Tanzanya

Tanzanya

Son dakika TANZANYA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TANZANYA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TANZANYA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tanzanya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tanzanya gelişmeleri de dahil olmak üzere 486 tanzanya haberi bulunmuştur. Tüm tanzanya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ziyaret dönüm noktası olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ziyaret dönüm noktası olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 'Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası' ifadelerini kullanan Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu.
18.04.2024 Gündem
Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ankara'da
Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 yıl aranın ardından Ankara'da bulunan Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Suluhu Hassan'ı resmi törenle karşıladı.
18.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel ve öğretmen ataması açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel ve öğretmen ataması açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız" dedi.
16.04.2024 Gündem
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları...
Ay Taşı Özellikleri Nelerdir? Ay Taşının En Bilinen Faydaları... Ay taşı dünyanın her yerinde bulunan bir taştır. Ay taşı ay ışığına benzer bir parlaklık olan maviden beyaza renkleri nedeniyle oldukça değerlidir. Ay taşı yaygın olarak takı yapımında kullanılmaktadır.
17.01.2024 Yaşam
Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları...
Turmalin Taşı Özellikleri Nelerdir? Turmalin Taşının En Bilinen Faydaları... Turmalin taşı, gökkuşağı taşı olarak da bilinen bir taştır. Renkli bir taş olarak da bilinen turmalin taşı pembeden yeşile doğru giden bir renk skalasına sahiptir.
12.01.2024 Yaşam
İki kıtada futbol şöleni başlıyor, heyecan canlı yayınlarla Misli’de yaşanıyor! Afrika ve Asya Kupası’na Süper Lig’den giden oyuncular, turnuvalar hakkında bilinmesi gerekenler…
İki kıtada futbol şöleni başlıyor, heyecan canlı yayınlarla Misli’de yaşanıyor! Afrika ve Asya Kupası’na Süper Lig’den giden oyuncular, turnuvalar hakkında bilinmesi gerekenler… Bu yıl EURO 2024 de dahil olmak üzere pek çok büyük turnuva futbolseverleri bekliyor. Afrika Uluslar Kupası ve Asya Kupası’yla birlikte yeni yılda da heyecan hız kesmeden devam ediyor. Asya Kupası’nda ilk maç bugün oynanacakken; Afrika Uluslar Kupası’nda ise ilk düdük yarın çalacak.
12.01.2024 İddaa
Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech'ten Tanzanya maçında inanılmaz gol!
Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech'ten Tanzanya maçında inanılmaz gol! 2026 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde Fas ile Tanzanya karşı karşıya geldi. Galatasaray'ın yıldızı Hakim Ziyech rakip takıma muhteşem bir gol attı.
22.11.2023 Galatasaray
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, katliam için Tanzanya’dan af diledi
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, katliam için Tanzanya’dan af diledi Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Tanzanya ziyareti kapsamında Maji Maji Anıtı’nı ziyaret etti. Burada konuşma yapan Steinmeier, 1905-1907 yılları arasında Alman sömürge birliklerince öldürülen yüzbinlerce sömürge karşıtı için af diledi.
2.11.2023 Dünya
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023 Dünya
Tanzanya Bayrağı Anlamı Nedir? Tanzanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tanzanya Bayrağı Anlamı Nedir? Tanzanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tanzanya, 1961 senesinde Birleşik Krallıktan ayrılmış ve 1962 senesinde cumhuriyeti ilan etmiş bir ülkedir. Bayrak renklerinde yeşil, sarı, siyah ve mavi renkler bulunmaktadır.
15.09.2023 Eğitim
Ruanda Bayrağı Anlamı Nedir? Ruanda Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Ruanda Bayrağı Anlamı Nedir? Ruanda Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Ruanda sadece Ruanda nüfusunda değil diğer komşu ülkelerde örneğin Kongo ve Uganda'da Kinyarwanda dillerini konuşan insanları da barındırmaktadır. Ruanda'nın kendi kültürü içerisinde mevcut olan Tutsi, Twa ve de Hutu kabileleri arasında meydana gelen etnik bölünmeler, kültürel farklılıkların varlığından ziyade tarihi kökenlere dayanmaktadır. Ancak derin siyasi bölünmelerin varlığına rağmen ortak bir kültür üzerinde yaşamlarını inşa etmişlerdir.
14.09.2023 Eğitim
Kenya Bayrağı Anlamı Nedir? Kenya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kenya Bayrağı Anlamı Nedir? Kenya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Kenya bayrağının ne anlama geldiği pek çok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kenya bayrağında bulunan renklerin çeşitli anlamları vardır. Kenya bayrağında siyah, kırmızı ve yeşil renkleri bulunur.
10.09.2023 Eğitim
Mehmet Güllüoğlu kimdir? Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
Mehmet Güllüoğlu kimdir? Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakın zamanda yeni kabinenin duyurulması beklenirken, ismi konuşulanlar arasında Mehmet Güllüoğlu da girdi. Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu hakkında merak edilenler arttı. Peki, Mehmet Güllüoğlu kimdir? Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
31.05.2023 Gündem
Yurtdışında artan oy Erdoğan’a gitti
Yurtdışında artan oy Erdoğan’a gitti 14 Mayıs’ta yurtdışı oylarında yüzde 57.4’ünü alan Erdoğan, ikinci turda bunu yüzde 59.5’e taşıdı. İkinci tur için fazladan 90 bin 881 seçmen sandığa giderken kullanılan oy sayısı 1 milyon 930 bini geçti.
30.05.2023 Gündem
YSK onayladı! İşte 14 Mayıs oy pusulası
YSK onayladı! İşte 14 Mayıs oy pusulası 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine bir ay kaldı. Seçimlerde kullanılacak oy pusulaları da belli oldu.
13.04.2023 Gündem
YSK yurtdışı seçmenler için oy verme tarihlerini açıkladı
YSK yurtdışı seçmenler için oy verme tarihlerini açıkladı YSK 14 Mayıs 2023 pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde yurt dışı seçmen için 27 Nisan'da başlayacak olan oy verme işlemlerinin, hangi temsilciliklerde ve tarihlerde yapılacağı ilan edildi.
12.04.2023 Gündem
YSK Başkanı: 15 yeni ülkede daha sandık kurulacak
YSK Başkanı: 15 yeni ülkede daha sandık kurulacak YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs seçimlerinde 15 yeni ülkede daha sandık kurulmasına karar verildiğini açıkladı.
16.03.2023 Gündem
Beşir Derneği kimin? Beşir Derneği’nin başkanı kimdir?
Beşir Derneği kimin? Beşir Derneği’nin başkanı kimdir?  Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar afet bölgesine giderek gönüllü yardımlarda bulundu. Onlardan biri de Kocaeli'den Kahramanmaraş'a giden Beşir Derneği Doğu Marmara Bölge Müdürü Metin Doruklu'ydu. Doruklu, arama kurtarma çalışmaları sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Söz konusu olayın ardından Beşir Derneği hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Beşir Derneği kimin, Beşir Derneği’nin başkanı kim? 
16.02.2023 Gündem
Dünya erkekler günü ne zaman, neden kutlanıyor? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları!
Dünya erkekler günü ne zaman, neden kutlanıyor? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları! 19 Kasım Dünya Erkekler Günü nedir, ne zaman ve neden kutlanıyor? Dünya Erkekler Günü, Birleşmiş Milletlerin de desteklediği bir gündür. 2016 yılında pek çok ülke tarafından kabul edilen Dünya Erkekler Günü, 19 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. İşte 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları...
19.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Adalet Zirvesi'nin gala yemeğinde konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Adalet Zirvesi'nin gala yemeğinde konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "El birliğiyle kadınlar adına kazandığımız hakları ve kadını örseleyen sistemlere karşı dik duruşumuzu tüm dünyaya anlatabilmemiz lazım. Zira bugün özgürlüğü sadece kendi değerleriyle tanımlayan dünyanın en medeni sayılan ülkelerinde bile kadınlar, ideolojik kıyımların kurbanı olabiliyorlar" dedi.
5.11.2022 Gündem
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Nükleer müzakerelerde çözülemeyen konularda ciddiyiz
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Nükleer müzakerelerde çözülemeyen konularda ciddiyiz İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin 2015 nükleer anlaşmasına ilişkin İran'a gönderdiği yanıtın değerlendirme sürecinde olduğunu belirterek, "ABD ile İran arasında henüz çözülemeyen ve nükleer tesislerimizin denetimine ilişkin kalan konular hakkında ciddiyiz. ABD'nin İran'a yanıt olarak gönderdiği metin üzerinde dikkatle çalışıyoruz" dedi.
25.08.2022 Dünya
El Kaide lideri Zevahiri'yi balkonda Hellfire füzeleriyle vuruldu!
El Kaide lideri Zevahiri'yi balkonda Hellfire füzeleriyle vuruldu! ABD, terör örgütü El Kaide'nin lideri Eymen el Zevahiri'yi Afganistan'da silahlı insansız hava aracından ateşlenen füzeyle öldürdü. Dünya, Zevahiri'nin öldürüldüğünü gece yarısı 00.27'de Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının 'acil' koduyla geçtiği haberle öğrendi.
2.08.2022 Dünya
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu? El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri CIA tarafından Kabil'de düzenlenen operasyonla öldürüldü. ABD Başkanı Joe Biden beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok" dedi. Peki, Eymen El Zevahiri kimdir? El Kaide lideri Eymen Zevahiri nasıl öldü, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
2.08.2022 Dünya
Gizemli hastalık kabusu! Vaka sayısı artıyor, 3 kişi hayatını kaybetti
Gizemli hastalık kabusu! Vaka sayısı artıyor, 3 kişi hayatını kaybetti Koronavirüs ve Maymun Çiçeği hastalığı ile mücadele devam ederken Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'dan gelen yeni hastalık haberi tüm dünyayı tedirgin etti. Tanzanya'nın Lindi bölgesinde gizemli bir hastalık nedeni ile 3 kişinin hayatını kaybettiği 13 kişininse karantina altında olduğu açıklandı.
14.07.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Tanzanya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tanzanya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.