Zelenskiy'den Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulamasına eleştiri
Zelenskiy'den Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulamasına eleştiri Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği ve G7'nin Rus petrolüne tavan fiyat getirilmesi kararının ciddi bir sonucu olamayacağını söyledi.
3.12.2022 Dünya
Avrupa Birliği Rusya'yı zengin etti! Savaşa rağmen günde 1 milyar dolarlık kazanç...
Avrupa Birliği Rusya'yı zengin etti! Savaşa rağmen günde 1 milyar dolarlık kazanç... Ukrayna savaşı başladığı ilk günden itibaren Rusya'ya bir çok yaptırım uygulayan Avrupa Birliği Putin'in ülkesini zengin etti. Rusya, Ukrayna savaşının ilk 100 gününde fosil yakıt satışından 98 milyar dolar gelir elde etti. Moskova’yı zengin eden bir numaralı müşteri, yaptırımlarda başı çeken Avrupa Birliği oldu.
14.06.2022 Dünya
Avrupa Birliği'nde Rusya depremi! Yunanistan'ın Türkiye korkusu ikiye böldü...
Avrupa Birliği'nde Rusya depremi! Yunanistan'ın Türkiye korkusu ikiye böldü... Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Rus petrolüne yaptırım uygulamak için harekete geçen Avrupa Komisyonu'nun planları Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Malta’nın yaptığı yoğun lobi çalışmaları nedeni ile parçalandı. Yunanistan petrol yasağı nedeni ile kendilerinin sahneden çekilmesi durumunda aralarında Türkiye ve Çin'in de aralarında bulunduğu ülkelerin devreye gireceğini savunuyor.
10.05.2022 Dünya