Su Yalıtımı

Su Yalıtımı

Son dakika su yalıtımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan su yalıtımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını su yalıtımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Su Yalıtımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan su yalıtımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 253 su yalıtımı haberi bulunmuştur. Tüm su yalıtımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Naci Görür depremde en tehlikeli zemini açıkladı! 100 kişiden 45'i bilmiyor
Prof. Dr. Naci Görür depremde en tehlikeli zemini açıkladı! 100 kişiden 45'i bilmiyor Kahramanmaraş depremlerinin ardından çarpıcı bir araştırmaya imza atıldı. Su yalıtımı ve bina güvenliği arasındaki ilişkiye ilişkin Türkiye genelinde 26 ili kapsayan bir çalışma yapıldı. Her 100 kişiden 45'inin oturduğu binada su yalıtımı olup olmadığını bilmediği ortaya çıkan araştırmada, su yalıtımının olmadığı veya standartlara uygun yapılmadığı binalardaki demir donatıların taşıma kapasitesi 10 yılda yüzde 66 oranında azaldığı da tespit edildi. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den konuyla ilgili önemli uyarılar geldi.
6.07.2023 Gündem
Binalarda sinsi tehlike! 5 yılda binayı bitiriyor
Binalarda sinsi tehlike! 5 yılda binayı bitiriyor Türkiye derinden sarsan 'Asrın felaketi' sonrası vatandaşlar binalarının güvenliğiyle ilgili endişeye düştü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, binaların ömrünü çürüterek güvensiz hale getiren sinsi tehlike hakkında bilinmeyenleri anlatarak uyarılarda bulundu.
20.02.2023 Gündem
Kalekim halka arz ne zaman? Kalekim halka arz hangi banka üzerinden yapılacak?
Kalekim halka arz ne zaman? Kalekim halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? Yapı kimyasalları sektörünün faaliyet gösteren Kalekim, halka arz için SPK’ya başvuru yaptı. Kalekim hisselerinin halka arz taleplerinin alınacağı banka da belli oldu. Peki, Kalekim halka arz ne zaman? Kalekim hisse ne zaman işlem görecek? Kalekim halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? Kalekim halka arz tarihi...
17.03.2021 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapmadan...
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapmadan... Ev alacak herkesi ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı. Ev alacak vatandaşların mağdur olmaması için bunları yapması gerekiyor. Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin Haziran 2018’de yürürlüğe girdiğini belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, “5-10 yıllık binalarda bodrum katı veya çatı katına bakarak su yalıtımı olup olmadığını, su sızıntısı, korozyon, küf gibi izlerden anlayabiliyoruz. Bu izler, binada sorun yaşandığının önemli göstergeleri. Binanın depreme dayanıklı olup olmadığını anlamak için mukavemet testi yaptırılmalı. Yeni ev alacak vatandaşlar da evin göze hitap eden bölümlerinden önce yalıtım konusunu sorgulamalı.” diye konuştu.
30.12.2020 Ekonomi
SGK unvan değişikliği sınavı 2020 | SGK 292 kadronun yer aldığı unvan değişikliği sınavı açtı! Başvuru ve sınav ne zaman?
SGK unvan değişikliği sınavı 2020 | SGK 292 kadronun yer aldığı unvan değişikliği sınavı açtı! Başvuru ve sınav ne zaman? SGK unvan değişikliği sınavı geldi çattı. Sosyal Güvenlik Kurumu toplamda 292 kadronun yer aldığı unvan değişikliği sınavı açtı. Sınav başvuruları 28 Aralık 2020 ve 8 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak.
15.12.2020 Çalışma Hayatı
Binanız depreme dayanıklı mı? Deprem dayanıklılık raporu nasıl alınır? Bina risk denetimi ve deprem testi fiyatı!
Binanız depreme dayanıklı mı? Deprem dayanıklılık raporu nasıl alınır? Bina risk denetimi ve deprem testi fiyatı! İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından pek çok kişi, oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebileceğini araştırıyor. Herkesin aklında tek bir soru var: Oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığı. Bu sorunun yanıtı deprem güvenlik testinde saklı. Binanın depreme dayanıklı olup olmadığı ise kolonlardan alınan örneklerin değerlendirilerek, binanın yapısı ve zeminini ölçen deprem testinde ortaya çıkıyor. Peki, Binanız depreme dayanıklı mı? Deprem dayanıklılık raporu nasıl alınır? Deprem testi ne kadar? Deprem testi nasıl yapılır? Deprem Güvenlik Testi ile ilgili bilmeniz gerekenler...
4.11.2020 Gündem
Deprem testi ne kadar? Deprem testi nasıl yapılır? Deprem Risk Testi hakkında merak edilenler
Deprem testi ne kadar? Deprem testi nasıl yapılır? Deprem Risk Testi hakkında merak edilenler Herkesin aklında oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığı sorusu var. Bu sorunun yanıtı deprem güvenlik testinde. Kolonlardan alınan örnekler değerlendiriliyor. Binanın yapısı ve zemini de değerlendirmeye alınıp sonuca ulaşılıyor. Peki, Deprem testi ne kadar? Deprem testi nasıl yapılır? Deprem Güvenlik Testi ile ilgili bilmeniz gerekenler...
24.09.2020 Gündem
Deprem dayanıklılık raporu nasıl alınır? Evim depreme dayanıklı mı? Deprem riski taşıyan bina nasıl anlaşılır?
Deprem dayanıklılık raporu nasıl alınır? Evim depreme dayanıklı mı? Deprem riski taşıyan bina nasıl anlaşılır? Elâzığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem, "Evim depreme dayanıklı mı?" ‘’Yeni binalar depreme ne kadar dayanıklı?’’ gibi soruların sorulmasına neden olurken, Türkiye’nin deprem kuşağında bir ülke olması vatandaşların ‘’Deprem dayanıklılık testi’’ yapan firmalara başvurularında artışa neden oldu?
29.01.2020 Gündem
Bodrum katlarına yeni düzenleme
Bodrum katlarına yeni düzenleme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerin tamamıyla toprağa görümü bodrumların ticari alan olarak kullanılmasına sınırlandırma getirilen yeni bir madde eklendi.
16.03.2018 Gündem
'Marmara depreminde korozyonun etkisi büyük oldu'
'Marmara depreminde korozyonun etkisi büyük oldu' Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Marmara'da 1999 yılında yaşanan depremde birçok binanın yıkılma nedeninin korozyon (paslanma) olduğunu, korozyonun sebebinin ise su yalıtımının yapılmaması olduğunu söyledi.
16.08.2016 Ekonomi
Atağa geçtiler!
Atağa geçtiler! İnterfiks Yapı Kimyasalları, yatırımını tamamlayarak faaliyete geçirdiği yeni fabrikası ve yeni ürün gruplarıyla büyük atakta.
7.01.2016 Ekonomi
Dünyaca ünlü markalarla buluşturuyor
Dünyaca ünlü markalarla buluşturuyor Kasaba projesinin 3’üncü etabı ev sahiplerini dünya markalarıyla buluşturuyor.
2.11.2015 Arşiv
Mimar Sinan’ı örnek alsaydık bu kadar kayıp olmazdı
Mimar Sinan’ı örnek alsaydık bu kadar kayıp olmazdı Kocaeli Meteoroloji Müdürü Kaçmaz, Mimar Sinan’ın yaptığı binaların hâlâ sağlam kalmasının nedeninin drenaj sistemiyle temellerinin sudan ve nemden korunması olduğunu belirtti. Büyük felakette binaların yıkım nedeni ise korozyon.
29.09.2021 Gündem
Su yalıtımı koruyor
Su yalıtımı koruyor Su yalıtımı binanızı depreme karşı da koruyor.
11.08.2015 Arşiv
Deprem güvenliği için ev alırken dikkat!
Deprem güvenliği için ev alırken dikkat! Ev alırken deprem tehdidini göz önünde bulundurmak gerekiyor.
16.04.2015 Arşiv
Kentsel dönüşümde bu hataya düşmeyin!
Kentsel dönüşümde bu hataya düşmeyin! Kentsel dönüşüm ile yenilenirken nelere dikkat etmek gerekiyor?
15.04.2015 Arşiv
Dikkat! Bu aldatmacaya kanmayın
Dikkat! Bu aldatmacaya kanmayın Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, sadece 3-5 bin liralık maliyet farkıyla mutfağa konulan ankastre ürünleri ve tavandaki led aydınlatma gerekçe gösterilerek bazı konutların, lüks adı altında 100 bin liraya varan fiyat farkı ile tüketiciye satıldığını belirterek, "Rüzgar analizi ve akıllı ev gibi birçok özellik yakın zamanda standart haline gelecek noktaya ulaşmışken, ankastre mutfak ve tavandaki 3-5 led aydınlatmaya lüks demek tüketiciyi aldatmaktır, haksız kazanç sağlamaktır" dedi...
5.04.2015 Ekonomi
Türkiye'de çatılar kar sınavından geçemedi
Türkiye'de çatılar kar sınavından geçemedi ÇATIDER Başkanı M.Nazım Yavuz, Türkiye’nin çatı karnesini açıkladı
12.01.2015 Arşiv
ÇATIDER'den bir ilk
ÇATIDER'den bir ilk ÇATIDER, dünya çatı sektörünün en büyük buluşmasına yeni üye olarak katıldı
28.11.2014 Arşiv
Yalıtımda mevzuat değişiyor!
Yalıtımda mevzuat değişiyor! Su yalıtımı mevzuatında hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor
10.11.2014 Arşiv
Aracını kapalı otoparka park edenler dikkat!
Aracını kapalı otoparka park edenler dikkat! Binaların bodrum katına yapılan kapalı otoparklar ve şehir merkezlerinde hızla çoğalan yeraltı ya da çok katlı otoparklar tehlikeli olabilir.
26.09.2014 Arşiv
Binalara koruyucu kalkan
Binalara koruyucu kalkan Kalekim, zorlu iklim koşullarına dayanıklı yenilikçi ürünüyle binaları koruma altına alıyor.
9.09.2014 Arşiv
Merdiven altına savaş açıldı
Merdiven altına savaş açıldı Su yalıtımı yaptırırken hataya düşmeyin.
1.09.2014 Arşiv
Sel Riskini Azaltmak Elinizde
Sel Riskini Azaltmak Elinizde ÇATIDER, hızla artan sel felaketlerine karşı, çevreye duyarlı bir çözüm önerdi
29.08.2014 Arşiv
Deprem Konuta Bakış Açısını Değiştirdi
Deprem Konuta Bakış Açısını Değiştirdi Tüketici özellikle depremden sonra ev alırken deprem güvenliğine dikkat ediyor.
25.08.2014 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Su Yalıtımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki su yalıtımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.