Toryum

Toryum

Son dakika toryum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan toryum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını toryum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Toryum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan toryum gelişmeleri de dahil olmak üzere 51 toryum haberi bulunmuştur. Tüm toryum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dolarlar Türkiye'ye akacak! Yeni rezerv bulundu! 694 milyon ton...
Dolarlar Türkiye'ye akacak! Yeni rezerv bulundu! 694 milyon ton... Milyon dolarlar Türkiye'ye akacak. Yeni rezerv bulundu. Eskişehir'de keşfedilen 694 milyon ton nadir toprak elementi; işlendiğinde ülke ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağlayacak. Dünyada bilinen 17 'Nadir Toprak Elementi'nden(NTE) 10 tanesinin yer aldığı Eskişehir Beylikova’da önemli bir keşif daha yapıldı.
4.07.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra Beylikova'da 'nadir toprak elementi' heyecanı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra Beylikova'da 'nadir toprak elementi' heyecanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Eskişehir'in Beylikova ilçesi Kızılcaören Mahallesi'nde çok büyük nadir toprak elementi rezervi keşfedildiğini açıklaması, sevinçle karşılandı. Belediye Başkanı Özkan Alp, maden bulunmasına çok sevindiklerini belirterek, "Artık ilçemizde her şey farklı olacak" dedi.
28.06.2022 Gündem
Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanı! Eskişehir'de kuruluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!
Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanı! Eskişehir'de kuruluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası enerjide atılacak yeni adımlarla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Zafer Şahin, Eskişehir'deki kurulacak üretim tesisini CNN TÜRK'te değerlendirdi.
27.06.2022 Gündem
Balık severlere kötü haber! Yemeyi uyarısı geldi
Balık severlere kötü haber! Yemeyi uyarısı geldi ‘Acilen kimyasal gübre, ilaçtan kurtulmamız lazım, yoksa müsilaj bitmeyecek’ diyen TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, müsilajdan kurtulmanın Marmara’yı kurtarma anlamına gelmediğini söyledi ve ekledi: ‘Orada hâlâ aradığımız yaşam yok. Özellikle Boğaz bölgelerinde balıkçılık yapılmamalı’
3.05.2022 Yaşam
Türkiye'den fışkırıyor! Dolar yağacak! 20 bin tonluk keşif
Türkiye'den fışkırıyor! Dolar yağacak! 20 bin tonluk keşif Türkiye'ye dolar yağacak! Yerin altından fışkırıyor. Türkiye, Isparta Aksu'daki 20 bin tonluk toryum rezervinin keşfedilmesiyle birlikte dünyada ikinci sıraya yükseldi. Toplamda 790 bin ton toryum rezervine ulaşan Türkiye, 100 yıl boyunca enerji ihtiyacını karşılayabilecek. Toryum rezervinde yüzde 20'lik paya sahip olan Türkiye dünya sıralamasında 2. sırada yer alırken, bu madenin en çok bulunduğu bölgeler ise Isparta ve Eskişehir olarak göze çarpıyor. Sadece Isparta'daki 20 bin ton üzerindeki toryum rezervi, Türkiye'nin 100 yıl boyunca enerji ihtiyacını karşılayabilme gücüne sahip. OECD Nükleer Enerji Ajansı (NEA) ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (IAEA) verilerine göre dünya toryum rezervlerinde ilk sırayı 846 bin tonla Hindistan alırken 790 bin tonla Türkiye ikinci, 606 bin tonla Brezilya üçüncü. Avustralya 521 bin, ABD 424 bin, Mısır'da 380 bin ton olarak sıralanıyor.
14.04.2022 Ekonomi
Türkiye'den fışkırıyor! Değeri 120 trilyon dolar!
Türkiye'den fışkırıyor! Değeri 120 trilyon dolar! Türkiye, dünyadaki rezervin yarısına sahip olduğu toryum için harekete geçti. Toryumun, Sinop ve Trakya’da planlanan nükleer santrallerde kullanımı hedefleniyor. Temiz enerji kaynağı toryum sayesinde hem karbon ayak izini küçültmek hem de enerjide dışa bağımlılıktan kurtulabilmek için nükleer teknolojiye sahip olunması büyük önem arz ediyor. Türkiye'nin rezerv bakımından dünyada ikinci sırada olduğu toryum, yeşil nükleer enerji kaynağı olarak gösteriliyor. Dünya toryum rezervi toplam bir milyon 780 bin ton olurken Türkiye'de ise yaklaşık 790 bin ton rezerv mevcut. Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden mühendis ekibinin başında yer alan Prof. Dr. Engin Arık, toryum rezervinin enerji üretimi açısından, 120 trilyon dolarlık petrole eşit olduğunu söylemişti. Neden düştüğü henüz tam olarak aydınlatılamayan Isparta uçağında Türkiye'nin toryum projesi üzerinde çalışan Prof. Dr. Engin Arık, Prof. Dr. Şenel Fatma Boydan, Doç. Dr. İskender Hikmet, Özgen Berkol Doğan, Mustafa Fidan ve Engin Abat şehit düşmüştü.
4.04.2022 Ekonomi
Dünyanın en büyük ikinci rezervi Türkiye'de! Ülkemize bin yıllar boyunca yetecek! Geleceğin siyah altını toryum...
Dünyanın en büyük ikinci rezervi Türkiye'de! Ülkemize bin yıllar boyunca yetecek! Geleceğin siyah altını toryum... Toryum, yer kabuğunda az miktarda bulunan ve çok düşük miktarda radyoaktif bir metaldir. Evimizin duvarlarında, bahçe toprağında, deniz ve nehir kumlarında bulunmaktadır. Dünyada yaygın bir rezerve sahip olan toryum, son yıllarda geleceğin yakıtı olarak belirtiliyor.
5.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Doğal gaz müjdesi! Bakan Dönmez resmen duyurdu, artık...
Doğal gaz müjdesi! Bakan Dönmez resmen duyurdu, artık... Doğal gaz müjdesi! Resmen duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal gaz ile ilgili yaptığı açıklamada, "Her bir vatandaşımızın doğal gaz konforunu yaşaması adına mümkün olan bütün yerleşim yerlerine doğal gaz ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, yaptığımız planlama ile 2021-2026 döneminde ilave 367 yerleşim yerine daha doğal gaz arzı sağlanacağının müjdesini de buradan vermek isterim." dedi.
1.11.2021 Ekonomi
Nükleer enerjide yerli yakıt toryum! Türkiye dünyada ikinci sırada...
Nükleer enerjide yerli yakıt toryum! Türkiye dünyada ikinci sırada... Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Nükleer Enerji Raporu'nda, Türkiye'nin rezerv bakımından dünyada ikinci sırada olduğu toryum, yeşil nükleer enerji kaynağı olarak gösterildi. Akkuyu ve Sinop'taki nükleer santrallerde kullanılacak yakıtta dışa bağımlılığın sözkonusu olduğu belirtilerek, Sinop ve yeni kurulacak diğer santrallerde toryum yakıt kullanımı önerildi.
8.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Pazartesi günü Lityum Karbonat üretimi başlıyor! Bakan Dönmez duyurdu
Pazartesi günü Lityum Karbonat üretimi başlıyor! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Pazartesi günü, Eskişehir Kırka Eti Maden Tesisleri'nde Lityum Karbonat üretimine başlıyoruz. Bu üretim yerli elektrikli otomobilin pil yapımında önemli bir girdi olarak kullanılacak" dedi.
4.12.2020 Ekonomi
Toryum nedir? Toryum ne işe yarar? Toryum rezervleri nerede?
Toryum nedir? Toryum ne işe yarar? Toryum rezervleri nerede? Isparta'daki 20 bin tonluk 'toryum' rezervinin Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılacağı haberleri üzerine internette toryum merak konusu oldu. Toryumu nükleer yakıt olarak kullanmaya imkân sağlayacak teknoloji Türk kamuoyunun gündemine, 2007'de elim bir uçak kazasında kaybettiğimiz Prof. Dr. Engin Arık'ın 2002'de basına verdiği söyleşiyle taşınmıştı. Peki, Toryum nedir? Toryum ne işe yarar? Toryum rezervleri nerede? Türkiye Toryum yatakları nerede? Toryum kullanım alanları nelerdir? İşte 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak toryum hakkında bilmeniz gerekenler...
21.10.2020 Gündem
'Isparta'daki 20 bin tonluk 'toryum' rezervi, Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılar'
'Isparta'daki 20 bin tonluk 'toryum' rezervi, Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılar' Türkiye'de ilk olarak, Isparta'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık'ın gündeme getirdiği toryum rezervleri ve yeşil nükleer enerji projesiyle ilgili, eşi Prof. Dr. Metin Arık'ın da aralarında bulunduğu fizik profesörleri 'Yeşil Nükleer Enerji' başlıklı çalışma hazırladı. Bilim insanları, sadece Isparta Aksu'daki 20 bin tonluk toryum rezervinin, Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.
21.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Nadir elemente özel üretim tesisi
Nadir elemente özel üretim tesisi Nadir Toprak Elementleri’nin (NTE) uç ürün olarak kullanılmasında kritik bir aşamaya geçildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir ilkin gerçekleştiğini belirterek, “Yaptığımız çalışmayla laboratuvar ölçeğinde, yüzde 99’unda üzerinde saflıkta seryum, lantanyum, neodimyum, paraseodmiyum, uranyum, toryum ve Ağır Nadir Toprak Oksitler (ANTO) kazanıldı” dedi.
20.07.2020 Gündem
'Isparta uçağı yüzde 99 düşürüldü'
'Isparta uçağı yüzde 99 düşürüldü' TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden (ETÜ) Prof. Dr. Saleh Sultansoy, Isparta'da, 30 Kasım 2007'de, Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki akademisyenlerle birlikte toplamda 57 kişinin hayatını kaybettiği uçağın, yüzde 99 oranla düşürüldüğünü iddia etti. Prof. Dr. Sultansoy, "O uçak düşürülmeseydi, Türkiye bugün CERN'de asil üye olurdu. Türkiye toryum yarışında dünyada liderler arasında olurdu. Türk Hızlandırıcı Kompleksi ve Türk Bilim Kenti kurulurdu" dedi.
15.02.2020 Gündem
Uçağın sistemleri uydudan bozuldu
Uçağın sistemleri uydudan bozuldu Avukat Yüzer’in iddiasına göre kazayı araştıran kaza kırım ekibi tahkikat eğitimine sahip değildi, suçu pilotlara yıkmak istediler. Prof. Dr. Arık ile birlikte aynı projede çalışan Prof. Dr. Sultansoy ise “Uçağın rota ve yükseklik bilgilerini gösteren sistem uydular üzerinden bozuldu” iddiasını ortaya attı.
3.10.2019 Gündem
Gürcistan-Ermenistan sınır kapısında radyoaktif madde ele geçirildi
Gürcistan-Ermenistan sınır kapısında radyoaktif madde ele geçirildi Gürcistan’ın Marneuli kentinin Sadakhlı köyündeki Gürcistan-Ermenistan sınır kapısında, Rusya’ya radyoaktif madde taşıdığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı.
16.07.2019 Gündem
Çin'den flaş hamle geldi!
Çin'den flaş hamle geldi! Pekin yönetimi, ABD'nin Çin menşeli ürünlere yönelik ek gümrük tarifeleri nedeniyle Dünya Ticaret Örgütüne başvurdu.
5.04.2018 Dünya
‘Fasulye’den savaş
‘Fasulye’den savaş Çin, ticaret savaşını başlatan ABD’ye misilleme yaptı. 50 milyar $’lık 106 ürüne ek vergi getirdi. ABD’nin Çin’e 14 milyar $’lık soya fasulyesi ihracatı tehlikeye girdi.
4.04.2018 Ekonomi
Türkiye'ye bin yıl yeter! Müthiş element Eskişehir'de
Türkiye'ye bin yıl yeter! Müthiş element Eskişehir'de Nükleer enerjnin gelecekteki yakıtının uranyuma alternatif olan radyoaktif element olan toryum olabileceği görüşü sonrası gözler Türkiye'ye çevrildi. Çünkü Türkiye toryum rezervinde dünyada ikinci sırada bulunuyor.
5.01.2018 Ekonomi
Atlasjet kazasıyla ilgili 5 dakikalık ses kaydı ortaya çıktı
Atlasjet kazasıyla ilgili 5 dakikalık ses kaydı ortaya çıktı 10 yıl önce 57 kişinin öldüğü Atlasjet kazası ile ilgili şok ses kaydı! Uçaktaki bilim insanlarından birisinin ölmediğini söyleyen FETÖ’cüler Toryum madenini bulmak için o Prof.'un peşine düştü.
29.09.2021 Gündem
'ABD oradan uranyum çalıyor!'
'ABD oradan uranyum çalıyor!' Afganistan’ın en tehlikeli bölgelerinden biri olan Helmand, değerli madenlerin çıkarıldığı ve uyuşturucu ticaretinin döndüğü merkez konumunda. Bu bölgenin güneyinde, Pakistan sınırına 160 kilometre mesafede yer alan Hanaşin yerleşiminde uranyum, manyetit, apatit ve karbonit madenleri bulunuyor.
30.06.2017 Dünya
Kurtlar Vadisi Pusu 297. bölüm fragmanı nefesleri kesecek!
Kurtlar Vadisi Pusu 297. bölüm fragmanı nefesleri kesecek! Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan Kurtlar Vadisi Pusu bomba gibi bir bölümle ekranlara gelmeye hazırlanıyor. 297. bölüm fragmanı yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu izleyicileri yine ekrana kilitleyecek. Son yayınlanan 297. yeni bölüm fragmanı ve tüm ayrıntılarıyla Kurtlar Vadisi Pusu haberimizde yer alıyor...
26.05.2016 Magazin
Kurtlar Vadisi Pusu 297. bölüm fragmanı yine aksiyon dolu!
Kurtlar Vadisi Pusu 297. bölüm fragmanı yine aksiyon dolu! Kurtlar Vadisi Pusu 297. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Kanal D ekranında yayınlanan sevilen dizi Kurtlar Vadisi Pusu ekrana gelecek olan yeni bölüm fragmanı nefes kesecek. Aksiyon dolu anları ile Kurtlar Vadisi Pusu 297. yeni bölüm fragmanı ve merak edilen tüm detayları haberimizde...
25.05.2016 Magazin
Kurtlar Vadisi Pusu 297. yeni bölüm fragmanında bomba şoku!
Kurtlar Vadisi Pusu 297. yeni bölüm fragmanında bomba şoku! Kanal D ekranının fenomen dizisi Kurtlar Vadisi Pusu 297. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Perşembe akşamları ekrana gelen sevilen dizi Kurtlar Vadisi Pusu 297. yeni bölüm fragmanında Polat bomba şoku yaşayacak. Kurtlar Vadisi Pusu 297. bölüm fragmanı ve merak edilen detayları haberimizde...
20.05.2016 Magazin
Kurtlar Vadisi Pusu 296. bölüm fragmanında işler karışıyor!
Kurtlar Vadisi Pusu 296. bölüm fragmanında işler karışıyor! Kanal D ekranlarında yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu izleyicileri ekrana kilitlemeye devam ediyor. Yıllara meydan okuyan Kurtlar Vadisi Pusu 296. bölüm fragmanı yayınlandı. İşte merak edilen soruların yanıtları ve Kurtlar Vadisi Pusu 296. bölüm fragmanı...
19.05.2016 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Toryum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki toryum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.