Taysad

Taysad

Son dakika taysad haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan taysad ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını taysad haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Taysad

haberleri sayfasında son dakika yaşanan taysad gelişmeleri de dahil olmak üzere 74 taysad haberi bulunmuştur. Tüm taysad haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri?
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri? İstanbul Ticaret Odası (İTO) 21’inci dönem seçimlerinin ilk aşamasını oluşturan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) yapıldı. İlk sonuçlara göre mevcut Başkan Şekib Avdagiç, 273 kişilik meclisin 195 üyeliğini  kazandı. Peki, Şekip Avdagiç kimdir?
10.11.2022 Gündem
Otomotiv yan sanayi 14 milyar dolarlık ihracat peşinde!
Otomotiv yan sanayi 14 milyar dolarlık ihracat peşinde! İlk 6 ayda yaklaşık 6.5 milyar dolar ihracat yapan Türk otomotiv yan sanayi 2022’yi 14 milyar dolarla kapatmayı hedefliyor.
31.07.2022 Otomobil
İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İkinci el arabada yeni dönem! Bayiler harekete geçiyor
İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İkinci el arabada yeni dönem! Bayiler harekete geçiyor İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili yeni dönem! İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) Nisan ayında göreve gelen yeni başkanı Dr. Altuğ Erciş, otomotiv sektöründeki güncel gelişmeler hakkında ilk kez konuştu. Sektörün birçok olumsuz gelişmeyle karşı karşıya kaldığını ve gelişmelerin bayilerin ikinci el araç satışlarına yönelmesi gerekliliğini ortaya çıkardığını vurgulayan Erciş, "Yetkili satıcılık sistemini ayakta tutmak için ABD ve Avrupa’da olduğu gibi ikinci el satışlarını kendi bünyemizde yapmalıyız. Avrupa’da bayilerin toplam satışlarının yüzde 48’i ikinci el iken, ülkemizde ise bu oran yüzde 2 seviyesinde" dedi. Erciş, otomobillere uygulanan vergi sistemi hakkında da konuşarak, "ÖTV matrahlarının güncellenmesi, yetkili satıcıların ve halkımızın en büyük beklentisidir" dedi. Öte yandan Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar nisanda bir önceki aya göre yüzde 29, fiyatlar da ortalamada yüzde 4 arttı.
23.05.2022 Ekonomi
Otomotiv yan sanayi ihracatta yüzde 50’yi hedefliyor!
Otomotiv yan sanayi ihracatta yüzde 50’yi hedefliyor! Yan sanayiciler toplam otomotiv ihracatının yüzde 50’sini kendilerince yapılmasını hedefliyor. Bu yıl çip krizi ve hammadde temininin eksik olmasından dolayı globalde 5 milyon araçlık bir üretim kaybı öngörülüyor.
4.04.2022 Otomobil
Yan sanayiye 2 milyar dolar yatırım geliyor!
Yan sanayiye 2 milyar dolar yatırım geliyor! Otomotiv yan sanayi bu yıl 2 milyar dolar yatırım yapacak.
24.01.2022 Otomobil
Araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bu ay yeni zam geliyor, artış kademeli olarak devam edecek
Araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Bu ay yeni zam geliyor, artış kademeli olarak devam edecek Araba alacaklara kötü haber! Sıfır araba fiyatları bu ay değişiyor. Satışlar 2021'in altına düşecek. Sıfır arabada maliyet artışları kademeli olarak fiyatlara yansıyacak. Uzun süredir küresel düzeyde devam eden çip krizi nedeni ile üretimde aksamlar yaşanıyordu. Bu da fiyatların yükselmesine neden oldu. Sektör temsilcileri araba fiyatlarındaki artışın 2022 yılında da devam edeceğini açıkladı. Otomotiv sektörü dünyada artan hammadde, enerji ve nakliye maliyetleri ile kur farklarını bu aydan itibaren fiyatlara yansıtma hazırlığında.
3.01.2022 Otomobil
TOGG, Türk otomotiv tedarik sanayi için 'tam bir boy aynası'
TOGG, Türk otomotiv tedarik sanayi için 'tam bir boy aynası' Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, "Türk otomotiv sanayisi bir aracın yüzde 80'ini üretebilir durumda.' dedi.
21.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerlilik oranın düşme tehlikesi
Yerlilik oranın düşme tehlikesi Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), “Elektrikli Araçlar Günü” etkinliğinde Türkiye'de üretilen araçlarda yerlilik oranının yüzde 70'lerden 20'lere düşebileceğini öne sürdüler.
4.10.2021 Otomobil
İstismarı şikayet etti! Arkadaşlarıyla birlikte işinden oldu
İstismarı şikayet etti! Arkadaşlarıyla birlikte işinden oldu Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki bir fabrikada bir işçinin tacizine uğradıklarını iddia ederek yönetime şikayette bulunan iki kadın işçi ile kendilerine destek olan iki arkadaşları işten çıkarıldı. İşçiler fabrikanın önünde eylem başlatırken, Semra Demirtaş, “Biz, ‘Bir taciz var’ diye şikayette bulunduk, ama tacizciden önce işten atıldık. Buna karşı olup, bizim yanımızda duran arkadaşlarımızı da işten attılar” dedi. Fabrika yönetimi ise 4 işçinin performanslarının düşük olması nedeniyle çıkarıldığı açıklamasında bulundu.
19.08.2021 Yaşam
TOGG'un yerli kokpit tasarımı ve üretimi Kocaeli'nden
TOGG'un yerli kokpit tasarımı ve üretimi Kocaeli'nden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) için yerli ve milli imkanlarla kokpit tasarımı ve üretimi yapan Farplas Otomotiv'in, Türkiye'nin Otomobili'nin önemli yerli tedarikçilerinden ve paydaşlarından biri olduğunu belirterek, "TOGG, endüstrideki elektrikli araç ve otonom araç dönüşümünü yakalamış bir projemiz." ifadesini kullandı.
3.06.2021 Ekonomi
Bakan Varank: Türkiye'nin otomobili, dönüşen endüstride işaret fişeği projesi
Bakan Varank: Türkiye'nin otomobili, dönüşen endüstride işaret fişeği projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Özellikle elektrikli otomobillerin gündeme gelmesiyle birlikte hem yan sanayi hem de ana sanayide büyük değişim ve dönüşüm rüzgarları esiyor. Tabii ki Türkiye dış pazardaki rekabetçiliğini koruyabilmesi için 30 milyar doların üzerindeki ihracatını koruyabilmesi için bu dönüşen otomotiv endüstrisine kendini uyarlaması gerek. İşte biz Türkiye'nin otomobili projesiyle aslında bu dönüşen endüstride adeta işaret fişeği olan bir projeyi başlatmış olduk" dedi.
31.05.2021 Ekonomi
İhracatta hedef tekrar 32 milyar dolara ulaşmak
İhracatta hedef tekrar 32 milyar dolara ulaşmak TAYSAD Başkanı Albert Saydam otomotivin 2021’de 31,5 milyar dolarlık ihracata ulaşarak iki sene önceki 32 milyar dolar çizgisine yaklaşacağını söyledi,
3.05.2021 Otomobil
Maliyet artışı çip sorunundan önemli!
Maliyet artışı çip sorunundan önemli! TAYSAD, otomotiv tedarik zincirinde yaşanan sorunlarla ilgili güncel araştırmasını paylaştı. En büyük sorunun yüksek hammadde, yarı mamul ve girdi fiyatları olduğu belirtildi.
5.04.2021 Otomobil
Yan sanayi hedefi 10.5 milyar dolara çıkardı!
Yan sanayi hedefi 10.5 milyar dolara çıkardı! TAYSAD (Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği) 2021’de toplam otomotiv ihracatının 30 milyar dolar, tedarik sanayi ihracatının ise 10,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyor.
1.02.2021 Otomobil
Yan sanayide virüsün etkisi artıyor
Yan sanayide virüsün etkisi artıyor TAYSAD otomotiv yan sanayisindeki son gelişmeleri paylaştı. Kasım ayında yan sanayideki her 100 çalışandan 5’i koronavirüs sebebiyle işe gelemedi.
23.11.2020 Otomobil
Volkswagen'den flaş karar! Türkiye'ye taşıyacak
Volkswagen'den flaş karar! Türkiye'ye taşıyacak Alman otomotiv devi Volkswagen şimdi de kamyon fabrikası MAN ile gündemde... Şirketin Almanya ve Avusturya’da kapatılan fabrikalarını Türkiye’ye taşıma kararı aldığı belirtiliyor.
11.10.2020 Otomobil
Otomotiv yan sanayisinde işler açıldı
Otomotiv yan sanayisinde işler açıldı Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca sektörde yoğunluk olduğunu, bazı şirketlerin 3 vardıyaya tekrar döndüğünü belirtti.
31.08.2020 Otomobil
Yan sanayici yüzde 20-40 arasında kayıp öngördü
Yan sanayici yüzde 20-40 arasında kayıp öngördü TAYSAD raporuna göre otomotiv yan sanayindeki sektör temsilcilerinin yüzde 65’i önümüzdeki dönemde nakit sıkışıklığı yaşanacağını belirtirken bu sorunun 3 ay ya da daha uzun süre devam edeceğini öngördüler
3.05.2020 Otomobil
Otomotivde kayıp 5 milyar doları bulabilir
Otomotivde kayıp 5 milyar doları bulabilir Corona virüs sebebiyle ülkemizdeki otomotiv ana ve yan sanayisinde yaklaşık 5 milyar dolarlık ciro kaybı öngörülüyor.
28.04.2020 Otomobil
Volkswagen'in Türkiye yatırımı hakkında neler biliniyor?
Volkswagen'in Türkiye yatırımı hakkında neler biliniyor? Alman otomotiv devi Volkswagen, Manisa merkezli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi kurdu. Şirketin sermayesi 943,5 milyon TL olarak açıklandı.
4.10.2019 Ekonomi
Yerli otomobille ilgili önemli açıklama
Yerli otomobille ilgili önemli açıklama Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, "Biz Türkiye için Türkiye'nin hamuruyla, fikri ham maddesiyle ama küresel ortamda rekabet edebilecek bir otomobille başladık ve otomobilden fazlasını yapmak üzere yola çıktık. Ve farklılaşacağımız nokta da budur." dedi.
30.04.2019 Ekonomi
Zeytinyağı sektöründe büyük tartışma
Zeytinyağı sektöründe büyük tartışma Komili ailesi, Türkiye’de zeytinyağı denilince ilk akla gelen isimlerden. 1995’te Komili markasını satarak sektörden çıkan Halis Komili, Halis markasıyla butik zeytinyağı üretmek istedi, ancak Komili’nin yeni sahibi Bunge’ye takıldı ve davalık oldu.
16.12.2018 Yaşam
Kanca: "Almanya’daki algımız pozitif"
Kanca: "Almanya’daki algımız pozitif" TAYSAD, Türk otomotiv sektörünün Almanya’daki algısını ölçümlemek amacıyla yapılan araştırmada; Almanya'nın Türk otomotiv sektörü ile ilgili son derece olumlu bir algının söz konusu olduğu bildirildi.
23.10.2018 Ekonomi
Yerli otoda süper gelişme: 3 dev şirket ortak oluyor
Yerli otoda süper gelişme: 3 dev şirket ortak oluyor Yerli otoda babayiğit arayışlarında sona gelindi. Kulislerde Karsan, Vestel ve BMC öne çıktı. Üç şirketin ortak bir yatırıma hazırlandığı da konuşuluyor.
19.08.2017 Ekonomi
İhracat şampiyonları yedek parça bekliyor
İhracat şampiyonları yedek parça bekliyor Marmara Bölgesi’nde yaşanan elektrik kesintileri otomotivin kalbinin teklemesine neden oldu. Otomotiv yan sanayi şirketlerinde üretim durdu. TAYSAD Başkanı Alper Kanca, “Elimizde stok kalmadı, ihracat şampiyonu otomotivde üretim tehlikede” dedi.
2.01.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Taysad ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki taysad haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.