Rojova

Rojova

Son dakika rojova haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rojova ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rojova haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rojova

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rojova gelişmeleri de dahil olmak üzere 121 rojova haberi bulunmuştur. Tüm rojova haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsveç'teki skandalın arkasındaki terörist ifşa oldu! Bu ilk değilmiş
İsveç'teki skandalın arkasındaki terörist ifşa oldu! Bu ilk değilmiş Stockholm merkezli günlük gazete Aftonbladet, İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan çirkin provokasyonun arkasındaki teröriste ulaştı. Teröristin soyadını ve fotoğrafını yayınlamayan gazete, terör örgütüne tek bir kelime etmediği gibi teröristi '39 yaşında, uzun boylu, samimi bir sese sahip bir film yapımcısı' olarak tanıttı.
14.01.2023 Gündem
PKK’dan İsveç’te küstah eylem! Her kesimden tepkiler peş peşe geldi
PKK’dan İsveç’te küstah eylem! Her kesimden tepkiler peş peşe geldi İsveç’te terör örgütü PKK/YPG yandaşları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir cansız mankeni başkent Stockholm’deki belediye binasının önünde ayaklarından astı. Dışişleri Bakanlığı, İsveç’in Ankara Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırarak sert dille uyardı. Olay her kesimden büyük tepki çekti. Kınama mesajları yayınlandı.
13.01.2023 Gündem
Ankara merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonu: 82 gözaltı kararı
Ankara merkezli 7 ilde PKK/KCK operasyonu: 82 gözaltı kararı Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
25.09.2020 Gündem
Türkiye'ye karşı tabur kurdular!
Türkiye'ye karşı tabur kurdular! Sözde Ermeni soykırımının yıl dönümü kabul edilen 24 Nisan’da, Suriye’nin Rojava bölgesinde terör örgütü YPG’ye bağlı bir Ermeni taburunun kurulduğu ortaya çıktı.
24.04.2019 Gündem
PKK'ya yaz darbesi
PKK'ya yaz darbesi Türkiye'nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için sivilleri, çocukları ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik haziran, temmuz ve ağustosu kapsayan 3 ayda yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 760 terörist etkisiz hale getirildi.
11.09.2018 Gündem
Terör örgütüne ağır darbe! Elebaşları tek tek...
Terör örgütüne ağır darbe! Elebaşları tek tek... PKK'ya son dönemde darbe üstüne darbe vuruldu. Özellikle kırmızı, turuncu, yeşil ve gri listede aranan sözde elebaşlarının tek tek öldürülmesi, örgütün dağılmasını hızlandırdı. Karadeniz, Tunceli ve Erzurum grupları çökertildi. Sadece haziran, temmuz ve ağustos aylarında 790 PKK’lı etkisiz hale getirildi.
28.08.2018 Gündem
‘Sivillerin ayağına bomba bağlayın’
‘Sivillerin ayağına bomba bağlayın’ Afrin’de yakalanan teröristler, sivil halka yaptıkları zulmü itiraf etti: Paralarını alıp başlarından vurduk. Kaçmasınlar diye kadınların ayaklarının altını kestik
6.04.2018 Gündem
Son dakika! YPG'li teröristlerden itiraf: Cinderes'i kaybedince...
Son dakika! YPG'li teröristlerden itiraf: Cinderes'i kaybedince... Afrin’de sağ yakalanan YPG'li teröristler ifadelerinde, "Cinderes ve Raco'yu kaybedince kaçışlar başladı. Domino etkisiyle tüm mevziler düştü." dedi.
29.03.2018 Gündem
YPG’nin hezimeti Kandil'i çıldırttı! Karayılan yasakladı
YPG’nin hezimeti Kandil'i çıldırttı! Karayılan yasakladı Zeytin Dalı Harekâtı'nda öldürülen YPG'li terörist sayısı 2 bini aşarken, Mehmetçik karşısında hezimete uğrayan YPG'nin durumu Kandil'deki PKK elebaşı Murat Karayılan'ı adeta çılgına çevirdi.
2.03.2018 Gündem
O teröristlerin hepsi öldürüldü!
O teröristlerin hepsi öldürüldü! Mehmetçik Afrin'i teröristlere dar ediyor. Burseya Dağı'nda ele geçen bu iki fotoğraftaki teröristlerin tümünün öldürüldüğü belirlendi.
12.02.2018 Gündem
ABD üssünde terör toplantısı yaptılar!
ABD üssünde terör toplantısı yaptılar! Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısının sözde kantonları ABD’ye ait Rimeylan Askeri Üssü’nde toplandı. Sözde Kantonlar Meclisi Başkanı Mansur Sallum’un başkanlık ettiği toplantıda Tel Abyad’ın kanton olması karara bağlandı. Tel Abyad’ın kanton olmasının federasyon için son adım olduğu da konuşuldu.
28.07.2017 Dünya
İstihbarat ulaştı: İşte PKK'nın kolları
İstihbarat ulaştı: İşte PKK'nın kolları Başbakan Yıldırım’ın “Hepsi aynı” dediği örgütlerin listesi ortaya çıktı. Terör örgütü PKK, Suriye kolu YPG ve İran’daki uzantısı PJAK gibi farklı adlar altında ama aynı hedefe hizmet eden 38 örgüt tespit edildi.
29.09.2021 Gündem
Alman silahlarını PKK’ya sıkmadık!
Alman silahlarını PKK’ya sıkmadık! Almanya azarladı, Peşmerge yalanladı...
29.09.2021 Gündem
İşte Diyarbakır'ı kana bulayan PKK'lı hain bombacı!
İşte Diyarbakır'ı kana bulayan PKK'lı hain bombacı! Diyarbakır'daki kanlı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristin kimliği ortaya çıktı. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde dün bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının, bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini belgeleyen telsiz konuşmaları da basına yansıdı. Saldırıyı, Kemal Hunres isimli terörist gerçekleştirdi. Teröristin kanlı saldırıyı 3 ton patlayıcı ile yaptığı net bir şekilde kayıtlarda yer aldı.
29.09.2021 Gündem
PKK'nın son toplantısı deşifre oldu! Türkiye'den kaçıyorlar
PKK'nın son toplantısı deşifre oldu! Türkiye'den kaçıyorlar Hendek operasyonları sırasında Doğu ve Güneydoğu'da halktan umduğu desteği görmemesi, PKK'yı yeni kararlar almaya yöneltti...
29.09.2021 Gündem
PYD fiyaskosu!
PYD fiyaskosu! Rakka ile Menbiç’te kara gücü olarak kullanılan PYD tam bir fiyaskoya dönüştü...
29.09.2021 Gündem
PYD 300 kişiyi Suriye ordusuna teslim etti!
PYD 300 kişiyi Suriye ordusuna teslim etti! Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD, Esad’le askerlik çağı gelenler konusunda yaptığı anlaşma kapsamında 300 genci tutukladı. Rejimin verdiği liste doğrultusunda evleri basılan gençler, Esad rejimine teslim edildi.
17.06.2021 Dünya
PYD 300 genci Esad’a verdi
PYD 300 genci Esad’a verdi Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, tek taraflı kanton ilan ettiği bölgelerde 300 genci Esad rejimine teslim etti...
17.06.2021 Dünya
Eşine kızıp PKK'ya katılmak istedi tutuklandı!
Eşine kızıp PKK'ya katılmak istedi tutuklandı! KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eşinden şiddet gördüğünü öne sürerek, evden kaçan PKK/KCK yapılanması ve örgüt üyeliğini benimseyerek, Suriye’nin Rojova Bölgesi’ne gitmek istediği öne sürülen Zonguldaklı 28 yaşındaki Gönül Günay’ı otogarda yakaladı...
29.09.2021 Gündem
Terör örgütüne giderken yakalandı
Terör örgütüne giderken yakalandı Terör örgütü PKK'ya katılmak üzere Mardin'e gitmeye çalışan bir kişi, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yakalandı...
29.09.2021 Gündem
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'ndan Rojava'ya gizli ziyaret
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'ndan Rojava'ya gizli ziyaret ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, Suriye'nin kuzeyindeki Rojova bölgesinde Arap ve Kürt grupların temsilcileriyle 11 saatlik gizli bir görüşme gerçekleştirdi.
22.05.2016 Dünya
Suriye'nin kuzeyi yeni "Kandil" oldu
Suriye'nin kuzeyi yeni "Kandil" oldu Terör örgütü PKK/PYD, özellikle 2013'ten itibaren Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı, Derik ve Dirbasiye'nin kontrolünü ele geçirince, yıllarca Kandil'de faaliyet gösteren kamplarını gruplar halinde bu bölgelere kaydırdı...
29.09.2021 Gündem
PYD'nin kantonu Öcalan'ın projesi
PYD'nin kantonu Öcalan'ın projesi Kanlı örgütün "Kanton" planı Ceylanpınar'da yakalanan bir PYD'li ile ilgili hazırlanan fezlekede deşifre oldu...
29.09.2021 Gündem
Sınırda harita böyle değişti!
Sınırda harita böyle değişti! Suriye’nin muhalifler, Esad rejimi ve IŞİD arasında bölünmüş stratejik Halep kentinin kuzeyi ay başından bu yana kritik gelişmelere sahne oldu.
18.02.2016 Dünya
"ABD Rojava Peşmergelerini Suriye'de istemiyor"
"ABD Rojava Peşmergelerini Suriye'de istemiyor" Cenevre görüşmelerinde muhalif grup içindeki Suriyeli Kürt temsilci, Kürt Ulusal Meclisi yetkilisi Fuad Alliko'ya göre, PYD’nin silahı olmasa, üstünlüğü de olmayacak çünkü, halk diğer Kürt partilerinden yana. Alliko, Türkiye ile olan husumetinden dolayı Rusya'nın, Kürt kartını artık Türkiye’ye karşı kullanmaya başladığını da söyledi.
8.02.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rojova ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rojova haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.