SGK harekete geçti ve resmen belli oldu! Bakan duyurdu, ücretler değişti
SGK harekete geçti ve resmen belli oldu! Bakan duyurdu, ücretler değişti Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemeyi yaptı. Hastaneye giden herkesi yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Detaylar belli oldu. Yüzde 35 ile 75 oranında zam yapıldı. Sağlık Bakanı Koca "Sağlık Uygulamaları Tebliği (SUT) güncellenip yayınlandı. Böylece tanı ve tedavi ile ilgili ücretler yeniden belirlenmiş oldu" dedi. Bakan Ayrıca iki bakana da teşekkür etti. Tebliğde, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığına ilişkin düzenlemeler de yer aldı. İşte son dakika haberinin detayları...
9.02.2022 Ekonomi
Bakan Koca son dakika duyurdu! Tedavi ücretleri değişti
Bakan Koca son dakika duyurdu! Tedavi ücretleri değişti Bakan Koca son dakika duyurdu. Tedavi ücretleri değişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Sağlık Uygulamaları Tebliği (SUT) güncellenip yayınlandı. Böylece tanı ve tedavi ile ilgili ücretler yeniden belirlenmiş oldu' açıklamasında bulundu.
9.02.2022 Gündem
Hastaneye giden herkesi kapsıyor! Ek ücret ödemeyin
Hastaneye giden herkesi kapsıyor! Ek ücret ödemeyin Hastaneye giden herkes için flaş açıklama! Ek ücret ödemeyin. Özel hastanelerin COVID-19 hastalarını yüksek tedavi ücretleriyle kabul ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar tepkilerini dile getirirken bir hasta yakını, “Bir özel hastane COVID hastamızı en az 4 gece yatıracaklarını söyleyip 18 bin TL’lik ücreti peşin istedi” diye isyan etti. Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre normalde belirlenen fiyatın 2 katına kadar özel hastanelerin ek ödeme alma hakkı var. Ancak bu COVID-19 için geçerli değil. Tebliğde (SUT) COVID-19 ilave ücret alınmayacak hastalıklar listesine alındı. Bu nedenle SGK anlaşmalı özel hastanelerin hiçbir ilave ücret almaması gerekiyor.
17.04.2021 Gündem
Acil serviste tedavi ücretine tazminat cezası
Acil serviste tedavi ücretine tazminat cezası İzmir'de 3 yıl önce şiddetli karın ve kasık ağrısı şikayetiyle özel hastanenin acil servisinde tedavi gören kadın, haksız yere ücret alındığı iddiasıyla açtığı davayı kazandı.
30.06.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri