Gazete Vatan Logo

Cennette sigorta

Faciada yaşamını yitiren işçilerden Sevdin Özen ve Çetin Coşkun’un işe başlama tarihinin facianın yaşandığı pazar günü olduğu tespit edildi

Cennette sigorta


İstanbul Esenyurt’ta önceki gün 11 işçiye mezar olan şantiyedeki çadır yangınıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Faciada can veren 11 işçiden ikisinin yangın günü sigortalandığı ortaya çıktı.

Bahçeşehir’de yaşayan doktor Bülent Kerimoğlu, dün olayın yangının olduğu şantiye önünde bir açıklama yaptı. Yangın haberini aldıktan sonra hemen şantiye alanına yardımcı olmaya gittiğini belirten Kerimoğlu, burada işveren yetkililerin “Bu işçilerden hangisinin sigortası yoktu?” diye konuşmalarına şahit olduğunu anlattı.

Bülent Kerimoğlu, bunun üzerine, hayatını kaybeden işçilerin yakınlarıyla temasa geçerek işçilerin TC kimlik numaralarını aldığını anlatan Kerimoğlu, SGK’dan sigortalı olup olmadıklarını sorguladı.

Can pazarı yaşanırken

Sonuç çok dikkat çekiciydi. Resmi kayıtlarda Sevdin Özen ve Çetin Coşkun’un işe başlama tarihi yangının olduğu gün olarak görünüyordu. Kerimoğlu, “Orada bir can pazarı yaşanırken bir yandan da işveren temsilcisi alelacele sigorta yaptırmış. Sanıyorum, SGK’nın yasa mevzuatı gereği işe başlamadan bir gün önce sigorta yapılması gerekir. Üç aydan beri İstanbul’da çalışan iki yurttaşmızın sigortası pazar günü internet üzerinden olay sonrasında yapılmış.

Yaşamayan biri için sigorta yaptırmak mümkün değil. Ama henüz Adli Tıp’ta tespit yapılmadığı için bu yapılmış olabilir” dedi. Geçen seçimlerde CHP’den Esenyurt’ta belediye başkan adayı olduğunu anlatan Kerimoğlu, yakınlarını kaybeden ailelere hukuki açıdan destek vereceğini söyledi.

Haberin Devamı