Balık fiyatları halde 20 lira tezgahta 100 lira! 5 katı fark balıkçıları isyan ettirdi: Fiyatları düşürün...
Balık fiyatları halde 20 lira tezgahta 100 lira! 5 katı fark balıkçıları isyan ettirdi: Fiyatları düşürün... Balık fiyatlarındaki farklar balıkçılar ile esnafı karşı karşıya getirdi. İstanbul Gürpınar Balık Hali'nde denize açılmayan balıkçılar ve hale balık almaya gelen esnaf arasında hamside fiyat gerginliği sürüyor.
21.09.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: 1 milyon 270 bin konut ürettik
Bakan Özhaseki: 1 milyon 270 bin konut ürettik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından TOKİ eliyle yapılan konutlar ile ilgili bir video yayınladı. Bakan Özhaseki paylaşımında, “Güçlü şehirler ve güvenli yarınlar için ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşımız kalmasın, dedik. Vatandaşlarımızın düşük peşinat ve uzun vadeyle ev sahibi olabilmeleri için TOKİ Başkanlığımız eliyle, 1 milyon 270 bin konut, 37 bin 760 sosyal donatı ürettik. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalara kavuşturduk.” dedi.
4.07.2023 Gündem
Türkevi'ne yapılan saldırıda büyük skandal ortaya çıktı! ABD'liler inkar etmedi...
Türkevi'ne yapılan saldırıda büyük skandal ortaya çıktı! ABD'liler inkar etmedi... New York Türkevi'ne yapılan saldırının ardından büyük bir skandal ortaya çıktı. Elindeki demir levyeyle başkonsolosluğa da ev sahipliği yapan binaya saldıran şahıs, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Saldırganın kimliği merak edilirken, New York polisinin karıştığı skandal pes dedirtti. New York Polis Departmanı (NYPD), Türkevi'ne levyeyle saldıran şahsın görüntülerini paylaşarak olayla ilgisi bilgisi bulunanların ihbar hattını araması çağrısında bulundu.
23.05.2023 Dünya
Bakan Kurum site yöneticileriyle bir araya geldi: Süreci başlatıyoruz
Bakan Kurum site yöneticileriyle bir araya geldi: Süreci başlatıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da İstanbul Site ve Tesis Yöneticileri ile Buluşma programında bir araya geldi. Bakan Kurum "site yöneticilerimizin yüzde 18 KDV yüküyle alakalı gelen talepleri konusunda durum tespiti yapıp, çözüm önerilerimizi hazırlayacak bir süreci başlatıyoruz" dedi.
8.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Bu dönüşüm, dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesidir
Bakan Kurum: Bu dönüşüm, dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesidir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bu dönüşüm, dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesidir. Ve bu dönüşümü siz başlattınız, milletimiz başlattı, Tuzla başlattı, liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başlattı’’ dedi.
4.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan başvuru sayısını açıkladı
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan başvuru sayısını açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında açıklama yaptı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasında yapılan başvuru sayısını açıkladı.'İstanbul'un dönüşümü milli güvenlik meselesi.' diyen Bakan Kurum, " İstanbul bizim sadece bir ilimiz değil; tarihimiz, kültürümüz, benliğimiz. Nüfusumuzun 5'te biri İstanbul'da yaşıyor. Biz İstanbul'u korumak zorundayız." ifadelerini kullandı.
1.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum'dan 'kira' açıklaması: Banka hesabına yatırın, sizi çıkaramazlar
Bakan Kurum'dan 'kira' açıklaması: Banka hesabına yatırın, sizi çıkaramazlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal D'de Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın Neler Oluyor Hayatta programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fahiş kira zamları hakkında konuşan Kurum, kiracılara çağrıda bulundu. Kurum, "Ev sahibiniz sizden 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin." dedi.
1.05.2023 Ekonomi
Romanlara konut müjdesi! Örnek evler ortaya çıktı: 'Her Roman’a Bir Yuva'
Romanlara konut müjdesi! Örnek evler ortaya çıktı: 'Her Roman’a Bir Yuva' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından Roman vatandaşların yaşadığı bölgelere yönelik TOKİ eliyle yapılan konut uygulamalarına ilişkin paylaşımda bulundu.
21.01.2023 Ekonomi
Orta gelir konut başvuru tarihleri ve şartları! İşte adım adım başvuru süreci
Orta gelir konut başvuru tarihleri ve şartları! İşte adım adım başvuru süreci TOKİ orta gelirliye konut müjdesi verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati çok sayıda vatandaş tarafından merak edilen detayları aktardı. Yeni konut kampanyasında başvuru süreci de belli oldu. Peki,orta gelir konut başvuruları ne zaman başlıyor? İşte detaylar...
4.01.2023 Ekonomi
TOKİ sonuç sorgulama | Konya TOKİ kura çekimi canlı izle ve TOKİ Konya kura sonuçları 2022 isim listesi öğrenme
TOKİ sonuç sorgulama | Konya TOKİ kura çekimi canlı izle ve TOKİ Konya kura sonuçları 2022 isim listesi öğrenme TOKİ Konya kura çekimi devam ederken, Konya için başvuruda bulunanların TOKİ Konya kura sonuçları ve isim listesi sorgulama sürecine yönelik araştırmaları da sürüyor. 250 bin sosyal konut projesi kapsamında Merkez ilçesinde yer alacak 2+1 ve 3+1 evlerin ilk gün kura çekimi 2 Aralık 2022 Cuma günü yapıldı. TOKİ kura çekimi 3 Aralık 2022 Cumartesi günü de çekiliyor. İşte Konya TOKİ kura sonuçları isim listesi sorgulama ekranı...
3.12.2022 Ekonomi
Bolu TOKİ kura sonuçları 2022 isim listesi açıklandı mı? TOKİ Bolu çekiliş sonuçları nereden sorgulanır? Bolu TOKİ kura sonuçları sorgulama
Bolu TOKİ kura sonuçları 2022 isim listesi açıklandı mı? TOKİ Bolu çekiliş sonuçları nereden sorgulanır? Bolu TOKİ kura sonuçları sorgulama BOLU TOKİ kura sonuçları sorgulama süreci başladı. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılan kura çekiminin üçüncü etap tarihleri belli oldu. 7 ilde 13 bin 807 konutun daha hak sahibi belirlenecek. 1 Aralık takvimine göre bugün TOKİ çekilişi Bolu ve Karaman için noter huzurunda gerçekleştirildi.
1.12.2022 Ekonomi
TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi?
TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi? TOKİ Sosyal Konut başvurularında son günlere girilirken, daha önce başvurusunu gerçekleştirmiş ancak başvurusunu iptal etmek isteyenler sıklıkla iptal işleminin nasıl yapılacağını araştırıyor. Başvuru şartlarını taşımayan ve aynı haneden birden fazla başvuruda bulunanlar da başvuru iptali gerçekleştirmek istiyor. İptal işleminin e-Devlet üzerinden yapılıp yapılmayacağını ve başvuru ücretinin de nasıl iade alınacağı merak ediliyor. Peki, TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi? İşte detaylar…
25.10.2022 Ekonomi
TOKİ İstanbul arsaları nerede, hangi ilçelerde? TOKİ İstanbul arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, fiyatları ne kadar? İstanbul arsa listesi ve fiyatları
TOKİ İstanbul arsaları nerede, hangi ilçelerde? TOKİ İstanbul arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, fiyatları ne kadar? İstanbul arsa listesi ve fiyatları TOKİ kapsamında başlatılan “İlk Evim Arsa” kampanyaları da başladı. Elektrik, su, doğal gaz alt yapıları ve planları tamamlanmış, inşaata hazır 29 ilde 1 milyon konut arsası sunulacak. Peki, TOKİ İstanbul arsaları nerede, hangi ilçelerde? TOKİ İstanbul arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir, fiyatları ne kadar? İşte İstanbul arsa listesi ve fiyatları…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
TOKİ İlk Evim ve İlk İşyerim başvurusu! TOKİ iş yeri ve arsa başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ne?  Ucuz arsa satışı hangi illerde?
TOKİ İlk Evim ve İlk İşyerim başvurusu! TOKİ iş yeri ve arsa başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ne? Ucuz arsa satışı hangi illerde? TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başlıyor. Arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için TOKİ’nin ikinci ayağı olan arsa satışları için başvuru şartları merak ediliyor. Peki, TOKİ iş yeri ve arsa başvurusu nasıl yapılır? TOKİ arsa ve işyeri başvuru şartları ne? İşte İlk Evim İlk İşyerim başvurusu TOKİ e- devlet başvuru ekranı!
10.10.2022 Ekonomi
TOKİ ödemeleri sabit mi? TOKİ ödemeleri yılda iki kez artacak mı? TOKİ ödeme miktarı nasıl belirlenecek? İşte TOKİ ödeme planı!
TOKİ ödemeleri sabit mi? TOKİ ödemeleri yılda iki kez artacak mı? TOKİ ödeme miktarı nasıl belirlenecek? İşte TOKİ ödeme planı! TOKİ Sosyal Konut başvuruları devam ederken başvuru yapacak çoğu kişinin aklında TOKİ ödemeleri ile ilgili pek çok soru bulunuyor. Başvuru şartları ve ödeme planı geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Başvurularını yapmak isteyenler TOKİ sosyal konut ödemelerinin sabit mi olacağını, artış oranının nasıl ve hangi oranın baz alınarak yapılacağını araştırıyor. Peki, TOKİ ödemeleri sabit mi? TOKİ ödemeleri yılda iki kez artacak mı? TOKİ ödeme miktarı nasıl belirlenecek? TOKİ ödeme planı nasıl olacak? TOKİ ödemeleri memur maaşı artış oranında artacak mı? İşte TOKİ ödeme planı ve vatandaşın merak ettiği soruların yanıtları…
19.09.2022 Ekonomi
En ince ayrıntısına kadar TOKİ Sosyal Konut Projesi! Bakanlık tek tek cevapladı! TOKİ başvuru süreci, peşinat, ödemeler, gelir durumu ile ilgili sık sorulan sorular!
En ince ayrıntısına kadar TOKİ Sosyal Konut Projesi! Bakanlık tek tek cevapladı! TOKİ başvuru süreci, peşinat, ödemeler, gelir durumu ile ilgili sık sorulan sorular! Milyonlarca kişinin beklediği TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuru süreci başladı! Başvuru sürecinin baladığı günden bu yanan rekor başvuru yapılan TOKİ’nin ucuz konut kampanyasına başvurular artarak devam ediyor. Proje kapsamında toplamda 500 bin sosyal konut, 250 bin konut arsası ve 50 bin iş yeri yapılacak. Projeye başvuru yapmak isteyip, özel durumu ile ilgili aklında pek çok soru işareti olan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı merak edilen 25 soruya yanıt verdi. İşte TOKİ başvuru süreci, peşinat, ödemeler, gelir durumu ile ilgili sık sorulan sorular!
18.09.2022 Ekonomi
TOKİ müşteri hizmetleri numarası kaç? İşte TOKİ bilgi hattı numaraları ve TOKİ telefon numarası bilgileri!
TOKİ müşteri hizmetleri numarası kaç? İşte TOKİ bilgi hattı numaraları ve TOKİ telefon numarası bilgileri! Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Sosyal Konut Projesi başvuruları geçen hafta başladı. Dar gelirliyi ev sahibi yapmak ve kira yükünden kurtarmak amacıyla başlatılan kampanyada ilk hafta geride kalırken, başvurulara ilgi her geçen gün büyüyerek devam ediyor. 2+1 ve 3+1 seçenekli olarak başlatılan ve 81 ilde yapılacak dev konut projesi ile ilgili pek çok kişi bir yandan maliyet ve ödeme konusunda araştırmalarına devam ederken bir yandan da başvurularını yapmaya devam ediyor. TOKi ile ilgili pek çok kişi aklındaki soruları TOKİ uzmanlarına danışmak ve ayrıntılı bilgi alabilmek için TOKİ’nin iletişim hattı numaralarını araştırıyor. Peki, TOKİ müşteri hizmetleri numarası kaç? İşte TOKİ bilgi hattı numaraları ve TOKİ telefon numarası bilgileri!
18.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ve ABD'ye gereken cevabı verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ve ABD'ye gereken cevabı verdik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in özel davetiyle Şanhay İşbirliği Teşkilatı 22. Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan zirvede Rusya, Çin, Hindistan, Azerbaycan, Hindistan, Özbekistan devlet başkanlarıyla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin ardından ABD'ye gitti. Erdoğan, Özbekistan ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin Şanhay İşbirliği Örgütü’ne üyeliği hakkındaki soruya Erdoğan 'Tabii, hedef o' cevabını verdi. Sosyal Konut Projesi'yle ilgili de seçim sonrasını işaret eden Erdoğan; 'Allah nasip ederse seçimden sonra yeni bir etabı inşallah başlatacağız' dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde söylediği sözler hakkında Erdoğan, 'Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz' ifadelerini kullandı.
17.09.2022 Siyaset
Sosyal Konut Projesi'ne rekor başvuru! Sosyal konutta satma ya da kiralama olacak mı? Bakan Kurum, CNN Türk'te açıkladı
Sosyal Konut Projesi'ne rekor başvuru! Sosyal konutta satma ya da kiralama olacak mı? Bakan Kurum, CNN Türk'te açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN TÜRK'te TOKİ'nin sosyal konut projesiyle ilgili soruları yanıtladı. Bakan Kurum, "İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3+1'ler en düşük 950 bin lira olacak aylık taksiti 3 bin 562 lira olacak. İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya'da 2+1'ler en düşük 679 bin lira olacak. Bu iller dışında diğer yerlerde fiyatlar açıklandığı gibi olacak" dedi. Kurum, borç bitmeden evlerin satılamayacağını belirterek, "Gelir kapısı olarak burayı kimseye sunamayız. Hiçbir şekilde satamazlar, devredemezler. Kirada bir sorun yok ama satamazlar" ifadelerini kullandı.
14.09.2022 Ekonomi
Kira destek yardımı artıyor! Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı
Kira destek yardımı artıyor! Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı Kira destek yardımı artıyor. Bakan Kurum, yeni konut kampanyasını açıkladı. Marmara Depremi'nin 23. yılında İstanbul'da açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; yeni bir konut kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Kentsel dönüşümde kira desteğinin artacağını açıklayan Kurum, kampanyaya ilişkin ayrıntıları da paylaştı.
17.08.2022 Ekonomi
Bakan Kurum konut müjdesini duyurdu: Yıl sonunda teslim edeceğiz
Bakan Kurum konut müjdesini duyurdu: Yıl sonunda teslim edeceğiz İzmir’de sosyal konut proje alanını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentte şu ana kadar 13 bin 500 konutun tamamlandığını ifade ederek, “Maddi değeri yaklaşık 9 milyar liralık yatırımı İzmir’imize yaptık ve vatandaşlarımıza teslim ettik” dedi. Kurum, "Çekilen kuraların ardından kısa zamanda vatandaşlarımızla sözleşmelerimizi imzalayacağız. Bu yıl sonunda buradaki konutlarımızı teslim edeceğiz” dedi.
20.04.2022 Ekonomi
Kimlik kartları ile ilgili flaş açıklama! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor! Kimliğini alana ücretsiz ulaşım hakkı...
Kimlik kartları ile ilgili flaş açıklama! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor! Kimliğini alana ücretsiz ulaşım hakkı... Kimlik kartlarında yeni dönem başladı. Birçok vatandaş için kurtarıcı oldu. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Kimliğini alanlar kullandığı toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat hakkından yararlanabiliyor. Tüm resmi ve özel halk otobüsleri, deniz ulaşım araçları ve TCDD bünyesindeki trenlerden para ödemeden faydalanabiliyor. Ayrıca müze ve ören yerleri, milli parklar, tabiatı koruma alanları ve tabiat parklarını da ücretsiz bir şekilde ziyaret edebiliyor. Devlet tarafından engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için pek çok ayrıcalık tanınıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için başvurularını e-Devlete taşıdığı engelli kimlik kartına Ağustos 2021’den bugüne kadar 47 bin 343 kişi başvurdu.
1.04.2022 Gündem
TOKİ İzmir Ödemiş kura çekimi canlı izle! İzmir Ödemiş TOKİ kura sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl sorgulanır?
TOKİ İzmir Ödemiş kura çekimi canlı izle! İzmir Ödemiş TOKİ kura sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl sorgulanır? İzmir Ödemiş TOKİ kura sonuçları ve kura çekimi hakkında yapılan aramalar arttı. TOKİ İzmir Ödemiş konut projesinin kura çekimi noter huzurunda canlı yayında gerçekleştirilecek. Peki, TOKİ İzmir Ödemiş kura çekimi nasıl canlı izlenir, kura sonuçları ne zaman açıklanacak?
11.02.2022 Gündem