Tırnak Yeme

Tırnak Yeme

Son dakika tırnak yeme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tırnak yeme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tırnak yeme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tırnak Yeme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tırnak yeme gelişmeleri de dahil olmak üzere 61 tırnak yeme haberi bulunmuştur. Tüm tırnak yeme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sabır Taşı Nasıl Kullanılır? Sabır Taşı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Sabır Taşı Nasıl Kullanılır? Sabır Taşı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Sabır taşı şeklinde de bilinen ve içinde antrokınon türevleri bulunan uçucu yağlar olan ağızda güzel olmayan ekşi bir tat bırakan özel bir taş türüdür. Anneler sabır taşını daha çok çocuk emzirme dönemlerinin uzamasına bağlı olarak da sütten kesmek için sıkça kullanır.
2.07.2023 Sağlık
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat!
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat! Koruyucu ve önleyici tedaviyle önüne geçilebilen kötü ve zararlı ağız alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulunan Pedodonti Uzmanı Dt. Zeynep Başak Yılmaz, “Çocuklar, dişlerine ve ağız içi yumuşak dokularına kalıcı ya da geçici zararlar verebilecek bir takım kötü alışkanlıklara sahip olabilirler. Özellikle bebeklikte parmak emme, tırnak yeme, biberon ve emziğin uzun süre kullanımı, ileride büyük sorunlara yol açabilecek ortodontik problemleri beraberinde getirebilir” dedi.
30.08.2022 Sağlık
Modern çağın hastalığı: Bruksizm
Modern çağın hastalığı: Bruksizm Toplumun yüzde 70’inin yani her 10 kişiden 7’sinin dişlerini sıktığını ya da gıcırdattığını biliyor musunuz? Diş Hekimi Emek Külür, bruksizm hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlatıyor.
9.11.2021 Sağlık
Çocuklarda parmak emme çene gelişimini bozabilir
Çocuklarda parmak emme çene gelişimini bozabilir Birçok çocukta görülen parmak emme alışkanlığının, çene gelişimini bozabileceğine dikkat çeken Ortodonti Uzmanı Dr. Şirin Hatipoğlu tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Diş çapraşıklığı ve çene bozukluğuna neden olan sebeplerin ikiye ayrıldığını belirten Hatipoğlu, “Parmak/ dudak emme, tırnak yeme, dil itimi gibi kötü alışkanlıklar sonucunda normal fonksiyonel yapı bozularak patolojik bir yapı ortaya çıkar” dedi.
24.05.2021 Sağlık
Tırnak yeme hastalığından kurtulmanın yolları!
Tırnak yeme hastalığından kurtulmanın yolları! Tırnak yeme tipik olarak çocuklukta başlayan ve ergenlik döneminde de devam eden alışkanlıklardan biri. Çocukluk çağlarında başlayan alışkanlığın ilerleyen dönemde de devam etmemesi için kontrol altına alınması önem taşıyor. Uzmanlar, tırnak yeme alışkanlığının stres ve kaygıdan geçici olarak kurtulma çabası olarak tanımlıyor. Çocuklarda tırnak yeme alışkanlığı hakkında bilgi veren Uzman Klinik Psikolog Nermin Erdoğan, sıklıkla çocuklarda görülen tırnak yeme davranışının göz ardı edilmemesi gereken önemli bir hastalık olduğunu söylüyor. Peki, Tırnak yeme hastalığı nasıl başlar? Çocuklarda tırnak yeme hastalığı nedenleri nelerdir? Tırnak yeme nasıl bırakılır? Uzman Klinik Psikolog Nermin Erdoğan anlattı.
15.03.2021 Sağlık
Uzmanı tırnak yeme alışkanlığının nedeni açıkladı
Uzmanı tırnak yeme alışkanlığının nedeni açıkladı Tırnak yeme alışkanlığının özellikle çocuklarda çok sık görülen bir davranış olduğunu söyleyen Klinik Psikolog Aylin İpek Timur, “Baskıcı aile ortamında büyüyen kişilerde, bu tip davranışlar daha fazla görülüyor. Şiddet, yetersiz ilgi ve sevgi ortamı, ihmal ve istismar çocuklarda anksiyete, depresyon ve davranış bozukluklarının gelişmesine sebep oluyor. Çocuklar için tırnak yeme davranışı psikolojik etkilenmenin bir ifadesi olarak görülebilir” dedi.
20.01.2021 Sağlık
'Deprem görüntülerini çocuklara izletmeyin' uyarısı
'Deprem görüntülerini çocuklara izletmeyin' uyarısı İzmir’de yaşanan depremin en çok çocukları etkilendiğini, depremin her yaş grubu için bir travma olduğunu vurgulayan Gaziemir Belediyesinde görevli Psikolog Yeliz Yorulmaz, olaylara anlam vermekte zorlanan okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların depreme farklı düzeylerde tepkiler verebileceğini söyledi.
5.11.2020 Sağlık
'Tırnaklardaki renk ve şekil değişikliği hastalıkların habercisi olabilir'
'Tırnaklardaki renk ve şekil değişikliği hastalıkların habercisi olabilir' Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sema Karaoğlu, tırnaklardaki renk ve şekil değişikliklerinin bazı hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.
9.10.2020 Sağlık
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyor
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyor Ağız, Diş ve Çene Cerrahı Dr. Selin Gaş, halk arasında ‘diş gıcırdatma’ olarak bilinen bruksizm rahatsızlığının neden kaynaklandığının hala tam olarak bilinemediğini söyledi. Gaş, bruksizmin birçok farklı tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekerek, "Çoğu hasta farkında bile olmaz. Tanısını koymak da oldukça zordur. Tanıdan sonra, tedavi yöntemlerinden biri yetmez, birkaçını uygulamak gerekebilir" dedi.
2.07.2020 Sağlık
Alışkanlığı sebebiyle corona'dan öldü, uzmanlar uyardı
Alışkanlığı sebebiyle corona'dan öldü, uzmanlar uyardı İzmir'in Selçuk ilçesinde, tırnak yeme alışkanlığı olan taksici Tunç Talay'ın (50), corona virüs nedeniyle hayatını kaybetmesi, tırnak yeme alışkanlığı olanların hastalığa daha kolay yakalanabileceğini gözler önüne serdi.
23.06.2020 Sağlık
Virüse karşı her türlü tedbiri aldı ama o alışkanlığı sonu oldu
Virüse karşı her türlü tedbiri aldı ama o alışkanlığı sonu oldu Corona virüse karşı verdiği 46 günlük savaşı kazanamayan 50 yaşındaki taksici Tunç Talay’ın, tırnak yeme alışkanlığı nedeniyle Kovid-19 kapmış olabileceği ortaya çıktı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Kuru- Yamanel de, tırnak yeme alışkanlığının corona virüs kapma ihtimalini artırdığını belirtti.
18.06.2020 Corona Virüsü
Diş beyazlatırken dikkat edin!
Diş beyazlatırken dikkat edin! Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, diş beyazlatma işleminin bilinen diş temizliğinden farklı bir tedavi yöntemi olduğunu belirterek, "Ofis ortamında Işın ile hekiminiz tarafından yapılan bir estetik tedavi yöntemidir" dedi.
7.12.2019 Sağlık
Emzik ile ilgili dikkat çeken uyarı!
Emzik ile ilgili dikkat çeken uyarı! Prof. Dr. Elif Sepet, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunarak, "En geç 2 yaş sonunda emzik kullanımının tamamen bırakılması lazım” dedi.
18.11.2019 Sağlık
Çene ağrısı başınıza iş açabilir
Çene ağrısı başınıza iş açabilir Günde 2 bin kez kullanılan çene ekleminde zaman zaman ağrı oluşabileceğini anlatan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, ağrıların vücudun başka bölgelerini etkileyebileceği konusunda uyardı. Ural, ağızda kayma görülebileceğini, kulak çınlaması, baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetlerin olabileceğini ve kulak, boyun, dişler hatta burun ve göze doğru yayılan ağrıların yaşanabileceğini kaydetti.
22.10.2019 Sağlık
Stresin yararı var mı?
Stresin yararı var mı? Uz. Dr. Fulden Küçük, stresin zararının olduğu kadar zihinsel gelişimi ve hafızayı da güçlendirdiğini söyledi.
23.07.2019 Sağlık
Akneli cilt yapısının stres düzeyini artırdığı belirlendi
Akneli cilt yapısının stres düzeyini artırdığı belirlendi Türkiye'de yapılan bilimsel araştırmayla, akne gelişiminin stres ve depresyon seviyesini artırırken, aşırı stresin de akne oluşumuna zemin hazırladığı belirlendi.
4.03.2019 Sağlık
Okula uyum sürecinde empati kurmaya çalışın
Okula uyum sürecinde empati kurmaya çalışın Özellikle okula yeni başlayan çocuklar için bu dönem son derece zorlayıcı olabiliyor. Okula uyum sürecinde çocuklarda içine kapanma, yemek yememe gibi davranışların da görülebileceğini söyleyen Psikolog Erkam Ünal, okula uyum sürecinde anne ve babalara önerilerini paylaşıyor.
18.09.2018 Eğitim
Hamilelikte tırnaklar da etkileniyor
Hamilelikte tırnaklar da etkileniyor Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, hamilelik döneminde tırnaklarında etkilendiğini belirtti.
4.07.2018 Sağlık
Kalıcı makyajla çarpıcı güzellik
Kalıcı makyajla çarpıcı güzellik Yeni yıl partisinde herkesi ışıltısıyla büyülemek isteyenler için kaştan kirpiğe, dudaktan tırnağa güzellik tüyoları...
15.12.2017 Arşiv
Yok artık! İşte tırnak yemenin faydaları...
Yok artık! İşte tırnak yemenin faydaları... Yeni bir araştırmaya göre; tırnak yeme alışkanlığının sağlık açısından bir faydası olabilir. Pediatrics‘te yayımlanan araştırmaya göre; tırnaklarını yiyen ve parmak emen çocuklarda ilerleyen yıllarda alerji oluşma riski azalıyor.
2.09.2017 Sağlık
4-12 yaşındaki 1800 çocuğa okulda ücretsiz "oyunlu terapi"
4-12 yaşındaki 1800 çocuğa okulda ücretsiz "oyunlu terapi" Avcılar'da psikolojik sorunları bulunan 4-12 yaşlarındaki bin 800 çocuk okullarda oluşturulan oyuncak dolu odalarda 'Oyun terapi'ye alındı.
27.03.2017 Eğitim
Okula yeni başlayan çocuğa nasıl davranılmalı?
Okula yeni başlayan çocuğa nasıl davranılmalı? Uzman Klinik Psikolog Ela Reyhanlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, henüz başlayan eğitim-öğretim dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
20.09.2016 Eğitim
Cildiniz psikolojinizin aynası olabiliyor
Cildiniz psikolojinizin aynası olabiliyor Kendisini ifade edemeyen, sevincini, üzüntüsünü, sıkıntısını içine atanların, zamanla depresyon, takıntı, kaygı bozukluğu gibi durumlar beden kimyasının bozulma durumuyla karşı karşıya kalabildiğini belirten Uzman Dr...
19.09.2016 Sağlık
Ortodontide erken tedavinin önemi
Ortodontide erken tedavinin önemi Orodonti Uzmanı Dr. Onul Üner cevaplıyor;Ortodontide erken tedavinin önemi Ortodontide 6-10 yaşları arasında yapılan tedavileri erken dönem tedavisi olarak adlandırmaktayız. Erken tedaviyi gerektiren durumlar; parmak emme, dudak emme, dil emme ya da tırnak yeme olarak örneklendirilebilir.
17.05.2016 Sağlık
Akciğerde kalıcı hasara yol açıyor!
Akciğerde kalıcı hasara yol açıyor! Kocaeli'nin İzmit İlçesi’nde bulunan bir kargo şirketine ait aktarma merkezde içerisinde Denatonyum Benzoat maddesi bulunan paketin patlaması üzerine kargo firmasında çalışan işçilerde zehirlenme belirtileri meydana geldi...
13.12.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tırnak Yeme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tırnak yeme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.