Bahar aylarında saman nezlesine dikkat
Bahar aylarında saman nezlesine dikkat Bahar aylarında saman nezlesi olarak da bilinen bahar alerjilerinin arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “İlk polen üreten bitkiler genellikle ağaçlardır ve ilkbaharda polen salarlar. Bu nedenle polenlere maruziyeti azaltmak için özellikle sabahları, polenin en yoğun olduğu zamanlarda, evinizi havalandırmaktan kaçınılmalıdır. Yine dışarı çıkarken şapka ve güneş gözlükleri kullanılması, eve döndükten sonra duş alınması alerjen yoğunluğunu azaltmaya katkı sağlar” dedi.
24.03.2021 Sağlık
Alerjik saman nezlesi nedir ? Belirtileri nelerdir ?
Alerjik saman nezlesi nedir ? Belirtileri nelerdir ? Doç. Dr. Sakine Işık, alerjik saman nezlesi hakkında bilgiler verdi.
19.02.2020 Sağlık
Alerji, bahar yorgunluğuna yol açıyor
Alerji, bahar yorgunluğuna yol açıyor Halk arasında "saman nezlesi" ya da "bahar alerjisi" olarak bilinen "alerjik rinit" bahar yorgunluğunun da sebepleri arasında.
20.03.2017 Sağlık
Kapalı alanlardaki alerji tehlikesi!
Kapalı alanlardaki alerji tehlikesi! Yaz mevsimi sona erdi; okullar açıldı ve hava birden soğudu. Dolayısıyla çocuklar ev, okul, alışveriş merkezleri, sinema gibi kapalı ve kalabalık ortamlarda daha fazla zaman geçirmek durumundalar.
6.10.2013 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri