Dışişleri Bakanlığı'ndan INCB üyelik seçimi açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan INCB üyelik seçimi açıklaması Dışişleri Bakanlığı, Prof. Dr. Sevil Atasoy'un Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) üyeliğine üçüncü kez seçildiğini duyurdu.
21.04.2021 Gündem
Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Corona virüsten ölenlere otopsi yapılmalı”
Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Corona virüsten ölenlere otopsi yapılmalı” Corona virüsün yol açtığı Covid-19 salgınının insan eliyle üretilen bir sentetik silah olduğuna inanmadığını belirten Prof. Dr. Sevil Atasoy, ancak bu yüzyılda biyolojik saldırılar görülebileceğine dikkat çekiyor. Bu tür olası saldırılara ya da salgınlara karşı önlem alınmasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Sevil Atasoy, virüslerle ilgili DNA ve RNA bankaları kurulması ve virüsleri tespit edecek dedektörlerin geliştirilmesi gerektiğine işaret etti. Bu mücadelenin bir genetik dedektiflik öyküsü olduğunu belirten Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Bu bir polisiyedir ve genetik bir polisiyedir” dedi.
19.04.2020 Sağlık
Hiç kimse öldürülecek kadar değerli değildir
Hiç kimse öldürülecek kadar değerli değildir Türkiye’de adli tıp ve kriminal denince akla gelen ilk isim olan Prof. Dr. Sevil Atasoy yeni kitabı Züppe Kocanın Şarkıcı Karısı’nda suç ve suçlu ilişkilerini detaylandırıyor. Atasoy, “Cinayet TV’de çözülmez. Bu programlar kesinlikle olmamalı” diyor.
25.11.2017 Arşiv
“Mimar olmak istiyordum adli bilimler uzmanı oldum”
“Mimar olmak istiyordum adli bilimler uzmanı oldum” İstanbul Lütfi Kırdar'da düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı’nda öğrencilerle bir araya gelen Adli Bilimler Uzmanı ve Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof Dr. Sevil Atasoy, kendi hayatından örnekler verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.
9.07.2014 Eğitim