Sazlık

Sazlık

Son dakika sazlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sazlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sazlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sazlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sazlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 171 sazlık haberi bulunmuştur. Tüm sazlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Hürmetçi Sazlığı'nın bir bölümüne sanayi bölgesi yapılmış
Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Hürmetçi Sazlığı'nın bir bölümüne sanayi bölgesi yapılmış Resmi Gazete'de 2 ay önce yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edilen Kayseri'deki Hürmetçi Sazlığı Doğal Sit Alanı'nın bir bölümünün kurutulup sanayi bölgesi yapıldığı ortaya çıktı. Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cem Vural, "Sazlık, geçmişte çok daha büyük sulak alanları olan bir bölgeydi. Kurutma çalışmaları sazlığa ciddi zarar verdi. Sazlığın günümüze kadar ulaşan bölümü, aslında küçük bir kesimi kapsıyor. Bu alanın korumaya alınması sevindirici olmasına rağmen çok da yeterli değil" dedi.
2.10.2023 Gündem
Veliefendi Hipodromu kundakçısının kimliği şoke etti! Derenin içinde bu halde yakalandı
Veliefendi Hipodromu kundakçısının kimliği şoke etti! Derenin içinde bu halde yakalandı Veliefendi Hipodromu çevresindeki yangınların kundaklama sonucu çıktığı belirlendi. Polis, güvenlik kamerasından yola çıkarak S.D.'yi gözaltına aldı. S.D.'nin seyis olarak çalışmaktayken 1 yıl önce işten çıkarıldı belirtildi.
5.08.2023 Gündem
Bakan Yerlikaya, orman yangınlarının nedenlerini açıkladı
Bakan Yerlikaya, orman yangınlarının nedenlerini açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Yaşanan küresel iklim değişiklikleri mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar ve bunlara eklenen beşeri dikkatsizlikler, orman yangınlarına ne yazık ki davetiye çıkartıyor. Bakanlık olarak dünkü yangınların her birinin sebeplerini ortaya çıkarmak üzere titiz bir şekilde çalışıyoruz. Şu ana kadar dünkü yangınlardan 5'inin sebebini arkadaşlarımız ortaya çıkardılar. Birisi trafo patlamasından, ikisinin doğal nedenlerden olduğu yine ikisinin de kazaen meydana geldiği değerlendirilmektedir" diyek
17.07.2023 Gündem
Hatay, Mersin ve Çanakkale'de orman yangınları sürüyor
Hatay, Mersin ve Çanakkale'de orman yangınları sürüyor Çanakkale’de Kızılkeçili köyüne yakın ormanlık alanda çıkan iki farklı yangın Musaköy ve Kemel köyüne sıçradı. Yangın nedeniyle Kemel köyü boşaltıldı, vatandaşlar yurda yerleştirildi. Mersin'in Gülnar ilçesinde orman yangını devam ederken iki köyün tedbir amaçlı tahliye edilmesinin planlandığı öğrenildi. Hatay’ın Belen ilçesinde devam eden orman yangını ekiplerin müdahalesine rağmen büyümeye devam ediyor. Yangın 21 helikopter ve 9 uçakla söndürülmeye çalışılırken havanın kararmasıyla havadan müdahale sona erdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'ın Belen ilçesindeki orman yangınıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
16.07.2023 Gündem
Adıyaman'da tekne faciası! Suya düşen 3 kişiden 1'i öldü, 1 kişi kayıp
Adıyaman'da tekne faciası! Suya düşen 3 kişiden 1'i öldü, 1 kişi kayıp  Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Tabiat Parkı gölünde balık tutarken alabora olan tekneden denize düşen 3 kişiden 1'i yüzerek kıyıya ulaştı. Kayıp 2 kişi için arama çalışması başlatıldı.
22.12.2022 Yaşam
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu kayıp 8 saatin hemen ardından Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir." dedi.
8.11.2022 Siyaset
İçişleri Bakanlığından Yunanistan’ın göçmen iddialarına sert tepki
İçişleri Bakanlığından Yunanistan’ın göçmen iddialarına sert tepki İçişleri Bakanlığı, “Yunan hükümeti kendisine cinayeti yakıştırdığı gibi yalanı ve iftirayı da yakıştırmaktan imtina etmemiştir. 2020 yılından bu yana 46 bin 840’ı Ege Denizinde, 14 bin 897’si Yunanistan kara sınırında olmak üzere toplam 61 bin 737 göçmen geri itmeye maruz kalmıştır. Yunanistan’ı, ölümlerle sonuçlanan göç politikasından vazgeçmeye davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.
17.10.2022 Gündem
Uyuz hastalarını sevindiren gelişme! Şifalı su bulundu
Uyuz hastalarını sevindiren gelişme! Şifalı su bulundu Sivas’ta kuraklık nedeniyle kuruyan Gümüşdere köyündeki 'uyuz gölü', şifa arayan uyuz hastalarını üzmüştü. Uyuz gölünün alternatifi, Şarkışla ilçesinde ortaya çıktı.
12.10.2022 Yaşam
Erçek Gölü’nde korkutan görüntü
Erçek Gölü’nde korkutan görüntü Van’da ‘kuş cenneti’ olarak adlandırılan Erçek Gölü'nde, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle yaşanan su kaybı korkutuyor.
2.10.2022 Gündem
TFF binasına ateş açanların ifadeleri ortaya çıktı
TFF binasına ateş açanların ifadeleri ortaya çıktı Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına ateş edilmesi ile ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Olayda silah kullandığını itiraf eden gümrük müşaviri Cüneyt U. polisteki ifadesinde "Çok alkollüydüm. Bunun etkisiyle havaya ateş ettim. Kesinlikle federasyon binasını hedef almadım. Çok pişmanım" dedi. Şüphelilerle birlikte ele geçirilen 2 av tüfeği, 2 tabancanın balistik incelemesinin sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerin olaydan sonra otomobille kaçtıkları anlar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. 
3.09.2022 Gündem
14 yaşındaki kız çocuğunu hamile bıraktı! Hakim acımadı
14 yaşındaki kız çocuğunu hamile bıraktı! Hakim acımadı Muğla'nın Fethiye ilçesinde, o dönem 14 yaşındaki Y.S.A.'dan erkek bebeği dünyaya gelen ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 24 yıl hapse çarptırılan Selçuk Çatalcam'ın (36) cezası istinafta bozulurken, sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Çatalcam'ı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan yeniden 24 yıl hapse çarptıran heyet, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'dan da 6 yıl hapis cezası verdi.
15.07.2022 Yaşam
Kaş'ta iki noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Kaş'ta iki noktada çıkan yangınlar söndürüldü Antalya'nın Kaş ilçesinde, iki ayrı noktada çıkan sazlık ve orman yangınları, ekiplerin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.
22.06.2022 Gündem
Yangın çıkarıp, selfie yaptığı ortaya çıktı!
Yangın çıkarıp, selfie yaptığı ortaya çıktı! Muğla'nın Ortaca ilçesinde, turistlik mahalle Dalyan'da önceki gün çıkan sazlık yangını ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Davut A.'nın yangını çıkardıktan sonra selfie yaptığı ortaya çıktı. 
10.06.2022 Yaşam
Salda Gölü'yle ilgili flaş açıklama: Su seviyesinde 5 santim yükselme oldu
Salda Gölü'yle ilgili flaş açıklama: Su seviyesinde 5 santim yükselme oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, Salda Gölü ile ilgili açıklamada bulundu. Uçan "Bu bölgede kuyu açılmasına, su sondajlarına, yeni bir gölet veya baraj yapımına kesinlikle müsaade edilmemektedir. Bölgede buharlaşma oranının yüksek olmasına rağmen Salda Gölü'nün su seviyesinde ocak ayından bu zamana kadar 5 santim yükselme olmuştur" dedi.
17.05.2022 Gündem
Annesi darp edip zorla para alan genç tutuklandı
Annesi darp edip zorla para alan genç tutuklandı Samsun'da annesine yaklaşmama tedbir kararı bulunan genç, 'annesini darp ederek para aldığı' iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece "nitelikli yağma" suçundan tutuklandı.
11.04.2022 Yaşam
Antalya'da sazlık yangını
Antalya'da sazlık yangını Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki sazlıkta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu 1 saatte kontrol altına alınıp, söndürüldü.
11.04.2022 Yaşam
14 yaşında anne oldu! İğrenç istismar
14 yaşında anne oldu! İğrenç istismar Muğla'nın Fethiye ilçesinde, o dönem 14 yaşındaki Y.S.A.'dan erkek bebeği dünyaya gelen ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 24 yıl hapse çarptırılan Selçuk Çatalcam'ın (36) cezası, istinafta bozuldu. Mahkeme, 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarının birlikte değerlendirilip, karar verilmesi gerektiğini belirterek, dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.
29.03.2022 Yaşam
İnternette gördüğü arabayı satın almak için Ankara'ya geldi sonrası korkunç!
İnternette gördüğü arabayı satın almak için Ankara'ya geldi sonrası korkunç! Şırnak'ın Cizre ilçesinden internette gördüğü aracı almak için Ankara'ya gelen Hüseyin Angi, kendisini karşılayan 2 kişi tarafından cep telefonu ve cüzdanı alınarak av tüfeği ile öldürüldü. Kaçan 2 şüpheli ile ilan sahibi gözaltına alınıp, mahkemece tutuklandı.
26.03.2022 Yaşam
Angut Kuşu Özellikleri - Yenir Mi? Angut Kuşu Hakkında Kısa Bilgiler
Angut Kuşu Özellikleri - Yenir Mi? Angut Kuşu Hakkında Kısa Bilgiler Beyaz başlı, gövdesi kahverengi ve kuyruğu siyah olan angut kuşu, ördeğe benzeyen, evcilleştirilebilen yabani bir kuş türüdür. Angut kuşu, dünyanın farklı yerlerinde görülebilir olsa da, angut kuşlarının yoğun biçimde yaşadıkları yerler, Avrupa’nın Güneydoğusu ile başlayıp, Çin’e dek olan bölgeyi kapsar. Kış mevsiminde ılıman bir iklime sahip olmasından ötürü angut kuşları, Güney Asya’ ya doğru göç ederler.
16.02.2022 Yaşam
Sosyal medya şifresini vermeyen eşini vahşice öldürüp bahçeye gömdü!
Sosyal medya şifresini vermeyen eşini vahşice öldürüp bahçeye gömdü! Mersin'in Erdemli ilçesinde 10 gün önce eşinin kuzenini öldürmekten tutuklanan Suriye uyruklu Nasır A.'nın, kayıp olarak aranan 4 aylık hamile eşi Rim A.'yı (23) da sosyal medya şifresini vermediği gerekçesiyle öldürüp, evlerinin arkasında bulunan bahçedeki sazlığa gömdüğü ortaya çıktı.
19.01.2022 Yaşam
Yeşılırmak’ta büyük tehlike! 'Zehir saçan yeşillik'
Yeşılırmak’ta büyük tehlike! 'Zehir saçan yeşillik' Türkiye Marmara Denizi’ndeki müsilaj felaketini yeni atlatırken, tatlı su kaynaklarından üzen bir haber geldi. TTKD bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Yeşilırmak'ta aşırı kirlilik ve su seviyesindeki ciddi düşüşle birlikte zehir etkili mavi-yeşil alglerde de ciddi artış olduğunu belirterek, “Bir zamanlar toprak rengi akan Yeşilırmak, şimdi yeşil akıyor. Ama bu yemyeşil görüntü çok tehlikeli" dedi.
28.10.2021 Gündem
Tehlike çok büyük! Kızılırmak Deltası’nda zirai tarım ilacı tehdidi
Tehlike çok büyük! Kızılırmak Deltası’nda zirai tarım ilacı tehdidi Türkiye'nin önemli sulak alanlarından Samsun'daki 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bilinçsizce kullanılan zirai tarım ilaçları nedeniyle türler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahat Sullivan, “Zirai ilaçlar deltanın biyoçeşitliliğine, toprak yapısına, kuş türlerinin nesillerine, manda yetiştiriciliğine, göllerde yaşayan canlı türlerine, balıklara, insan sağlığına zarar veriyor. Önüne geçmek için büyük çapta organik tarım yapılması gerekiyor” dedi.
23.10.2021 Yaşam
Afyonkarahisar'da sazlık alanda yangın: 1000 dekar alan kül oldu
Afyonkarahisar'da sazlık alanda yangın: 1000 dekar alan kül oldu Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde sazlık alanda yangın çıktı. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürülürken, 1000 dekar sazlık ve otluk alan küle döndü.
25.09.2021 Gündem
İş adamı silahını çekip vurdu! Kan donduran cinayet
İş adamı silahını çekip vurdu! Kan donduran cinayet Şile'de iddiaya göre aralarında daha önceden husumet bulunan otel sahibi ile başka bir otelin işletmecisi, tekrar bir araya geldi. Fadul Pehlivan, belinden çıkardığı silahla Onur Abdullah İnak'a ateş ederek öldürdü. Cinayet anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
26.08.2021 Yaşam
Orman yangınlarında flaş gelişme! Burdur, Manavgat ve Kaş...
Orman yangınlarında flaş gelişme! Burdur, Manavgat ve Kaş... Son dakika haberi... Burdur'un Bucak ve Antalya’nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda, Kaş'ta ise sazlık alanda yangın çıktı. Yangınlara müdahale edilirken son kötü haber Adana'dan geldi. Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan yangına ekipler müdahale ediyor. Bucak'ta çıkan yangının duman ve külleri 74 kilometre uzaklıktaki Antalya'ya ulaştı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Bucak yangını tehlikeli. Yanan evler, boşaltılan evler var'' dedi.
11.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sazlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sazlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.