Kripto para piyasasına yeni düzenleme! Resmen değişti, artık...
Kripto para piyasasına yeni düzenleme! Resmen değişti, artık... Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte kripto para piyasasına yeni düzenleme getirildi. Bu kapsamda, suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmeliğe “Kripto varlık ve hizmet sağlayıcılar” ibaresi eklendi.
30.04.2021 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kripto varlık açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kripto varlık açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto varlıklarla ilgili açıklamada bulundu. Bakanlığın yaptığı açıklamada "Son yıllarda gündemde yer alan kripto varlıklar, özellikleri itibariyle kullanıcılarına bazı kolaylıklar sağlıyor olsa da, özellikle anonim bir yapıda olmaları dolayısıyla suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı faaliyetlerinde de yoğun olarak kullanılabilmektedir" ifadesi yer aldı.
1.04.2021 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! Para cezası geliyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! Para cezası geliyor Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte bulunan "Gerçek kişilerde kimlik tespiti" maddesine "Gerçek kişilere uzaktan kimlik tespiti" ibaresi eklendi.
24.02.2021 Ekonomi
Bakanlık harekete geçti! Teröre ağır darbe
Bakanlık harekete geçti! Teröre ağır darbe Suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesinde "yüksek derecede riskli" olarak ifade edilen gruplara yönelik ilave tedbirler uygulanacak.
11.06.2014 Ekonomi