Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Yarı yarıya düşecek
Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Yarı yarıya düşecek Türkiye’de en erkenci meyve ve sebzelerin hasat edildiği Adana’da hasatların başlamasıyla birlikte haldeki ürünlerin fiyatları düşmeye başladı. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, fiyatların 2 hafta içerisinde yarı yarıya düşeceğini söyledi.
23.05.2022 Yaşam
Sebze ve meyve fiyatları yüzde 40'a kadar düştü! Daha da ucuzlayacak
Sebze ve meyve fiyatları yüzde 40'a kadar düştü! Daha da ucuzlayacak Kış mevsiminde pazarlarda ve marketlerde artan sebze ve meyve fiyatları, sıcakların artması ve yazın gelmesi ile birlikte düştü. Yüzde 25 ile 40 arasında azalan fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. Havaların ısınmasıyla birlikte sera masrafları azalıyor, bu da fiyatlara yansıyor. Bostanların üretime geçmesi ile fiyatlar daha da düşecek. Pazarda birkaç haftadır 40 liradan satılan biber 20 liraya, 40 liradan satılan fasulye 25 liraya, 20 liradan satılan kabak 8 liraya, domatesin kilosu 25 liradan 15 liraya düştü.
28.04.2022 Ekonomi
Söylentisi bile fiyatları düşürdü!
Söylentisi bile fiyatları düşürdü! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı komisyoncuyu aradan çıkaracak Hal Yasası hazırlıkları sebze ve meyve fiyatlarında gevşemeye neden oldu. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tüm tarafların görüşüyle kapsamlı bir çalışma yapılmalı” dedi. Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ise “Bölgesel hallerde ürün analizi yapan, güvenli bir yapı oluşturulmalı” diye konuştu.
17.10.2018 Ekonomi
Erdoğan tepki gösterip talimat vermişti! Harekete geçildi
Erdoğan tepki gösterip talimat vermişti! Harekete geçildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “domates tarlada 1, çarşıda pazarda 7-8 lira. Bu ne? Bu arada olanlar kimler” diyerek dikkat çektiği sebze-meyve fiyatlarındaki yükseliş, hükümeti harekete geçirdi.
16.02.2017 Ekonomi