Ticari Kredi

Ticari Kredi

Son dakika ticari kredi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ticari kredi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ticari kredi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ticari Kredi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ticari kredi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.167 ticari kredi haberi bulunmuştur. Tüm ticari kredi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kartı taksit sayısı neden düştü? Kredi kartı taksit sayısı kaç oldu?
Kredi kartı taksit sayısı neden düştü? Kredi kartı taksit sayısı kaç oldu? Kredi kartlarına düzenleme konusu gündemdeki yerini koruyor. Kamu ve özel bankalarda kredi kartı nakit avanslarına uygulanan taksit sayısı 12’den 3’e düşürüldü, bazı bankaların yeni müşterilerine sunduğu faizsiz kredilerde ise vadenin 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi. Peki, Kredi kartı taksit sayısı neden düştü?
16.03.2024 Ekonomi
Kredi, kredi kartı ve nakit avans kullananlar dikkat! Tamamen değişti, taksit ve faiz detayı
Kredi, kredi kartı ve nakit avans kullananlar dikkat! Tamamen değişti, taksit ve faiz detayı Kredi ve kredi kartı kullananlar yakından takip ediyor. Özellikle kartlarının nakit ya da taksitli avans özelliğini kullananları doğrudan ilgilendiriyor. Bankacılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; bu hafta itibarıyla bazı bankaların kredi kartı nakit avans taksit sayısı 12 aydan 3 aya indi. Bazı bankaların ise, yeni müşterilerine sunduğu 10 bin TL’ye kadar olan faizsiz kredilerdeki vade sayısının 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi. Ayrıca, bu hafta ticari kredi faizlerinde de sert artışlar yaşandı. Bazı özel bankaların ticari kredi yıllık faizi şubatta yüzde 48 iken martta yüzde 77’ye kadar ulaştı. İşte kredi ve kredi kartları ile ilgili yeni gelişmelerin ayrıntıları...
13.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
ATSO Başkanı Ali Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz”
ATSO Başkanı Ali Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” Faiz artışlarında sona gelindiğine dikkat çeken Başkan Ali Bahar “Bu ay yapılan 250 puanlık faiz artışı bizim de beklentimiz dâhilinde gerçekleşti ancak faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” dedi.
26.01.2024 Gündem
MB Başkanı Erkan: Atılan adımların etkileri gözlenmeye başladı
MB Başkanı Erkan: Atılan adımların etkileri gözlenmeye başladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye "Parasal sıkılaştırma ve sadeleşme kapsamında atılan adımların etkilerini gözlenmeye başladı" dedi.
16.11.2023 Ekonomi
Kredi faizlerinde yeni gelişme! Makas açıldı, yüzde 50'nin üstüne çıktı
Kredi faizlerinde yeni gelişme! Makas açıldı, yüzde 50'nin üstüne çıktı Merkez Bankası’nın politika faizini beş kez üst üste yükseltmesinin etkileri görülmeye devam ediyor. Ekim ayında politika faizinin yüzde 35’e çıkarılmasının ardından eylül ayının ilk haftalarında yüzde 40’larda olan TL ticari kredi ortalama faizi, 3 Kasım haftasında yüzde 51.14’e yükseldi.
11.11.2023 Finans
Faiz oranlarıyla ilgili flaş detay! Oran yüzde 45 oldu
Faiz oranlarıyla ilgili flaş detay! Oran yüzde 45 oldu Merkez Bankası’nın uyguladığı politika ve attığı adımlar hem kredi faizlerinde hem de mevduat faizlerinde etkilerini gösteriyor. 29 Eylül haftasında ticari kredi faizleri ile mevduat faizleri yüzde 45 seviyesinde buluştu. 22 Eylül haftasında yüzde 42.19 olan ticari TL kredi faizi ortalaması 29 Eylül haftasında yüzde 45.23’e yükseldi. 3 aylık TL mevduata verilen ortalama faiz ise bir önceki hafta yüzde 42.74’tü. 29 Eylül haftasında yüzde 45.21’e yükseldi.
9.10.2023 Ekonomi
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
3.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyonda gerileme sürecini adım adım yaşıyoruz
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Enflasyonda gerileme sürecini adım adım yaşıyoruz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Uyguladığımız politika çerçevesi enflasyonu düşürme gücüne sahiptir. Dış şokların etkilerine rağmen, enflasyonda kademeli bir gerileme sürecini adım adım yaşıyoruz" dedi.
29.03.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan Bakan Nebati'ye 'açık mektup'
Merkez Bankası'ndan Bakan Nebati'ye 'açık mektup' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hükumet adına, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye 'açık mektup' gönderdi. Mektupta, "TCMB, 2023 yılında Liralaşma Stratejisi'ni tüm unsurlarıyla veri odaklı ve etki analizlerine dayalı olarak kararlılıkla uygulamaya ve geliştirmeye devam edecektir" denildi.
31.01.2023 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Merkez Bankası olarak fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek temel amacımız doğrultusunda, enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elimizdeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz” dedi. 
2.12.2022 Ekonomi
Enflasyonla ilgili flaş açıklama geldi! Kavcıoğlu duyurdu
Enflasyonla ilgili flaş açıklama geldi! Kavcıoğlu duyurdu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "2022 yıl sonu enflasyon tahminini 4,8 puanlık güncelleme ile yüzde 60,4'ten yüzde 65,2'ye, 2023 yıl sonunu tahminimizi ise 3,1 puanlık güncelleme ile yüzde 19,2'den yüzde 22,3'e güncelledik" dedi.
25.11.2022 Ekonomi
Kartla ödeme tutarı Ekim ayında yüzde 129 arttı
Kartla ödeme tutarı Ekim ayında yüzde 129 arttı Ekim ayında yapılan toplam kartla ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 129 artarak 377,4 milyar TL oldu.
24.11.2022 Ekonomi
Kredi faizleriyle ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu
Kredi faizleriyle ilgili flaş açıklama! Bakan Nebati duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Küresel resesyon beklentilerine rağmen ekonomik canlılığımızı sürdürülebilir kılmak için ihtiyatlı teşvik politikalarını uygulamaya devam edeceğiz" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ticari kredi faizlerinin yüzde 30'dan yüzde 18'e gerilediğini söyledi.
8.11.2022 Ekonomi
Kartla ödeme tutarı Ağustos ayında yüzde 125 arttı
Kartla ödeme tutarı Ağustos ayında yüzde 125 arttı Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartlar ile ilgili açıklama geldi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verileri duyurdu. Kartla Ağustos ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 346 milyar TL oldu. Öte yandan toplam kart sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16'lık bir artış yaşandı ve 322 milyon adede ulaştı. İşte detaylar...
28.09.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş kredi kararı! Sınırlama getirildi
Merkez Bankası'ndan flaş kredi kararı! Sınırlama getirildi Kredi kullanacakları yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Merkez Bankası, ticari kredi kullandırım ücretlerine sınırlama getirdi. Kredi tahsis ücreti sınırı, kredinin on binde 25'i oranından yüzde 0.25'i oranına yükseltildi.
23.09.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den dar gelirliler için son dakika açıklaması geldi. Bakan Nebati çalışmanın tamamlandığını söyleyerek, “İki yeni destek paketi yakında açıklanacak” ifadelerini kullandı.
23.08.2022 Ekonomi
Kredi faizleri ilgili son dakika gelişmesi! Resmen duyuruldu, sınır getirildi
Kredi faizleri ilgili son dakika gelişmesi! Resmen duyuruldu, sınır getirildi Gelen son dakika haberine göre kredi faizlerine sınırlama getirildi. Merkez Bankası tarafından kredi büyümesini ve maliyetleri azaltacak tedbirler aldı. Bankalara uyguladıkları ticari kredi faiz oranına göre menkul kıymet bulundurma zorunluluğu getirdi. Ostim Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Berra Doğaner konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 13. Özel sektör bankalarının ticari kredilerde kullandırdığı faiz oranı ise yüzde 30'un üzerinde yüzde 35-40 gibi oranlar uygulanıyor. Temel amaç bu oranları Merkez Bankası faiz oranlarına yaklaştırmak." diye konuştu.
22.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası kararı sonrası uzmanlardan ilk açıklama geldi
Merkez Bankası kararı sonrası uzmanlardan ilk açıklama geldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'ten yüzde 13'e indirdi. Peki bu faiz indirimi kararına uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
18.08.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası resmen duyurdu! Enflasyonla ilgili flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası resmen duyurdu! Enflasyonla ilgili flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası son dakika kararları açıkladı. Enflasyonla ilgili önemli mesajlar veren Erdoğan, "Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, bu istismarcıların kötü niyetlerini ellerinde patlatmakta kararlıyız. Fiyatlarda durulma eğilimi başlamıştır." dedi. Erdoğan ayrıca, ilk kez konut sahibi olacak vatandaşlara da müjde verdi.
1.08.2022 Siyaset
Banka kartı ve kredi kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85...
Banka kartı ve kredi kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85... Kredi kartı ve banka kartı ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 85 arttı. Kartlı harcamalara ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa, üçüncüsünü gerçekleştirdiği Kartlı Harcamalar Analizi sonuçlarını açıkladı. 2022 yılının ilk çeyreğinin aylık kartlı harcamalar ortalamasının bir önceki yıla kıyasla yüzde 85 oranında büyümüş olması dikkat çekti. Pandemide farklı yaklaşımlar izleyen diğer ülkelerle Türkiye'nin karşılaştırmaları da analizde yer aldı. Türkiye'nin 2021 performansının diğer ülkelere göre daha iyi olduğu gözlemlendi. Ticari kredi kartlarıyla yapılan harcamalar yüzde 94, banka kartı harcamaları da yüzde 118 büyüdü. İşte aylık kartlı harcamalara ilişkin dikkat çeken analiz...
27.07.2022 Ekonomi
Yeni kredi fırsatı! ING Türkiye resmen duyurdu, bankada hesabı olan müşterilere...
Yeni kredi fırsatı! ING Türkiye resmen duyurdu, bankada hesabı olan müşterilere... Kredi açıklaması! ING Türkiye resmen duyurdu. Banka müşterilerini çok yakından ilgilendiriyor. Dev bankadan açıklama geldi, yeni bir program hayata geçirildi. ING'den yapılan açıklamaya göre tüzel müşterilerine yönelik Sürdürülebilir İş Kredisi geliştirildi. Belirlenen sürdürülebilirlik kriterlerini sağlayan ticari işletmeler, taksitli ticari kredi ve spot krediler için uygun kredi oranlarından faydalanabilecek. Kriterlerin kapsamı ve belge sunulması gereken alanlar tek tek açıklandı. Banka şubelerinden ya da müşteri hizmetlerinden detaylı bilgi alınabilecek.
13.07.2022 Ekonomi
Enflasyon ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu
Enflasyon ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu Enflasyonla ilgili son dakika açıklaması geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon rakamlarıyla ilgili konuşarak, "Her ay ihracatta istisnasız rekorlar kırarak ilerliyoruz. 2023 yılında 300 milyar dolar ihracatı geçmiş olacağız. Enflasyonla mücadele için bu yıl 241 milyar TL vergi gelirinden vazgeçiyoruz. Önümüzdeki dönemde de enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
1.07.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarında şok etkisi! Altın fiyatlarında düşüş ne kadar sürecek? Son dakika açıklaması geldi...
Altın fiyatlarında şok etkisi! Altın fiyatlarında düşüş ne kadar sürecek? Son dakika açıklaması geldi... Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Altın fiyatları psikolojik sınırın altına kadar çekildi, uyarılar ve tahminler art arda geldi. Yatırımcıları şoke eden çakılma sonrası endişeli bekleyiş başladı. BDDK’nın döviz ve kredi kararı sonrası düşüşe geçen altın fiyatları yeni haftayla birlikte toparlanma sürecine girdi. 1000 liranın üzerinde işlem gören gram alın 949 liraya kadar geriledi. Çeyrek altın ise 1600 liraya kadar düştü. Bugüne 1822 dolardan başlayan ons altın da şu dakikalarda hafif yükselerek 1827 dolardan işlem görüyor. Bu gelişmelerden sonra da uzmanlar hem önemli tavsiyelerde bulundu hem de altının geleceği ile ilgili kritik tahminleri açıkladı. Peki 28 Haziran 2022 tam, cumhuriyet, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 28 Haziran Salı günü canlı altın fiyatları…
28.06.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili son dakika kararı! BDDK açıkladı! İşte şartlar ve oranlar
Kredilerle ilgili son dakika kararı! BDDK açıkladı! İşte şartlar ve oranlar Kredilerle ilgili son dakika kararı. BDDK açıkladı. Resmen değişti. Yeni şartlar ve oranlar belli oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), TL ticari kredilerde getirilen son önlemle ilgili yeni bir açıklama metni yayımladı. Buna göre, Karar Kapsamına Dahil Olma Şartları ve Kapsama Dahil Olunmayan Haller: 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve ilgili düzenlemeler uyarınca bağımsız denetime tabi bir şirket (Şirket) olması, şirketin YP nakdi varlıklarının (altın dahil, efektif döviz ile bankalardaki YP mevduatın) TL karşılığının 15 milyon TL’nin üzerinde olması ve şirketin YP nakdi varlıkların TL karşılığının; aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 10’unu aşması olarak belirlendi. İşte son dakika haberinin detayları...
26.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ticari Kredi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ticari kredi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.