Sitokin Fırtınası

Sitokin Fırtınası

Son dakika sitokin fırtınası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sitokin fırtınası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sitokin fırtınası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sitokin Fırtınası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sitokin fırtınası gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 sitokin fırtınası haberi bulunmuştur. Tüm sitokin fırtınası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinir sistemini vuruyor! Koku yolları üzerinden beyne ulaşıyor!
Sinir sistemini vuruyor! Koku yolları üzerinden beyne ulaşıyor! Ağır seyreden Covid-19 vakalarında ortalama yüzde 30 oranında hastada geçici ya da kalıcı sinir sistemi etkilenmesi görülebiliyor. Koronavirüsün özellikle koku yolları üzerinden beyne ulaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, “Koronavirüs, koku duyusu ile ilgili bölge ve özellikle frontal lopta, limbik sistemde, beyin sapında etkisini göstermektedir.” dedi. Prof. Dr. Bozbuğa, özellikle beyin ve sinir sisteminin korunmasında kronik hastalıkların tedavilerinin aksatılmaması uyarısında bulunuyor.
20.03.2022 Sağlık
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti Koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmada ortaya çıkan yeni detay şaşkınlık yarattı. Araştırmaya göre, koronavirüs deyim yerindeyse vücudumuzda saklambaç oynuyor.
10.03.2022 Gündem
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Alişan: Beni hayatta tutan evlatlarım ve yeğenlerim!
Alişan: Beni hayatta tutan evlatlarım ve yeğenlerim! Kardeşi Selçuk Tektaş'ın vefatından sonra ilk kez konuşan ünlü sanatçı Alişan, içinden geçtiği zor günleri anlattı. Alişan, “Evli olmasaydım, ailem olmasaydı böyle bir kayıpta her şeyi bırakıp gitmiştim. Beni hayatta tutan evlatlarım ve yeğenlerim” sözleriyle anlattı.
16.01.2022 Magazin
Uzmanından ciğerlerinizi Covid'e hazırlayan nefes egzersizleri
Uzmanından ciğerlerinizi Covid'e hazırlayan nefes egzersizleri Covid-19 virüsü dolayısıyla en çok yıpranan akciğerler için güçlendirici nefes egzersizlerini aktaran fizyoterapist Çağıl Ertürk, “Doğru nefes egzersizleri sonrasında güçlenen ciğerlerimizle Covid virüsüne karşı daha hazırlıklı hale geliriz. Ayrıca güçlü ciğerler sizin muhtemel hastalık sürecinizi daha rahat atlatmanızı sağlar” dedi.
6.01.2022 Sağlık
Kovid-19 vücudu koruyan sistemin 'şalterlerini' kapatıyor
Kovid-19 vücudu koruyan sistemin 'şalterlerini' kapatıyor İstanbul'un en büyük Kovid merkezlerinden biri olan hastanenin acile başvuran, serviste takip edilen ya da yoğun bakıma kaldırılmış hastalar üzerinde yapılan bir çalışma, virüsün kısa bir süre içinde vücudu kanser ve kalp hastalıklarından koruyan protein düzeylerini çok düşürdüğünü ortaya koydu. Üstelik Kovid'i ağır geçiren hastalarda bu protein düzeylerinin eski haline dönemediği de gösterildi. Kovid-19'un yarattığı bu etkiyi dünyada ilk kez ortaya koyan araştırma, dünyanın en büyük kalp kongresi olan Amerikan Kalp Derneği'nin kongresinde de ödül aldı.
8.11.2021 Sağlık
Cinsel hayatı bitiriyor! Türkiye'de yaşayan erkeklere kötü haber
Cinsel hayatı bitiriyor! Türkiye'de yaşayan erkeklere kötü haber Cinsel hayatı kötü etkiliyor. Türkiye’de 80 erkek üzerinde yapılan bir araştırma, koronavirüs sonrası kandaki interlökin -6 düzeyinin yükselmesine bağlı olarak erkeklerde cinsel iktidarsızlık görüldüğünü ortaya koydu. Araştırma, İngiltere’nin en saygın tıp dergilerinden biri olan Andrologia dergisinde yayınlandı.
1.11.2021 Sağlık
Koronavirüsle ilgili şok tespit! Hamile ölümlerinin nedeni...
Koronavirüsle ilgili şok tespit! Hamile ölümlerinin nedeni... Koronavirüsle mücadele tüm dünyada güçlü şekilde devam ederken, yeni araştırmalardan da çarpıcı sonuçlar gelmeye devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon kişinin ölümüne neden olan salgın ortaya çıktığından beri bilim insanları, hastalığın kadın ve erkekleri farklı düzeyde etkilediğini gösteren çalışmalara imza attı. Erkek bebeklerin, kız bebeklere göre daha az antikor ürettiğini ve sitokin fırtınasına neden olan proteinlerde artış sağladığını söyleyen araştırmacılar, hamilelerin ağır hastalığa yakalanması ve ölümünde yatan nedeninin bu durum olabileceğine dikkat çekti.
22.10.2021 Dünya
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler...
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler... Sivrisineklerle bulaşan Batı Nil virüsü, sarıhumma ve dang ateşine dikkati çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Havaların hala mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyretmesi nedeniyle sivrisineklerin hastalık bulaştırma riski devam ediyor. Bazı bilim adamları tarafından Büyük İskender’in ölüm nedeni olarak görülen Batı Nil virüsü almış yaklaşık her 5 kişiden 1’inde ateşle beraber ishal, kusma, eklem ağrıları, baş ağrısı, vücut ağrıları veya döküntü gibi diğer belirtiler gelişebilir” dedi.
6.09.2021 Sağlık
Aşıyı ihmal etmeyin! Koronavirüs böbreklerde hasar bırakıyor!
Aşıyı ihmal etmeyin! Koronavirüs böbreklerde hasar bırakıyor! Ölümcül salgın Kovid-19'un, akciğer, kalp ve sinir sisteminin yanı sıra böbreklerde de önemli hasara yol açtığı, böbrek yetmezliği bulunanların aşıyı ihmal etmemesi gerektiği bildirildi.
14.05.2021 Sağlık
Kovid-19’un vazgeçmediği hedeflerinden biri de kalp
Kovid-19’un vazgeçmediği hedeflerinden biri de kalp Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Yalçın, Kalp-damar hastalığı olanlar, yüksek tansiyon hastalığı olanlar, şeker hastalığı olanlar başta olmak üzere kronik hastalıkları olan bireylerde solunum yolu hastalıkları ve enfeksiyonlar çok ciddi sonuçlar yaratabileceğini söyleyerek kovid-19’un akciğer ve beyin tutulumu başta olmak üzere kalpte de tutulum yapabildiğinin ve virüs kanda pıhtılaşma neden olarak birçok probleme yol açabileceğinin altını çizdi.
6.04.2021 Sağlık
'Covid-19'a karşı oluşan bağışıklık kanser hücrelerine de etkili'
'Covid-19'a karşı oluşan bağışıklık kanser hücrelerine de etkili' Ankara'da Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Duran Tok, "Bağışıklık aktivasyonun aslında sadece Covid-19 enfeksiyonuna karşı değil hatta vücudumuzdaki kanser hücrelerine karşı da olabileceğini vurgulamak istiyorum. Yapılan çalışmalar, Covid-19'a karşı oluşan bağışıklığın kanser hücrelerine karşı da etkili olabileceğini göstermektedir" dedi.
25.03.2021 Sağlık
Kolşisin korona tedavisi için kullanıldı! İbn-i Sina'nın ilacı Kolşisin nedir, hangi hastalıklarda kullanılıyor?
Kolşisin korona tedavisi için kullanıldı! İbn-i Sina'nın ilacı Kolşisin nedir, hangi hastalıklarda kullanılıyor? İbn-i Sina'nın sihirli ilacı olarak bilinen ve yabani çiğdemden elde edilen 'kolşisin'in, Kovid-19'un organlara saldırısını durdurduğu belirlendi. İbn-i Sina'nın ilacı Kolşisin nedir, hangi hastalıklarda kullanılıyor?
9.02.2021 Gündem
Uzmanlardan 'Kronik hastalar Kovid-19 aşısı yaptırmalı' uyarısı
Uzmanlardan 'Kronik hastalar Kovid-19 aşısı yaptırmalı' uyarısı Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına karşı Türkiye'de yakında aşılama çalışmalarının başlayacağı belirtilirken, uzmanlar kronik hastaların aşısı yaptırması uyarısında bulunuyor.
23.12.2020 Sağlık
Güçlü bir bağışıklık için uyku şart!
Güçlü bir bağışıklık için uyku şart! Uyku ile bağışıklık sistemi, birbiriyle karşılıklı olarak haberleşiyor. Uykusuzluk, iştahsızlık hormonu olarak bilinen leptin azalıyor ve yeme davranışı bozukluğuna, obeziteye ve dolaylı olarak bağışıklık düzensizliğine yol açıyor. Uzmanlar uzun süren uykusuzluk döneminin bağışıklığı olumsuz etkilediğini belirtiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Küçükardalı uykusuzluğun bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini anlattı.
17.12.2020 Sağlık
“Uykusuzluk acıktırıyor”
“Uykusuzluk acıktırıyor” Fiziksel olarak dinlenebilmek için gerekli ihtiyaç olmasının yanında uykunun, vücuttaki birçok sistemin işleyişiyle bağlantılı olduğunu dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Küçükardalı, “İyi çalışan bir bağışıklık sistemi için uykuya ihtiyaç var. Uykusuzlukla birlikte, iştah hormonu da artıyor. Bu durum yeme davranışı bozukluğuna, obeziteye ve bağışıklık düzensizliğine yol açmaktadır” dedi.
17.12.2020 Sağlık
Verilen ilaçları kullanmamak hastalığın seyrini olumsuz etkiliyor
Verilen ilaçları kullanmamak hastalığın seyrini olumsuz etkiliyor Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Kovid tedavisinde İlaç kullanmak iyileşme sürecini kısaltıyor, bulaşmayı daha erken kaybettiriyor. Ağır tablonun daha ağırlaşmasını engelliyor." dedi.
12.12.2020 Sağlık
'Virüs değil, sitokin fırtınası ölüme götürür'
'Virüs değil, sitokin fırtınası ölüme götürür' Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüs salgını ile birlikte konuşulmaya başlanan 'sitokin fırtınası'nı durdurulamayan bir sel gibi düşünmek gerektiğini söyledi. Savaşçı, "Dost olan savunma sistemi, kendi hücrelerini düşman görüp yok etmeye başlıyor. O zaman da bütün hücreler yok oldukça, organlar hasarlanınca kişiyi ölüme götürüyor. Asıl bu virüs değil, 'kontrolsüz güç' dediğimiz sitokin fırtınası kişiyi ölüme götürür" dedi.
2.12.2020 Sağlık
Sitokin Fırtınası nedir? Sitokin Fırtınası belirtileri
Sitokin Fırtınası nedir? Sitokin Fırtınası belirtileri Koronavirüslü hastalar için dönüm noktası tipik olarak semptomların ikinci haftasında meydana geliyor. Koronavirüsü şiddetli geçiren hastalarda vücudun bağışıklık sisteminin sağlıklı hücrelere saldırmaya başladığı duruma Sitokin Fırtınası adı veriliyor. Sitokin fırtınası koronavirüse yakalandıktan 7 gün sonra görülebiliyor. Uzmanlar sitokin fırtınasının geç hastalarda sıklıkla görüldüğünü belirtirken bu ağır durum enflamasyona, organ hasarına ve sonunda ölüme yol açabilecek ciddi duruma neden olabiliyor. Peki, Sitokin Fırtınası nedir? Sitokin Fırtınası neden olur? Koronavirüste Sitokin Fırtınası ne zaman olur? İşte Sitokin Fırtınası hakkında bilmeniz gerekenler...
30.11.2020 Gündem
Burhan Kuzu'nun oğlundan cinayet iddialarına yanıt
Burhan Kuzu'nun oğlundan cinayet iddialarına yanıt AK Parti eski İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’nun koronavirüs nedeniyle ani ölümü, bazı komplo teorisyenlerini harekete geçirdi. Burhan Kuzu’nun bir cinayete kurban gitmiş olabileceği iddialarına oğlu Süleyman Kuzu, “Koronavirüse yakalandı. Tedavi sürecini yakından takip ettik. İki kez Sitokin Fırtınası’na maruz kalınca kurtarılamadı” diye yanıt verdi.
30.11.2020 Gündem
Koronavirüs hastalarının ölümüne yol açıyordu! Gizemi çözüldü
Koronavirüs hastalarının ölümüne yol açıyordu! Gizemi çözüldü Koronavirüs ile mücadelede, "bağışıklık sisteminin dosttan düşmana dönüştüğü an" olarak adlandırılan sitokin fırtınası ölüme neden oluyor. Bu gizemle ilgili araştırma yapan ABD'li bilim insanları, sitokin fırtınasının, iki sinyal proteininin aşırı üretimine yol açan bir kısır döngü olduğunu tespit etti. Bu buluşun hayat kurtarabileceği belirtildi.
26.11.2020 Dünya
Zatürre bu yıl çok daha tehlikeli bir hastalık
Zatürre bu yıl çok daha tehlikeli bir hastalık SBÜ Öğretim Üyesi ve TÜSAD İnfeksiyon Grubu Başkanı Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu, "2019 yılında 672 bini çocuk olmak üzere, yaklaşık 2,5 milyon kişi zatürreye bağlı nedenlerden hayatını kaybetmiştir. Daha etkin bir tedavi ya da aşı bulunmazsa Kovid-19'a bağlı ölümlerin bu sayıya yılda 1,9 milyon kişiyi ekleyebileceği düşünülüyor. Bu pnömoniye bağlı ölümlerin önceki yıllara göre yüzde 75 artışına denk geliyor ki çok ciddi ve ölümcül bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.
25.11.2020 Sağlık
Kovid-19 ile mücadelede zorlu düşman 'sitokin fırtınası'
Kovid-19 ile mücadelede zorlu düşman 'sitokin fırtınası' Dünyayı etkisi altına alan ölümcül virüs Kovid-19 ile mücadelede, "bağışıklık sisteminin dosttan düşmana dönüştüğü an" olarak adlandırılan "sitokin fırtınası" yıkıcı hasarların artışına ve ölüme neden oluyor.
23.11.2020 Sağlık
Aşk hormonu oksitosin Kovid-19'un tedavisi için potansiyel taşıyor
Aşk hormonu oksitosin Kovid-19'un tedavisi için potansiyel taşıyor Aşk hormonu olarak bilinen oksitosinin, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisinde araştırılmaya değer olduğu bildirildi.
11.10.2020 Sağlık
Kordon dokusu ölümcül Kovid hastalarına şifa olabilir
Kordon dokusu ölümcül Kovid hastalarına şifa olabilir Türkiye'de Mayıs ayında başlayan ve geçtiğimiz ay ilk sonuçları alınan bir araştırmaya göre, bağışıklık sisteminin Kovid-19’a aşırı tepkisi sonucu ortaya çıkan, akciğerde hasara yol açarak ölüme neden olan sitokin fırtınasını bastırmak ve hastanın akciğer hasarını onarmak, yeni doğan göbek kordon kanından elde edilen ‘mezenkimal kök hücreler’ ile mümkün. Kovid pozitif 42 yoğun bakım hastasının dahil edildiği çalışmada, tedavi uygulanan hastaların ölüm oranlarının da yarı yarıya düştüğü saptandı.
8.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sitokin Fırtınası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sitokin fırtınası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.