TOKİ para iadesi Ziraat Bankası nasıl alınır? TOKİ iade parası yatmadı nasıl geri alınır, 500 TL iade ücreti ne zaman yatar?
TOKİ para iadesi Ziraat Bankası nasıl alınır? TOKİ iade parası yatmadı nasıl geri alınır, 500 TL iade ücreti ne zaman yatar? Sosyal konut projesine başvuru yapanlar TOKİ ücret iadesi için yapılan araştırmalarını yoğunlaştırdı. 7 Kasım 2022 Pazartesi günü başlayan çekilişler, deprem sebebiyle sekteye uğramıştı. İl bazında gerçekleştirilen TOKİ kura çekilişleri sahiplerini bulmaya devam ediyor. Başvuru iptal edilenler ise başvuru bedelini nasıl ve nereden iade alabileceklerini araştırıyor. Peki TOKİ ücret iadesi ne zaman yapılacak? TOKİ 500 TL ücret iadesi yatmadı, nasıl ve nereden geri alınır?
25.03.2023 Ekonomi
Arsa fiyatları artacak mı, takvim nasıl işleyecek? Bakan Kurum kafa karışıklığını giderdi
Arsa fiyatları artacak mı, takvim nasıl işleyecek? Bakan Kurum kafa karışıklığını giderdi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, arsa fiyatlarının artıp artmayacağı konusunda vatandaşları bilgilendirerek, "Konut projesine başvuranlar arsaya da başvurabilirler. İkisi de çıkarsa birini tercih etmek durumundalar. Arsalarda taksitlerde fiyat artışı olmayacak. Taksitler sabit olacak. Aynı anda başvuran çiftlerden biri müracaat ettikleri bankaya gidip başvurusunu çekmek durumunda. Başvuru ücreti de tarafına iade edilecek." dedi. Takvimle ilgili de Kurum, "Mart 2023’e kadar kuralar çekilecek. Noter huzurunda, adaletli bir şekilde yapılacak. Dileyenler yerinde görecek, dileyenler de canlı yayından takip edebilecek. İlk gün ya da son gün başvuran arasında bir fark olmayacak. Kura sonrasında da gerekli işlemler gerçekleştirilecek." diye konuştu.
17.10.2022 Ekonomi
TOKİ 2022 başvuru ücreti ne kadar, geri alınıyor mu? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, peşinat ne kadar, kaç vade yapılıyor? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi ve yatırma!
TOKİ 2022 başvuru ücreti ne kadar, geri alınıyor mu? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır, peşinat ne kadar, kaç vade yapılıyor? Sosyal konut başvuru ücreti iadesi ve yatırma! Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlar, konut, iş yeri ve arsa sahibi olabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başvuruların 14 Eylül’de başlayacağını ve ekim ayı sona kadar sürecini aktardı. 81 ilde 608 bin TL'ye sahip 2+1 fiyatlı konutlara aylık 2 bin 280 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olunabilecekken, 3+1 konut fiyatı 850 bin lirada 3 bin 187 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olunabilecek. Peki, TOKİ başvuru ücreti ne kadar, geri alınıyor mu? TOKİ başvuru ücreti nasıl yatırılır?
16.09.2022 Ekonomi