Rojava

Rojava

Son dakika rojava haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rojava ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rojava haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rojava

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rojava gelişmeleri de dahil olmak üzere 736 rojava haberi bulunmuştur. Tüm rojava haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsveç'teki skandalın arkasındaki terörist ifşa oldu! Bu ilk değilmiş
İsveç'teki skandalın arkasındaki terörist ifşa oldu! Bu ilk değilmiş Stockholm merkezli günlük gazete Aftonbladet, İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan çirkin provokasyonun arkasındaki teröriste ulaştı. Teröristin soyadını ve fotoğrafını yayınlamayan gazete, terör örgütüne tek bir kelime etmediği gibi teröristi '39 yaşında, uzun boylu, samimi bir sese sahip bir film yapımcısı' olarak tanıttı.
14.01.2023 Gündem
Terör örgütü PKK'dan Hollandalı gazeteciye ölüm tehdidi
Terör örgütü PKK'dan Hollandalı gazeteciye ölüm tehdidi Hollandalı gazeteci Rena Netjes, Suriye'nin kuzeyindeki son durumla ilgili haberler yaptı ve orada yaşayanların sesini dünyaya duyurmaya çalıştı. Yaptığı haberler terör örgütü PKK'nın hoşuna gitmeyince ölümle tehdit edildi. Hollandalı gazeteci Rena Netjes, yaşadıklarını aldığı tehditleri CNN TÜRK'e anlattı.
2.01.2023 Dünya
MİT'ten operasyon! Mahiye Açık ve Roha Raci etkisiz hale getirildi
MİT'ten operasyon! Mahiye Açık ve Roha Raci etkisiz hale getirildi MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK üyesi Mahiye Açık ile Suriye uyruklu Roha Raci etkisiz hale getirildi.
30.06.2021 Gündem
MHP Lideri Bahçeli'den sert tepki! 'Türk milletine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir'
MHP Lideri Bahçeli'den sert tepki! 'Türk milletine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sözde cumhurbaşkanı' sözlerine tepki gösterdi. Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'na 'sözde' demek Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir, hıyanettir, hürmetsizliktir." dedi.
11.01.2021 Siyaset
Terör örgütü YPG/PKK, Irak'taki Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırdı
Terör örgütü YPG/PKK, Irak'taki Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırdı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye sınırı üzerinden Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırdığını belirterek, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin terör örgütü DEAŞ ile mücadele adı altında yıllardır YPG/PKK'ya silah ve çeşitli yardımlarda bulunduğunu söyledi.
16.12.2020 Dünya
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020)
Kobani olayları nedir? 6-7 Ekim olayları neden oldu? (Kobani olayları operasyonu 2020) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında, 82 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartılmasının ardından 7 ilde operasyon başlatıldı. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP'li RTÜK üyesi Ali Ürküt, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu öğrenildi. Peki, Kobani olayları nedir, neden oldu? 6-7 Ekim olayları ve Kobani olayları operasyonu…
25.09.2020 Gündem
Kadın terörist PKK elebaşı Karayılan'ın talimatını itiraf etti!
Kadın terörist PKK elebaşı Karayılan'ın talimatını itiraf etti! Adana'da YPG/PKK soruşturmasında örgütün şifreli haberleşme için WhatsApp üzerinden özel ‘emoji’ şifreleri oluşturduğunu itiraf eden Suriye uyruklu kadın terörist, ifadesinde terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın DEAŞ ile iş birliği yapılması yönünde verdiği talimatları da anlattı. Suriyeli Miray H'nin ifadesinde ‘PKK/KCK/PYD/YPG olarak DEAŞ'ın yapacağı eylemlere gerek mühimmat, gerek milis-işbirlikçi olmak üzere destek verilmesi gerektiği, 'Cemal' kod adlı Murat Karayılan tarafından yazılan ve bize okunan mektubun içeriğinde geçmiştir’ dediği öğrenildi.
28.11.2019 Gündem
Yeni vergi düzenlemesine ilişkin teklif TBMM Genel Kurulu'nda
Yeni vergi düzenlemesine ilişkin teklif TBMM Genel Kurulu'nda TBMM Genel Kurulunda, Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin ilk 29 maddesini içeren birinci bölümü kabul edildi.
20.11.2019 Gündem
ABD'nin kirli Suriye planı! 'Petrol için bölmek istiyor'
ABD'nin kirli Suriye planı! 'Petrol için bölmek istiyor' Paris Barış Forumu'nda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'nin doğusundaki petrol yataklarını kontrol etmek için bu bölgeyi koparmak ve orada Basra Körfezi'ndeki ülkelerin katılımıyla bir sözde devlet kurmak istediğini söyledi.
12.11.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'li Baydemir'e suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'li Baydemir'e suç duyurusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Şanlıurfa eski milletvekili Osman Baydemir hakkında, İngiltere'de yaptığı konuşması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
15.10.2019 Siyaset
Barış Pınarı harekatı! Tal Abyad nerede? Tal Abyad haritası...
Barış Pınarı harekatı! Tal Abyad nerede? Tal Abyad haritası... Barış Pınarı harekatı başladı. Terör hedefleri havadan ve karadan vuruluyor. Herkes şimdi terör mevzilerinin obüsler ve jetler tarafından vurulduğu "Tal Abyad nerede?" sorusunu soruyor. Tal Abyad haritası merak ediliyor.
9.10.2019 Gündem
Erbil saldırısının planlayıcıları PKK'lı Hacı Kurhan ve Metin  Akgün etkisiz hale getirildi!
Erbil saldırısının planlayıcıları PKK'lı Hacı Kurhan ve Metin Akgün etkisiz hale getirildi! Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse'ye yönelik saldırının planlayıcılarından, "mavi kategori"de aranan "Botan" kod adlı Hacı Kurhan ile "Kendal" kod adlı Metin Akgün etkisiz hale getirildi.
8.08.2019 Gündem
Sabah saatlerinde düğmeye basıldı!
Sabah saatlerinde düğmeye basıldı! İzmir’de, PKK/KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı.
1.08.2019 Gündem
Türkiye'ye karşı tabur kurdular!
Türkiye'ye karşı tabur kurdular! Sözde Ermeni soykırımının yıl dönümü kabul edilen 24 Nisan’da, Suriye’nin Rojava bölgesinde terör örgütü YPG’ye bağlı bir Ermeni taburunun kurulduğu ortaya çıktı.
24.04.2019 Gündem
Flaş açıklama geldi! 'Kısa süre içinde Suriye'ye...'
Flaş açıklama geldi! 'Kısa süre içinde Suriye'ye...' Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Suriyeli Peşmergelerin komutanlarından Bedel Bendi, güçlerinin kısa bir süre içerisinde Suriye'ye geçeceğini belirtti.
18.12.2018 Dünya
Son dakika... Haberler geldi! ABD askerleri Türkiye sınırında
Son dakika... Haberler geldi! ABD askerleri Türkiye sınırında ABD ordusunun Suriye'nin kuzeyinde Rojava ile Türkiye sınırında konuşlandığı öne sürüldü. İddia, Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) basın sözcüsü Mustafa Bali’den geldi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de iddiayı doğruladı.
3.11.2018 Dünya
Fransızlar PKK’ya üniversite yapıyor!
Fransızlar PKK’ya üniversite yapıyor! Fransa’da kendini YPG’li olarak tanıtan yazar Patrice Franceschi ve arkadaşları Mardin’in karşısındaki Amude kentine üniversite ve kültür merkezi inşa ediyor. Üniversitenin anlaşması Abdullah Öcalan’ın posteri önünde imzalandı
22.07.2018 Gündem
Tunceli'de gri listede yer alan teröristler öldürüldü
Tunceli'de gri listede yer alan teröristler öldürüldü Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda öldürülen 7 teröristten 2'sinin daha 300 bin TL ödüllü gri listede yer aldığı öğrenildi
12.06.2018 Gündem
Bir sözde üst düzeyterörist teslim oldu, diğeri öldürüldü
Bir sözde üst düzeyterörist teslim oldu, diğeri öldürüldü Şırnak'ta, hendek- barikat operasyonları sırasında terör örgütü PKK/KCK adına faalliyette bulunduktan sonra Suriye'ye geçen ve orada da YPG içerisinde silahlı faalliyette bulunan PKK'nın üst düzey sorumlularından H.B., Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Bir diğer operasyonda da Tunceli'de öldürülen teröristlerin arasında sözde Doğu Merkez Gücü Sorumlusu Kurtay Rojava (K) Kaniar Müslim'in bulunduğu tespit edildi.
3.06.2018 Gündem
ABD’li askerler  Şengal  Dağı’nda
ABD’li askerler Şengal Dağı’nda PKK’nın Irak’ta ikinci Kandil yapmak istediği Şengal bölgesine ABD’li bir askeri birliğin konuşlandığı açıklandı
2.06.2018 Dünya
Dünya Aramiler Konseyi: “YPG, Süryani gençleri zorla kaçırdı”
Dünya Aramiler Konseyi: “YPG, Süryani gençleri zorla kaçırdı” Dünya Aramiler Konseyi (The World Council of Arameans), resmi internet sitesinden yayınladığı bir bildiriyle, terör örgütü YPG/PYD/PKK’nın Süryani gençleri zorla kaçırdığını belirtti.
30.05.2018 Dünya
Son dakika: ABD, YPG’nin elindeki toprakları Arap aşiretlerine bırakacak
Son dakika: ABD, YPG’nin elindeki toprakları Arap aşiretlerine bırakacak Washington ile Körfez ülkelerinin, Kuzey Suriye’de etkili olan ABD destekli terör örgütü YPG’nin elindeki toprakları Arap aşiretlerin kontrolüne bırakacağı iddia edildi.
26.04.2018 Dünya
Son dakika... Rusya'dan Kürtlere uyarı: Eğer ABD'ye...
Son dakika... Rusya'dan Kürtlere uyarı: Eğer ABD'ye... Rusya Bugün uluslararası haber ajansının düzenlediği toplantıda konuşan Arap Ülkelerle Dostluk ve İşbirliği Cemiyeti Başkanı Vyaçeslav Matuzov, “Kürtlere soruyorum: Siz Suriyeli misiniz, değil misiniz?” dedi.
6.04.2018 Dünya
PKK elebaşı Öcalan'ın kardeşi: "PKK, Apo’yu satmamı istedi"
PKK elebaşı Öcalan'ın kardeşi: "PKK, Apo’yu satmamı istedi" Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, kuzey Irak’ta yayın yapan K24 Televizyonu’nda, örgüt içinde tartışma yaratacak bir iddia ortaya attı
26.03.2018 Gündem
Le Figaro: Zeytin Dalı zaferi kanton rüyasını bitirdi
Le Figaro: Zeytin Dalı zaferi kanton rüyasını bitirdi Le Figaro gazetesi, PKK/PYD’nin Afrin’de yaşadığı hezimeti ‘Sonun başlangıcı’ olarak yorumladı.
25.03.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rojava ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rojava haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.