MEB harekete geçti! 60 saniye sürecek, ücretsiz...
MEB harekete geçti! 60 saniye sürecek, ücretsiz... Milyonlarca kişi bekliyordu MEB harekete geçti. Tek tek açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarihi duyurdu. Ücretsiz olacağını da belirtti. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Biz mevzuat gereği tarihi açıklamak zorundayız. '31 Ağustos’ta açılacak' dediğimizde, 31 Ağustos’ta açılacağını temenni ediyoruz. Sağlıkla sıhhatle bir ortam oluştuğunda bunu gerçekleştirmek istiyoruz. 'Şartlar elverişli olursa da o tarihte açacağız' diyoruz" dedi. Bakan Selçuk, pedagojik formasyonun kaldırılmasının temel sebebi, yüz binlerce üniversite mezunu gencin, ihtiyacı olmayan alanlarda sürekli olarak formasyon belgesine yüklü miktarlarda ücret ödeyerek sahip olmaları ve sonrasında bir beklentiye girmeleriyle ilgiliydi. Formasyon gerekiyorsa, kim öğretmenlik sınavını kazanırsa ona biz bunu ücretsiz olarak vereceğiz" ifadelerini kullandı. Öte yandan 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencilerine oyun yoluyla eğlenerek öğrenme fırsatı sunan "Tabii" uygulaması ile sadece soruları ekrandan okuyup 60 saniye içinde doğru cevabı vermek, diğer soruya geçmek için yeterli olacak.
9.07.2020 Eğitim
Tamer Yıldız açıkladı: Soma için 3 günlük yas..
Tamer Yıldız açıkladı: Soma için 3 günlük yas.. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tamer Yıldız, ‘Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir ve Milli yas ilan edilmesi nedeniyle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda resmi tören dışındaki tüm kutlamalar iptal edildi.’ açıklamasında bulundu…
14.05.2014 Haber
Soma için 3 günlük yas ilan edildi..
Soma için 3 günlük yas ilan edildi.. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tamer Yıldız, ‘Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir' açıklamalarında bulundu..
14.05.2014 Haber

Benzer Haber Etiketleri