Türk Metal Sendikası

Türk Metal Sendikası

Son dakika Türk Metal Sendikası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Metal Sendikası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Metal Sendikası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Metal Sendikası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk metal sendikası gelişmeleri de dahil olmak üzere 233 türk metal sendikası haberi bulunmuştur. Tüm türk metal sendikası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak
Rekor zam belli oldu! Yüzde 97+30 oranında artış olacak Türkiye’nin en büyük firmalarının yer aldığı metal sektöründe MESS ile işçi sendikaları Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında 114 gün süren müzakereler sonrasında anlaşma sağlandı.
18.01.2024 Çalışma Hayatı
160 bin metal işçisine avans! Tarihte ilk kez olacak
160 bin metal işçisine avans! Tarihte ilk kez olacak Otomotiv, beyaz eşya, sanayi ve demir çelik sektörünün her alanında görev yapan yaklaşık 160 bin metal işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde süreç devam ederken, işçilere güzel bir haber geldi. 196 işverene bağlı 400’ün üzerinde işyerini kapsayan ve Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yapılacak olan 2023-2025 dönemi toplu iş sözleşmesinde ilk toplantı 26 Eylül’de yapılmıştı. Türkiye’nin özel sektördeki en büyük toplu iş sözleşmesi için tarafların bir sonraki toplantılarının 10 Ekim’de yapılması beklenirken MESS, bu süreçte işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, tarihinde ilk kez çalışana avans ödenmesine karar verdi.
7.10.2023 Ekonomi
Pevrul Kavlak kimdir, kaç yaşında ve nereli? TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevruk Kavlak biyografisi!
Pevrul Kavlak kimdir, kaç yaşında ve nereli? TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevruk Kavlak biyografisi! Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’ın hayatı, 2023 yılı asgari ücretine dair basın toplantısında yaptığı açıklamalarının ardından merak ediliyor. Peki, Pevrul Kavlak kimdir, kaç yaşında ve nereli? TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevruk Kavlak biyografisi!
8.12.2022 Gündem
EYT ile ilgili Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Önümüzdeki günlerde...
EYT ile ilgili Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Önümüzdeki günlerde... EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bursa’da konuşan konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. EYT dosyasının önlerinde olduğunu ve ileriki günlerde tamamlanacağını söyleyen Bakan Bilgin, “Türkiye’nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz. En uygununu tamamladığımız gün, daha önce 3600’de yaptığımız gibi, asgari ücrette yaptığımız gibi onlarla ilgili açıklama yapacağım. EYT var, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım” dedi.
28.07.2022 Çalışan Hakları
Binlerce işçiye müjdeli haber! Maaşlara zam geldi, yüzde 65...
Binlerce işçiye müjdeli haber! Maaşlara zam geldi, yüzde 65... Maaşlara zam geldi, binlerce işçiye müjdeli haber verildi. Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin imzalandığı açıklandı. 130 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmeye göre, yüzde 65,67 zam yapıldı. Zamma ilişkin açıklama yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “MESS ücret ortalamasına yıllık yüzde 65,67 oranında zam alınmıştır. İlk 6 ayda herkesin saat ücretine yüzde 10, bunun üzerine 3 lira 70 kuruş seyyanen zam alınmıştı. Bunun karşılığı yüzde 27,44 tür. İkinci 6. ayda herkesin saat ücretine yüzde 30 oranında zam yapılacaktır. Bu oran enflasyon korumalıdır”
12.01.2022 Çalışma Hayatı
MESS Toplu İş Sözleşmesi 2022! MESS ne demek, MESS’in açılımı ne?
MESS Toplu İş Sözleşmesi 2022! MESS ne demek, MESS’in açılımı ne? Türk Metal Sendikası ile MESS anlaştı. Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin imzalandığı açıklandı. 130 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmeye göre, 2022 için toplamda yüzde 57,44 zam yapıldı. Peki, MESS nedir? MESS ne demek, MESS’in açılımı ne? İşte MESS Toplu İş Sözleşmesi 2022 detayları…
12.01.2022 Çalışan Hakları
Zam oranları netleşti! Anlaşma sağlandı, on binlerce özel sektör çalışanına yüzde 27.44...
Zam oranları netleşti! Anlaşma sağlandı, on binlerce özel sektör çalışanına yüzde 27.44... On binlerce özel sektör çalışanını ilgilendiren zam kararı geldi. Anlaşma sağlandı. Zam oranları belli oldu. Maaşlara 2022'nin ilk 6 ayında geçerli olmak üzere 27.44 zam yapıldı. Özel sektörün en büyük toplu sözleşmesi gerçekleştirildi. Türk Metal Sendikası ile MESS arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesinde anlaşma çıktı ve ilk 6 ay için yüzde 27.44 oranında zam yapıldı.
12.01.2022 Çalışma Hayatı
Türk Metal Sendikası'ndan grev kararı
Türk Metal Sendikası'ndan grev kararı Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa'nın Gemlik ilçesinde genel grev kararı aldıklarını açıklayarak, "Mücadelemizin en etkili silahını buradan, Gemlik'ten bütün Türkiye'ye duyurmaya geldim. Buraya grev kararımızı alarak geldim. 24 Aralık günü itibarıyla grev kararımızı aldık" dedi.
25.12.2021 Gündem
Asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Asgari ücret belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması! Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete ne kadar zam geldi? AGİ ne kadar oldu? milyonlarca vatandaş nefeslerini tutup bu sorulan cevabını bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını canlı yayında açıkladı. En düşük asgari ücret 4 bin 250 lira oldu. Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam geldi. Ayrıca asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi kaldırıldı.
16.12.2021 Çalışan Hakları
Zam geliyor! Özel sektör çalışanı binlerce kişinin maaşı değişecek
Zam geliyor! Özel sektör çalışanı binlerce kişinin maaşı değişecek Zam geliyor. Ve başladı. Binlerce özel sektör çalışanın maaşı değişecek. Maaşlara yüzde 29,57 zam yapılması talebi gündemde. Otomotiv, beyaz eşya ve elektronik sektörleri başta olmak üzere metal iş kolundaki 179 iş yerinde yaklaşık 130 bin çalışanı ilgilendiren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesinde pazarlık süreci yarın başlayacak.
12.10.2021 Ekonomi
Kayıp işçiden korkunç haber! Kömür kırma makinesinde bulundu!
Kayıp işçiden korkunç haber! Kömür kırma makinesinde bulundu! Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir), kok fabrikasında ekipman temizliği yaptıktan sonra haber alınamayan işçinin, kömür kırma makinesine düşerek yaşamını yitirdiği belirlendi.
10.08.2021 Yaşam
Türk Metal Sendikası'nda ilk kadın şube başkanı Selda Tekman oldu
Türk Metal Sendikası'nda ilk kadın şube başkanı Selda Tekman oldu Türk Metal Sendikasından yapılan açıklamaya göre, erkeklerin yoğun olduğu metal iş kolunda, yeni kurulan Bursa Şube Başkanlığına Yönetim Kurulu kararıyla Tekman getirildi.
14.04.2021 Çalışma Hayatı
Çalışma ve iş hayatında yeni uygulama! Çalışan evde mi kalsın ofise mi gelsin?
Çalışma ve iş hayatında yeni uygulama! Çalışan evde mi kalsın ofise mi gelsin? Gelen son dakika haberine göre; İş dünyasına evden çalışma konusuna nasıl baktığını soruldu. Koç Holding’in 35 bin çalışanı için uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirmesi, iş yaşamında yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. TİSK “Hak kaybı olmayacak” derken, Türk-İş uzmanlara rapor hazırlattırıyor. Patronların kafası ise bu konuda henüz net değil.
30.01.2021 Çalışma Hayatı
Emekli ve memurları ilgilendiren zam!
Emekli ve memurları ilgilendiren zam! Memurlar ve memur emeklilerine 2020 yılında enflasyon farkı ile birlikte yüzde 5.5 + 5.75 oranında maaş artışı yapıldı. Bu yılın ilk yarısında ise yüzde 7.36 oranında artış gerçekleştirildi. Memur maaşları ve emekli memur aylıklarına yapılan toplu sözleşme zamları 2018 yılından beri enflasyonun altında kaldığı için her 6 ayda bir enflasyon farkı yansıtılıyor. Dolayısıyla 2018 başından bu yana memur maaşları ve emekli aylıklarına yapılan zam enflasyon ile başa baş oldu. Bu yıl memurların toplu sözleşme görüşmelerinin çetin geçeceğinin işaretleri yılın ilk haftasından itibaren gelmeye başladı. 2021 yılı ilk yarısındaki maaş zammı belli olduktan sonra memur sendikaları konfederasyonları MEMUR-SEN, Türkiye KAMU- SEN ve KESK ek zam taleplerini dile getirdi.
25.01.2021 Emekli
Ford ve Volkswagen'den flaş Türkiye kararı!
Ford ve Volkswagen'den flaş Türkiye kararı! Bir süredir otomotiv piyasasında konuşulan Ford- VW ortaklığında üretilecek ticari araçların adresi belli oldu. Türkiye'de Kocaeli'de üretecekleri netlik kazandı. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Yaklaşık 800 milyon euroluk dev yatırımın adresi Türkiye oldu. 110 dönüm arazi üzerinde dev tesis kurulacak." dedi.
21.10.2020 Otomobil
Türk-Metal Sendikası işverenlerle mutabakata vardı! İşçi çıkartılamayacak
Türk-Metal Sendikası işverenlerle mutabakata vardı! İşçi çıkartılamayacak Türk Metal Sendikasınca yeni tip koronavirüs tedbirlerine ilişkin işverenlerle yapılan görüşmeler sonucunda mutabakata varıldığı bildirildi.
24.03.2020 Gündem
Ve belli oldu! ilk altı ay için yüzde 18,49 zam...
Ve belli oldu! ilk altı ay için yüzde 18,49 zam... 2019-2021 dönemini kapsayan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesiyle işçilere ilk altı ay yüzde 18,49, ilk yıl toplamında ise yüzde 25,50 oranında zam yapıldı
29.01.2020 Ekonomi
Binlerce çalışanın gözü orada! Yüzde 26 zam ve...
Binlerce çalışanın gözü orada! Yüzde 26 zam ve... Binlerce çalışanın zam oranının belirleneceği pazarlık sürüyor. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 186 iş yerindeki yaklaşık 130 bin çalışanı ilgilendiren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili, "Üyelerimizin beklentisini karşılayan, 'Allah sendikamızdan razı olsun.' diyebileceği bir sözleşme imzalayacağız." dedi.
18.11.2019 Ekonomi
Sendikalı işçi sayısı arttı
Sendikalı işçi sayısı arttı Türkiye genelindeki 13 milyon 411 bin 983 işçiden, 1 milyon 859 bin 38'inin sendikaya üyeliği bulunuyor.
31.01.2019 Ekonomi
Renault'dan 100 milyon avroluk yatırım
Renault'dan 100 milyon avroluk yatırım Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Renault tarafından Bursa'da kurulacak Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikasına ilişkin, "Bu yatırım proje bazlı teşvik sistemi sayesinde gerçekleşti. Bu tesisle birlikte ülkemizde ilk defa alüminyum motor bloğu üretilecek. Üretimin büyük bir bölümü ihraç edilecek. Cari açığı yıllık 2,3 milyar dolar azaltabilecek bir üretimden bahsediyorum" dedi. Renault Grubu Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Maure ise yatırımla ilgili "Renault Grubu, Türkiye Cumhuriyeti'nin müthiş desteğiyle bu yeni fabrikayla 100 milyon avroluk yatırım yaptı. Türkiye'de bir ilk olacak. Burada 100'den fazla kişiye iş imkanı sunulacak" ifadelerini kullandı.
19.10.2018 Ekonomi
Metal işçileri %25 zammı konfeti patlatarak kutladı
Metal işçileri %25 zammı konfeti patlatarak kutladı Çanakkale'nin Biga ilçesinde yer alan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. bünyesinde çalışan metal işçileri toplu sözleşmede verilen %25 zammı konfeti patlatarak kutladı
31.01.2018 Yaşam
Grevden lokavttan yüzyılın anlaşmasına
Grevden lokavttan yüzyılın anlaşmasına Metal sektöründe sendikaların grev kararına işveren lokavtla karşılık vermiş, Bakanlar Kurulu kararı ile tüm bu eylemler yasaklanmıştı. MESS ile işçi sendikaları bu kaostan çıktı ve işçi temsilcilerinin “Yüzyılın anlaşması” dediği bir zamla mutlu sona ulaştı
30.01.2018 Ekonomi
Ankara erteledi MESS zam yaptı
Ankara erteledi MESS zam yaptı Bakanlar Kurulu’nun metal iş kolunda alınan grev ve lokavt kararını 60 gün ertelemesi sonrası, MESS’den yüzde 13.2 ücret artışı teklifi geldi.
26.01.2018 Ekonomi
Metal işçilerinin grev kararı ertelendi
Metal işçilerinin grev kararı ertelendi Bakanlar Kurulu'nun, metal işçilerinin grev kararının ertelenmesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
26.01.2018 Gündem
Metal işçileri 'Zeytin Dalı Harekatı' nedeniyle eylemlerini sonlandırdı
Metal işçileri 'Zeytin Dalı Harekatı' nedeniyle eylemlerini sonlandırdı TÜRK Metal Sendikası'nca, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine alınan grev kararı kapsamında sokaklarda yapılan eylemler, 'Zeytin Dalı Harekatı' nedeniyle sonlandırıldı.
22.01.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Metal Sendikası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk metal sendikası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.