Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi...
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi... Triptofan insan vücudu tarafından üretilmeyen ve öncelikle bitki bazlı ya da hayvansal bazlı protein kaynaklarından beslenme yoluyla elde edilen bir amino asittir.
4.01.2024 Sağlık
Mutluluk hormonunu artırıyor, diyet için en doğru tercih! İşte serotonini yükselten besinler...
Mutluluk hormonunu artırıyor, diyet için en doğru tercih! İşte serotonini yükselten besinler... Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonini artırıyor, ruh halini yükseltiyor ve diyet modeli için en iyi seçim olduğu belirtiliyor. Protein bakımından çok zengin, kandaki çeşitli amino asitlerin seviyesi artırıyor. Tam bir lif ve vitamin deposu, haftada en az bir porsiyon tüketilmesi öneriliyor. Balık, istiridye, ahtapot, kalamar, muz, ananas, erik, fındık, süt, hindi, ıspanak ve yumurta... Uzm. Dyt. Mine Özkazanç Akren, beyindeki serotonin sentezinin triptofan varlığına bağlı olduğuna dikkati çekerek “Sağlıklı yetişkinler günde kilo başına yaklaşık 5 mg L triptofan içeren besin tüketmelidir” dedi. Peki triptofan içeren besinler hangileridir? İşte Mutluluk hormonunu artıran deniz ürünleri ve diğer besinler...
19.01.2022 Sağlık
Kışın üşümemek için bunu yapın!
Kışın üşümemek için bunu yapın! Kış aylarında sağlıklı beslenmenin hastalıklara ve depresyona karşı kalkan olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, "Kışın su içmek üşümeyi azaltıyor, vücudun ısı dengesi için kadınlar 10, erkekler ise günde 14 bardak su içmeli, günde 10 adet çiğ fındık bağışıklığı güçlendirir, peynir, kuru fasulye, nohut, elma ve muz ise mutluluk hormonlarını arttırır." dedi.
26.11.2019 Sağlık
Aşk acısını dindirecek besinler
Aşk acısını dindirecek besinler Aşk acınızı doğru besinleri tüketerek dindirin… Doktor Gönül Ateşsaçan, vücudumuzun endorfin ve serotonin salgılamasına neden olacak besinlerin aşk acısına iyi geleceğini anlattı…
22.07.2016 Arşiv
Şeker bağımlılığından kurtulmanın 8 yolu
Şeker bağımlılığından kurtulmanın 8 yolu Beslenme ve Diyet Uzmanı Sema Gübür “Şeker şekeri çeker, tatlı yedikçe tatlı yeme isteğiniz daha çok artar” diyor...
21.02.2015 Arşiv
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Sağlıklı yılbaşı sofrasında neler olmalı?
Sağlıklı yılbaşı sofrasında neler olmalı? Yeni yıl; yeni umutları ve yeni başlangıçları temsil ettiği kadar hem eğlence hem de şölen havasında hazırlanmış envai çeşit yemeklerin, mezelerin, atıştırmalıkların olduğu sofraları da akıllara getiriyor. Böyle olunca da insanın kendini tutabilmesi biraz zorlayıcı. Her konuda olduğu gibi hayat, dengeler üzerine kuruludur ve beslenmenin de temeli dengeyi kurabilmektedir. Diyetisyen Şeyma Türköner yılbaşı sofrasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
28.12.2021 Sağlık
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir'
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir' Sağlıklı Yaşam Danışmanı Uzman Dr. Murat Keklikoğlu, güneş ışığının mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğu ile mücadele etmede etkili bir çözüm olduğunu söyleyerek, “Güvenli bir biçimde mümkün olduğunca fazla güneşe çıkılmalıdır. Sabah yürüyüşleri, açık havada zaman geçirmek oldukça önemlidir. Güneş ışığı vücudun D vitamini üretimini uyarır ve aynı zamanda ruh sağlığına da fayda sağlar” dedi.
3.10.2021 Sağlık
Hava değişimlerinde sağlığınızı korumak için 7 beslenme önerisi
Hava değişimlerinde sağlığınızı korumak için 7 beslenme önerisi Hava sıcaklığındaki ani düşüşler ve sıcaklık değişimleri, grip ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının neden olduğu hastalıkları artırıyor. Enfeksiyonlardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için her renkten sebze ve meyve tüketmek gerekiyor. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Merve Kaplan, soğuk havalarda yeterli ve dengeli beslenme konusunda önerilerde bulundu.
9.10.2019 Sağlık
“Çocuğumun boyu uzamıyor!” diyorsanız...
“Çocuğumun boyu uzamıyor!” diyorsanız... Çocukların uzun boylu olmasında şüphesiz genetik ve çevresel faktörler kilit rol oynuyor. Ancak beslenme alışkanlıklarının da bir o kadar etkili olduğunu biliyor muydunuz?Dr. Gülsen Meral o besinleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
31.12.2018 Sağlık
Sizi yorgun hissettirecek 6 yiyecek
Sizi yorgun hissettirecek 6 yiyecek Kendinizi sürekli olarak yorgun hissediyorsanız; bunun nedeni yalnızca çeşitli hastalıklar olmayabilir.
6.10.2018 Sağlık
Hem lezzetli hem zayıflatıyor!
Hem lezzetli hem zayıflatıyor! Muz şişmanlatır mı zayıflatır mı? Badem, bulgur, fasulye kan şekerini nasıl etkiler? Fasulye bir iştah kesici midir? Ödem nasıl çözülür? İşte zayıflatan 10 besin...
21.05.2014 Sağlık
Ayran tüketmek stresi önlüyor!
Ayran tüketmek stresi önlüyor! Uzmanlar ayran tüketmenin stresi önlediğini belirtti.
30.12.2013 Sağlık
Yediklerimiz uykumuzu nasıl etkiler
Yediklerimiz uykumuzu nasıl etkiler KARBONHİDRATTAN ZENGİN BESİNLER: Uyku arttırıcıdırlar...
19.05.2011 Sağlık