Üfe

Üfe

Son dakika üfe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üfe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üfe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üfe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üfe gelişmeleri de dahil olmak üzere 353 üfe haberi bulunmuştur. Tüm üfe haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarım ÜFE'si yıllık yüzde 61,87 arttı
Tarım ÜFE'si yıllık yüzde 61,87 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarım ürünleri üretici fiyatlarının mart ayında aylık yüzde 5,57, yıllık yüzde 61,87 arttığını açıkladı.
16.04.2024 Ekonomi
Yurt dışı üretici enflasyonunda dikkat çeken artış
Yurt dışı üretici enflasyonunda dikkat çeken artış Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), şubatta aylık bazda yüzde 2,38, yıllık bazda yüzde 62,38 artış gösterdi.
20.03.2024 Ekonomi
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul'a yeni üretim alanları kazandıracağız
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul'a yeni üretim alanları kazandıracağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İSTOÇ'u ziyaret etti. Kurum, "Biz İstanbul'a ilgimizi göstereceğiz, mesaimizi göstereceğiz, gençliğimizi göstereceğiz ve çalışkanlığımızla birlikte de bu projeleri yapacak ve sadece İstanbul'a odaklanacağız. Bakın çok önemli; İstanbul basamak olmaz. Gelecek için burayı bir basamak olarak kullanamazsınız" dedi.
9.01.2024 Gündem
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık 2.93 artış gösterdi. Yıllıkta ise 64.77 oldu.
3.01.2024 Ekonomi
TÜİK: Yurt dışı üretici enflasyonu eylülde yüzde 57,25 oldu
TÜİK: Yurt dışı üretici enflasyonu eylülde yüzde 57,25 oldu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yurt dışı üretici enflasyonunun eylülde aylık yüzde 0,59 azaldığını ve yıllık yüzde 57,25 olduğunu duyurdu.
20.10.2023 Ekonomi
Alkol ve sigaraya ÖTV zamı belli oldu
Alkol ve sigaraya ÖTV zamı belli oldu TÜİK'in enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, alkollü içki ve sigarada ÖTV tutarı yüzde 14,82 artacak. ÖTV zammının fiyatlara yansıtılması bekleniyor. Haziran ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 38,21 olarak gerçekleşti.
5.07.2023 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den CNN Türk'te flaş enflasyon açıklaması
Bakan Nebati'den CNN Türk'te flaş enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati enflasyon ne zaman düşer sorusuna, " Enflasyon ile mücadelemiz batının yaptığı gibi çok sert, sonu ne olursa olsun, insanlar işsiz kalsın anlayışının dışında. Tek haneli enflasyon ile ilgili, çok sert olarak değil kademeli olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini söylüyoruz' dedi.
9.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: Enflasyon aşağı doğru devam ediyor
Bakan Nebati: Enflasyon aşağı doğru devam ediyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir TV programında önemli açıklamalarda bulundu. Nebati, 'Enflasyon düşme eğilimini devam ettirerek aşağı doğru yoluna devam ediyor' dedi.
7.05.2023 Ekonomi
Suya zam! Mayıs ayından itibaren geçerli olacak
Suya zam! Mayıs ayından itibaren geçerli olacak İzmir’deki su zamları, Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre belirleniyor. Mart ayında ÜFE 0,44 olurken, İzmir'in suyuna mayıs ayında yüzde 0,44 oranında zam uygulanacak.
3.04.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi şubatta arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi şubatta arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), şubatta aylık bazda yüzde 0,42, yıllık yüzde 48,13 yükseldi.
20.03.2023 Ekonomi
TÜİK: Tarım-ÜFE şubatta arttı
TÜİK: Tarım-ÜFE şubatta arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarım ürünleri üretici fiyat endeksinin (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 127,56; aylık yüzde 6,58 arttığını açıkladı.
15.03.2023 Ekonomi
Enflasyon rakamları açıklandı
Enflasyon rakamları açıklandı TÜİK, şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyatları Şubat'ta aylık %3,15 ve %55,18 artış gösterdi.
3.03.2023 Ekonomi
Yurt dışı üretici fiyat endeksi arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi arttı Yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE) yıllık %50,98, aylık %4 arttı.
20.02.2023 Ekonomi
Yapılandırmada özel düzenleme! Kanun teklifi tamamlandı
Yapılandırmada özel düzenleme! Kanun teklifi tamamlandı Borçlar için özel bir yapılandırma paketi geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak.
27.01.2023 Ekonomi
Özel okullara ne kadar zam geldi? Bakan Özer açıkladı
Özel okullara ne kadar zam geldi? Bakan Özer açıkladı Özel okullarda zam oranı belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul zammının yüzde 65 olarak belirlendiğini açıkladı. Bakan Özer, alınan kararın yarından itibaren uygulanacağını belirtti.
4.01.2023 Ekonomi
Yeni konut kampanyası! Bakan Nebati: Kredi faiz oranı yüzde 1’in altında olacak
Yeni konut kampanyası! Bakan Nebati: Kredi faiz oranı yüzde 1’in altında olacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon rakamları hakkında canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Orta Gelirliye Konut Projesi'nin detaylarını paylaşarak, "Son hazırlıklarımızı yaptık. Oldukça güçlü bir kampanya olacak. Kredi faiz oranı yüzde 1'in altında olacağını söyleyeyim" ifadelerini kullandı.
3.01.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon değerlendirmesi: Düşüş trendine girdik
Bakan Nebati'den enflasyon değerlendirmesi: Düşüş trendine girdik Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, açıklanan enflasyon rakamlarının ardından önemli açıklamalrda bulundu.
3.01.2023 Ekonomi
Kasım ayı memur enflasyon farkı! Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?
Kasım ayı memur enflasyon farkı! Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Memur ve emeklinin gözü TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranlarındaydı. TÜİK Kasım ayı enflasyon verilerini açıklayınca 2023 memur ve emekli zammının detayları da netleşmeye başladı. Peki, Memur ve emekli zammı ne kadar olacak? İşte memur enflasyon farkı…
6.12.2022 Memur
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! İlk sırada yer aldı
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! İlk sırada yer aldı Yıllık bazda tüketici enflasyonu kasım ayında yüzde 85.51’den yüzde 84.39 seviyesine düştü ve 1.5 yılın ardından ilk kez geriledi. Aylık bazda ise enflasyon yüzde 2.88 oranında artarak yükselişini sürdürdü. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Beklenmedik bir küresel gelişme olmadıkça enflasyonda zirveyi geride bırakarak düşüş trendine girmiş bulunuyoruz” değerlendirmesini yaptı.
6.12.2022 Ekonomi
2023 memur zammı ne olur? Emekli ve memur enflasyon oranına göre ne kadar zam alacak? 5 aylık enflasyon farkı ne oldu?
2023 memur zammı ne olur? Emekli ve memur enflasyon oranına göre ne kadar zam alacak? 5 aylık enflasyon farkı ne oldu? Kasım ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. TÜİK verilerine göre, kasım ayında TÜFE yüzde 2,88'e geriledi. Yıllık enflasyon yüzde 84,39 oldu. Aylardır merakla beklenen emekli ve memur zammı ile enflasyon farkı ortaya çıktı. Son 5 aylık enflasyon rakamları belli olurken, gözler aralık ayı enflasyonuna çevrildi. Milyonlarca memur ve emekli 2023 maaş zammı için hesaplamalara şimdiden başladı. Peki, 2023 memur zammı ne olur? Emekli ve memur enflasyon oranına göre ne kadar zam alacak? 5 aylık enflasyon farkı ne oldu, memur ve memur emeklisi zam farkı çıktı mı? İşte memur ve emekli maaş zamları ve zam farkları hakkında bilmeniz gerekenler…
5.12.2022 Memur
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması!
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Beklenmedik bir küresel gelişme olmadıkça enflasyonda zirveyi geride bırakarak düşüş trendine girmiş bulunuyoruz" dedi.
5.12.2022 Ekonomi
Enflasyon rakamları açıklandı!
Enflasyon rakamları açıklandı! Tüketici Fiyat Endeksi kasımda yüzde 2,88 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 84,39 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı.
5.12.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını duyurdu.
10.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Üfe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üfe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.