Gazete Vatan Logo

Sabır Taşı Nasıl Kullanılır? Sabır Taşı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Sabır taşı şeklinde de bilinen ve içinde antrokınon türevleri bulunan uçucu yağlar olan ağızda güzel olmayan ekşi bir tat bırakan özel bir taş türüdür. Anneler sabır taşını daha çok çocuk emzirme dönemlerinin uzamasına bağlı olarak da sütten kesmek için sıkça kullanır.

Sabır Taşı Nasıl Kullanılır? Sabır Taşı Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Sabır Taşı Nasıl Kullanılır? 

Çok eski zamanlardan beri Anadolu insanının sık bir şekilde tercih ettiği ve annelerin de meme uçlarına sürerek artık sütten kesilme zamanı gelen ama hala ısrarla emmeyi bir türlü bırakmayan çocuklarda bir kaç gün içinde etkisini göstermeye başlayan aloe vera bitkisinden elde edilmiş olan siyah renkli ve ekşi tadı olan bir maddedir.

Sarı sabır taşını kullanmadan hemen önce bir doktor tavsiyesi almak faydalı olabilir. Sabır taşını daha kullanmadan önce hafif bir şekilde ıslatarak nemlendirdikten sonra da memenin uçlarına sürmek gerekir. Sabır taşını kullandıktan sonra ise meme uçlarının yıkanması sıkça tavsiye edilir. Sabır taşı, daha çok her ne kadar bebekler ve çocuklar için kullanılır.

Yetişkinlerin bir türlü vazgeçemediği tırnak yeme alışkanlıkları ve buna benzer kendisini kötü etkileyen ama toplumda rencide olmalarına yol açan bazı alışkanlıklardan vazgeçmek için de sıkça kullanılabilir. Bunun için de taşı parmak uçlarına sürerek kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sabır Taşı Kullanırken Yapılması Gerekenler

Sabır taşı, genellikle bebeklik döneminde ortaya çıkar. Aynı zamanda çocukluk dönemine adım atmış olmasına rağmen de hala süt emmeye devam eden çocukları memeden kolaylıkla uzaklaştırmak için meme uçlarına sürerek de pratik bir şekilde kullanılabilir. Bu taşın güzel olmayan acı ve ekşi bir tadı olduğu için çocukları istenmeyen alışkanlıklarından uzaklaşmak için de sıkça kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda tırnak yeme alışkanlığı bulunan kişilerin bu alışkanlığından kolayca uzaklaşması için tırnaklarına bu taşı sürerek ellerini ağzına götürerek tırnak yeme alışkanlığını önleyebilirsiniz. Sabır taşı, genellikle bebekleri ve çocukları zararlı alışkanlıklarından vazgeçirmek için sık kullanılır. Ama sabır taşının aşırı bir şekilde kullanımdan da kaçınmak gerekir.

Sabır Taşı Zararları Nelerdir?

Sabır taşının sık bilinen bir yan etkisi bulunmuyor. Bu ürünün çok fazla ve yoğun bir şekilde sürülmesinden kaçınarak ürünü kullanmadan önce doktor tavsiyesi almak oldukça önemlidir. Sarı sabır taşının içinde ise, herhangi bir kimyasal ürün bulunmadığından şu ana kadar herhangi bir zararı görülmemiştir. Ama sabır taşı kullanıldıktan hemen sonra yaşın sürüldüğü bölgeyi güzel bir şekilde temizlemek gerekir.

Haberin Devamı

Sarı Sabır Taşı Nasıl Kullanılır?

Emzirme dönemindeki bebeği memeden kolay bir şekilde ayırabilmek için kullanılan ürünler içinde yer alan sarı sabır taşı, sarı olsa da özünde siyaha yakın bir renge sahiptir. Aktarlarda kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Sabır taşı, emziren annelerin bebeğini sütten kesme ile ilgili imdadına kolaylıkla yetişebilir. Bebeği sütten kesebilmek için sabır taşı kullanmaya karar verirseniz ürünü aldıktan sonra hafif bir şekilde ıslatıp göğsünüze sürebilirsiniz.