Türk Böbrek Vakfı

Türk Böbrek Vakfı

Son dakika Türk Böbrek Vakfı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Böbrek Vakfı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Böbrek Vakfı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Böbrek Vakfı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk böbrek vakfı gelişmeleri de dahil olmak üzere 105 türk böbrek vakfı haberi bulunmuştur. Tüm türk böbrek vakfı haberleri aşağıda listelenmiştir.
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
‘Böbrek Dede’den çocuklara ara tatil sürprizi!
‘Böbrek Dede’den çocuklara ara tatil sürprizi! Türk Böbrek Vakfı’nın Çocuklara Armağanı ‘Böbrek Dede’, yeni animasyon videoları ile ara tatilde çocuklarla buluşuyor.
27.01.2022 Sağlık
'Uykunun azaltılması, enfeksiyon hastalıklarına yatkınlık geliştirir' uyarısı
'Uykunun azaltılması, enfeksiyon hastalıklarına yatkınlık geliştirir' uyarısı Uzmanlar, uyku, egzersiz ve stres kontrolünün bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olduğunu belirtirken, uykunun azaltılmasının, enfeksiyon hastalıklarına yatkınlık geliştirdiği uyarısında bulundu.
7.12.2020 Sağlık
Çocukken kaybettiği bacağı, onu doktorluğa taşıdı
Çocukken kaybettiği bacağı, onu doktorluğa taşıdı Batman'ın bir köyünde doğdu, 12 yaşında trafik kazasında sol bacağını kaybetti. 8 kardeşle yokluk içinde büyüyen Gökhan Daş (26), onu tedavi eden doktoruna duyduğu hayranlıkla doktor olmaya karar verdi. Ortaokulu birincilikle bitirdi ve köyünde Fen Lisesi’ni kazanan ilk öğrenci olmayı başardı. Önce mühendisliğe girdi, 2 yıl sonra bıraktı, sınavlara yeniden hazırlandı ve 2017 yılında hayal ettiği tıp fakültesini kazandı. Gökhan bununla da yetinmedi, protez bacağına rağmen bisikletle Sason’un en yüksek dağlarından birine tırmandı, 4 şehir dolaşıp 200 kilometre yol kat etti. Kayak ve rafting de yapan stajyer Dr. Gökhan Daş, “Bacağımı kaybetmem hayatımı komple değiştirdi. Şimdi en büyük hedefim ABD’de ihtisas yapıp beni tedavi eden doktorum gibi ortopedi uzmanı olmak” dedi.
11.10.2020 Sağlık
Bağışıklık güçlendirmek için tüketilen besinlere dikkat
Bağışıklık güçlendirmek için tüketilen besinlere dikkat Sağlıklı bir yaşam, dirençli bir bünye ve güçlü bir bağışıklık sistemi için dengeli ve yeterli beslenmenin önemi genç yaşlı herkes tarafından biliniyor. Doğal olduğu düşünülerek sıkça ve fazla miktarda tüketilen sebzeler ve özellikle meyveler, zamanla sağlığımıza olumsuz etkilerde bulunabiliyor.
30.09.2020 Sağlık
Ağrı kesicilerin akut böbrek hasarına neden olabileceği uyarısı
Ağrı kesicilerin akut böbrek hasarına neden olabileceği uyarısı Türk Böbrek Vakfı (TBV), Kovid-19 tedavisinde kullanılan ağrı kesicilerin akut böbrek hasarına neden olabileceği uyarısında bulunarak, hastalıktan korunmanın önemine işaret etti.
8.09.2020 Sağlık
Türk Böbrek Vakfı: Yetişkin bir birey günde 2-2,5 litre su  tüketmeli
Türk Böbrek Vakfı: Yetişkin bir birey günde 2-2,5 litre su tüketmeli Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, yetersiz su tüketiminde idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek taşı oluşma riskinin arttığını belirterek, yetişkin bir bireyin günde 2-2,5 litre su tüketmesi gerektiğini bildirdi.
3.08.2020 Sağlık
Corona virüs salgını organ nakillerini de vurdu
Corona virüs salgını organ nakillerini de vurdu Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, salgın sürecinin organ nakillerini durdurduğuna işaret ederek sayıların zaten istenen düzeyde olmadığı ülkemizde, salgın nedeniyle 2020’nin ilk 6 ayında özellikle böbrek nakli ameliyatlarının yarı yarıya düştüğünü söyledi. Erk, pandemi hastanelerindeki nakil merkezlerinin yavaş yavaş normale döndüğünü belirterek canlı vericisi olan hastaların çekinmeden nakil ameliyatlarını olabileceklerini vurguladı.
30.06.2020 Sağlık
Böbreklerin sağlığı için yapılması gerekenler
Böbreklerin sağlığı için yapılması gerekenler Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk'in sözlerine kulak verin. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, fazla tuz tüketiminin böbrek sağlığını bozabileceğini belirterek, "Bu konuda ev hanımlarına tavsiyelerimiz şudur; siz siz olun özellikle turşuyu daha az tuzla ve mümkün mertebe suda daha az eriyen kaya tuzunu kullanarak yapın." dedi.
20.12.2019 Sağlık
Kantinlerde sağlık dönemi
Kantinlerde sağlık dönemi Okul kantinlerinde ‘logo’lu gıda satışı 16 Eylül’den itibaren başlıyor. Okul Sağlığı Bilim Kurulu’nun belirlediği kriterleri karşılamayan gıdalar kantine giremeyecek. ‘Okul gıdası’ logosu taşıyan gıdalar kantinlerde pakette satılacak. 22.5 gramdan fazla şeker içeren ürün satılamayacak.
18.07.2019 Eğitim
Öğretmenler obezite eğitimi verecek
Öğretmenler obezite eğitimi verecek Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfınca öğretmenlerin öğrenci ve velilere "obezite" ve "sağlıklı beslenme" konularında eğitim vermesi için protokol imzalandı.
10.04.2019 Eğitim
Tuz tüketiminde büyük düşüş!
Tuz tüketiminde büyük düşüş! Türk Böbrek Vakfı Başkanı Erk, "8 yıldır yapılan kampanyalar sayesinde günlük 18 gramlık tuz tüketimi 10 grama düşürüldü, ancak henüz bitmedi." dedi.
6.11.2018 Sağlık
Kayınvalide ile  yardım iftarı
Kayınvalide ile yardım iftarı Türk Böbrek Vakfı’nın diyaliz hastaları yararına düzenlenen iftarına Mustafa Ceceli, annesi ve kayınvalidesi ile katıldı. Ceceli’nin elindeki zikirmatiği dikkatlerden kaçmadı
1.06.2018 Magazin
‘Kaya tuzunda radyoaktif madde’
‘Kaya tuzunda radyoaktif madde’ Üç sağlık örgütü, kaya tuzunun tansiyonu düşürdüğünü söyleyerek halk sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle Karatay’ın konuk olduğu programı RTÜK’e şikâyet etti ve Sağlık Bakanlığı’nı da bilgilendirdi...
28.02.2018 Gündem
Organ nakillerinin %78’i canlıdan %22’si kadavradan!
Organ nakillerinin %78’i canlıdan %22’si kadavradan! Türk Böbrek Vakfı verilerine göre, Türkiye'de böbrek nakli bekleyen hasta sayısı 21 bin 551. Canlıdan canlıya nakiller artıyor fakat kadavradan nakil sayısı hala yetersiz.
31.10.2017 Sağlık
Annemi kaybettikten sonra değiştim
Annemi kaybettikten sonra değiştim Türk Böbrek Vakfı yararına bu yıl Wilma Elles, İpek Tanrıyar ve Hasan Yalnızoğlu maratonda koşacak. Elles, “Annemi kaybettikten sonra değiştim. Sosyal sorumluluğa önem vermeye başladım” dedi
24.09.2017 Magazin
Ünlüler böbrek hastaları için maratona hazırlanıyor!
Ünlüler böbrek hastaları için maratona hazırlanıyor! Tük Böbrek Vakfı “Sen Adım At, Onlar Hayata Bağlansın” sloganı ile 12 Kasım’da yapılacak 39. Vodofone İstanbul Maratonu’na katılacak. Vakıf gönüllü koşucularının toplayacağı bağışlarla, kronik böbrek hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere, 5 adet hemodiyaliz cihazı alınması hedefleniyor.
24.09.2017 Sağlık
'Bir kutu gazlı içecekte 10 adet küp şeker var'
'Bir kutu gazlı içecekte 10 adet küp şeker var' Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Bir kutu gazlı içecek 10 adet küp şeker barındırıyor ve maalesef farkında dahi olunmadan şeker tüketimi bu sebeple artıyor” dedi.
9.07.2017 Sağlık
Kan şekerindeki ani dalgalanmalara dikkat
Kan şekerindeki ani dalgalanmalara dikkat Uzmanlar, bayramda tüketilen karbonhidrat ağırlıklı yiyecek ve içecekler nedeniyle kan şekerinde ani dalgalanmalar olabileceğine dikkat çekti.
25.06.2017 Sağlık
İftarda baygınlık geçirdi!
İftarda baygınlık geçirdi! Türk Böbrek Vakfı'nın iftar yemeğinde İpek Tanrıyar, sık sık ziyaret ettiği bir böbrek hastasının öldüğünü duyunca baygınlık geçirdi
3.06.2017 Magazin
Ünlü oyuncuyu yıkan haber
Ünlü oyuncuyu yıkan haber Türk Böbrek Vakfı, diyaliz tedavisi gören böbrek hastaları için her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl da Yeşilköy Dürümcü Baba’da gerçekleştirdi.
2.06.2017 Magazin
İpek Tanrıyar  acı habere dayanamadı yere yığıldı!
İpek Tanrıyar acı habere dayanamadı yere yığıldı! Ünlü oyuncu, model ve sunucu İpek Tanrıyar, iftarda baygınlık geçirdi.
2.06.2017 Magazin
Somalı çocuklar için buluştular
Somalı çocuklar için buluştular Soma Maden Faciası sonrasında Türk Böbrek Vakfı tarafından gerçekleştirilen etkinlikle toplanan şartlı bağışlar ve diğer bağışçıların destekleri ile temelleri atılan, ‘TBV Soma Anaokulu’nun yapımı tamamlandı
19.04.2017 Magazin
Sağlıklı nesiller için sağlıklı beslenin!
Sağlıklı nesiller için sağlıklı beslenin! Türk Böbrek Vakfı yararına Kuruçeşme Fahham’da düzenlenen davet, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Sosyal Komite Başkanı Mukaddes Yamaç ve Selda Topal’ın ev sahipliğinde, Selvi Serttaş’ın desteğiyle gerçekleşti
5.04.2017 Magazin
Fenerbahçeli Volkan Şen'den Böbrek Vakfı'na bağış
Fenerbahçeli Volkan Şen'den Böbrek Vakfı'na bağış Türk Böbrek Vakfı yararına düzenlenen davette sağlıklı yaşama dikkat çekildi
5.04.2017 Spor Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Türk Böbrek Vakfı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk böbrek vakfı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.