Dünyanın en büyükleri tek tek belli oldu! Çin ABD'yi uyardı Kuzey Kore'den nükleer tehdit geldi...
Dünyanın en büyükleri tek tek belli oldu! Çin ABD'yi uyardı Kuzey Kore'den nükleer tehdit geldi... Dünyada insanlık tarihi boyunca savaşlar hep oldu. Günümüz Rusya-Ukrayna savaşı Avrupa'yı titretirken Çin ile Tayvan arasında savaş çıkma ihtimali ise tüm dünyaya korku salıyor. Her ülke kendi topraklarını ve halkını savunmak için ordusunu güçlendirmeye devam ediyor. Askeri güç verilerini toplayan bir internet sitesi, 2022 yılına dair askeri gücü en yüksek ülkeleri sıraladı. 142 ülkelik listede Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti.
29.07.2022 Dünya
En güçlü ülkeler sıralaması belirlendi! Ordusu en iyi puanı alan ülkeler listesi açıklandı...
En güçlü ülkeler sıralaması belirlendi! Ordusu en iyi puanı alan ülkeler listesi açıklandı... Tarih boyunca milletler kendi aralarında sürekli savamışlardır. Ülkeler herhangi bir savaşa ve saldırıya karşı ordularını güçlendirmişlerdir. Dünyanın en güçlü ordularının yer aldığı listeyi, askeri güç verilerini toplayan Global Firepower adlı internet sitesi açıkladı. 2022 yılına dair verilerle toplanan listedeki sıralamada ülke ordularının teknoloji yönünden gelişmişlik, insani gücü, sahada uzun kalma ve hareket kabiliyeti gibi özellikleri dikkate alındı. Ceza puanı en az olan ülkeler sıralamanın en üstlerinde yer buldu kendilerine...
15.07.2022 Dünya
Kuzey Kore'ye karşı savaş hazırlığı var!
Kuzey Kore'ye karşı savaş hazırlığı var! İngiltere'de silahlı kuvvetlerin Kuzey Kore ile olası bir savaş durumuna karşı hazırlıklar yaptığı öne sürüldü.
9.10.2017 Dünya
Kerkük’te savaş hazırlığı!
Kerkük’te savaş hazırlığı! Gerilim giderek tırmanıyor
29.09.2021 Gündem