Retina

Retina

Son dakika retina haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan retina ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını retina haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Retina

haberleri sayfasında son dakika yaşanan retina gelişmeleri de dahil olmak üzere 417 retina haberi bulunmuştur. Tüm retina haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’
Gözlerdeki kızarıklığın altındaki büyük tehlike! ‘Görme kaybına yol açabilir’ Gözlerde ani gelişen ve gözün iç dokularının iltihaplanması şeklinde kendini gösteren üveit hastalığı ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, hastalığın oluşma nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Üveit hastalığı vücudu etkileyen farklı bir hastalık sonucu da oluşabildiğini söyleyen Prof. Dr. Göçgil, “Görmenin oluştuğu makula bölgesinde ve göz siniri bölgesinde meydana gelen üveit durumlarında tedavide geç kalınması durumunda dokularda meydana gelecek hasar oluşumu nedeniyle kalıcı görme kayıpları ile karşılaşılabilmektedir” uyarısında bulundu.
1.04.2023 Sağlık
Diyabet ve tansiyon ile ilgili son dakika uyarısı! Kör ediyor
Diyabet ve tansiyon ile ilgili son dakika uyarısı! Kör ediyor Diyabet ve tansiyon ile ilgili son dakika uyarısı! Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabete ve yüksek tansiyona bağlı gelişebilen görme kaybı, zamanında önlem alınmadığı takdirde kalıcı körlükle sonuçlanabiliyor. Göz Hekimi Belgin Ekmekçiler, 40 yaş üstü herkesin yılda bir defa göz muayenesinin yaptırması gerektiğini söyledi.
27.01.2023 Sağlık
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk Göz hastalıkları ile ilgili son dakika uyarısı! Tamamen görme kaybına neden oluyor, 55 yaş üstü kişilerde daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Retinamızın merkezi olan makula yani sarı nokta, gözün arkasında bulunur ve retinanın en keskin görüş merkezidir. Makula dejenerasyonu yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, genellikle 55 yaş üstü kişilerde görülen ve ilerleyen yaşla sıklığı artan, sık görülen bir göz hastalığıdır” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir
Çocuklar için miyopi uyarısı: Birçok hastalığa neden olabilir Dünya çapında en yaygın görme bozukluğu olan miyopi çocuklarda da görme bozukluğunun en önde gelen nedeni olarak karşımıza çıkıyor. 2010 yılında dünya nüfusunun yüzde 27’sinde miyopik kırma bozukluğu mevcuttu. Bu oranın 2050 yılında yüzde 52’ye kadar çıkacağı ve yüksek miyopi oranının da yüzde 10’lara ulaşacağı tahmin ediliyor. Yüksek miyopinin sadece basit bir kırma kusuru olmadığını ve beraberinde diğer göz bozukluklarına da neden olabildiğini belirten Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, "Yüksek miyopi değerlerine sahip olan bir kişi ilerleyen yaşantısında katarakt, glokom, retina yırtığı/dekolmanı ve sarı nokta hastalığına çok daha sık yakalanıyor. Erken teşhis için ailelere bu konuda büyük görev düşüyor" dedi.
1.12.2022 Sağlık
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat! Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022 Sağlık
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur?
Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet raporu, sigortalılar için iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vazifelerini yapamayacak şeklide meslekte kazanma gücünü kaybedenlere veriliyor. Malulen emekli olabilmek için de maluliyet tespiti işleminin yapılması gerekiyor. Bunun için de iş gücü kaybının yüzde 60 üzerinde olması ve kurul tarafından da bu kaybın tespit edilmesi gerekiyor. Peki, Malul kime denir? Malulen emekli nasıl olunur? Maluliyet için başvuru nereye ve nasıl yapılır? Maluliyet raporu nasıl alınır? Maluliyet tespiti kim tarafından yapılır? Maluliyet başvuru sonucu nereden öğrenilir? İşte maluliyet ile ilgili merak edilenler…
20.10.2022 Çalışan Hakları
Sahte evrak mağdurlarını sevindirecek gelişme! İmza sahteciliğini bitirecek...
Sahte evrak mağdurlarını sevindirecek gelişme! İmza sahteciliğini bitirecek... İmza sahteciliğini bitirecek proje! Bilgisayar Mühendisliği Bölümü yüksek lisans mezunu Taylan Akbaş, tezi için hazırladığı biyometrik imza projesini iş fikrine dönüştürdü. Proje, imza sahteciliğini neredeyse imkansız hale getiriyor ve uzaktan imza imkanıyla belge ve onay işlemlerini kolaylaştırıyor.
24.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat
Güneş gözlüğü seçimi yaparken dikkat Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sibel Malazgirt, “Güneş gözlüğü seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, camların UV-A ve UV-B ışınlarını yüzde 100 bloke ediyor olmasıdır” dedi.
27.06.2022 Sağlık
Ölümünden 5 saat sonra dirildi! Odadaki profesörler dahil herkes dondu kaldı
Ölümünden 5 saat sonra dirildi! Odadaki profesörler dahil herkes dondu kaldı ABD'nin Utah eyaletindeki üniversitenin göz merkezine organ bağışı için getirilen ve beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın vefatının üzerinden 5 saat geçmesine rağmen gözleri yeniden diriltildi. Tıp tarihinde bir ilk olan bu araştırmayla yeniden dirilmenin var olup olmadığı sorusuna yanıt aranacak.
14.05.2022 Dünya
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde binden fazla bebek kör olmaktan kurtarıldı
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde binden fazla bebek kör olmaktan kurtarıldı Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz doktoru olarak görev yapan Doç. Dr. Nihat Sayın, ebeveynlerin erken doğan bebeklerini mutlaka göz muayenesine getirmesi gerektiğini ancak pandemi döneminde yüzde 40’lık bir azalma olduğunu belirtti. Sayın, 2012’den bu yana binden fazla erken doğan bebeği tedavi ettiklerini de dile getirdi.
22.03.2022 Sağlık
Apple yeni iPhone'u tanıttı! İşte iPhone SE'nin özellikleri
Apple yeni iPhone'u tanıttı! İşte iPhone SE'nin özellikleri Apple bugün gerçekleştirilen özel etkinlikle yeni ürünlerini duyurdu. Türkiye'de 'ucuz' iPhone olarak bilinen SE'nin üçüncü jenerasyonu tanıtıldı. A15 Bionic işlemciyle gelecek olan yeni iPhone SE'nin piyasaya çıkacağı tarih de açıklandı.
8.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Bulanık görenlere kritik uyarı!
Bulanık görenlere kritik uyarı! Şeker hastalığı kontrol edilmediği takdirde ciddi görme kayıplarına sebebiyet verebiliyor. Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşler, gözün görmeyi sağlayan sinir tabakası olan retinadaki damarların etkilenmesiyle diyabetik retinopati hastalığına sebep olabiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Damar tıkanıklığı körlüğe yol açabilir
Damar tıkanıklığı körlüğe yol açabilir Covid-19 enfeksiyonu sırasında vücudun birçok yerinde görülen damar tıkanıklarının gözümüzün görme tabakasını besleyen atar ya da toplardamarlarda da ortaya çıkabileceği uyarısında bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, “Covid sırasında gözdeki damar tıkanıklığının atlanması sonucunda çok ciddi görme kayıpları, hatta nadiren körlükle bile karşılaşılabilir” dedi.
13.12.2021 Sağlık
Her 4 bebekten 1’inde görülüyor! Dikkat
Her 4 bebekten 1’inde görülüyor! Dikkat Prematüre retinopatisi (ROP), erken doğan bebeklerin gözlerinde gelişebilen ve görmeyi tehdit eden önemli sağlık sorunlarından biri. Bebek ne kadar erken doğarsa ROP riskinin o kadar artacağına işaret eden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu, prematüre retinopatisi hakkında önemli bilgiler verdi. Kızıloğlu, taranan her 4 bebeğin 1’inde prematüre retinopatisi (ROP) görüldüğünü vurguladı.
9.12.2021 Sağlık
Aşırı kafein tüketimi göz seğirmesine yol açabilir
Aşırı kafein tüketimi göz seğirmesine yol açabilir Genellikle ihmal edilen göz seğirmesinin ileride ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hayrullah Karaağaç, Göz seğirmesinin kesin sebebi bilinmese de yapılan birçok araştırma yorgunluğun, stresin, göz yorgunluğunun, uzun süre bilgisayar ekranı kullanmanın, sigara kullanımı ve aşırı kafein tüketiminin göz seğirmesini tetikleyebileceğini göstermektedir dedi.
6.12.2021 Sağlık
Okul öncesi çağdaki çocuklarda miyopi yüzde 50 arttı
Okul öncesi çağdaki çocuklarda miyopi yüzde 50 arttı Yapılan araştırmaların, okul öncesi yaş grubundaki çocuklarda da miyopinin yüzde 50 oranında artış gösterdiğini kaydeden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ömer Kocabıyık, bu durumun yeni normalde online eğitim ve evden çalışma sistemlerine geçişle oluşan ekran maruziyetlerine bağlı olarak genç ve yaşlı grupta da artış gösterdiğini söyledi. Kocabıyık, ekrana bakma sürelerinin artışındaki hızla 2050 yılında, dünya nüfusunun yaklaşık yarısında miyopi olabileceğini söyledi.
4.12.2021 Sağlık
1 milyon kişinin kör kalma riski var!
1 milyon kişinin kör kalma riski var! Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’de yaklaşık 1 milyon şeker hastasının kör olma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
12.11.2021 Sağlık
Türk bilim insanı, gözün zor bölgelerindeki hastalıkların teşhisi için cihaz geliştirdi
Türk bilim insanı, gözün zor bölgelerindeki hastalıkların teşhisi için cihaz geliştirdi Doç. Dr. Serhat Tozburun, gözün zor bölgelerindeki hastalıkların teşhisini kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği cihazın patentini aldı.
5.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Retina yırtıklarına dikkat; görme kaybına neden olabilir
Retina yırtıklarına dikkat; görme kaybına neden olabilir Çeşitli belirtilerle ortaya çıkan retina yırtıkları hakkında açıklamalarda bulunan Op. Dr. Ercan Sağlam, “Işık çakması, sinek uçuşması, karaltı ya da ani görme kayıplarına kadar çeşitli belirtiler gösteren retina yırtıkları tedavi edilmediğinde görme azalmasına neden olabilir. Tedavinin gecikmesine bağlı olarak tam görme kaybı da yaşanabilir” dedi.
23.09.2021 Sağlık
40 yaş sonrası gelişen görme problemlerine dikkat!
40 yaş sonrası gelişen görme problemlerine dikkat! Hem erkek hem de kadında 40’lı yaşlarda ortaya çıkan göz sağlığı problemleri konusunda uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkaya göz hastalıklarının tedavisi için ortak planlanabilen, halk arasında akıllı lens olarak bilinen multifokal lens tedavisini anlattı.
13.09.2021 Sağlık
Bu hastalıklar görme kaybına neden olabilir
Bu hastalıklar görme kaybına neden olabilir Diyabete bağlı ortaya çıkan diyabetik retinopati, kalıcı görme kaybına neden olabileceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeref Kayabaş, “Sarı nokta, glokom ve diyabetik retinopati hastalıkları görme kayıplarına neden olabilir” dedi.
4.09.2021 Sağlık
Pandemide artan ev kazaları en çok gözleri vurdu
Pandemide artan ev kazaları en çok gözleri vurdu Türk Oftalmoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ziya Kapran, pandemide ev kazalarındaki artışın, en çok göz yaralanmalarına yol açtığını söyledi. Kapran, “4 yaş altı çocuklarda daha kalıcı hasarlar oluyor. Bu yaş için en büyük tehlike kapı kolları. Erişkinlerde ise tüm dünyada pandemiyle beraber bir akım haline gelen ‘Do It Yourself / Kendin Yap’ uğraşıları, göz yaralanmalarını artırdı. Elinize çekiç çivi alıyorsanız, basit bir polikarbonat gözlükle korunmak zorundasınız. En önemlisi de pandemiden önce özellikle çocuklarda zaten ciddi bir miyopi salgını varken, pandemiyle beraber evde sürekli ekrana maruz kalmak da miyopi vakalarında da müthiş bir patlamaya yol açtı. Bu nedenle çocuklar bu yıl okula başlamadan önce mutlaka bir göz muayenesinden geçmeli.” dedi.
3.09.2021 Sağlık
'Şeker hastalığı olanlar göz kontrollerini aksatmasın'
'Şeker hastalığı olanlar göz kontrollerini aksatmasın' Farklı hastalıklara bağlı olarak gelişen göz içi kanamalarının hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şükran Evren Kaplan, kanamanın göz içinde bulunan damarların yırtılması veya damarlardan kan sızması şeklinde olduğunu belirtti. Göz içi kanmalarının her hastalıkta meydana gelebilecek bir durum olduğunu belirten Op. Dr. Kaplan, “Görülme durumu şeker hastası olan kişilerde yüzde 50 daha fazla o nedenle bu kişiler göz kontrollerini aksatmaması gerekiyor” dedi.
3.09.2021 Sağlık
Üzümün 8 mucizevi faydası!
Üzümün 8 mucizevi faydası! Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden üzüm oldukça lezzetli olmasının yanı sıra aynı zamanda adeta bir şifa deposu. Başta K, C, A ve B vitamini ile potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum olmak üzere vitamin-minerallerden oldukça zengin bir meyve olan üzümün en önemli özelliği ise çok güçlü bir antioksidan olması. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Nadide Can, üzümün faydaları hakkında bilgi verdi.
26.08.2021 Sağlık
Çocuklarda miyopi pandemisinde risk oranında artış
Çocuklarda miyopi pandemisinde risk oranında artış Son yapılan araştırmayla pandemi döneminde çocuklarda miyop gelişme risk oranının yüzde 17’den yüzde 28’e çıktığını belirten Doç. Dr. Göktuğ Demirci “2050 yılında dünyadaki miyop sayısının 1,4 milyardan 5 milyar insana çıkacağı düşünülüyor. Miyopiye karşı günümüzde 3 yeni yöntem geliştirildi. Bunlar göz doktorları tarafından hazırlanan bir damla, multifokal gözlük ve özel miyopi için geliştirilmiş kontakt lenslerdir. Bu 3 yönteminde birbirine üstünlüğü ve dezavantajları mevcut, dolayısıyla hastalar kişisel olarak değerlendirilerek aile ile çocuklar için ortak bir yöntem belirlenmelidir” dedi.
24.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Retina ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki retina haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.