Durum Hikayesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Durum Hikayesi Örnekleri Nelerdir?
Durum Hikayesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Durum Hikayesi Örnekleri Nelerdir? Bir olaya dayanmak yerine günlük yaşamdan kesiti anlatan hikayeler durum hikayesi şeklinde ifade edilmektedir. Yani aynı zamanda giriş ve gelişme ile beraber sonuç kısımlarını içermeyen hikayeler olarak da ön plana çıkarlar. Rus yazar Anton Çehov'un önderlik ettiği bu hikaye türü, geçmişten günümüzde pek çok önemli eseri ulaştırmaktadır.
27.01.2024 Gündem
Ünlem İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Ünlem İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Ünlem İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Ünlem İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Yazım kuralları ve noktalama işaretleri yazı dilinde oldukça büyük bir öneme sahiptir. Yazı yazarken kullanılan noktalama işareti, cümlenin anlamını daha iyi bir şekilde anlamamız için kolaylık sağlamaktadır. En fazla karşılaşılan noktalama işaretlerinden birisi de ünlem işareti olmaktadır. Ünlem işareti (!) cümlede birçok görevde kullanılabilmekte olan bir noktalama işaretidir. 
3.01.2024 Eğitim
1. Sınıf Noktalama İşaretleri: Noktalama İşaretleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
1. Sınıf Noktalama İşaretleri: Noktalama İşaretleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cümlenin daha doğru şekilde yazılması ve anlaşılabilmesi için noktalama işaretleri kullanılır. Bu konuda farklı ve temel bazı noktalama işaretleri bulunmaktadır. Onlar içerisinde nokta, soru işareti, ünlem işareti, kesme işareti gibi noktalama işaretleri öne çıkar. Bunlar amacına ve anlamına bağlı olarak cümlenin değişik yerlerinde kullanılır. Böylece cümlenin ne anlatmak istediğini çok daha iyi anlamak mümkün olur. Eğer cümle içerisinde bu ünlem işareti doğru yerlerde konulmazsa cümle hatalı olur.
24.12.2023 Eğitim
AK Parti’den İYİ Parti il binasına yapılan saldırıya sert tepki: Lanetliyoruz
AK Parti’den İYİ Parti il binasına yapılan saldırıya sert tepki: Lanetliyoruz İYİ Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırıya, AK Parti'den peş peşe sert tepkiler geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı lanetlediklerini belirtti. Çelik, 'Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız.' dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, 'Saldırı provokasyondur. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır.' açıklamasında bulundu. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İYİ Parti'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınadığını belirterek saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldığını açıkladı. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı.' açıklamasında bulundu.
31.03.2023 Gündem
Provokatif paylaşımda bulunanlara net mesaj! 'Yazdıkça yakalanacaksınız!'
Provokatif paylaşımda bulunanlara net mesaj! 'Yazdıkça yakalanacaksınız!' İzmir’de yaşanan deprem felaketinin ardından provokatif paylaşımlarda bulunanlar hakkında harekete geçildi. Çirkin paylaşımlarla ilgili 6 kişi gözaltına alınırken 25 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
31.10.2020 Gündem
Ömer Çelik: CHP FETÖ'yü neden eleştirmiyor, örtbas mı ediliyor?
Ömer Çelik: CHP FETÖ'yü neden eleştirmiyor, örtbas mı ediliyor? AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında dile getirdiği "FETÖ borsası" ifadesine ilişkin, "FETÖ borsasından bahsediyor bugün. Bir yerde bir 'FETÖ borsası' varsa açık ve net bir şekilde ortaya konulsun, hep beraber üstüne gidelim. Ama başka bir şeye giderek, 'FETÖ'yü örtbas etme borsası' gibi bir tutum ortaya çıkıyor" dedi.
16.07.2019 Siyaset
iPad Air 2 bükülme testi yayınlandı
iPad Air 2 bükülme testi yayınlandı Tlefonlara yapılan eziyetten sonra sıra tabletlere de geldi!
25.10.2014 Bilim ve Teknoloji
Yahoo''da değişim!
Yahoo''da değişim! Yahoo''nun logosu yenilendi.
5.09.2013 Bilim ve Teknoloji
Erkeğe panik butonu!
Erkeğe panik butonu! Şiddet haberlerinde dün tersine bir gün yaşandı
29.09.2021 Gündem
Kadınlar butona basmaya başladı
Kadınlar butona basmaya başladı 250 butondan ikisi mağdurlara teslim edildi
9.11.2012 Yaşam
Türkiye eyaletlere bölünsün mü?
Türkiye eyaletlere bölünsün mü? Evren Paşa'nın "Türkiye'yi 8 eyalete bölelim" önerisine siyasetçilerden destek çıkmadı. Peki Evren'in sözleri nasıl yankı buldu, kim ne dedi?
29.09.2021 Gündem
Virgül Kullanım Alanları Nelerdir? Virgül Ne İşe Yarar?
Virgül Kullanım Alanları Nelerdir? Virgül Ne İşe Yarar? Virgül, cümlelerin anlam bütünlüğünü sağlayan en önemli noktalama işaretlerinden biridir. Virgülün yanlış kullanımı ya da hiç kullanılmaması, bir cümlenin anlamını tamamen değiştirmektedir. Özellikle yazılı sınavlarda ve testlerde sıklıkla karşılaşılan virgül soruları hem genel kültür hem de sınav başarısı için muhakkak bilinmesi gerekmektedir.
3.01.2024 Eğitim
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 8. sınıf ortaokulun son dönemi olmakla birlikte öğrencilerin liseye geçişe hazırlık içinde olduğu sınıftır. 8. sınıf sonunda öğrenciler sınava girerek lise yerleştirmeleri kazanırlar. 8. sınıfta işlenen konular, çoğunlukla sınavda çıkmasından dolayı daha önemlidir. Türkçe, 8. sınıfın ana derslerinden olup 2023 ve 2024 müfredatında önemli konular işlenmektedir.
14.12.2023 Eğitim
AK Partili vekilden tepki çeken espri
AK Partili vekilden tepki çeken espri AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz sosyal paylaşım sitesinde doğum günü nedeniyle yaptığı, "Çok ama çok sevdiğinizi bildiğim iki önemli şahsiyet bu gecede dünyaya gelmişlerdir...
29.09.2021 Gündem
Çakma SMS’lere BTK el koydu
Çakma SMS’lere BTK el koydu Kamu çalışanlarının adını kullanarak sms ile vatandaşı tuzağa düşürme vakaları artınca...
29.09.2021 Gündem
‘Küresel uyarıcı’ tayfa sefere hazır
‘Küresel uyarıcı’ tayfa sefere hazır Emrah Aydoğdu, Rıza Öz ve Neşet Arıkoğlu’nun doğaya olan hassasiyetleri onları uzun bir yolculuğa çıkarıyor
20.04.2007 Arşiv
Hacker Bey, kocam beni aldatıyor mu?
Hacker Bey, kocam beni aldatıyor mu? Türk-Yunan hackerleri arasındaki sanal savaş süredursun, bazı Türk hacker’lar aldatan sevgili ve eşlerin peşine düştü. Eşinin ya da sevgilisinin kendisini aldattığından şüphelenenler artık dedektif değil, onları kiralıyor. Türkiye’nin ilk iyi huylu hacker eğitmeni Bülent Tigin “Aldatıldığından şüphelenenler, partnerinin MSN’ine girmek istiyor” diyor
25.03.2007 Arşiv
Türkiye'nin en iyi oyuncusu benim! (2)
Türkiye'nin en iyi oyuncusu benim! (2) "Gurbet Kadını" dizisindeki Reşo Ağa rolü ile yıldızı yeniden parlayan Mahmut Cevher şimdi Memduh Ün ile yeni bir sinema filmine başlıyor... Ve hiçbir oyuncunun cesaret edemediği iddialarda bulunuyor
29.01.2005 Arşiv