Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Türkiye Çevre Ajansı açıklaması
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Türkiye Çevre Ajansı açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Çevre Ajansı'nın hiç kimsenin himayesinde olmadığını ve hiçbir özel şahısla ilgisi olmadığını bildirdi.
30.09.2022 Gündem
Bakan Kurum: Yıllık 1 milyon tondan ilave atığın oluşması önlenecek
Bakan Kurum: Yıllık 1 milyon tondan ilave atığın oluşması önlenecek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un "yaşanabilir çevre" vizyonuna büyük katkılar sunacağını belirterek, "Tüm bu yasal düzenlemelerde başta milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.
24.12.2020 Gündem
Poşetten sonra bir ürün daha paralı oluyor! İade eden parasını alacak
Poşetten sonra bir ürün daha paralı oluyor! İade eden parasını alacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen Türkiye Çevre Ajansı'nın kurulmasına dair kanun teklifi sayesinde 2022 yılından itibaren içecek ambalajlarında depozito uygulaması başlayacak. Meclis'e kanun teklifini sunan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, depozito yönetim sistemi sayesinde yılda 2 milyar TL ülke ekonomisine katkı sağlanacağını belirterek, "Depozito yöntemi sistemiyle beraber biz, bütün bu içecek ambalajlarını atık haline gelmeden kendi aralarında ayrı ayrı toplanarak temiz hammadde halinde yeniden o şişenin döndürülmesini sağlayacağız. Bu sayede enerjide ciddi şekilde tasarruf edilmiş olacak." dedi.
5.12.2020 Gündem