SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL...
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları yararlanıyor. Tek sefere mahsus 4 bin 473 lira ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan verilen evlenme, cenaze ve emzirme ödenekleri çalışanların statülerine göre değişiyor. Kamu çalışanlarında ise 2008 öncesi ve sonrası ayrımı uygulanıyor. Ölüm halinde yapılan ödemeler arasında fark üç kata kadar ulaşıyor. Emekli Sandığı’na tabi mevcut emekli memurlar ile gelecekte emekli olacak kişilerin vefatı halinde de yakınlarına 4 bin 473.46 TL ölüm yardımı yapılıyor.
28.09.2022 Çalışma Hayatı
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler...
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler... SGK para ödüyor. Çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. 1.831 lira ödeme yapılıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir süre konusu var. Bu şartın sağlanmadığı durumda para alma hakkı kayboluyor. SGK, doğum yapan çalışanlara iş göremezlik ödeneği veriyor. Doğumdan önce ve sonraki 16 haftalık süreçte bu parayı alabilmek için bir yılda 3 ay prim ödemiş olma şartı var. Yoksa ödeme yapılmıyor. 30 gün rapor alan asgari ücretliye 28 gün üzerinden yatarak tedavide 1.373 lira, ayakta tedavide ise 1.831 lira veriliyor. Öte yandan işveren ücretsiz izne çıkarttığında nakdi ücret desteğinden de faydalanılabiliyor. Asgari ücret arttığı için nakdi ücret desteğinin önümüzdeki günlerde 1420 liraya çıkartılması bekleniyor.
2.01.2021 Çalışma Hayatı
SGK para ödüyor! Başvuran alıyor, asgari ücretle çalışanlar...
SGK para ödüyor! Başvuran alıyor, asgari ücretle çalışanlar... Ücreti SGK ödüyor. Çalışanları yakından ilgilendiriyor. Başvuran yararlanıyor. Süre detayına dikkat edilmesi gerekiyor. O şartın sağlanmadığı durumda ücret ödenmiyor. SGK, çalışırken çeşitli sebeplerle raporlu oyunan süre boyunca iş göremezlik ödeneği veriyor. Bunun için de istirahat raporu alınması zorunlu. Ancak 90 gün çalışma şartını yerine getiremeyen çalışanlar rapor parası alamıyorlar. Aynı zamanda bu ödenek evde karantinada olan çalışanlar için de geçerli. Asgari ücretle çalışan bir kişi için evdeki istirahat döneminde 65 lira ödeme yapılıyor.
18.12.2020 Çalışan Hakları