Sina Yarımadası

Sina Yarımadası

Son dakika sina yarımadası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sina yarımadası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sina yarımadası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sina Yarımadası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sina yarımadası gelişmeleri de dahil olmak üzere 176 sina yarımadası haberi bulunmuştur. Tüm sina yarımadası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ünlüler çöl safarisinde! Tam bir yıldızlar geçidi
Ünlüler çöl safarisinde! Tam bir yıldızlar geçidi Ayça Ayşin Turan, Salih Bademci, İmer Özgün, Erkan Kolçak Köstendil, Cansu Tosun, İlayda Ildır, İpek Filiz Yazıcı ve Alican Okumuş, Mısır'da bulunan Şarm El Şeyh kentini ziyaret etti. Oyuncular çölde safari etkinliğinin yanı sıra Kızıldeniz'de dalış yaptı.
31.03.2023 Magazin
Süveyş Kanalı nerede, harita üzerindeki yeri? Süveyş Kanalı ne zaman, nasıl yapıldı, uzunluğu..
Süveyş Kanalı nerede, harita üzerindeki yeri? Süveyş Kanalı ne zaman, nasıl yapıldı, uzunluğu.. Panama bandıralı konteyner gemisi Evergreen'in şiddetli rüzgâr ve kum fırtınası sebebiyle Süveyş Kanalı'nda kontrolden çıkarak sürüklenmesi, ardından kanalı her iki yönde kapatmasıyla başlayan kriz büyüyor. Gemiler yaşanan sıkışıklık nedeniyle yoluna devam edemezken, dünya deniz ticaretinin günlük zararı 9,6 milyar doları buldu. Akdeniz ile Kızıldeniz'i birbirine bağlayan yapay bir deniz yolu olan Süveyş Kanalı hakkındaki aramalar arttı. Süveyş Kanalı nerededir, haritada yeri? Süveyş Kanalı ne zaman ve nasıl yapıldı? İşte, Süveyş Kanalı hakkında detaylı bilgiler...
26.03.2021 Gündem
İsrailli eski bakanın tarihi eser çalarken çekilen fotoğrafı ortaya çıktı
İsrailli eski bakanın tarihi eser çalarken çekilen fotoğrafı ortaya çıktı İsrail eski Savunma Bakanı Moşe Dayan'ın 1969 yılında Sina Yarımadası'nda Mısır'a ait tarihi eserleri çalarken çekilmiş fotoğrafı yayınlandı.
26.09.2020 Dünya
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Mücadelemiz, Kudüs tamamen özgür  oluncaya kadar sürecek
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Mücadelemiz, Kudüs tamamen özgür oluncaya kadar sürecek Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bilinmelidir ki mücadelemiz, Kudüs tamamen özgür oluncaya kadar devam edecektir." ifadelerini kullandı.
13.06.2020 Gündem
ABD Başkanı Trump: Türkiye ve Suriye arasındaki sınırı koruyorduk
ABD Başkanı Trump: Türkiye ve Suriye arasındaki sınırı koruyorduk ABD Başkanı Donald Trump ABD'nin Suriye dahil olmak üzere bazı bölgelerdeki askerlerini geri çektiğini hatırlattı ve "Türkiye ve Suriye arasındaki sınırı koruyorduk. Türkiye'de Suriye'de büyük ülkeler. Burada niye bizim askerimiz olsun dedim" ifadelerini kullandı.
8.05.2020 Dünya
ABD'den BAE ve Mısır'a 2,8 milyar dolarlık askeri satış
ABD'den BAE ve Mısır'a 2,8 milyar dolarlık askeri satış ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır'a "AH-64 Apache" tipi helikopterlerini yenilemek üzere 2,3 milyar dolarlık ekipman satışına onay verdi.
7.05.2020 Dünya
İngiltere'den Şarm eş-Şeyh'e uçak seferlerine yeşil ışık
İngiltere'den Şarm eş-Şeyh'e uçak seferlerine yeşil ışık İngiliz yönetimi yaklaşık 4 yıl sonra Mısır'ın turistik beldesi Şarm eş-Şeyh'e uçuşlar için yeşil ışık yaktı.
22.10.2019 Dünya
ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Türkiye'ye geldi
ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Türkiye'ye geldi ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield Ankara'ya geldi.
10.07.2019 Gündem
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield oldu
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield oldu ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Ankara Büyükelçisi olarak atanan David Satterfield, Senato tarafından da onandı.
28.06.2019 Dünya
ABD, Orta Doğu barış planının ekonomi paketini açıkladı
ABD, Orta Doğu barış planının ekonomi paketini açıkladı ABD'nin İsrail-Filistin meselesine çözüm iddiasıyla hazırladığı "Yüzyılın Anlaşması" planında, Filistin ve komşu ülkeleri kapsayan 50 milyar dolarlık yatırım fonu ve Batı Şeria ile Gazze'yi bağlayan 5 milyar dolarlık bir ulaşım koridorunun inşaatının olduğu belirtildi.
22.06.2019 Dünya
Atatürk Havalimanı'nda 'leylek' alarmı! Pilotlar birbirini uyarıyor
Atatürk Havalimanı'nda 'leylek' alarmı! Pilotlar birbirini uyarıyor Havaların ısınmasıyla birlikte leyleklerin göç hattı üzerinde bulunan Atatürk Havalimanı’nda alarm verildi. Pilotlar, leylek sürüleriyle ilgili birbirlerini uyarmaya başladı.
21.03.2019 Gündem
İsrail polisinden Dürzi Arapların yerel seçim protestosuna müdahale
İsrail polisinden Dürzi Arapların yerel seçim protestosuna müdahale İsrail polisi, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde yaşayan Dürzi Arapların yerel seçimlere yönelik protestosuna müdahale etti. İsrail basınında yer alan haberlere göre, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde Dürzi Arapların yaşadığı en büyük köy olan Mecdel Şems sakinleri, bugün İsrail'de yapılan yerel seçimleri boykot ederek protesto gösterisi düzenledi.
30.10.2018 Dünya
7 ay sonra ilk kez! "Herkes hedef"
7 ay sonra ilk kez! "Herkes hedef" Terör örgütü IŞİD, Irak'ta Sünnilere 12 Mayıs'ta yapılacak genel seçimde sandıklardan uzak durma uzak çağrısı yaptı.
23.04.2018 Dünya
İsrail'den korkunç gaf! 'Onlar terörden daha tehlikeli'
İsrail'den korkunç gaf! 'Onlar terörden daha tehlikeli' İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Afrikalı kaçak göçmenlerin "terörden daha büyük bir tehlike" olduğunu söyledi.
21.03.2018 Dünya
Mısır ordusundan büyük operasyon
Mısır ordusundan büyük operasyon Mısır'daki "2018 Sina Operasyonu"nun sekizinci gününde ülke genelinde 3 silahlı militanın öldürüldüğü, 224'ünün gözaltına alındığı belirtildi.
16.02.2018 Dünya
Ülke çapında büyük operasyon! Mısır ordusu...
Ülke çapında büyük operasyon! Mısır ordusu... Mısır ordusu, Sina Yarımadası'nın orta bölgeleri ile kuzeyinde, ayrıca Nil Deltası ve batıdaki çöl bölgesinde büyük bir 'terörle mücadale' operasyonu başlattığını duyurdu.
9.02.2018 Dünya
İsrail'e 'vur' izni!
İsrail'e 'vur' izni! Mısır’da cuntacı Sisi rejimi ile İsrail’in Sina Yarımadası için gizli bir anlaşma yaptığı ortaya çıktı. The New York Times’ın haberine göre İsrail ordusu, Kahire’nin onayıyla Sina’ya jet, helikopter ve İHA’larla 100’den fazla hava saldırısı düzenledi. Gerekçe Sina’daki DEAŞ varlığı. Fakat anlaşma, Mısır’ın kendi topraklarını korumak için İsrail’e bağımlı hale geldiğini gösteriyor.
5.02.2018 Dünya
New York Times’tan gizli anlaşma iddiası
New York Times’tan gizli anlaşma iddiası ABD’de yayın yapan New York Times, İsrail’in Sina Yarımadası'nda Kahire hükumetinin de onayıyla hava saldırılarını gerçekleştirdiğini ve bunun “gizli anlaşma” olduğunu yazdı.
4.02.2018 Dünya
AVM, askeri noktalar ve ibadethaneleri hedeflediler!
AVM, askeri noktalar ve ibadethaneleri hedeflediler! Amman yönetimi, terör örgütü IŞİD'in planladığı büyük saldırıların alışveriş merkezleri, askeri noktalar veya ibadet yerlerini hedef seçtiğini duyurdu.
8.01.2018 Dünya
DEAŞ savaş ilan etti: Gazze'de saldıracağız!
DEAŞ savaş ilan etti: Gazze'de saldıracağız! İsrail'in imdadına terör örgütü DEAŞ yetişti. DEAŞ'ın Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki kolu 22 dakikalık bir video yayınlayarak Gazze merkezli Hamas'a savaş açtı.
4.01.2018 Dünya
Son dakika... Mısır'da 15 kişi idam edildi
Son dakika... Mısır'da 15 kişi idam edildi Mısır'da askerlerin öldürüldüğü olaylara karıştığı iddia edilen 15 kişi idam edildi.
26.12.2017 Dünya
Anlaşma sağlandı! 2 yıldır süren yasak kaldırıldı
Anlaşma sağlandı! 2 yıldır süren yasak kaldırıldı Moskova ile Kahire arasında Kasım 2015'te durdurulan direkt uçuşlar yeniden başlayacak
15.12.2017 Dünya
Son dakika... Camiye bomba ve silahlarla saldırı!
Son dakika... Camiye bomba ve silahlarla saldırı! Mısır'ın kuzeyindeki Sina'da bir camiye bomba atılıp ateş açıldı. Çok sayıda ölü ve yaralı var. Kahire yönetimi, üç günlük ulusal yas ilan etti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşını taziye için aradı.
24.11.2017 Dünya
İsviçre'den Golan Tepeleri itirafı
İsviçre'den Golan Tepeleri itirafı İsviçre Savunma Bakanlığından bir heyetin, tüm yasak ve ambargolara rağmen İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri'ni ziyaret ettiği ortaya çıktı.
2.11.2017 Dünya
Sina Yarımadası'ndan İsrail'e roket iddiası
Sina Yarımadası'ndan İsrail'e roket iddiası İsrail ordusu, Mısır'ın Sina Yarımadası'ndan ülkeye fırlatılan 2 roketin, Eşkol bölgesinde açık bir alana düştüğünü iddia etti.
15.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sina Yarımadası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sina yarımadası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.