Site Aidat

Site Aidat

Son dakika site aidat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan site aidat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını site aidat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Site Aidat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan site aidat gelişmeleri de dahil olmak üzere 204 site aidat haberi bulunmuştur. Tüm site aidat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fahiş zam! Yüzde 70 arttı, bakanlık harekete geçti, görevden alınacaklar
Fahiş zam! Yüzde 70 arttı, bakanlık harekete geçti, görevden alınacaklar Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zam konut aidatlarına da yansıdı. En önemli gider kalemi olan personel maaşları nedeniyle aidatlar yükseldi. Ancak fahiş ara zamlar yapmaya başladı. Bakanlık haksız artışların peşine düşerken fahiş zam yapan yöneticilere dava da açılabilecek, görevden alınabilecek.
30.06.2023 Ekonomi
Zam geliyor! Hem kiracılar hem de ev sahipleri ödeyecek
Zam geliyor! Hem kiracılar hem de ev sahipleri ödeyecek Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zam konut aidatlarına da yansıyacak. En önemli gider kalemi olan personel maaşları nedeniyle aidatlar yükselecek. Yüzde 30 civarı artışın makul olduğunu belirten sektör temsilcileri, bunu fırsata çevirip fahiş artış yapanlara karşı vatandaşları uyarıyor.
25.06.2023 Ekonomi
Ücretlere yüzde 70 zam geldi! Kararı açıkladılar, Ev sahibi, kiracı ve...
Ücretlere yüzde 70 zam geldi! Kararı açıkladılar, Ev sahibi, kiracı ve... Ücretlere yüzde 70 zam geldi. Son dakika kararını peş peşe açıkladılar. Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Aidatlara büyük zam geldi. İstanbul’da bazı sitelerde yönetimin aidatlarda yüzde 70’e varan zam yapması vatandaşı isyan ettirdi. Kimi sitelerde istenen aidatlar neredeyse bir ev kirası. Hal böyle olunca vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Site aidat ücretlerine zamlar neye göre yapılır? Yasal bir sınır var mı? Hangi aidat kalemi ev sahibine ait? Site sakinlerinin hakları neler? İşte aidatlarla ilgili tüm gelişmeler...
16.01.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 70 zam geldi!
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yüzde 70 zam geldi! Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Aidatlara büyük zam geldi. Böylesi görülmedi. İstanbul’da bazı sitelerde yönetimin aidatlarda yüzde 70’e varan zam yapması vatandaşı isyan ettirdi. Kimi sitelerde istenen aidatlar neredeyse bir ev kirası. Hal böyle olunca vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Site aidat ücretlerine zamlar neye göre yapılır? Yasal bir sınır var mı? Hangi aidat kalemi ev sahibine ait? Site sakinlerinin hakları neler? İşte aidatlarla ilgili tüm gelişmeler...
16.01.2022 Ekonomi
Aidatlarla ilgili flaş açıklama! Sitelerde oturanlara büyük şok! 1024 lira...
Aidatlarla ilgili flaş açıklama! Sitelerde oturanlara büyük şok! 1024 lira... Aidatlarla ilgili flaş açıklama! Sitelerde oturan milyonlarca kişiyi kapsıyor. Yeni yılda aidatlara fahiş zamlar geldi. Yapılan artış site sakinlerinde şok etkisi yarattı. İstanbul’da geçen yıl ortalama aidat 648 lirayken bu yıl 1.024 lira oldu. Ankara’da 551 liradan 887 liraya, İzmir’de 455 liradan, 723 liraya yükseldi. Personele ödenen asgari ücret ve fatura giderlerindeki artış gerekçe gösterilse de, artış oranını yüksek bulan vatandaş itiraz yolu arıyor. Uzmanlardan açıklamalar peş peşe geliyor. Yapılan fahiş zamlara itiraz hakkı var mı? İşte site sakinleri için yol haritası...
12.01.2022 Ekonomi
Büyük zam kapıda! 1.500 TL olarak ödeyenler artık...
Büyük zam kapıda! 1.500 TL olarak ödeyenler artık... Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam sonrası pek çok ücret ve ödeme kaleminde artış oldu. Çalışanlara ödenecek ücretin artması personel giderlerini de artırıyor. Bu durum özellikle sitede oturan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Site aidatlarına her yıl zam yapılırken bu seneki artışın diğer yıllara göre daha yüksek olması bekleniyor. Öte yandan site aidatları kiralarla yarışır halde. Şehir merkezinde 100 metrekare olan bir dairenin ortalama aidatı şu an 1.500 TL civarında. Bu miktar 2022 ile birlikte daha da artacak.
30.12.2021 Ekonomi
Para iadesi yapılıyor! Ev sahibi-kiracı hepsi alıyor, aralık ayında...
Para iadesi yapılıyor! Ev sahibi-kiracı hepsi alıyor, aralık ayında... Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Para iadesi yapılıyor. Ancak neredeyse kimsenin iade hakkından haberi yok. Bu nedenler para iadesi istenmiyor. Talep edilmeden ev sahibi ya da kiracılara paralarının geri ödenmesi gerekiyor. Ancak bu durum göz ardı ediliyor. Aidat ödemeleri ile ilgili flaş detay! 11 ay boyunca toplanan aidatlar avans olarak değerlendiriliyor. Ödenen paranın giderlerden fazla olması durumunda artan kısmın yıl sonunda kat maliklerine veya kiracılara iade edilmesi gerekiyor.
13.12.2021 Ekonomi
Sitelerde yeni dönem! Tamamen değişiyor, fazla aidat ücretleri ve...
Sitelerde yeni dönem! Tamamen değişiyor, fazla aidat ücretleri ve... Sitelerde yeni dönem başlıyor. Dernekler bir araya geldi, imzalar atıldı. Sistem tamamen değişiyor. Sitelerin yönetimlerini ele geçirerek fazla aidat ücreti isteyen şebekelere karşı harekete geçildi. 'Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu' kuruldu. Artık sitelerde sertifikaya, karneye sahip yöneticilerin hizmet vermesi amaçlanıyor. Personeller eğitimlere tabi tutulup ülke genelinde konutlarda hizmet edecek.
1.12.2021 Ekonomi
Aidat öderken dikkat! Kiracı evsiz kalabilir, yönetici hapse girebilir
Aidat öderken dikkat! Kiracı evsiz kalabilir, yönetici hapse girebilir Aidat borcunu geciktirenleri ifşa eden apartman yöneticileri ile kiracılar hakkında flaş gelişme! Mahkeme artık dur dedi. Yöneticiler, 4 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalırken, kiracılar da evsiz kalabilir. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nu ne diyor?
27.07.2021 Gündem
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Zam geldi
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Zam geldi Ev sahibi, kiracı herkes şikayetçi. Fiyatlar her yıl yükseliyor. En fazla artış İstanbul'da görülüyor. İstanbul'u Ankara ve İzmir takip ediyor. Rakamlar 3 bin liraya kadar çıkıyor. Birçok kişi ödemekte zorlanıyor. Özellikle sitede oturanlar için ciddi bir gider kalemi oluşturuyor. Site ve apartman aidatları kiralarla yarışan fiyatlarıyla ev sahipleri ve kiracıları zorluyor. Lüks semtlerde 3 bin liraya kadar çıkan aidat rakamları var. Özellikle pandemi sürecinde sosyal donatı alanlarının kullanılmaması nedeni ile bazı site sakinleri aidat ödemelerinin düşürülmesini talep ediyor. 5 büyükşehirde her ay toplanan aidat bedeli ise 1 milyar 264 milyon lira! Pandemiye rağmen aidatlarda geçen yıla göre yüzde 12 artış var.
1.02.2021 Ekonomi
İstanbul'un bu ilçesinde oturanlar yandı!
İstanbul'un bu ilçesinde oturanlar yandı! Sitede oturanların en büyük gider kalemi aidatlar oldu. 1269 konut projesinde yapılan araştırmaya göre, İstanbul’da en yüksek aidat metrekare başına 29 lira olarak hesaplandı. Yani 100 metrekare evde aidat 2 bin 900 lirayı gördü. Ankara’da en yüksek aidat metrekare başına 17 lira, İzmir’de 8.6 lira olarak hesaplandı.
19.12.2019 Ekonomi
Kiracının ödemediği aidatlar ev sahibinden tahsil ediliyor!
Kiracının ödemediği aidatlar ev sahibinden tahsil ediliyor! Hem kiracılar hem de ev sahipleri ödenmeyen aidatların durumunun ne olacağını merak ederken, aidatlarını ödemeden binayı terk eden kiracılar ile ilgili olarak ev sahibinin sorumlu tutulup tutulamayacağını da öğrenmek istiyor. İşte o sorunun cevabı!
21.02.2019 Uzmana Sor
Aidatlara yüzde 200 zam! Sitelerde yönetim krizi büyüyor
Aidatlara yüzde 200 zam! Sitelerde yönetim krizi büyüyor Asgari ücret zammıyla birlikte gözler yeniden yükselişe geçen aidatlarda… Yüzde 30’un üzerinde istenecek oranlar fahiş bir zam olarak değerlendiriliyor. Son dönemde sıkça şikayet konusu olan site aidatlarındaki yüksek artışlara yasal sınırlama gelir mi? Aidatlarında tavan sınır uygulaması mümkün mü? İşte detaylar...
17.03.2024 Ekonomi
Aidatlara fahiş zam! Yüzde 300 artış yapıldı: İşte ilçe ilçe ödenen aidatlar
Aidatlara fahiş zam! Yüzde 300 artış yapıldı: İşte ilçe ilçe ödenen aidatlar Son yıllarda kira fiyatlarındaki fahiş artış hem ev sahiplerinin hem de kiracıların gündeminde. Kira artışına paralel olarak aidat fiyatlarına astronomik zamlar yapılıyor. Ev sahipleri ve kiracıların ortak sorunu aidatlarda yüzde 300'e varan artışlar görülüyor. Aidatlar il ve ilçelere göre farklılık gösterirken lüks sitelerden 50 bin TL'ye varan aidat ödemeleri söz konusu. İşte ilçe ilçe aidatlar ve dikkat çeken uyarılar...
20.02.2024 Ekonomi
Murat Kurum: Yüksek aidat artışlarına izin vermeyeceğiz
Murat Kurum: Yüksek aidat artışlarına izin vermeyeceğiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, aidatların makul seviyelere çekilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek; "Bazı sitelerimizde fahiş oranda, nerdeyse bir kira kadar aidat alınmakta. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi
17.02.2024 Gündem
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Aidat ücretleri rekor seviyeye ulaştı
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Aidat ücretleri rekor seviyeye ulaştı Türkiye’nin aidat şampiyonları açıklandı. Apartman ve site yönetimi yazılımı Apsiyon’un raporuna göre İstanbul’un daire başına düşen aidat ortalamasında rekor 5 bin 635 lira ile Beşiktaş’ın oldu.
2.02.2024 Ekonomi
Asgari ücret zammıyla kira fiyatları yükseldi! Sitelerde aidat isyanı: Yüzde 220 zam yapılan siteler var
Asgari ücret zammıyla kira fiyatları yükseldi! Sitelerde aidat isyanı: Yüzde 220 zam yapılan siteler var Asgari ücret zammıyla birlikte kira fiyatlarının yükselmesinin ardından İstanbul'da, bazı sitelerin aidat ücretlerine fahiş oranlarda zam yapıldığı görüldü. Esenyurt'ta bir sitede aidata yapılan zam oranı yüzde 220'e yakın oldu. Sitede ev sahibi olan Niyazkılıç Niyaz, "Aidatlar, artık neredeyse kiralarla eşit dereceye geldi. Bu aidatlar ile yaşamak mümkün değil." dedi. Ev sahiplerinin fahiş aidat zamlarına karşı hukuksal hakları olduğunu söyleyen Avukat Yunus Emre Çakıroğlu, "Bu konudaki söz hakkı kiracılar değil, kat malikleri. Dolayısıyla kat maliklerinin site toplantılarına katılması, itiraz ve dava süreçlerini yürütmesi gerekir." diye konuştu.
17.01.2024 Ekonomi
Fahiş aidat krizi! Yüzde 150 oranında zam gündemde, ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor
Fahiş aidat krizi! Yüzde 150 oranında zam gündemde, ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor Asgari ücret zammıyla birlikte gözler yeniden yükselişe geçen aidatlarda… Asgari ücret artışının ardından sitelerde yönetim kurulları toplanmaya başladı. Yüzde 40 ila yüzde 150 arasında aidat zammı yapılıyor. Kiralarla yarışan aidat nedeniyle bazı konut sahipleri ve kiracılar sitelerden uzaklaşıyor.
10.01.2024 Ekonomi
Aidatlarla ilgili akılalmaz tuzak ifşa oldu! Yeni dönem başlıyor
Aidatlarla ilgili akılalmaz tuzak ifşa oldu! Yeni dönem başlıyor Aidatlarla ilgili uluslararası denetim şirketinden dikkat çeken rapor yayınlandı. Buna göre; Türkiye’de site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor. Hiç çalışmayan birinin güvenlik elemanı gibi gösterilip maaşa bağlanması, temizlik giderlerine fahiş bedeller yazılması, piyasa rayicinin katbekat üzerinde alımlar yapılması bunlardan birkaçı... Tüm bu oyunlar hanelere fahiş aidat olarak dönerken, sektöre çeki düzen getirecek yeni düzenlemede son aşamaya gelindiği belirtiliyor.
14.11.2023 Ekonomi
İstanbul’da mafya, yönetici ile oğluna dehşeti yaşattı! 'Tetikçi tutarak iki bacağımdan vurdurdular'
İstanbul’da mafya, yönetici ile oğluna dehşeti yaşattı! 'Tetikçi tutarak iki bacağımdan vurdurdular' Esenyurt’ta bir sitenin yöneticiliğini yapan Hacı Koçak ve oğlu, iddiaya göre site yönetimine çökmek isteyen grubun demir sopa ve taşlı saldırısıyla hastanelik oldu. Daha önce de aynı grubun silahlı saldırısına uğrayan yöneticinin para ve ev anahtarlarının da gasp edildiği belirtilirken, yaşanan o anlar kameraya yansıdı.
8.10.2023 Yaşam
Emsal aidat kararı! 'Yaptırım uygulanamaz'
Emsal aidat kararı! 'Yaptırım uygulanamaz' Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Yargıtay konu ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı.
27.09.2023 Ekonomi
Fahiş site aidatına neşter vuruluyor! Tavan sınır geliyor
Fahiş site aidatına neşter vuruluyor! Tavan sınır geliyor Bina ve site aidatları için son dakika açıklaması geldi. Kirayla yarışan fahiş aidatlar için hükümet harekete geçti. Aidatlara çekidüzen verecek yasal çerçeve hazırlanıyor. Fırsatçıların soluksuz şekilde haksız kazanç elde ettiği mecralardan biri de site aidatları. Fahiş aidat artışları gündemde yerini koruyor. 3 bakanlık ise konuya ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara ilişkin yasal çerçevenin oluşmasıyla yakın zamanda Meclis'e sunulacak.
13.08.2023 Ekonomi
Aidat ödemelerinde kritik 'kira' detayı! Fahiş artışlar sonrası dikkat çeken açıklama geldi
Aidat ödemelerinde kritik 'kira' detayı! Fahiş artışlar sonrası dikkat çeken açıklama geldi Bina ve site aidatları için son dakika açıklaması geldi. Kirayla yarışan fahiş aidatlar için hükümet harekete geçti. Aidatlara çekidüzen verecek yasal çerçeve hazırlanıyor. Site yönetimlerinde şaibe ortadan kalkacak. Yönetim profesyonellere devredilecek, denetimi bakanlık yapacak. Torpil ve şaibe ortadan kalkacak. Sertifika almış tesis yönetim şirketleri site yönetimlerine talip olabilecek. Şirketlerin denetimini de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bağımsız denetçilerle birlikte yapacak. Sitelerin bütçeleri, nereye harcama yapıldığı, ne kadar aidat toplandığı her yıl denetlenecek. Defterleri incelenecek. Öte yandan kritik kira detayı ile ilgili de açıklama geldi. İşte site ve apartman aidatları ile ilgili detaylar...
9.08.2023 Ekonomi
Fahiş site aidatına neşter vuruluyor! Belgesi olmayan kapanacak
Fahiş site aidatına neşter vuruluyor! Belgesi olmayan kapanacak Bina ve site aidatları için son dakika açıklaması geldi. Kirayla yarışan fahiş aidatlar için hükümet harekete geçti. Aidatlara çekidüzen verecek yasal çerçeve hazırlanıyor. Site yönetimlerinde şaibe ortadan kalkacak. Yönetim profesyonellere devredilecek, denetimi bakanlık yapacak. Torpil ve şaibe ortadan kalkacak. Sertifika almış tesis yönetim şirketleri site yönetimlerine talip olabilecek. Şirketlerin denetimini de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bağımsız denetçilerle birlikte yapacak. Sitelerin bütçeleri, nereye harcama yapıldığı, ne kadar aidat toplandığı her yıl denetlenecek. Defterleri incelenecek. İşte milyonları ilgilendiren detaylar...
8.08.2023 Ekonomi
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti Antalya'ya tatile gelen turistlerin yaptığı dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti. Yabancıların satın aldığı evleri haftalık kiralayan bazı turistlerin burada bulunan otellerden bileklik temin ettiği, bu bileklikleri para vermeden aldıkları ve otellerden ücretsiz yararlandıkları ortaya çıktı.
28.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Site Aidat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki site aidat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.