Sinemalar

Sinemalar

Son dakika sinemalar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sinemalar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sinemalar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sinemalar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sinemalar gelişmeleri de dahil olmak üzere 204 sinemalar haberi bulunmuştur. Tüm sinemalar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti!
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca sosyal medyadan acı haberi duyurdu.
2.04.2024 Magazin
Ortak Kullanım Alanları Nerelerdir? Ortak Kullanım Alanlarına Örnekler...
Ortak Kullanım Alanları Nerelerdir? Ortak Kullanım Alanlarına Örnekler... Sadece kişiye özel olmayan, diğer insanların da yararlanabildiği birçok mekan bulunmaktadır. Bu mekan ya da yerleşim bölgelerine ortak kullanım alanları adı verilmektedir. Adından anlaşıldığı üzere bulunanların yerlerin ortaklaşa kullanılıyor oluşu kişiler açısından birçok sorumluluk getirmektedir. Bu sorumluluklardan birisi ise bu alanları temiz tutmaktır. Temiz ve dağıtılmamış bir biçimde başka kişilerin de kullanmasına olanak sağlamalı gelecek nesillerin kullanımı için de özen gösterilmelidir.
4.01.2024 Yaşam
Özel hastanede 'gizli ve paralı' aşı yapıldığı iddiası! 'Doktor bana belki de virüs enjekte etti'
Özel hastanede 'gizli ve paralı' aşı yapıldığı iddiası! 'Doktor bana belki de virüs enjekte etti' İstanbul’da otel işleten Emre Eken, yılbaşından önce genel kontrollerini yaptırmak için Türkiye’nin önde gelen özel hastanelerinden birine gitti. Doktor ise kendisine hastane yönetiminden habersiz 'evden getirdiği' bir aşı yaptı. Psikolojisi bozulan Eken, aşının içeriğini merak ediyor. 'Kulağınıza ütopik gelebilir ama bana yapılan aşı belki bir virüstü' diyen Emre Eken'e karşılık olarak aşıyı yapan o doktordan da iddialara yanıt geldi.
23.01.2023 Gündem
Zobi'li Galaktik Tayfa vizyona giriyor
Zobi'li Galaktik Tayfa vizyona giriyor TRT Çocuk’ta 9 yıldır yayınlanan Türk animasyon filmi Rafadan Tayfa, yeni bir maceraya atılıyor. Çocukların, aileleriyle birlikte ilgiyle izlediği yapımın 3’üncü sinema filmi Galaktik Tayfa, 6 Ocak’ta sinemaseverlerle buluşuyor. Gizemli bir uzaylı olan Zobi’nin dahil olduğu yeni filmin ön gösterimi, 5 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkılarıyla beyaz perdeye yansıyacak Galaktik Tayfa, 81 ilde yüzlerce salonda aynı anda gösterime girecek.
5.01.2023 Kültür Sanat
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu sebeple 'Zorunlu kapanma olacak mı?' sorusu da gündeme geliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklamalarda bulundu. 2020- 2021’deki gibi tekrar kaotik bir ortama geri dönülmesine ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirten Özlü, "Tekrar kapanma beklentim yok. Yani zorunlu bir kapatma ya da o öyle bir ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Öyle bir şey gündemde değil. Zaten tüm dünyada da böyle bir beklenti yok. Sadece bazı ülkelerden maske kullanımı konusunda tavsiyeler var." dedi.
21.07.2022 Gündem
Omicron yasakları geldi! Yeni yıl öncesi flaş kararlar...
Omicron yasakları geldi! Yeni yıl öncesi flaş kararlar... Omicron varyantı hızla yayılırken Avrupa'da yeni ve sert önlemler peş peşe açıklanmaya başlandı. Son olarak Fransa'da pandeminin ilk dönemlerini anımsatan sert tedbirler duyuruldu.
29.12.2021 Dünya
Hollanda resmen harekete geçti! 3 hafta "kısmi kapanma" uygulanacak
Hollanda resmen harekete geçti! 3 hafta "kısmi kapanma" uygulanacak Hollanda'da geçici hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için 3 haftalığına "kısmi kapanma"ya gidildiğini açıkladı.
12.11.2021 Dünya
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan AKM açıklaması
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan AKM açıklaması Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ailesiyle birlikte sinemaya giderek, James Bond'un serisinin son filmi "Ölmek için Zaman Yok"u izledi.
1.10.2021 Gündem
Normalleşme sonrası en çok izlenen filmler belli oldu
Normalleşme sonrası en çok izlenen filmler belli oldu 2020 yılından itibaren Kovıd-19 tedbirleri kapsamında sinema salonları faaliyetlerine de ara verilirken, Türkiye’de normalleşme sürecinin başlamasıyla 773 bin 392 seyirci ile en çok izlenen film Hızlı ve Öfkeli 9 oldu.
4.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Ünlü oyuncu Pilar Bardem hayatını kaybetti
Ünlü oyuncu Pilar Bardem hayatını kaybetti Dünyaca ünlü oyuncu Javier Bardem'in kendisi gibi oyuncu olan annesi ve Penelope Cruz'un kayınvalidesi Pilar Bardem, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Pilar Bardem İsyanya'nın Oscarı Goya dahil, çok sayıda ödüle layık görülmüştü.
19.07.2021 Dünya
Çok ilginç bir karaktere hayat veriyor!
Çok ilginç bir karaktere hayat veriyor! Gönül Dağı'nın Kurban Bayramı’nda ekrana gelecek Gönül Dağı "Kurban" özel bölümünde, sanat dünyasının usta ismi Zerrin Sümer de rol alıyor.
18.07.2021 Televizyon
Bugün marketler açık mı? Pazar günü marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Marketlerin çalışma saatleri!
Bugün marketler açık mı? Pazar günü marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Marketlerin çalışma saatleri! Kademeli normalleşmenin ilk hafta sonunda milyonlar marketlerin açık olup olmadığını merak ediyor. Kapanmalar, yasaklar ve kısıtlamalarla geçen sürenin ardından Türkiye kısıtlamasız ilk pazar gününü yaşıyor. Daha önce kısıtlamalar kapsamında olan kasap, bakkal, manav, market gibi işletmelerin hizmet verdikleri saatler yeni dönemde de merak ediliyor. Peki, Bugün marketler açık mı? Pazar günü marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Marketlerin çalışma saatleri!
4.07.2021 Gündem
Sinemalar açık mı, kapalı mı? Sinemalar ne zaman açılacak, 1 Temmuz’da açılıyor mu?
Sinemalar açık mı, kapalı mı? Sinemalar ne zaman açılacak, 1 Temmuz’da açılıyor mu? Kademeli normalleşme sürecine 1 Temmuz’da geçileceği Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Normalleşme detaylarının belli olacağı İçişleri Bakanlığı dün yayımlandı. Genelgeye bağlı olarak Tiyatrolar ve sinemalar ne zaman açılacak, sinema salonları 1 Temmuz’da açılıyor mu, sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 1 Temmuz kararları.
29.06.2021 Gündem
Sinemalar ne zaman açılıyor? Sinemalar açık mı? 1 Temmuz'da sinemalar açılacak mı?
Sinemalar ne zaman açılıyor? Sinemalar açık mı? 1 Temmuz'da sinemalar açılacak mı? Uzun bir süredir kapalı olan sinema salonları ile ilgili yeni karar bekleniyordu. Son kabine toplantısının ardından sinema salonlarının açılması kararlaştırılmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 1 Temmuz ve sonrasını kapsayan Kademeli Normalleşme Genelgesi'nde sinema salonları ile ilgili karar da yer aldı. Peki, Sinemalar ne zaman açılıyor? Sinemalar açık mı? 1 Temmuz'da sinemalar açılacak mı? İşte sinema salonları ile ilgili detaylar...
28.06.2021 Gündem
Konserler ne zaman başlayacak 2021, 1 Temmuz’da konserler açılacak mı?
Konserler ne zaman başlayacak 2021, 1 Temmuz’da konserler açılacak mı? İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'da başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre, Covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara veren tüm iş yerleri ile sinemalar 1 Temmuz'dan itibaren tekrar açılacak. Peki, konserler ne zaman başlayacak 2021, 1 Temmuz’da konserler açılacak mı?
28.06.2021 Gündem
Aşı olmayana iş yok! O ülkeden çok konuşulacak adım
Aşı olmayana iş yok! O ülkeden çok konuşulacak adım Son dönemde artan koronavirüs vakalarına karşı yeni önlemler alan Rusya, aşı karşıtlığının önüne geçmek için çok konuşulacak bir adım atmaya hazırlanıyor. Rusya'da aşı olmayanların çalışmasını engelleyecek bir kanun üzerinde çalışmalar başladı.
22.06.2021 Dünya
Tiyatrolar açık mı, tiyatro salonları açıldı mı?
Tiyatrolar açık mı, tiyatro salonları açıldı mı? Haziran ayı normalleşme süreci devam ederken, tiyatroların durumu sinema salonları için alınan karar sonrası merak ediliyor. Kademeli normalleşmede yüzme havuzları, kafeler, restoranlar ve halı sahaların açılış tarihi netleşti. Kabine Toplantısı’nda tiyatrolar ile ilgili bir karar çıkıp çıkmadığı sorgulanıyor. Peki, tiyatrolar açık mı?
3.06.2021 Gündem
Sinemalar açık mı? Sinemalar ne zaman açılacak? Sinemalar nasıl çalışacak?
Sinemalar açık mı? Sinemalar ne zaman açılacak? Sinemalar nasıl çalışacak? Koronavirüsle mücadele kapsamında bulaş riskini azaltmak amacıyla alınan tedbirler gereği sinemalar bir süredir kapalı tutuluyordu. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri genelgesiyle sinema salonlarının da açılmasına karar verildi. Genelgede sinemaların nasıl çalışacağı da belli oldu. Peki, Sinemalar nasıl çalışacak? Sinemaların çalışma saatleri belli oldu mu, ne zaman açılacak? İşte genelgeye göre sinemalara getirilen kurallar...
2.06.2021 Gündem
10 saniyede koronavirüs teşhisi
10 saniyede koronavirüs teşhisi Türk bilim insanlarının geliştirdiği, koronavirüsü 10 saniyede teşhis eden tanı sistemi, İstanbul’da bir sanat etkinliği öncesinde 600 kişide uygulandı. Sistemi geliştiren 4 bilim insanından biri olan Dr. Ali Aytaç Seymen, “Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda yüzde 99 duyarlılık ve özgüllük değerlerine ulaştık. En düşük viral yüklerde dahi yüzde 97’yi yakaladık” dedi.
1.06.2021 Sağlık
Sinemalar açıldı mı? 1 Haziran sonrası tiyatro salonları ve sinema salonları açılacak mı? Kabine Toplantısı sonrası sinema ve tiyatrolarda son durum!
Sinemalar açıldı mı? 1 Haziran sonrası tiyatro salonları ve sinema salonları açılacak mı? Kabine Toplantısı sonrası sinema ve tiyatrolarda son durum! Koronavirüs salgını kapsamında alınan önemler nedeniyle sinema salonları ile tiyatrolar izleyiciye ve seyirciye kapanmıştı. Koronavisten en çok etkilenen kültürel ekinliklerin yeni alınan kararlar kapsamına eklenip eklenmediği merak ediliyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı kararlar sorgulanıyor. Peki, sinema salonları ve tiyatrolar açıldı mı? 1 Haziran sonrası tiyatro salonları ve sinema salonları açılacak mı?
1.06.2021 Gündem
Koronavirüs geçirenler dikkat! Akciğer mantarı veremi aktif hale getiriyor!
Koronavirüs geçirenler dikkat! Akciğer mantarı veremi aktif hale getiriyor! Corona virüs tedavisinde akciğerleri kurtarmak için uygulanan tedavinin akciğer mantarını ortaya çıkaran yan etkisinin olduğu ortaya çıktı. Akciğer mantarı vücutta yerleşik olan verem hastalığını aktif hale getiriyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Akciğerleri kurtarmak için uygulanan kortikosteroid tedavisi alan hastalarda özellikle 'Aspergillus' dediğimiz akciğer mantarı ortaya çıkıyor ve ölüm oranı çok yüksek. Ne yazık ki ülkemizde böyle vakalar ortaya çıktı, çıkıyor. Özellikle de baskılanmış, vücudumuzda yerleşik olan verem hastalığı da aktif hale gelebiliyor. Kişiler iyileştikten sonra kanlı balgam devam ederse, ateş, geçmeyen öksürük olursa mutlaka hastaneye müracaat etsin" dedi.
30.05.2021 Sağlık
Nakit para desteği! Geri ödemesiz veriliyor, yarın başlıyor
Nakit para desteği! Geri ödemesiz veriliyor, yarın başlıyor Hibe desteği! Yüz binlerce kişiyi kapsıyor. Tüm detaylar belli oldu. Başvurular yarın başlıyor. Hibe desteğine kimler başvurabilir? Kim ne kadar hibe desteği alacak? Karşılıksız para desteği ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
24.05.2021 Ekonomi
Tek seferde 5.000 TL! Geri ödeme yok, son 2 gün
Tek seferde 5.000 TL! Geri ödeme yok, son 2 gün Hibe desteği başlıyor. 5 bin TL karşılıksız ödeme yapılacak. Başvuranlar alacak. Son 2 gün. Ticaret Bakanlığı, 3 bin ve 5 bin TL’lik hibe desteğine başvuruların 25 Mayıs’ta başlayacağını açıkladı. 1.4 milyon esnafın yararlanacağı destek oyuncudan hamala her kesime verilecek
23.05.2021 Ekonomi
Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? Açıklama geldi
Maske zorunluluğu ne zaman kalkacak? Açıklama geldi Tam kapanma sona erdi, normalleşme adımlarına geçildi. Maske zorunluluğunun ne zaman kalkacağı merak konusu oldu. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, hem hastalığı geçirerek hem de aşılama ile toplumun yüzde 70'e yakınının bağışıklık kazanması halinde birçok alanda maske zorunluluğunun kalkabileceğini söyledi. Vaka sayıları ile ilgili de açıklama yapan Savaşçı, "Aşılanmayı artırırsak temmuz, ağustos gibi vakalarda ciddi düşüşler yakalayabiliriz. Muhtemelen bizim sonbaharda günlük vaka sayılarımız belki 500'ün altına bile düşmüş olacaktır." ifadelerini kullandı.
20.05.2021 Gündem
Maskeler ne zaman çıkacak? Dünyada aşının etkisi ile virüs yayılımı azalıyor!
Maskeler ne zaman çıkacak? Dünyada aşının etkisi ile virüs yayılımı azalıyor! Maskeler ne zaman çıkacak? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Savaşçı koronavirüse karşı maske ve aşının en büyük silah olduğunu söyleyerek, maske zorunluluğunun ne kadar süreceğini aktardı.
20.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sinemalar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sinemalar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.