Uganda

Uganda

Son dakika uganda haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uganda ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uganda haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uganda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uganda gelişmeleri de dahil olmak üzere 486 uganda haberi bulunmuştur. Tüm uganda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ekvator Çizgisi Nedir, Ne İşe Yarar? Ekvator Çizgisinin Özellikleri Nelerdir?
Ekvator Çizgisi Nedir, Ne İşe Yarar? Ekvator Çizgisinin Özellikleri Nelerdir? Ekvator, yerküreyi kuzey ve güney yarımküreler olarak ortadan böldüğü düşünülen hayali dairedir. Dairesel bir hat olarak kuzey kutbu ve güney kutbuna eşit uzaklıkta bulunan noktaların birleştiği çizgi olarak da ifade edilebilmektedir. Yatay bir çizgi olarak ekvator, 0 derece kabul edilmektedir. Ekvatora güneş ışınları daima dik gelmektedir. Kuzey kutbu ve Güney kutbuna eşit uzaklıktan geçtiği bilinen hayali daireye Ekvator denmektedir. 
16.12.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin için diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin için diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
21.10.2023 Gündem
Tanzanya Bayrağı Anlamı Nedir? Tanzanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tanzanya Bayrağı Anlamı Nedir? Tanzanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tanzanya, 1961 senesinde Birleşik Krallıktan ayrılmış ve 1962 senesinde cumhuriyeti ilan etmiş bir ülkedir. Bayrak renklerinde yeşil, sarı, siyah ve mavi renkler bulunmaktadır.
15.09.2023 Eğitim
Ruanda Bayrağı Anlamı Nedir? Ruanda Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Ruanda Bayrağı Anlamı Nedir? Ruanda Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Ruanda sadece Ruanda nüfusunda değil diğer komşu ülkelerde örneğin Kongo ve Uganda'da Kinyarwanda dillerini konuşan insanları da barındırmaktadır. Ruanda'nın kendi kültürü içerisinde mevcut olan Tutsi, Twa ve de Hutu kabileleri arasında meydana gelen etnik bölünmeler, kültürel farklılıkların varlığından ziyade tarihi kökenlere dayanmaktadır. Ancak derin siyasi bölünmelerin varlığına rağmen ortak bir kültür üzerinde yaşamlarını inşa etmişlerdir.
14.09.2023 Eğitim
Kenya Bayrağı Anlamı Nedir? Kenya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kenya Bayrağı Anlamı Nedir? Kenya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kenya bayrağının ne anlama geldiği pek çok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kenya bayrağında bulunan renklerin çeşitli anlamları vardır. Kenya bayrağında siyah, kırmızı ve yeşil renkleri bulunur.
10.09.2023 Eğitim
Uganda’da tekne faciası!  Ölü sayısı 20’ye ulaştı
Uganda’da tekne faciası! Ölü sayısı 20’ye ulaştı Uganda polisi dün Victoria Gölü üzerinde içindeki 34 kişiyle birlikte alabora olan tekne kazasında ölü sayısını 20 olarak açıkladı.
3.08.2023 Dünya
Tekel saldırısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu! Neden Esenyurt? sorusuna uzmanlardan cevap
Tekel saldırısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu! Neden Esenyurt? sorusuna uzmanlardan cevap Sık sık şiddet olaylarıyla gündeme gelen İstanbul’un ilçesi Esenyurt, 2 kişinin öldürüldüğü tekel saldırısıyla Türkiye’nin gündemine oturdu. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede güvenlik alt yapısının eksik olduğunu savundu. Uzmanlara göre silaha kolay ulaşmak şiddet olaylarının artışında etkili.
1.08.2023 Gündem
Uganda’da bir okula yapılan saldırıda 25 kişi öldürüldü
Uganda’da bir okula yapılan saldırıda 25 kişi öldürüldü Uganda polisi, Demokratik Kongo sınırına yakın bir okula dün akşam Demokratik İttifak Güçleri’nce (ADF) yapılan terör saldırısında 25 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını duyurdu.
17.06.2023 Gündem
Büyükelçi atamaları 2022! Resmi Gazete yayımlandı!
Büyükelçi atamaları 2022! Resmi Gazete yayımlandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçilerin de atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Büyükelçi atamaları...
10.12.2022 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı, 16 yeni büyükelçi atandı.
Resmi Gazete'de yayımlandı, 16 yeni büyükelçi atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 16 Büyükelçi merkeze alınırken, 16 yeni büyükelçi atandı.
10.12.2022 Gündem
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi)
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi) 2022 yılı büyükelçiler atamaları belli oldu. Tel Aviv'e 4 yıl sonra büyükelçi atanırken, Faruk Kaymakçı AB Daimi Temsilcisi, Sedat Önal BM Daimi Temsilcisi, Levent Gümrükçü NATO Daimi Temsilcisi, Selçuk Ünal Lahey Büyükelçisi, Murat Karagöz Lizbon Büyükelçisi oluyor.
6.10.2022 Gündem
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararnameyle, yeni büyükelçiler belli oldu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal BM Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise AB Daimi Temsilciliği'ne getirildi. Buna göre Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı. Ayrıca, Tel Aviv Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar ve Londra Büyükelçiliği'ne Bakan Çavuşoğlu'nun Özel Müşaviri Büyükelçi Koray Ertaş görevlendirildi.
6.10.2022 Gündem
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı?
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’da genellikle sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilerek, ülke genelinde 123 vakanın tespit edildiği aktarıldı. Söz konusu gelişmenin ardından Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
17.08.2022 Gündem
Afrika ülkesinde BM karşıtı gösteri! Çok sayıda ölü var
Afrika ülkesinde BM karşıtı gösteri! Çok sayıda ölü var Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde dünden bu yana devam eden Birleşmiş Milletler (BM) karşıtı gösterilerde can kaybının 15’e yükseldiği bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında 3 BM personeli olduğu aktarıldı.
26.07.2022 Dünya
Rusya tahııl krizindeki sorumluluğunu önce itiraf etti sonra reddetti!
Rusya tahııl krizindeki sorumluluğunu önce itiraf etti sonra reddetti! Tahıl koridoru anlaşmasından hemen sonra Ukrayna’nın Odessa şehrini vuran Rusya’dan üst üste çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Afrika ziyaretinde yaptığı açıklamalarla şaşkınlık yaratırken yeni bir döneme başladıklarını açıkladı ve bu dönemi tanımlayan sözler kullandı…
25.07.2022 Dünya
Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır?
Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü paniği yaşanıyor. Dünyanın en ölğmcül virüsü olarak bilinen Marburg virüsü Gana’da görüldü. Test sonuçları sonrasında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Marburg Salgını ilan etti. Peki, Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü ölümcül mü? Marburg virüsü bulaşıcı mı? Marburg virüsü tedavisi ve aşısı var mı? İşte Marburg virüsü hakkında bilmeniz gerekenler!
18.07.2022 Sağlık
Kızılay, Türkiye dahil 22 ülkede kurban kesimlerine başladı
Kızılay, Türkiye dahil 22 ülkede kurban kesimlerine başladı Hayırseverlerin kurban emanetlerini alan Türk Kızılay, Kurban Bayramı’nın ilk günü itibariyle kesim işlemlerine başladı. Türkiye’de ve dünyanın üç kıtasındaki 21 ülkede kesim işlemlerini başlatan Kızılay ekipleri, yurt dışında kesimlerin hemen ardından, yurt içinde ise anlık ve kavurma konservesi olarak kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
9.07.2022 Gündem
Kızılay kurban vekalet fiyatı ne kadar? Kurban bedeli yurt içi ve yurt dışı kaç TL? Kızılay kurbanlık bağış 2022 fiyatları
Kızılay kurban vekalet fiyatı ne kadar? Kurban bedeli yurt içi ve yurt dışı kaç TL? Kızılay kurbanlık bağış 2022 fiyatları Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban bağışı yapmak isteyen binlerce kişi kurbanını bağışlamak için araştırmalara devam ediyor. Haziran ayının başında Kızılay kurban vekâlet fiyatlarını açıklamıştı. Peki, Kızılay kurban vekalet fiyatı ne kadar? Kurban bedeli yurt içi ve yurt dışı kaç TL? Kızılay kurban bağışı nasıl yapılır? Kurban vekaleti Kızılay’a nasıl verilir? İşteKızılay kurbanlık bağış 2022 fiyatları
5.07.2022 Gündem
Ugandalı Mariem Nabatanzi dünya rekoru kırdı! 40 yaşında tam 44 çocuk...
Ugandalı Mariem Nabatanzi dünya rekoru kırdı! 40 yaşında tam 44 çocuk... Ugandalı Mariem Nabatanzi isimli kadın dünya rekoruna imza attı. Nadir görülen genetik bir durumu olan Mariem, 40 yaşında tam 44 çocuk doğurdu. İşe eşi benzeri görülmemiş hikayenin detayları...
25.06.2022 Dünya
Rıdvan Dilmen'den çok sert sözler! 'Burası Uganda değil hocam...'
Rıdvan Dilmen'den çok sert sözler! 'Burası Uganda değil hocam...' Dün akşam 0-0 sona eren Başakşehir - Galatasaray maçından sonra 90 dakikanın yorumunu yapan Rıdvan Dilmen, İspanyol teknik adam Domenec Torrent için "ligi çok küçümsüyor. Yanlış anlaşılmasın ama burası da Uganda Ligi değil. Bu kadronun bu sıralamada yer alacak kadar kötü bir kalitesi yok, bu saygısızlıktır." ifadelerini kullandı.
8.05.2022 Galatasaray
Getir, Türkiye ve bulunduğu 8 ülkede operasyonel ağını genişletecek
Getir, Türkiye ve bulunduğu 8 ülkede operasyonel ağını genişletecek 11,8 milyar dolar değerleme ile hızlı market ürünleri teslimatı sektöründe Avrupa’nın ilk decacorn’u olan Getir, son bir yılda yaklaşık 2 milyar dolar yatırım aldı ve yurt dışında 8 ülkeye ulaştı. 90 farklı uyruktan çalışanıyla global şirket haline gelen marka, bu yıl bulunduğu ülkelerde büyümeye odaklanacak. Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, “Avrupa’da sektörümüzün ilk decacorn’u olarak büyük bir başarıya imza attık. Önümüzdeki dönemde Türkiye ve bulunduğumuz 8 ülkedeki operasyonel ağımızı genişletecek ve şehir sayımızı artıracağız” dedi.
14.04.2022 Ekonomi
Bir ilk gerçekleşti! Türkiye'den dünyaya yayılıyor
Bir ilk gerçekleşti! Türkiye'den dünyaya yayılıyor Türk civcivi; Gürcistan’dan çıkıp dünyayı feth etmeyi planlıyor. Beyaz et sektörünün ihracat rekortmeni Bursalı tavuk firması Türkiye’de bir ilke imza atıp yurt dışında civciv fabrikası (kuluçkahane) kurdu. Kuluçka süresini tamamlayıp yumurtalarından çıkan milyonlarca civcivin renkli görüntüleri kameralara yansıdı.
4.04.2022 Gündem
Zorla fuhuş yapmak için bindirildiği takside kurtarıldı!
Zorla fuhuş yapmak için bindirildiği takside kurtarıldı! Antalya’nın Manavgat ilçesinde zorla fuhuş yaptırılan Uganda uyruklu kadın, fuhuş yaptırılmak üzere bindirildiği takside jandarma ekiplerince yakalanarak kurtarıldı. Kadını şantaj ve zorlama ile fuhuş yaptırdığı iddia edilen şahıs ise jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17.03.2022 Yaşam
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı? “Üçüncü ülke vatandaşı nedir? ve “Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?” sorularına yanıt aranıyor. Rusya, üçüncü ülkelere beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) de tahıl ihracatını geçici olarak yasakladı.
15.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Uganda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uganda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.