Temizlik ürünleriyle ilgili flaş ÖTV ve KDV açıklaması!
Temizlik ürünleriyle ilgili flaş ÖTV ve KDV açıklaması! Temizlik ürünlerinin lüks tüketim olmadığını ve ÖTV’nin sıfırlanıp KDV oranının düşürülmesi gerektiğini hatırlatan Palandöken, “Temizlik ürünlerinde ÖTV sıfırlanmalı KDV düşürülmeli” dedi.
26.03.2022 Ekonomi
Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında son dakika açıklaması! Yeni dönem! Fiyat artışı yapanlar...
Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında son dakika açıklaması! Yeni dönem! Fiyat artışı yapanlar... Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında flaş gelişme. Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarıyla ilgili yeni dönem başladı. Spekülatif fiyat artışı ve stokçuluk iddialarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den açıklama geldi. Nebati, temel gıda, temizlik ürünleri ve otomotiv dahil birçok sektöre yönelik vergi incelemesi başlatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: Temel gıda, temizlik ürünleri, otomotiv, mobilya, alkollü-alkolsüz içecek, çimento, ayakkabı, kozmetik, inşaat malzemesi, kağıt, plastik, kırtasiye, gübre, hububat depolama ve antrepoculuk (lisanslı depoculuk) başta olmak üzere spekülatif fiyat hareketliliğinin veya stokçuluğun tespit edildiği sektörler nezdinde fiili envanter, yoklama, izahat istenmesi gibi saha denetimleri yapılmak suretiyle riskli mükellefler tespit edilmektedir. Yapılan saha denetimlerine yoğun bir şekilde devam edilmekte olup, haksız fiyat artışları ve stokçuluğun önlenmesi adına ilerleyen dönemlerde de kararlılıkla sahada bulunulmaya devam edilecektir. Yürütülen bu çalışmaların değerlendirilmesi sonucunda vergisel yönden riskli olduğu tespit edilen mükellefler nezdinde cari yıl vergi incelemeleri de yapılmaktadır.
7.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri