Bunu yapanın iş akdi feshediliyor! Tazminat ödenmiyor
Bunu yapanın iş akdi feshediliyor! Tazminat ödenmiyor Çalışma hayatındaki herkesi çok yakından ilgilendiren tazminat kararı! Birçok kişi farkında olmadan yapıyor. İş akdi işverence haklı sebep gerekçesi ile feshediliyor. Tazminat ödemesi yapılmıyor. Aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışan herkes kıdem tazminatı alma hakkına sahip oluyor. Çalışılan süre uzadıkça işverence ödenecek kıdem tazminatı miktarı da artıyor. İşveren tarafından işten çıkarılan çalışan kıdem tazminatı alıyor. Ancak bazı durumlarda kıdem tazminatı ödemesi yapılmıyor. Yargıtay tarafından tazminat ödemesi ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. İş arkadaşlarını telefonla gizlice kaydeden kişiden işveren savunma istedi ancak işçi savunmaya yapmayı kabul etmeyince çalışan tazminatsız olarak işten çıkarıldı. Yargıtay tarafından verilen kararda işveren haklı bulundu ve tazminat talebi reddedildi.
28.03.2022 Çalışan Hakları
İş yerinde bunu yapan yanar!
İş yerinde bunu yapan yanar! Bir iş yerinde sigara içme yasağı uygulanıyorsa bu yasağı delen çalışanlar tazminatsız olarak işten çıkarılabiliyor.
29.03.2019 Çalışma Hayatı
Fabrikada iğrenç olay! Tazminatsız kovuldu
Fabrikada iğrenç olay! Tazminatsız kovuldu Çalıştığı bisküvi fabrikasındaki temizlik odasına küçük tuvaletini yapan işçi tazminatsız kovuldu. Haksız şekilde işten atıldığını öne süren işçiye Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek mahkeme, hijyenin öneminin tartışılmaz olduğu bisküvi fabrikasına çişini yaparak iş güvenliğini tehlikeye atan işçinin tazminat hak edemeyeceğine hükmetti.
10.03.2018 Gündem