların bodrum ve zemin katlarına dikkat çekti.
20.02.2022 Gündem
İsrail’in eylül ve haziran aylarında İran’a iki saldırı düzenlediği iddia edildi
İsrail’in eylül ve haziran aylarında İran’a iki saldırı düzenlediği iddia edildi ABD basınında yer alan haberde, İsrail’in geçtiğimiz eylül ayında İran’daki nükleer tesise ve geçtiğimiz haziran ayında ise Devrim Muhafızlarına ait bir füze üssüne saldırı düzenlediği iddia edilerek, ABD’nin söz konusu saldırılar öncesi bilgilendirildiği öne sürüldü.
11.12.2021 Dünya
Altın madeni nasıl oluştu? Milyonlarca insanın her gün yakından takip ettiği altının sırrı...
Altın madeni nasıl oluştu? Milyonlarca insanın her gün yakından takip ettiği altının sırrı... Değerli metaller denince aklımıza ilk onlar geliyor. Fiyatları buluttan nem kapıyor, en ufak bir dalgalanma bütün sektörleri etkiliyor. Dünya üzerinde milyonlarca insan "Düştü mü, çıktı mı?" diye her gün ilk iş onları kontrol ediyor. Altın, gümüş ve diğer değerli metaller, tarihin her döneminde varlığın ve zenginliğin sembolü oldu. Bu değerli metaller bugün de küresel piyasaların en önemli unsurlarından biri... Peki bu metallerin kökeni ne? Onun da bilim insanlarının çalışma konusu olduğunu biliyor muydunuz? İşte tüm bilgiler...
9.12.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Uranyum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uranyum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.