Siteden kovulunca mahkemeye verdi! Apartman yöneticilerine kötü haber
Siteden kovulunca mahkemeye verdi! Apartman yöneticilerine kötü haber Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mağdur olduğunu düşünen kapıcıların, kat maliklerine olduğu gibi yönetici hakkında da dava açabileceğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, apartman yöneticisinin işveren temsilcisi olduğuna dikkat çekti.
19.08.2023 Gündem
Asgari ücret artıyor! Uzman isim zam tahminini açıkladı
Asgari ücret artıyor! Uzman isim zam tahminini açıkladı Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrete gelecek zamda. Kritik asgari ücret görüşmelerine sayılı günler kala tahminler de ortaya çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık Perşembe günü TÜRK-İŞ ve TİSK başkanlarıyla bir araya gelecek. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren karar için geri sayım başladı. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? SGK Uzmanı Özgür Kaya zam tahminini açıkladı.
29.11.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten...
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvurularının bugün başladığı duyuruldu. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. Vatandaşlara 20 ay boyunca destek sağlanacak. SGK hibe desteği ile ilgili detaylar ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasına girdi. Kimler SGK'dan karşılıksız para desteği alabilir? Hibe desteği ödemeleri ne zaman yapılmaya başlayacak? SGK tarafından Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi kapsamında hibe desteği fırsatı sunuluyor. Kadın işverenlere aylık net asgari ücrete kadar destek veren “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) 7 ilde başladı.
21.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK prim borcu yapılandırması... Meclis'te kabul edildi
SGK prim borcu yapılandırması... Meclis'te kabul edildi SGK prim borçlarının yapılandırılması ile istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. SGK primi idari cezaları, gecikme cezaları ve faiz zamları da yapılandırılabilecek. SGK prim borçlarını yapılandırmak isteyenlerin kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etmesi gerekecek ve en fazla 18 taksitte bu borçlar ödenebilecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021'de gerçekleştirilecek.
12.11.2020 Ekonomi
TBMM'de kabul edildi! Flaş vergi ve SGK prim borçları kararı!
TBMM'de kabul edildi! Flaş vergi ve SGK prim borçları kararı! Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile Kovid-19 salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
23.10.2020 Gündem
SSK ve SGK Sorgulama işlemleri nasıl yapılır?
SSK ve SGK Sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Emekliliği bekleyen pek çok çalışan SGK sorgulamalarını ve yatan prim gün sayılarını öğrenmek isterler. İnternet üzerinden sunulan hizmetler arasında yer alan bir uygulama da SGK sorgulama ve SSK prim gün sayısını öğrenme uygulamasıdır.
29.09.2021 Gündem
Üç gün içinde SGK'ya bildirmezseniz cezası var
Üç gün içinde SGK'ya bildirmezseniz cezası var Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yayınladığı yeni genelge ile, SSK ve Bağ-Kur statüsünde çalışan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren iş kazaları konusuna açıklık getirildi...
28.10.2016 Ekonomi
Köşk'ten Sendikalar Yasası'na onay!
Köşk'ten Sendikalar Yasası'na onay! Gül “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu”nu onayladı
29.09.2021 Gündem
Sendikalar sil baştan!
Sendikalar sil baştan! İşte sendikalarda yapılan önemli değişiklikler...
12.10.2012 Siyaset
Cennette sigorta
Cennette sigorta Faciada yaşamını yitiren işçilerden Sevdin Özen ve Çetin Coşkun’un işe başlama tarihinin facianın yaşandığı pazar günü olduğu tespit edildi
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri