Teşvik Belgesi

Teşvik Belgesi

Son dakika teşvik belgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan teşvik belgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını teşvik belgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Teşvik Belgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan teşvik belgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 682 teşvik belgesi haberi bulunmuştur. Tüm teşvik belgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” dedi.
11.03.2024 Gündem
Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan Togg açıklaması: Milletimiz rekor siparişle sahiplendi
Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan Togg açıklaması: Milletimiz rekor siparişle sahiplendi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Milli otomobilimiz Togg, artık ülkemizin yollarında. İnşallah kısa süre içinde uluslararası pazarda da yerini alacak. Milli otomobilimizi, 177 bin gibi rekor seviyede bir siparişle çok şükür milletimiz de sahiplendi" dedi.
26.08.2023 Ekonomi
Kurtulmuş: Her alanda güçlü Türkiye'yi hep birlikte kuracağız
Kurtulmuş: Her alanda güçlü Türkiye'yi hep birlikte kuracağız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Geldiğimiz noktada Türkiye sanayisi başlı başına bir başarı öyküsüdür. Bugün geldiğimiz noktayı asla yeterli bulmuyoruz çok daha ileriye gitmeliyiz, çok daha güçlü olmalıyız. Her alanda güçlü bir Türkiye'yi, hep birlikte kuracağız. Türkiye Yüzyılı, teknolojide, sanayide, Ar-Ge'de, özellikle yüksek teknolojilerde, özellikle uluslararası ilişkilerde güçlü bir Türkiye olacaktır" dedi.
27.07.2023 Gündem
3 OHAL kararnamesi Meclis'te
3 OHAL kararnamesi Meclis'te Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 3 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi daha Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu.
15.03.2023 Gündem
Bakan Varank: 579 milyar liralık yatırımın önünü açtık
Bakan Varank: 579 milyar liralık yatırımın önünü açtık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "2022 yılında düzenlediğimiz 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtık" dedi.
29.01.2023 Ekonomi
Gübretaş kimin, kime ait? Gübretaş hisse fiyatları ne kadar, Gübretaş altın madeni nerede?
Gübretaş kimin, kime ait? Gübretaş hisse fiyatları ne kadar, Gübretaş altın madeni nerede? GÜBRETAŞ Maden Yatırımları A.Ş.’ye ait Söğüt Maden Sahasındaki 3,5 milyon onsluk (109 ton) altın kaynağının çıkarılıyor ve ülke ekonomisine kazandırılıyor. 3,5 milyon onsluk (109 ton) altın varlığı için çıkarılan acele kamulaştırma kararı sonrası bölgedeki arazilerin mülkiyetinin Hazine'ye devri gerçekleştirilip tesis kuruluma geçirilirken, bakanlıktan beklenen teşvik belgesi de geçtiğimiz yıl çıkmıştı. Peki, Gübretaş kimin, kime ait? Gübretaş hisse fiyatları ne kadar, Gübretaş altın madeni nerede?
27.01.2023 Ekonomi
Bakan Nebati, işletmelere EYT desteğinin detaylarını açıkladı
Bakan Nebati, işletmelere EYT desteğinin detaylarını açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Kredi Garanti Fonu desteklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati milyonlarca esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren 14 başlık altındaki KGF kredilerini birer birer açıkladı. İşletmelere EYT desteği ile ilgili de konuşan Bakan Nebati, “25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz” dedi.
11.01.2023 Ekonomi
Bakan Varank: Vatandaşlarımızın alım gücünü iyileştireceğiz
Bakan Varank: Vatandaşlarımızın alım gücünü iyileştireceğiz  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dışsal yeni şoklarla karşılaşmadığımız takdirde enflasyonda beklentilerin aşağı yönlü olmasını öngörüyoruz. Dolaysıyla asgari ücrette yapmış olduğumuz yüksek oran zam ve enflasyondaki düşüşün de buna eşlik etmesiyle vatandaşlarımızın alım gücünü inşallah çok daha fazla iyileştireceğiz" dedi.
26.12.2022 Ekonomi
Türkiye genelinde 45 bin personel alımı! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşvikleri belli oldu! İşte il il personel alımı yapacak teşvikler!
Türkiye genelinde 45 bin personel alımı! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşvikleri belli oldu! İşte il il personel alımı yapacak teşvikler! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yatırım ve teşvik belgesi alan pek çok şirket aynı zamanda bulundukları bölge ve illerde istihdama da kapı aralıyor. 9 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan teşvik listelerinde istihdam edilecek personel listeleri de yer alıyor. Teşvik verilen şirketler bulundukları illerde personel alımları yapacak. İşte il il teşvik alan şirketler ve istihdam edecekleri personel sayıları!
9.10.2022 Personel Alımı
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Esnafımızdan işçilerimize, çiftçilerimizden yatırımcılarımıza kadar tüm kesimleri ilgilendiren vergi politikalarını hayata geçiriyoruz'' dedi.
17.08.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Türkiye, bugün yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri
Bakan Varank: Türkiye, bugün yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesişim noktası Türkiye, bugün artık yatırımlarda dünyanın en güvenli limanlarından biri konumunda" dedi.
27.07.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Artık eski Türkiye yok
Bakan Varank: Artık eski Türkiye yok Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını belirterek, “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güvenlik güçlerimizin, büyük fedakarlığı ve özverisiyle terörle mücadelesini sadece sınır içinde değil, sınır dışında da sürdürüyor. İşte terör örgütünün yaşadığı korkuyu, dehşeti, telaşı artık sadece telsiz konuşmalarından duymuyoruz. Örgütün sözde liderleri televizyon ekranlarına çıkıp bir taraftan partnerlerini, ortaklarını tehdit ederken bir taraftan da yardım dileniyor. Ancak nafile, Allah’ın izniyle yok olup gitmenin eşiğindeler ve yok olacaklar" dedi.
9.06.2022 Ekonomi
KDV'den muaf sayılacak! Milyonlara güzel haber! Tek tek açıklandı
KDV'den muaf sayılacak! Milyonlara güzel haber! Tek tek açıklandı KDV ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca kişiye güzel haber geldi. KDV muafiyeti sağlanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı Katma Değer Vergisi Genel Uygulama tebliğinde önemli değişikliklere gitti. Buna göre, imalat sanayi ve turizme yönelik yatırım teşvik belgesi sahibi işletmelere inşaat işlerine ilişkin hizmet ve mal tesliminde 31 Aralık 2025'e kadar KDV muafiyeti geldi. İstisna, inşaat taahhüt işi, nakliye, hafriyat ve benzeri inşa işler için uygulanacak. Yatırımı yapanların söz konusu inşaat işlerinde kullanılan mal alımları da bu kapsamda değerlendirilecek.
13.05.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den flaş döviz ve Türk Lirası açıklaması: İstikrar sağladık
Bakan Nebati'den flaş döviz ve Türk Lirası açıklaması: İstikrar sağladık Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Sanayi Odası nisan ayı olağan meclis toplantısında konuştu. Bakan Nebati, "Yatırım yapana, istihdam oluşturana kaynaklarımız açık." dedi. Bakan Nebati enflasyonla mücadele mesajı verdi "Fırsatçılara acımayacağız. Enflasyonla mücadele timleri denetimlere devam ediyor." ifadelerini kullandı. Bakan Nebati, döviz kurunda istikrar sağladıklarının altını çizerek 'dövizde yüksek oynaklıklar gündemimizden çıktı. Önümüzü görüyoruz' dedi.
27.04.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Muhalefetin vizyonsuzluğuyla kaybedecek bir saniyemiz yok
Bakan Varank: Muhalefetin vizyonsuzluğuyla kaybedecek bir saniyemiz yok Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemize yatırım getirecek, istihdamı ve ihracatı artıracak yatırımları konuşmak, Türkiye'nin gerçek gündemi olmalı. Muhalefetin vizyonsuzluğuyla, hezeyanlarıyla, iftiralarıyla kaybedecek bir saniyemiz bile yok" dedi.
27.04.2022 Siyaset
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de!
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de! Muhtar maaşlarına zam! Resmi Gazete’de yayımlandı ve belli oldu! Resmi Gazete’de yayınlanan 7394 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi Ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda düzenleme yapıldı. Karar göre, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine yükseltildi. Peki, 2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar…
15.04.2022 Çalışan Hakları
Son dakika destek açıklaması geldi! Bakan duyurdu: 300 milyon liralık hibe...
Son dakika destek açıklaması geldi! Bakan duyurdu: 300 milyon liralık hibe... KOBİ’ler ile ilgili son dakika destek açıklaması! Bakan duyurdu, 81 ilde başlıyor. Bin 500’den fazla istasyon kuruldu, toplamda 300 milyon liralık hibe veriliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "KOSGEB aracılığıyla KOBİ Enerji Verimliliği Destek Programını başlatıyoruz. Bu programla, işletmelerin yetkilendirilmiş kişilere yaptıracakları enerji etüdü maliyetlerini biz karşılayacağız. KOBİ’lerimizin etüt sonucunda önerilen değişiklikleri yapmaları durumunda buradaki giderlerinin bir kısmını da biz karşılayacağız" dedi.
14.04.2022 Ekonomi
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve...
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve... Maaşlara zam geliyor. Binlerce kişiye müjde. Muhtar maaşlarını asgari ücretin altında olmayacak şekilde düzenlemeyi de içeren, Vergi ve Ekonomi Paketine ilişkin yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklifle, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılacak. Bu düzenlemenin müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında vermişti. Kanun teklifinde ayrıca kurumlar vergisinin, finans sektörü için yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılması teklif edildi. "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar'da değişiklik öngörüyor. Teklifle; hakkında, reklam yasağı bulunanlara verilen reklamlar için yapılan harcamaların gider olarak kabul edilmemesi öngörülüyor. Özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimlerin kazançlarının serbest meslek kazancı olarak vergilendirilmesi sağlanıyor. Vergi dairesince yapılan işlemlerde elektronik imza, mühür veya onay kullanılmasına ilişkin yetki getiriliyor. Evim mağdurları için de süreç başladı. İşte son dakika haberinin detayları...
7.04.2022 Ekonomi
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve...
Maaşlara zam geliyor! Müjdeli haber geldi, kabul edildi, 4 bin 250 lira ve... Maaşlara zam geliyor. Binlerce kişiye müjde. 'Vergi ve ekonomi paketi'ni içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklifle, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılacak. Bu düzenlemenin müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında vermişti. Kanun teklifinde ayrıca kurumlar vergisinin, finans sektörü için yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılması teklif edildi. "Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar'da değişiklik öngörüyor. Teklifle; hakkında, reklam yasağı bulunanlara verilen reklamlar için yapılan harcamaların gider olarak kabul edilmemesi öngörülüyor. Özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimlerin kazançlarının serbest meslek kazancı olarak vergilendirilmesi sağlanıyor. Vergi dairesince yapılan işlemlerde elektronik imza, mühür veya onay kullanılmasına ilişkin yetki getiriliyor. Evim mağdurları için de süreç başladı. İşte son dakika haberinin detayları...
31.03.2022 Ekonomi
Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız
Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama! Bakan Muş duyurdu: En ağır yaptırımları uygulayacağız Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünleri ile ilgili son dakika açıklaması! Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladık. KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız” dedi.
30.03.2022 Ekonomi
İndirimler cuma günü başlıyor! 81 ilde uygulanacak, kuruşu kuruşuna hesaplandı...
İndirimler cuma günü başlıyor! 81 ilde uygulanacak, kuruşu kuruşuna hesaplandı... Temizlik malzemelerinden tarım makinelerine, yeme-içme hizmetlerinden tohuma kadar birçok üründe KDV indirimleri geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün duyurduğu KDV indirimleri 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, temizlik ürünleri ve yeme-içme hizmetlerinden alınan KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sertifikilandırılan tohumluk ve fidanlardan alınan KDV oranı yüzde 1’e indirildi. Sabun, şampuan, deterjan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi, ev, arsa hepsi için geçerli. Süt, yumurta ve meyve üretiminde kullanılan tarım makinaları yüzde 8 KDV kapsamına alındı.
30.03.2022 Ekonomi
KDV indirimi ne zaman başlayacak? KDV indirimi yapılan ürünler listesi: KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor 2022?
KDV indirimi ne zaman başlayacak? KDV indirimi yapılan ürünler listesi: KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor 2022? “KDV indirimi ne zaman başlayacak 2022” ve “28 Mart 2022 KVD indirimi hangi ürünleri kapsıyor 2022” sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından KDV indirimine ilişkin açıklamalarda bulunarak “Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sinin yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık. Ayrıca yeme-içme hizmetlerinin tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz” ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından vatandaşlar KDV indirimi yapılan ürünler hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, KDV indirimi ne zaman uygulanacak, KDV indirimi yapılan ürünler listesi nedir?
29.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Teşvik Belgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki teşvik belgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.