Ev alıp satacaklar dikkat! Süre uzadı, tüketici kampanya bekliyor
 Ev alıp satacaklar dikkat! Süre uzadı, tüketici kampanya bekliyor  Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve krediye erişim sorunu ev sahibi olmayı zorlaştırıyor.  İkinci el piyasada ilan sayısı artarken, konutlara alıcı bulmak zorlaşıyor. Ülke genelinde son bir yılda ortalama konut pazarlama süresi 60 günden 86 güne, İstanbul’da 61 günden 91 güne çıktı. Peki bugün gelinen noktada yeni bir ev için aylık hane geliri ne kadar olmalı? TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin yaptığı araştırmada bu soruya yanıt verildi.
31.10.2023 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Hane geliri 34 bin TL olanlar yeni kampanyadan yararlanacak
Ev alacaklar dikkat! Hane geliri 34 bin TL olanlar yeni kampanyadan yararlanacak  Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve krediye erişim sorunu ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. Peki bugün gelinen noktada yeni bir ev için aylık hane geliri ne kadar olmalı? TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin yaptığı araştırmada bu soruya yanıt verildi. İlan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni konutu satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin ila 373 bin TL arasında olmalı. Beklenen düşük faizli konut kampanyası başlarsa, hane geliri beklentisi 34 bin ila 143 bin TL bandına gerileyecek. Bugün Ankara’da merkez ilçelerde yeni bir konut almak için hanehalkı en düşük aylık gelir beklentisi 149 bin TL civarında. İzmir’de ise en ucuz 2+1 için aile gelirinin 80 bin ila 355 bin bandında olması gerekiyor.
26.10.2023 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar netleşiyor
Ev alacaklar dikkat! Düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar netleşiyor Ev sahibi olmak isteyen herkesi yakından ilgilendiriyor. Konut kredisi faiz oranları ile ilgili yeni açıklama geldi. OVP’de duyurulan dar gelirliye konut kampanyasında detaylar netleşmeye başlıyor. Faiz oranı ne olacak? Kimler yararlanabilecek? Vade oranı ne olacak? İşte detaylar...
24.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri